10’ar 15’er dakika uyku mu olur? ÇILDIRICAM!

İnsan mecbur kalınca ayaktada sallar kucaktada sallar her yolu da dener
Ben oğlumu sürekli kollarımda sallardım öyle uyurdu sadece ama ben alıştırdığım için değil o öyle rahat ettiği için. Bende çok zorluklar yaşadım lohusalığımda bile yalnızdım üstelik sürekli kusmaları kabızlığı çok olurdu uykusuzluk anne olmak dünyanın en zor işi
Uykusuzlukda çok zor Allah yardımcın olsun
Ben internetten süpürge sesi indirmiştim o sesle uyuturdum rahatlatırdı. Emzik alıyorsa iyi olur senin için hep böyle gitmeyecek zamanla alışacak daha çok küçük şöyle 6 aylık olsun o zaman uykuları düzene girer sabret bacım annelik böyle bişey işte tamamen fedâkârlık gerektiriyo

Kucakta anne nasıl uyuyacak ?
memelerşm küçük olduğundan emzirirken oğlumla uyurdum bende yastıkla desteklerdim ama uykum çok hafif ve mahmurluğum da hiç olmaz benim. Bazı insanlar çok ağır uyuyor kendini hiç bilmiyor riskli bi yol o yüzden.

Benim oğlumla öyleydi kundakla uyku düzenini sağladım ayaklarini değil ama kollarını sardim o şekilde uyutuyordum emzigine de 2 aylıkken aç bıraktım oda emzige alışmıştı sonrasında rahat ettim

Benim kızım da uyumazdı dediğin gibi on dk
Ya da tuvalete gider gelirdim uyanmış emerken uyuyordu benimki bence orda alıyordu uykusunu bir yaşına doğru gündüz uyumaya başladı
Etlimin de çocuğu vardı aynı zamanlarda doğdu yazın tatilde onunki uyurdu benimki kucakta sürekli birine verip tuvalete giderdim

S Sesameh bu arada bebeğini yanında yatırıyomusun canım senin kokunu alırsa rahat uyur gündüz o uyurken sende yanına uzan o uyurken seninde uyuman lazım

Fikir ve önerilerini için çok teşekkür ederim hanımlar..
Ben de oğlum doğmadan önce kucağa alıştırmicam, ayakta sallamicam, uyku rutini oluşturcam, masajlar yapıcam falanlar filanlar bi sürü hayal kurdum ama resmen hayaller hayatlar oldu Uyumayan bebeği değil kucakta sallamak, ayakta sallamak; deseler ki amuda kalkarak sallarsan uyuyacak, inanın onu bile yapacak durumdayım. Odamızın perdesi karartmalı, sesten rahatsız olmasın diyorum (çünkü 3 yaşında bi ablası var) kapıları sıkı sıkı kapatıyorum, beşiğine üzerimden çıkardığım atletimi seriyorum kokumu alırsa iyi uyur belki diye, gazlı bi bebek değil çok şükür rahat çıkar gazı yine de iyice pışpışlarım, beyaz gürültüyü de denedim bana mısın demedi, beşiğini sık sık hatta bazen devamlı sallıyorum; zaten diyorum ya ayakta sallanırken bile derin uyuyamıyor. Sürekli bi mutsuzluk. Sadece altı açıkken mutlu bi de karnı iyice doyduğunda.. mutluluğu da 5 dakika falandır sonra yine fıkırdamaya başlar. Uykusuzluktan çok ev işleri ve evde bir çocuk daha olduğu için yıpranıyorum ben. Çünkü dediğim gibi (bir gecesi bir gecesini tutmasa da) gece uykusu fena değil. 5 gün önce sünnet oldu daha beter oldu. Pipisi iyileşti sorun yok, zaten pipisiyle ilgili bi acı olduğunu da düşünmüyorum ama huyu daha da kötüye gitti.

Uyku arası huzursuzluğunda memeyi reddetmeye de başladı çünkü çok uykusu olduğunda emmek ve uyumak yerine nefesi kesilene kadar bağırmayı tercih ediyor. Uyanır uyanmaz emdi emdi yoksa 2 dakika sonra sinirleniyo huysuzlanıyo ve açlıktan kırılsa da emmek istemiyo. Sanırım bağıra bağıra ağlamak daha cazip geliyo sıpaya

Benimde 1 aylik oğlum var,gündüz uykuları fena degil ama daha uzun uyusun diye kundak yapıyorum. Çünkü bazen kendi elleri ve ayakları yüzünden uyanıp agliyorlar

Merhaba hepsi işe yarıyor şimdiden bilgi sahibi olmanız harika olmuş :)

Sarsılmış bebek sendromundan bahsediyorsunuz sanırım.

Açılın ben geldim
Engin bilgilerimi paylaşacağım.
Öncelikle beneğiniz gece uyuduğuna göre bana kalırsa kolik vs değil.

Benim çözdüğüm şey şu:
Bu bebek denen değişik küçük insanların da aslında belli bir döngüleri var. İlk aylar bu yaklaşık 3 saate tekabül ediyor.
Ben doğduğundan beri baby tracker diye bir program kullandım.
Her emmeyi, uyumayı ve alt değişimini dakikasıyla kaydettim. 8 ay oldu hala devam ediyorum hatta :)
Bunun yararı şu: bebeğinizi dinlemeyi öğreniyorsunuz. Kakası gelmiş olan bebeği uyutmaya çalışmak onu rahatlatmaz sinirlendirir mesela ve boşa çabadır.

Bebeğiniz bir döngü içinde yaşıyor. Uyanık kalma - yemek- tuvalet - uyku gibi.
Sırasını tespit edin.

Mesela benimki şöyleydi sabah 8 de kalktı diyelim önce tuvalet (ben tuvalete tutuyordum siz buna bez değişimi de diyebilirsiniz) sonra beslenme, sonra uyanık kaldığında illaki bir oyalama etkinliği (2 aylıkken oyun halısında 10-15 dk boş boş bakınmaya başlamıştı) sonra işte zeka kartı bakmak olabilir, müzik dinleme vs, yaklaşık 2 saat sonra acıkma, emmeve o sırada uykusu gelmesyle beraber 1 -1.5 saat uyku şeklinde idi.

Gündüzleri hep karartma perdesi kullandım uykuya geçişte. 1 aydan sonra da emzik verdim. Genelde kucağımda emerken yorulurdu ama tam uyumadan yatağına koyar dönencesini açar, başında 10-15 dk saçını okşayarak, pış pış göğsüne vurarak beklerdim.

Sizin bebeğinizin döngüsü daha uzun ya da kısa olabilir.şu anda yeter ki uyusun diye Yaptığınız şeyler sonra işinizi zorlaştırır.

Bebeğinizin kolik olmadığını varsayarak ona yeterince kulak verdiğinizde ihtiyaçlarını doğru şekilde karşıladığınızda her şey oturuyor yerine.

Aletha solter in bilinçli bebek kitabını da öneririm. Bebeklerin streslerini dışarı yansıtmaları ve günlük ağlama ihtiyacını karşılaşmalarına yardımcı olmanız üzerine bir şeyler anlatıyor. Onu da okuduktan sonra ben bayağı işi çözmüştüm :)

Bir de 5 aya kadar woombie kundak kullandım yarım kundak da denebilirsiniz. Allah o kundağı üretenden razı olsun :)
Moro refleksi yüzünden tam derin bir uykuya dalamıyordu benimki, kundak bence harika bişey.
Yarım kundak deneyebilirsiniz uyuturken.
İlk 2.5 ay da kendi beşiği kızıma çok büyük ve güvensiz geliyordu sanırım. Çünkü üstü kapalı ev tipi ana kucağında sorunsuz uyurken beşiğinde korkuyordu. Nerede yatıyor bilmiyorum da daha küçük bir yatak deneyebilirsiniz anne yanı gibi

Yaa çok güzel anlatmıssın. İşi çözmüşsin ama bunlar benim minişde sökmüyor. Kundaklamak istedim. Kundaklatmadı kendini yarım kundak. Emzik denedim almadı. Rutinlerini ben de kaydetmiştim defterime şimdi söyleyince hatırladım. Benimki 15 Ylık oldu hala uykusu oturmadı. 4 aylık başladı uykularımız bölünmeye. Dönmeyi öğrendi dönüp dönüp uyanıyodu. Sonra beşiğinde kalkıp kalkıp uyanmaya başladı. Galiba beşiği küçük geldi. Şimdi yer yatagında yuvarlana yuvarlana yatıyor. Ve yatağın üstünde değil laminanta gidiyor hep. Taş fayans gördü mü çocuk bildiğin yuzu koyun yatıveriyor. Normalde asla yatmaz. Parkta dün taşa uzandı. Bunun sebebini çözemedim. Hava sıcak taş da sıcaktı.
Memeden başka yerde uyumaz. Kendini ayakta sallatmaz. Arabada uyuyakaldıgı sayılıdır mesela. Daha küçükken uyusun diye bir saat bazen daha fazla ayakta emzirir salına salına dans ederek uyuturdum. Anca öyle uyuyodu. Şimdi de saatlerce emip uyuyo bazen de boşa çaba oluyo uyutamıyorum. Zor yani. Bana da bir tavsiyen varsa alırım

1 aylıkken gündüz sadece emmek için uyanırdı, emdikten sonra hemen tekrar uyurdu. Kundak hiç sevmezdi resmen sinirlendirdi kundak yaptığımda. Şimdi kundağa biraz alıştı gündüz uykusunda kundak yapıyorum ama ona da bana mısın demiyor
Benimde 1 aylik oğlum var,gündüz uykuları fena degil ama daha uzun uyusun diye kundak yapıyorum. Çünkü bazen kendi elleri ve ayakları yüzünden uyanıp agliyorlar

Beşiği büyük değil, dediğiniz gibi anne yanı sallanabilir beşikte yatıyor. Dediğiniz gibi olsa gece de uyumazdı diye düşünüyorum. Ya çok karanlık ortam istiyo, ki odamızın perdesi karartmalı, gündüz bile aydınlık olmuyor. Sanırım huy ya, kızımın da uykuları kötüydü ama o gece uyumazdı gündüz eh işte. Galiba 10 tane de doğursam aynı olacak..

Ay sen anlatırken yoruldum Allah yardımcın olsun :)
Benimki hiç meme düşkünü olmadı
Yenidoğan uzun emer ya 15 dk emdiğini bile görmedim. Emzik aldı, dönmeyi 8. Ayda yeni yeni yapıyor o yüzden yatakta bıraktığım gibi bulurdum.
Yatağı çok mu yumuşak? Sert zemin seviyo demek ki çocuk :)) acaba yerlere yatarken aklından ne geçiyor
4. Ay uyku gerilemesi dönemi beni de çok zorladı.
Atak haftalarını da şiddetli geçiriyorsa ondan senin düzen tutmamıştır. Kanguruda uyutup yatağa koymayı denedin mi

Gündüzleri hep karartma perdesi kullandım

Bunu ben de yazacaktım. Anne karnında sürekli karanlıkta olan bebek ışıkta uyumakta zorlanabilir. Ben de karartma perde aldım, uyku vakitleri kapatıyordum perdeyi, çok faydası oldu bana.

Kanguruda uyutmadım hiç ama 15 20 gündür 2 3 kere uyanıyodu gece uykularımız düzelmişti sanki şimdi soğuk algınlığı gibi birşey oldu. Yine bozuldu. Zıbınla yatırıyorum. Yuvarlanıyo dilediği gibi klima da diğer odada açık. Anca öyle gece uyanmaları azalmıştı. Tam çözdüm konuyu derken başa sardık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…