%100 üzeri artan özel okul fiyatları😔

Ben çok memnunum okuldan.İsim yapmış okullarada gittik çocuğu teste aldılar. Daha okuma yazma öğrenmemiş çocuk 1.sınıf içşn bakıyoruz lgs sınavından derecelerden bahsettiler.Çocuk 2.sunıfta bol test çözmeye başlayacakmış falan.Çocuğu alıp geri çıktık.Çocuk çocukluğunu yaşasın eğlenerek oyunla öğrensin ortaokulda girecek zaten o strese yani.

Gerçekten iyi bir özel okul değilse bu kadar zora gelmeye değeceğini düşünmüyorum. En azından başka yer bakın her yer özel okul dolu.

Yaşadığım yerde ted final Bahçeşehir doğa bilfen hepsinin artışı yüze yüz. Ve fiyatlar birbirine çok yakın
Bahçeşehir saydığınız diğer okullarla aynı kulvarda mı? Sanki çok daha vasat gibi geliyor bana. Yaşadığım şehirde de açıldı. Burdaki tek kurumsal okul diyebilirim. Kızım da % 60 burs kazandı ama ben göndermedim geçen sene. Daha yüksek fiyatlı yerel bir okula gönderdim ama ordan da memnun kalmadım yukarda anlattığım sebeplerle.
Bahçeşehir benim sorduğum hiçbir soruya cevap veremedi. Okulun açılmasına birkaç ay var, kayıt dönemi. Öğretmen kadrosu soruyorum cevap yok, sistem soruyorum cevap yok. Profesyonellik hissettirmediler bana o dönem.

Benim yazmayı unuttuklarımi da siz eklemişsiniz, kaç defa haber oldu ortaokulda kız çocukları bile birbirinin saçını başını yoluyor , maalesef akran zorbalığı okullarda çok fazlalasti , amerikan filmlerindekine benzemeye başladı bizim okullar da , özel okulda en azından güvenlik var , dediğiniz gibi idare bu konuda hassas öğrencileri yakinen takip ediyorlar okul dışında da sorun yaşamasına diye
Keşke ülkede özel okul olmasa da devlet okulları da böyle olsa , ama bu nüfus üstüne suriyelisi, afgani , iraklisi , rusu, ukraynalisi , sınıfta öğrencilerle birebir ilgilenme şansı yok hiçbir öğretmenin
Geçen bir öğretmen tanıdığım anlattı, sınıftaki suriyelilere turkce ogretmekle ugrasmaktan turk ogrencilere okuma yazma ogretemedik daha diye , hala ilkokulda devlete gonderin deniyor burada bile , valla ben para basmiyorum ama cocuklarimin gelecegi icin pek cok seyden fedakarlik edip cocuklarimi ozele gonderiyorum , baska alternatifim yok maalesef

Yaşadığınız şehri bilemem ama benim yaşadığım da başarı oranı özellikle İngilizce eğitimi çok iyi

Yaşadığınız şehri bilemem ama benim yaşadığım da başarı oranı özellikle İngilizce eğitimi çok iyi
Doğrudur. Burda daha çok yeni. Kendilerini gösterecek bir durumları olmadı henüz. Fiyat olarak da çok düşük rakamlar söylediler. O yüzden ted vs gibi okullarla yan yana koyamadım.

Doğrudur. Burda daha çok yeni. Kendilerini gösterecek bir durumları olmadı henüz. Fiyat olarak da çok düşük rakamlar söylediler. O yüzden ted vs gibi okullarla yan yana koyamadım.
Her ted de aynı değil. Mesela burada ki bir Ankara ted gibi eğitime sahip değil. İşte her şehre göre değişiyor okulların eğitimi.

Devlet olacaksa nezih bir semt olmalı, okul aile birliği de iyi çalışırsa devlet de iyi..bazı devlet okullarında etüd de oluyor..ama sınıf mevcudu ozeldeki gibi olmaz tabii..iyi araştırmanız lazım..küçük şehirler daha uygun aslında ..hangi şehirdesiniz

Kesinlikle katılıyorum. İtü mezunu bir arkadaşım okullarındaki öğrencilerin çoğunluğunun kolej mezunu olduğunu söylemişti, tabii ben o zamanlar kolejlere babalarının parası ile başarı elde edemeyen çocukların gittiğini sanıyordum haliyle çok şaşırdım. O kadar iyi eğitim alıyorlar ki sınavlarda hepsi başarılı oluyor demişti.
Kolej bence özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanlar için bir zorunluluk. Çocuğumun sınıf arkadaşlarının aile yapısı ve düşüncesi benim için önemli. Biz İstanbul'da yaşıyoruz öğretmen arkadaşlarım her gün okullarının ne kadar berbat olduğunu, çocukların okumaktan ne kadar uzak olduğunu anlatıyorlar.
Herkes ilkokulda öğretmen önemli demiş ama 50+ mevcutlu sınıflarda öğretmenlerin yapabileceği hiç birşey yok.

İzmir.

Çok teşekkür ederim güzel açıklayıcı yorumunuz için

Olabilir sizin bakış açınız ama ben çok küçük çocuklara bu kadar yüklenilmesine karşıyım.
Çocuklar sürekli bir kursta, bu saydığınız şeyler ödev gibi oluyor onlar için artık. Çocukları aktiviteye boğuyoruz. Gördüğüm, ebeveynler kendi kişisel hırslarını,yapamadıklarını çocuklarından çıkarıyorlar.

Ayrıca özel okul dediğimiz şey o kadar yozlaşmış bir sektör ki sırf veliler verdikleri paranın hakedildiğini görsün diye biraz da ekstra etkinlik ekstra derse boğuyolar.
Özel okul eşittir iyi eğitim değildir bu arada. Hele de her sokakta özel okul varken artık.
Benim kastettiğim temel eğitimi alıp yeteneğine göre o bahsettiğiniz eğitimlere yöneltilmesi.

Özgür düşünceyi öğrenmesi, kendini demokratik ortamda ifade etmeyi öğrenmesi için yanlış yer özel okul.Bunların özel okulla alakası yok Dışardaki sosyal ortam çok daha farklı. Çünkü gerçeklik farklı.

Sahiplerinin çoğunun ortalama eğitimli kodaman olduğu, asgari ücrete bir sürü mutsuz öğretmenin çalıştığı bir ortamın devasa bir vizyon katacağını düşünmüyorum çocuğa. Mühim olan ebeveynin eğitimli ve sağlıklısı bence.

okyonus size bir ornek vermeye geldim. bir is arkadasimin cocugu 4. siniftaydi. ogretmenleri okulda ayrilacagini soyleyince butun sinif veliler birlesip baska bir ozel okula gittiler. bu ogretmeni ise alin biz de butun sinif olarak gelelim diye. yeni okul hemen kabul etti. ogretmen oraya transfer oldu. ve ogrenciler de normal egitim ucretinin cok cok altinda sinifca kayit oldular. bunu bi arastirin bence.

Sektörümden dolayı çokta ayrıntı vermek istemiyorum ancak bu tarz yerler bir tık ticarethane. Herkese farklı fiyat biçenleri mi ararsın, yalanlar sömürüler ile baskı mı dersiniz. Hepsine şahit oldum. Bugün 2 kayıt aldık mesela. Aynı kategorideki 2 öğrenci. Birisine 13.500 diğerine 9.000₺ siz düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…