%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

sebebi ne peki ikisinden 11 bin alınsa daha hakkaniyetli olurdu neden böyle tamamen pazarlık yeteneğine mi bağlı

sebebi ne peki ikisinden 11 bin alınsa daha hakkaniyetli olurdu neden böyle tamamen pazarlık yeteneğine mi bağlı
Sanırım birazda öyle. Kimi aile direkt tamam diyor. Birazda taksit ve nakit işi değiştiriyor. Kimi aile 10 dkda ikna oluyor hemen 13 bin ödeme yapıyor. Kimisi saatlerce uğraştırır 9 bini taksitle zor bela yapılır.

Öneriniz için teşekkür ederimOkuldan memnunum çevremdede başka buna benzer okul yok malesef.

Herkesin görüşü kendine göre doğrudur tabii ki, ama ilk ve orta öğretimde çocuğu devlet okulunda okutup, özel derslerle desteklemek ve özel okula vereceğim parayı yüksek öğretimde kullanmak bence en mantıklısı. Çünkü çocuğun kariyerini ve çevresini oluşturacağı okul yüksek öğretim, ne kadar iyi olursa, okul sonrası o kadar kaliteli bir yaşam sürer.

Ben o yorumumu daha ziyade saat sebebiyle tercih edenlere değil yabancı dil eğitimi kaynak kullanım çeşitliliği vb aldatmacalara yönelik yapmıştım zaten

İstek vakfının ilkokulunda yüzme öğretmeni öğrenciyi istismar etti ama okul kamera kayıtları vb konuda hiç yardımcı olmadı okulun adını koruma adı altında öğrencinin yanında bile yer almadılar. Üstelik orası da öyle alelade bi özel okul değil. Hiç öyle genellemeyin yani

Arkadaşınız palavra sıkmış baya. Bakın mesela itü bilg müh bu sene yerleşenlerin mezuniyet istatistikleri

Eklentiler

• 6971CFCE-0957-4278-9B3B-D502609F232A.jpeg
    76,8 KB · Görüntüleme: 161
Zaten bütün okullarda olması gerekenler için bir dünya para ödemek zorunda olmak çok saçma bir durum. Devlet okullarında neden öğle yemeği yok mesela, öğretmenler ayrı, öğrenciler ayrı sıkıntı yaşıyor. Koca devlet okullara öğle yemeği sağlayamaz mı yani?

Yazımda kullandığım "Mesela özel okulda öğretmenin çocuğa fiziksel ya da psikolojik olarak zarar verme olasılığı oldukça düşüktür." ifadesi genelleme içermez, böyle bir olasılığın var olduğunu ancak düşük olduğunu ifade eder. Genellemek isteseydim "Özel okulda öğretmen çocuğa fiziksel ya da psikolojik olarak zarar vermez" ifadesini kullanırdım.

çalışan anneler saatlerinden dolayı mecbur kalıyorlar...

bende özele gönderdim. önümüzdeki sene ne yapacağız bilmiyorum...

Etüd aylık 1500 bu yılın fiyatı seneye olsun 2000 ya da 2500 üstü olmaz, servis olmayacak okulla etüd merkezi karşılıklı binalarda özele göndersek aylık ortalama ödememiz gereken kırtasiye kitap masrafınıda katarsak 7000 TL kadar ediyor.

etut merkezi ne kadar istedi merak ettim .oralar da pahali cunku
Bu sene senelik 15000 imiş okulun açıldığı ilk günden son güne kadar ders var merkezde saat olarakta bizimki 14:30 ile 17:40 arası ödev yapma konu tekrarı vs mecburi etüd dersi. Ekstra istenirse çocuk 19:00 kadar kalabiliyor etüd merkezinde mesai vs olursa opsiyonel.

Etüd çok uygunmuş bu kadar ucuz hiç duymadım ben şanslısınız

Birkere devlet okuluyla özel okul kiyaslanmaz çünkü imkanları farklidir spor sanat ve dilmegitimi açısından gerçekten iyi olan okulları beğeniyorum 40 50 kişilik labaratuvari olmayan ailelerin ilgisiz olduğu mülteci çocuklarla aynı ortamda nekadar iyi olabilirki güvenlikte cabasi ama isterse dünyanın en iyi okulu olsun çocuğun cabalamasida ailenin desteklemeside önemlidir kimse kafasını açıp koymaz

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Ben de anlamıyorum.

Herkes de özel okula gönderiyor çevremde.

Hani çok pahalıydı…

Şu okul işlerine kafam hiç

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Ben de anlamıyorum.

Herkes de özel okula gönderiyor çevremde.

Hani çok pahalıydı…

Şu okul işlerine kafam hiç basmıyor.
Zengin olduğumuz için değil anne bana olarak çalıştığımız için ve çevremizde doğru düzgün devlet okulu olmadığı için mecburen, tatil yapmıyoruz bir çok şeyi kısıyoruz çocuğumuz düzgün güvenli bir ortamda okusun diye. Gönderiyoruz.

Doğrudur.
Ben bu konulara çok uzak olduğum için anlamıyorum.

Maddi durumu iyi olan bir arkadaşım lisede devlete geçirdi oğlunu. Evde yalnız o yaşta kalabiliyorlar çocuklar anladığım kadarıyla.

Bir arkadaşımın karısı çalışmıyor ama çocuk özele gidiyor, yakındaki devlet okullarına iyi diyorlar ama kadın iş bulursa çocuğun düzeni bozulmasın diye düşünüyor olabilirler. Sormadım da tahmin ediyorum.

Allahım hepimize yardım etsin inşallah evlat büyütmek kolay değil.

devlet okullarında mülteci çocukları ve farklı yollara sapmış çocukları duydukça devlet okullarından korkar oldum. bazı semtlerdeki ortaokul öğrencilerinin kötü madde alışkanlıklarının olduğunu duydum çok üzüldüm. daha lise de bile değiller ve maddelere erişimleri var...

özellerde kapıda güvenlik oluyor. herkes herkesi tanıyor.
oğlum daha küfür ne demek onu bilmiyor. ağzından hiç duymadım.
sınıf mevcudu az.
saatleri çalışan annelere uygun.
bir sürü farklı dersleri var. görsel sanatlar, yüzme, beden eğitimi, müzik, robotik kodlama gibi dersleri var. çok eğleniyor...

eşim sıkıp göndermeye devam etme taraftarı...

Dünya da eğitim ve sağlık ticarete dökülmemeli diye düşünüyorum.

Konu sahibi devlet okulu düşünün.

Okuyacak olan çocuk her şekilde destek ile okur.

Ancak heryer üniversite mezunu işsiz dolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…