• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 yıllık dostumla tüm ilişkimi bitirdim

O kadar iyi anlıyorum ki seni ... Ama zamanla geçiyor acısı sana dost değilmiş ki zaten . kullanmış gibi bir şey.

Kesinlikle en dogru olani yapmissin. Kangren olmus parmagini kesip atmissin.

insan yasadigi ilk anlarda nasil gecer diyor sonra unutuyorsun.
Ben gorusmeyi kestigim arkadaslarimla yasadigim guzel anilari bile unuttum bile.
Hic de aklima gelmiyor.
Bana iyi gelen, cok gerekli biri olsaydi hayatimda olurdu diyorum

Benim de böyle 10 senelik arkadaşlık ilişkim bitti.
Aynı şekilde üniversite ev arkadaşıydık.
Yıllarca ben onu idare etmişim ama o beni idare edemedi. Zamanla soğuduk mesafe koyduk şimdi bir buçuk senedir ne o beni arar ne de ben onu.
Karı koca ilişkisine dönmüştü ilişkimiz boşanmak gerekiyordu boşandık. Anladım ki ilişkimizin 10 sene sürme sebebi de benmişim. Dedim ya benim onu idare ettiğim kadar o beni idare edemedi.
Şimdi hiç pişman değilim.
Çünkü anladım ki seni üzeni hayatında tutmak sana sadece eziyet. Kimse senden daha değerli değil.
ne kadar doğru söylemişssiniz. Yakın arkadaşlarım beni hep kardeşlerinden bile üstün görürlerdi. Her dertlerine mutluluklarına hep ortaktım. Kızım oldu çok zorlandım psikolojim pek iyi değildi. Ama her aradıklarında çıkamadım gezemedim ya kardeş dediğim 2 arkadaşımla bitirdik dostluğumuzu. Demek ki dediğiniz gibi idare ettiğim kadar benimlelermiş. Ben hala üzülüyorum ama bu muymuş arkadaşlık dostluk... Böyle şeyler yaşayınca da kimseye emek vermek gelmiyor insanın içinden. Sen de çok haklısın konu sahibi. Kıskanç bir arkadaş illa ki bi zaman sonra sana daha da kötü zarar verecek. Bitirmek en iyisi...

Arkadaşınız ne kadar vefasızmış keşke sizin onun yanında olduğunuz kadar o da sizin yanınızda olsaymış. Aynı şey benim de başıma geldi. 8 senelik arkadaşımla liseden sonra aynı üniversitede aynı ildeydik. Hatta ben başka ilde okuyordum ama onun yanına gitmek için bir sene boyunca başımı dersten kaldırmayıp yatay geçiş yaptım. Sonra ne oldu sevgilisi olunca evde yüzünü görmez oldum. Bir de sevgilisi var diye onu kıskanıyormuşum o oldu. Yazdıklarınızı okuyunca benim yıllar önce başıma gelenler aklıma geldi. Böyle insanları hayatından çıkartman gerek çok haklısın. Birdaha da hiçbir şekilde iletişim kurma bence ben öyle yapıyorum.

Arkadasina bi mesaj yaz yarin beraber kahvalti yapalim de :) sonra icini dök ona ... sonrada istersen kinusmazsin ama 10 yilin hatrina bir aciklama yapardim galiba senin yerinde olsam ...

İsterse elli yıllık arkadaşınız olsun fark etmez. Arkadaş demek hayatı zorlaştıran değil kolaylaştıran bir insan olmalı. Bu arkadaşlık değil aynı ortamlarda uzun süre birlikte vakit geçirdin bir insan. Bırakın yol verin gitsin.

seni o kadar iyi anlıyorum ki neyse ki senin 1 tane arkadaşınmış,kesinlikle seni kıskanıyor bir şekilde bir seyini takıntı yapmış ya da sevgilisinden kıskandı bilemiyorum ama kıskançlık benzer şeyler yaşadım hala atlatabilmiş değilim görürsen Selam verirsin ama sakın kıskanç hiç kimseyle arkadaşlık yapma böyle pusuda senin kötü olmanı bekliyorlar

Erkek arkadaşının sürekli sizde olması rahatsız edici bir durum, anahtar vermesi zaten kabul edilemez, o konularda çok hatalı tabi ki ama belki sizde farkında olmadan, ilişkiniz varken birşeyler yaptınız, yalnız kaldı. Karşılıklı bir konuşun bence.

Nerden başlasam bilmiyorum inanın. Kime güvenebilirim artık bilmiyorum. Öyle pat diye bir sebeple değil ama yaptığı hatalarla hep durup düşünmeme sebep oldu ve en sonunda tamamen hayatımdan çıkardım bu şahsı. Sebeplerini sizlere en ayrıntılı ve anlayacagınız sekilde açıklayacağım. İnanın doğru mu yaptım yanlış mı bilmiyorum ama ben doğru yaptığımı düşünüyorum. Lise 1’den beri yakının da yakını bir arkadaştık (ben öyle düşünüyordum) lütfen tek tek okuyup iyi analiz edip yazın çok ihtiyacım var sizin fikirlerinize.

Üniversitede aynı sehri kazandık aynı eve geçtik ilk iki sene hiçbir şey yoktu.. zaten ilk iki sene benim 2 yıllık ciddi bir ilişkim vardı kötü ayrıldık önceki konulardan bilenler belki bilir. O zamanlar erkek arkadasımla vakit geçirirken dahi hiçbir sekilde arkadasımı ihmal etmiyordum. Ben hayatıma birini alıp onun ağzıyla benim için önemli ve değerli olan kimselere arama mesafe koyup tüm hayatımı sevgilime adayan tiplerden değilim ve sevmem de bu tipleri.

Herneyse ilişkim bitmişti, 3. Senedeydik bu arada kendisi de hayatına birini almıstı aynı evin içinde çocuk haftanın 5 günü bizim evdeydi zaten. Normalde bana çok ters olan durum ama o mutlu diye sesimi çıkarmadım. Çocukla odaya kapanırdı ve benimle aynı evın içinde neredeyse muhabbeti kesmisti. Yeni bir ilişkiden çıkmısım bazı durumlardan çok moralım bozuktu yani hiç mi bir insan nabıyorsun halin hatrın nedir diye sormaz, sormuyordu. Hatta bu durum eve gelen 3. Ev arkadasım tarafından da farkedilmisti siz nasıl 10 yıllık arkadassınız birbirinizi aynı evde gördüğünüz yok diyordu. Bu dönem zaten bir şeyleri dank etmeye baslamıstı.

Bir gün yemek yiyoruz off bi dısarı çıkalım eve çok kapandık sen de eskisi gibi çıkmıyorsun moralım evde daha çok bozuluyor takıyorum kafaya dediğimde bana “BENDE GEÇEN YIL ÖYLEYDİM BİRAZ DA SEN ÇEK” dedi. Bu cümle dank diye kazındı beynime. Bu neyin kini ? Ne yaptım yalnız mı bıraktım seni ? Ben senin gibi erkek arkadasımla odalara kapanıp tüm dünyayla muhabbetimi kesmedim her gün evimdeydim çıkardık gezerdik dedim. Gıkını çıkarmadı.

Biten ilişkimin ağrısını hala çektiğimi ve bu konuda hassas oldugumu, konusunun açılmasını istemediğimi önceden söylediğim halde, Bir gün okuldan gelmiş içerde oturuyorum; “eve gelirken seninki arkamdan yürüyordu yanındaki erkek arkadasına bi kızla nasıl yattıgını anlatıyordu” dedi. Hiçbir şey demedim sadece beni ilgilendirmiyor dedim odama geçtim.

Bu esnada yarıyıl tatilindeyiz memleketteyiz onun erkek arkadası bunu aldatmıs gelip anlattı bunlar ayrıldılar felan. Çocuk sürekli bunları konusturmam için bana yazıyor cevap vermıyorum çünkü kendisi öyle demişti cevap verme demisti. Ben de ihanet olması sebebiyle bence şans verme demistim sevse ihanet etmezdi asla demiştim. Kendisi de böyle düşünüyordu. Çocukta bir yandan bana yazıyor hala felan. Neyse aradan birkaç gün geçti bir baktım çocuk beni engellemis instagramdan. Arkadasıma sordugumda benim kardesimi de engellemis bilmiyorum dedi. Aradan yine bir hafta geçti okul açıldı eve döndüm bu benden önce gitmisti. Kapıyı bir açtım çocuk evde odalarındalar. Barıstıklarını da söylemedi bana hiç anlam veremedim. Ben de sormadım yani. Çocuk evin içinde selam verince yüzünde bakmadım en sonunda çocuk dedi ki sen niye selam vermıyorsun bana noldu dedi. Yine sesimi çıkarmadım geçtim odama.
Sonra öğreniyorum ki meğer benim arkadasım cocugun instagramı kendi telinde açıkmıs kendi engellemis beni. Bunu da çok farklı sekilde öğrendim uzun mesele. Neyse dedim merve sabret zaten az bi zaman kaldı mezun oluyosun. Kendince vardır sebebi.

Yine aynı evin içinde çocuga anahtar vermeler ben okula giderken üstümü giyinirken pat diye kapıyı açıyor nasıl kaçacagımı şaşırıyorum. En sonunda sert dille mesaj yazdım anahtar vermek de ne oluyor diye tamam olmaz bir daha dedi.

Normalde asla ben para konusunu mevzu etmezken onun üç kurusu bile mesele etmesi çocugun agzıyla hareket etmesi vs.

Çocugun okuluna hocalarıyla konusmak için nişanlanacagız biz geçirin felan diye konusmaya gitmesi ama benim mezuniyetime dahi gelmemesi.

Yani arkadaşlar kısaca hayatına o çocugu aldıgından beri size abartmıyorum haftanın 5-6 gunu çocukla odada evin içinde yüzüme bakmıyor. Ki ben gercekten berbat günler geciriyordum. Sanki benim o berbat günleri gecirmemi beklıyormus da acısını çıkarıyormuş gibi hareketler sergiliyordu. Benim ilişkim oldugu sırada kendi de yalnız değildi hayatında birileri vardı. Ben onu yalnızlıga mahkum ettim ilişkim oldugunda o da kısas yapıyor desem asla böyle bir şey yok. Evimde olurdum ilgilenirdim beraber kahvaltı yapardık oturur sohbet ederdik ama onda bunların zerresi yoktu.

Tüm bunları toplayınca o kadar midem bulandı ki normalde sosyal hesaplarımda ekliydi artık onlardan da çıkarıp tamamen hayatımdan silip attım. Ben 10 yıllık yakın bildiğim arkadasımın yüzünü son 2 yılda gördüm çok ağır geldi bana. Bilmiyorum yanlıs mı yaptım ama yanlıs yaptıgımı düşünmüyorum. Sadece içimi açmak istedim başınızı ağrıtrıysam kusura bakmayın.

Bence ilişkinizi kesmekle iyi yapmışsınız. kendisinin yüzüne karşı söylediniz değil mi sadece sosyal medya üzerinden engellmekle olmaz çünkü. ayrıca bu tavırlarından sonra dostunuz olduğunu hiç düşünmüyorum. dost dediğin böyle davranışlarda bulunmaz çünkü.

Ben ta orta okuldan başlayıp 15-16 yıllık dostumu silip attım.
Çünkü o da benim iyi olduğumu görünce bunu dert edinmişti.
Sevgilimle ilişkimi anlatmadığım için bana küsüyordu. Gerisini siz düşünün:)

Seni kıskanmış içinde tutmuş kendi sevgili yapınca da senden intikamını almış kendince.
Üstünde durmaya değmez.seni gerçekten sevseydi değer verseydi bu şekilde davranmazdı.
Bence üzülme gerçekten bu tip insanlara ihtiyacın yok.niye çekicen ki?
Boşver gitsin
Benimde yakın arkadasım sandığım kişiler kazık attı kaç kere.özellikle erkek meseleleri yüzünden.bir arkadasım da bana eski sevgilimi bir kızla gördüğünü ballandıra ballandıra gülerek anlatmıştı ve kırdığının farkında bile değildi beni.bende acayip soğudum ve bitirdim arkadaşlığımı .bu gibi bir sürü şey yaptı
Hayatta biraz bencil olmak gerek .canını sıkanı niye barındırcan ki çevrende

Bunun bi benzerini bende yaşamıştım ve sen de o arkadaşım gibisin ilk 2 yıl sevgilisi bizim evde 3.kişi gibiydi erkek arkadaşından ayrıldı bana sarmaya başladı benim erkek arkadasım oldu ne kıskançlıklar ne laflar sözler ohoo neyse sonra sen sevgilinle ayrılcaksın 1 hafta sürmez dedi şuan evliyiz. Haa bir de şu lafınıza takıldım ben öyle sevgilimin ağzıyla arkadaşımı satmam yazmışsınız bi an sizi o arkadaasım yazdı o sizsiniz sandım bırakın insanları arkadasın nasıl kişilikte bilemiyorum ama o cümlenizden insanların üstündr egemen olmaya çalışan biri gibi geldiniz bana yaşadığımdan söylüyorum bunu..

Bunun bi benzerini bende yaşamıştım ve sen de o arkadaşım gibisin ilk 2 yıl sevgilisi bizim evde 3.kişi gibiydi erkek arkadaşından ayrıldı bana sarmaya başladı benim erkek arkadasım oldu ne kıskançlıklar ne laflar sözler ohoo neyse sonra sen sevgilinle ayrılcaksın 1 hafta sürmez dedi şuan evliyiz. Haa bir de şu lafınıza takıldım ben öyle sevgilimin ağzıyla arkadaşımı satmam yazmışsınız bi an sizi o arkadaasım yazdı o sizsiniz sandım bırakın insanları arkadasın nasıl kişilikte bilemiyorum ama o cümlenizden insanların üstündr egemen olmaya çalışan biri gibi geldiniz bana yaşadığımdan söylüyorum bunu..

İnsanların üzerinde neden egemen olayım ki onu anlamadım ? Ben hayatına biri girince buldumcuk olup yakın çevreme bu sebeple sırt cevirmem dedim. Bunun egemenlıkle ne ilgisi var hiç anlayamdım

İnsanların üzerinde neden egemen olayım ki onu anlamadım ? Ben hayatına biri girince buldumcuk olup yakın çevreme bu sebeple sırt cevirmem dedim. Bunun egemenlıkle ne ilgisi var hiç anlayamdım
Bak işte demekki sizin de sevgiliniz varken buldumcuk oldunuz ki arkadasınız o ara yalnız kalmış. Ya ayrıca odasına kapanmalarından sizene ima ettiğiniz şey hoş değil. İstiyorsunuz ki sizinle ilgilensin falan alttan alta laf sokmuşsunuz ben odaya kapanmadım senin gibi demeler annesi gibi davranmanıza gerek yok bundan dedim egemen olmaya çalışmayı. Demekki sandığınız kadarda yakın arkadaş değilmişsiniz

Bak işte demekki sizin de sevgiliniz varken buldumcuk oldunuz ki arkadasınız o ara yalnız kalmış. Ya ayrıca odasına kapanmalarından sizene ima ettiğiniz şey hoş değil. İstiyorsunuz ki sizinle ilgilensin falan alttan alta laf sokmuşsunuz ben odaya kapanmadım senin gibi demeler annesi gibi davranmanıza gerek yok bundan dedim egemen olmaya çalışmayı. Demekki sandığınız kadarda yakın arkadaş değilmişsiniz

Yani çok garipsiniz benım yazdıklarımı tam tersi anlamıssınız demekki siz de yakın arkadasınıza böyle bir tavır sergilemissiniz. Ben zaten yazımda yazdım. Benım sevgilim varken ne eve getirdim ne de onunla odaya kapanıp 10 yıllık dostumun yüzüne aynı evde bakmamazlık yapmadım. Yani bana dolması benım yapmalarımdan değil kıskanclıgından bu bir.

İkincisi eğer bir insana DOST diyorsanız onun en kötü oldugu zamanlarda kendi eglencesine dalıp aynı evin içinde onla ilgilenmemesi selam dahi vermemesi tamamen karaktersizlik örneğidir. Ben herhangi bir ev arkadasımdan bahsetmıyorum 10 yıl yediğiniz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir insandan bahsediyorum bilmiyorum sizin için dostluk nedir ama benim için budur. Kötü zamanımda yanımda olmayacaksa diğer tabirle buldumcuk olacaksa o zaman benim hayatımda da dost olarak yeri olmaz. Bunun egemen olmakla da ilgisi yok egemenlık apayrı bir konudur. Teşekkürler.

Yani çok garipsiniz benım yazdıklarımı tam tersi anlamıssınız demekki siz de yakın arkadasınıza böyle bir tavır sergilemissiniz. Ben zaten yazımda yazdım. Benım sevgilim varken ne eve getirdim ne de onunla odaya kapanıp 10 yıllık dostumun yüzüne aynı evde bakmamazlık yapmadım. Yani bana dolması benım yapmalarımdan değil kıskanclıgından bu bir.

İkincisi eğer bir insana DOST diyorsanız onun en kötü oldugu zamanlarda kendi eglencesine dalıp aynı evin içinde onla ilgilenmemesi selam dahi vermemesi tamamen karaktersizlik örneğidir. Ben herhangi bir ev arkadasımdan bahsetmıyorum 10 yıl yediğiniz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir insandan bahsediyorum bilmiyorum sizin için dostluk nedir ama benim için budur. Kötü zamanımda yanımda olmayacaksa diğer tabirle buldumcuk olacaksa o zaman benim hayatımda da dost olarak yeri olmaz. Bunun egemen olmakla da ilgisi yok egemenlık apayrı bir konudur. Teşekkürler.
Bende senin gibi sevgilimi eve çağırmıyodum zaten ayrı şehirlerdeydik 1 hafta geldi kaldı çok iyi olan arkadaşlığımız sözde ondan sonra patlak verdi kendi sevgilisi bizle 2 yıl bir fiil yaşadı benim arkadasım aşırı kıskanç herkesin onu beğendiğini sanan bi kızdı sevgilim eve geldiğinde gögüs dekoltesiyle otururdu. Ben bunları nasıl göremedim ya da gördümde dostum arkadasım dedim görmemezlikten geldim sevgilisinden ayrılınca bana sarmaya başladı sürekli bende sizi birazcık böle gördüm ki onu dışarıya götürürdüm sürekli sonra hayatıma çok müdahil olmaya başladı bana aynı sizin dediğiniz gibi brn sevgili yapıp buldumcuk olmadım diyodu halbuki telefonda konusuyodum sadece ondan bu sözler bana hatırlattı kendisini neyse madem çok kıskançtı yolları ayırmakla çok iyi yapmışsınız asla pişman olmicaksın emin ol.
Bi de hayatına aldığın arkadaslarından çok sey bekleme bundan sonra çünkü öyle bi dostun olmuyo artık yüzeysel takılıyosun yani benim kötü günüm niye yanımda değil diye dertlenme.

Back