sebebi ne peki ikisinden 11 bin alınsa daha hakkaniyetli olurdu neden böyle tamamen pazarlık yeteneğine mi bağlıSektörümden dolayı çokta ayrıntı vermek istemiyorum ancak bu tarz yerler bir tık ticarethane. Herkese farklı fiyat biçenleri mi ararsın, yalanlar sömürüler ile baskı mı dersiniz. Hepsine şahit oldum. Bugün 2 kayıt aldık mesela. Aynı kategorideki 2 öğrenci. Birisine 13.500 diğerine 9.000₺ siz düşünün
Sanırım birazda öyle. Kimi aile direkt tamam diyor. Birazda taksit ve nakit işi değiştiriyor. Kimi aile 10 dkda ikna oluyor hemen 13 bin ödeme yapıyor. Kimisi saatlerce uğraştırır 9 bini taksitle zor bela yapılır.sebebi ne peki ikisinden 11 bin alınsa daha hakkaniyetli olurdu neden böyle tamamen pazarlık yeteneğine mi bağlı
Öneriniz için teşekkür ederimokyonus size bir ornek vermeye geldim. bir is arkadasimin cocugu 4. siniftaydi. ogretmenleri okulda ayrilacagini soyleyince butun sinif veliler birlesip baska bir ozel okula gittiler. bu ogretmeni ise alin biz de butun sinif olarak gelelim diye. yeni okul hemen kabul etti. ogretmen oraya transfer oldu. ve ogrenciler de normal egitim ucretinin cok cok altinda sinifca kayit oldular. bunu bi arastirin bence.
Ben o yorumumu daha ziyade saat sebebiyle tercih edenlere değil yabancı dil eğitimi kaynak kullanım çeşitliliği vb aldatmacalara yönelik yapmıştım zatenBen o özel okulları biliyorum çünkü kendim de özel okulu öğretmeniyim… velilerin hepsi her şeyi biliyor ama maalesef bu hanımefendi gibi çalışma saatlerine ancak bu okullar uyuduğu için ve ekonomilerini de bu kaldırdığı için gönderiyorlar… ama şu üç yıldır ekonomi yüzünden yaptıkları zamlarla bu orta sınıfı da bitirdiler.
İstek vakfının ilkokulunda yüzme öğretmeni öğrenciyi istismar etti ama okul kamera kayıtları vb konuda hiç yardımcı olmadı okulun adını koruma adı altında öğrencinin yanında bile yer almadılar. Üstelik orası da öyle alelade bi özel okul değil. Hiç öyle genellemeyin yaniTamamına katılıyorum. Bu faydaların dışında zarar görmesin diye de gönderiyorum. Mesela özel okulda öğretmenin çocuğa fiziksel ya da psikolojik olarak zarar verme olasılığı oldukça düşüktür. Ağır sonuçları olacağı için siyasi veya dini düşüncelerini çocuklara empoze etmeye çalışmazlar.
Akran zorbalığı gibi konularda olay anında güvenlik ve nöbetçi öğretmen müdahale eder. Sonrasında da rehberlik ve idare elini taşın altına koyar.
Okula giriş ve çıkışlar kontrol altındadır. Okulda kantin olmadığı için paketli gıdaya ulaşım yoktur.
Revirde hemşire olması da özellikle acil durum müdahaleleri için oldukça önemlidir.
Arkadaşınız palavra sıkmış baya. Bakın mesela itü bilg müh bu sene yerleşenlerin mezuniyet istatistikleriKesinlikle katılıyorum. İtü mezunu bir arkadaşım okullarındaki öğrencilerin çoğunluğunun kolej mezunu olduğunu söylemişti, tabii ben o zamanlar kolejlere babalarının parası ile başarı elde edemeyen çocukların gittiğini sanıyordum haliyle çok şaşırdım. O kadar iyi eğitim alıyorlar ki sınavlarda hepsi başarılı oluyor demişti.
Kolej bence özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için bir zorunluluk. Çocuğumun sınıf arkadaşlarının aile yapısı ve düşüncesi benim için önemli. Biz İstanbul'da yaşıyoruz öğretmen arkadaşlarım her gün okullarının ne kadar berbat olduğunu, çocukların okumaktan ne kadar uzak olduğunu anlatıyorlar.
Herkes ilkokulda öğretmen önemli demiş ama 50+ mevcutlu sınıflarda öğretmenlerin yapabileceği hiç birşey yok.
Zaten bütün okullarda olması gerekenler için bir dünya para ödemek zorunda olmak çok saçma bir durum. Devlet okullarında neden öğle yemeği yok mesela, öğretmenler ayrı, öğrenciler ayrı sıkıntı yaşıyor. Koca devlet okullara öğle yemeği sağlayamaz mı yani?Benim yazmayı unuttuklarımi da siz eklemişsiniz, kaç defa haber oldu ortaokulda kız çocukları bile birbirinin saçını başını yoluyor , maalesef akran zorbalığı okullarda çok fazlalasti , amerikan filmlerindekine benzemeye başladı bizim okullar da , özel okulda en azından güvenlik var , dediğiniz gibi idare bu konuda hassas öğrencileri yakinen takip ediyorlar okul dışında da sorun yaşamasına diye
Keşke ülkede özel okul olmasa da devlet okulları da böyle olsa , ama bu nüfus üstüne suriyelisi, afgani , iraklisi , rusu, ukraynalisi , sınıfta öğrencilerle birebir ilgilenme şansı yok hiçbir öğretmenin
Geçen bir öğretmen tanıdığım anlattı, sınıftaki suriyelilere turkce ogretmekle ugrasmaktan turk ogrencilere okuma yazma ogretemedik daha diye , hala ilkokulda devlete gonderin deniyor burada bile , valla ben para basmiyorum ama cocuklarimin gelecegi icin pek cok seyden fedakarlik edip cocuklarimi ozele gonderiyorum , baska alternatifim yok maalesef
Yazımda kullandığım "Mesela özel okulda öğretmenin çocuğa fiziksel ya da psikolojik olarak zarar verme olasılığı oldukça düşüktür." ifadesi genelleme içermez, böyle bir olasılığın var olduğunu ancak düşük olduğunu ifade eder. Genellemek isteseydim "Özel okulda öğretmen çocuğa fiziksel ya da psikolojik olarak zarar vermez" ifadesini kullanırdım.İstek vakfının ilkokulunda yüzme öğretmeni öğrenciyi istismar etti ama okul kamera kayıtları vb konuda hiç yardımcı olmadı okulun adını koruma adı altında öğrencinin yanında bile yer almadılar. Üstelik orası da öyle alelade bi özel okul değil. Hiç öyle genellemeyin yani
çalışan anneler saatlerinden dolayı mecbur kalıyorlar...Bana kalırsa özel okula göndermeyin.biz özel okullarla mı büyüdük.nedir bu özel okul çılgınlığı ülkemizde hiç anlamıyorum ben.yok derseniz ki bu ülkenin eğitim sistemi felaket mecbur yollayacağız.eee bu ülkenin bütün kurumları, sistemleri, sosyal ilişkileri rezalet zaten.direkt baştan böyle bir ülkeye çocuk yapmayacaksınız.fanusta yaşamayacak ki bu çocuklar.
Etüd aylık 1500 bu yılın fiyatı seneye olsun 2000 ya da 2500 üstü olmaz, servis olmayacak okulla etüd merkezi karşılıklı binalarda özele göndersek aylık ortalama ödememiz gereken kırtasiye kitap masrafınıda katarsak 7000 TL kadar ediyor.Etüd merkezi ve servis ne kadara mal olacak size. Yaşadığım yerde 5. Sınıf için en ucuz etüd aylık 4000 servis okuldan alıp eve bırakmaya bu sene 1500 istedi. Seneye Eylül için fiyat vermedi bile. Eylül ayında verecekmiş. Oda olsun 2000. Devlet okuluna göndermek aylık 6000 e mal oluyor
Bu sene senelik 15000 imiş okulun açıldığı ilk günden son güne kadar ders var merkezde saat olarakta bizimki 14:30 ile 17:40 arası ödev yapma konu tekrarı vs mecburi etüd dersi. Ekstra istenirse çocuk 19:00 kadar kalabiliyor etüd merkezinde mesai vs olursa opsiyonel.etut merkezi ne kadar istedi merak ettim .oralar da pahali cunku
Etüd çok uygunmuş bu kadar ucuz hiç duymadım ben şanslısınızEtüd aylık 1500 bu yılın fiyatı seneye olsun 2000 ya da 2500 üstü olmaz, servis olmayacak okulla etüd merkezi karşılıklı binalarda özele göndersek aylık ortalama ödememiz gereken kırtasiye kitap masrafınıda katarsak 7000 TL kadar ediyor.
Birden çok arttı fiyatlar herkes aynı şeyi düşünüyorçalışan anneler saatlerinden dolayı mecbur kalıyorlar...
bende özele gönderdim. önümüzdeki sene ne yapacağız bilmiyorum...
Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Ben de anlamıyorum.
Herkes de özel okula gönderiyor çevremde.
Hani çok pahalıydı…
Şu okul işlerine kafam hiç
Mesela bezli bebekse ve 2 tarafta calısıyorsa devlet bezli bebek almıyor cogu calısan aileler mecbur ozele yolluyor.Tabi egitim aktivite ve özen devlet gibi olmuyor güzel ilgileniyorlar yemek ogunleri oyunlar egiitm vs tuvaleti bile ogrenen bebekler var. Yani bizim burda boyle ozeller bezli alıyor devlet almıyor 40 aylık mı alıyormus ne en kucuk.
Zengin olduğumuz için değil anne bana olarak çalıştığımız için ve çevremizde doğru düzgün devlet okulu olmadığı için mecburen, tatil yapmıyoruz bir çok şeyi kısıyoruz çocuğumuz düzgün güvenli bir ortamda okusun diye. Gönderiyoruz.Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.
Ben de anlamıyorum.
Herkes de özel okula gönderiyor çevremde.
Hani çok pahalıydı…
Şu okul işlerine kafam hiç basmıyor.
Doğrudur.Zengin olduğumuz için değil anne bana olarak çalıştığımız için ve çevremizde doğru düzgün devlet okulu olmadığı için mecburen, tatil yapmıyoruz bir çok şeyi kısıyoruz çocuğumuz düzgün güvenli bir ortamda okusun diye. Gönderiyoruz.
devlet okullarında mülteci çocukları ve farklı yollara sapmış çocukları duydukça devlet okullarından korkar oldum. bazı semtlerdeki ortaokul öğrencilerinin kötü madde alışkanlıklarının olduğunu duydum çok üzüldüm. daha lise de bile değiller ve maddelere erişimleri var...Doğrudur.
Ben bu konulara çok uzak olduğum için anlamıyorum.
Maddi durumu iyi olan bir arkadaşım lisede devlete geçirdi oğlunu. Evde yalnız o yaşta kalabiliyorlar çocuklar anladığım kadarıyla.
Bir arkadaşımın karısı çalışmıyor ama çocuk özele gidiyor, yakındaki devlet okullarına iyi diyorlar ama kadın iş bulursa çocuğun düzeni bozulmasın diye düşünüyor olabilirler. Sormadım da tahmin ediyorum.
Allahım hepimize yardım etsin inşallah evlat büyütmek kolay değil.