%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Bence lisede iyi bir yer kazanırsa kesinlikle devlete gitmeli. İyi devlet okullarında kişiler de düzgün oluyor.

İlkokul devlet okulları da gayet başarılı.
Devlet okullarında sorunlar yok mu var ama çocuk bu sorunlarla da baş etmeyi öğreniyor. Zorbalık vb. Bahsettiğim büyük olaylar değil. Laf sokma, dalga geçme, saç çekme gibi şeyler için. Çünkü ileride de kimse sana bu konularda yardım etmiyecek. Büyüyünce de mobinge uğrayacak, taciz edileceksin. Kendini korumayı öğrenmek şart ve devlette çeşitli insanlar arasında bu konuda deneyimleniyorsun. Tabii ki çok kötü bir şey. Ama böyle bir avantajı da var.

Bence ortaokulda devletten alınmalı. Herkesin tam ergenliğe girdiği zaman. Zorbalıklar iğrenç boyuta geçiyor. Kızlar objeleşiyor. Ben sorunsuz bir çocukken ortaokulda çok sıkıntı çekmiştim. Ayrıca ortaokul hem iyi bir liseye hazırlanmak için hem ingilizce olarak da o yaşların daha iyi olduğunu düşünüyorum. İlkokuldayken işin şakasındayız dersleri pek ciddiye almıyoruz. Alsak da kafamız bir yere kadar basıyor. Ama ortaokulda hem kafamız daha iyi çalışıyor hem de lise gibi geç bir yaş değil.

Şu an harcanan para kenara konursa ileride çocuk üniye gidince eve çıkayım diyebilir, buz pateni kursuna gitmek istiyorum der, yurtdışına çıkıcam der. Yani bunlar için harcansa çok daha iyi olur.

Bir de hayat zor bir yer daha da zorlaşıyor ve artık cidden kendini sindirmeye başladı. Yeni insanları da bu dünyanın yükünü çekmeye zorlamamak lazım. Herkes perişan. Doğurmayı düşünecekler bunu da göze alsın

Ferhans sen hangi ilde çalışıyorsun?Suriye'liler olabilir mi bu bahsettiklerin?

Dış görünüşleri değerlendirmiyorum , yorumum ona değil .
Fakat sana ilk defa hak veriyorum Ferhans.
Bilinçsiz o kadar cok aile var ki cok da karşılaşıyorum. Karnı zaten burnunda , biri kucağında , biri bebek arabasında , 2 si arkadan geliyor .

Özel okullar çalışan anne baba için ve çekirdek aileler için zorunluluğa dönüşmüştür.
Özel okullarda en yüksek kar bırakan düzey ilkokuldadır. Sınıflar doludur az sayıda branş öğretmeni girer.
Yeni gelen zamlarla birlikte sınıf öğretmeni maliyeti minimum 15 bin. Sınıf başına bir destek personeli maaş, kira gibi diğer bina giderleri için bir maaş, bir branş öğretmeni maaşı düşünürsek bir sınıf için aylık masraf yemek servis hariç, 60 bin yapar. Sınıf 20 kişi olsun dolu dolu. Kişi başı 3000 TL yapar. Bunlar yıl boyu verilir. 12x3 bin 36 bin eğitim ücreti yapar ki iş hayrına yapılıyor ise.
Yemek ücreti açısından ise kamu işçileri için 17 TL’den 55 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci için 40 TL desek, aylık 880 TL yapar yıllık 8-9 bin bandında olmalı. Yine hayır işi yapılıyor ise. Bu durumda ilkokul öğrencisi için, 45 bin TL yemek dahil ücret okulun batmaması içindir. Ancak ara dönemde yapılan zamlar ve enflasyondan korunmak için %30 kadar koruma eklenir. Bu da ücreti 60 bine yaklaştırır. Bir de kar edeyim derlerse 10 bin eklerler sonuç 70 bin.
300 öğrenciden az öğrencisi olan okullar batmaya yakındır. Çok öğrencisi olan okullar ise iyi paralar kazanmaya devam edecektir.

Bizim okul devlet okulu ama başarı oranı oldukça yüksek,benim çocuklarımın yabancı dillere karşı çok fazla ilgisi var,o yüzden kızımı orta okulda İngilizce ağırlıklı sınıfa kayıt ettirdim.Deneme sınavlarında falan full çözüyor ve oldukça iyi durumda.Bunun yani sıra kendisi oturup Rusça çalışıyor,ilgisi var çocuğun.Okullar bir yere kadar,tamam oldukça önemli ama bif o kadar da çocuğun ilgisi ve yeteneği olması lazım.Dilin yani sıra Matematik ve Fen Bilgisi öğretmenimiz de oturduğumuz civarda,sayılı öğretmenler arasında.Yani demem o ki,keşke her Devlet okulu bu kadar iyi olsa da,aileler tonla para ödeyip,özel okula çocuk gönderme gereksinimi duymasa.

Teşekkür ederim canım
Evet çok şükür iyi ama netleri hala istediği okullara yetecek kadar yükselmedi

Sizin nasıl gidiyor
Suan 6. Sınıf, sınıfta 1.2. Değişiyor.
Genel denemelerde de iyi sayılır. Böyle giderse ,yüzde 1 lik dilime girebilir dedi ,kurstaki öğretmen. Bakalim boyle devam eder inş. Malum ergenlik
İnş iyi liseleri kazanirlar
Kusura bakma okyonus konunu bolduk

tam gün okullarda dyk ile 17.30 a kadar uzuyor dersler. Araştırabilirsiniz. Hiç veremiyecek durumdaysanız bu seçeneği değerlendirin.

Ne güzel ne yapıcı ne kadarda konu sahibi anlayan bir yorum olmuş.Elinize kolunuza ve objektif bakış açınıza sağlık

Özel okulda çalışan biri olarak ben bile 2 kez düşünüyorum bu sene kayıt parasını (bize belli oranda indirim var) okulumuz Türkiye'de isim yapmış kurumsal bir okul dolayısıyla ücretler marka değerine göre belirleniyor ve uçuk oranda ücretler söz konusu.
Yemek,kıyafet,kırtasiye derken 100bini buluyor bizim ödeyeceğimiz para(servis kullanmiyoruz)
Allah yardımcımız olsun.
Özel okulun giderleri aşırı fazla ama bunu da aktarayım. 140 bin elektrik faturası var sadece bu ay

Bu yorum şuna benzemiş: o ses yarışmasında Hadise yurtdışından gelen ya da yabancı olan yarışmacılarla İngilizce konuşunca Oooo diyen Murat Boz “kadın Belçikada doğmuş büyümüş, Yozgat Endüstri Meslekte okuyup da ingilizce öğrenmeyi başarmış gibi davranma istersen Murat” derdim kendi kendime… eniştesi yabancı olan bir çocuk için normal değil mi…

Sana katılıyorum gerçekten dediği gibi oluyor.Kendi eğitimli olup çocuğuna da iyi şartlarda eğitim aldırmaya çalışan gruba oluyor.Bende alamam gidecek mecbur zaten.Eşim hep görevde nöbette başka kimsemiz yok ben tek başımayım hep.Cocugu 1 saat emanet edeceğim insan yok.Benim merak ettiğim herkes bukadar fazla zamlamı karşılastı kayıt silme olurmu ondan korktum açıkçası.Okulunu seviyor benim iş yerine evimize yakın servis yok en önemlisi güvende sınıf mevcudu az.Az mevcutlu bana yakın bir okula gitmesi gerekiyor burası tam bize göre.Diğer velilere ne fiyat verildi bide onu öğreneyim.Yemek acayip arttırıldı bide 3 taksit şeklinde olması çok canımı sıktı.

Konu su ki ben esimle tanismadan once de cok guzel ve yeterli bir ingilizcesi vardi:)
Oynadigi oyunlarda yabancilarla konusurdu anlamadigi yeri translateden bakar ogrenirdi:) yani esim turk olsaydi yine de boyle konusurdu.

Konu su ki ben esimle tanismadan once de cok guzel ve yeterli bir ingilizcesi vardi:)
Oynadigi oyunlarda yabancilarla konusurdu anlamadigi yeri translateden bakar ogrenirdi:) yani esim turk olsaydi yine de boyle konusurdu.
Merakı vardı diyorsunuz, olabilir…

Okyonus ödeme de okulun anlaşmalı olduğu banka yok mu kmh diye bir sistem var biz 8/9 taksitti yanılmıyorsam eşime soracağım birde kayıt silme yapamazlar kontenjan dolu olur mu bilmem ben okulların şikayet oku sayfa müdavimi gibi eleştirileri çok takip ettim araştırırken birkaç okulda açıkta kalındığı yazılmış okulunuzun adıyla bakın

Ankara’da bildiğim tüm kolejlerde bu şekilde artış oldu. Biz de baya tepki verdik ama nihayetinde kayıt yaptırmak zorunda kaldık. Zira bizim okulda ciddi kontenjan problemi var her zaman. 5. sınıf kayıtları dolmak üzere şu an.

Öyle bir ihtimal yoksa size yıllık 200 bin TL de deseler vereceksiniz çözümünüz yok cünkü
Verecegız zaten mecbur.Bir yaptırım varmı herkesin okul bukadar arttımı onu soruyorum zaten.Çocuğu geç kaydettirsem kontenjan doldu yanıtı alırmıyım onu araştırıyorum sağolsun arkadaşlar yardımcı oldu herkes aynı durumdaymış.

Maalesef bitti o anadolu lisesi olayı artık. Ben de böyle okudum. Bütün hocalarım Boğaziçi ve odtü mezunuydu. Kaliteli eğitim vermelerinin yanında vizyonumuza çok katkı sağladılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…