- 4 Temmuz 2013
- 30.126
- 99.184
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haftaya plates bekliyorum sendenaynen bu vücut çeşit istiyor yoksa bi alıştı mı kaptırıyor kendini yine aynı moda kilo veremiyorum sonrahaftaya yine değiştiririm belki üşenmezsem sporlarımı
Gebelikte kilo aldığımda, etrafımda bana ne yapamayacağımı söyleyen, geçmişten getirdikleri klişeleri tekrar eden onlarca insan vardı.
Onlara göre emzirirken diyet yapılmazdı. Bilinen anlamda, kalorisi çok düşük ve tek tip beslenmeye dayalı diyetler sadece emzirirken değil hayatımızın hiçbir alanında yapılmamalıydı zaten. Doğru bir beslenme listesinin içinde, eti, yoğurdu, sebzesi, meyvesi, kuru baklagilleri, kuru yemişleri olmalıydı… O zaman bu gerçeği onlara izah etsem de var olan kilom insanların daha çok konuşmasına neden oluyordu.
Onlara göre, bir daha asla eskisi gibi formda olamayacaktım. Onlara göre süt verebilmemin tek yolu yağlı ve şekerli beslenmemdi, onlara göre anne olan kadın yaşlanmaya doğumla birlikte başlıyordu…
Kilo verenlerin bebek bakıcıları, aşçıları, spor antrenörleri vardı (!!!) – tabii ya ne demezsin-
Onlar sürekli “yapamayacaklarımı” söylediler. Bunları söylerken ezberlediklerini yüzüme okumaktan, basit ve yavan akıl yürütmelerini tekrarlamaktan çekinmediler. Ben böyle anlarda tartışan biri değilimdir. Annemin metoduna, bilimselliğine, kendi irademe ve zamanın getireceklerine güveniyordum. Önceliğim evladımı emzirmekti… Hiç bilmediğim bir şeyi yapacaktım, zamanı yönetebilecek miydim, emin değildim. Onu da yaşayıp görecektim… Son aylarda ödem iyice başıma dert olmaya başladığında, normalin iki katı bir ebatım vardı diyebilirim. Yani hamilelikte kilo alan kadınların figüratif değil gerçek portresiydim.
İşte öyle anlarda, bana yapamayacaklarımı söyleyen insanları dinlemek bana hiçbir şey vermediği için dünyadaki başarı öykülerini araştırmaya başladım. Gebelik sonrası ya da değil, sağlıklı yollarla ve yeterli sporla kilo vermiş kişileri, ünlülerin değil, benim gibi evladına, evine ve işine aynı anda ve sıfır yardımla yetişmeye çalışan bir kadına hitap edecek öyküleri işaretledim. Çok çocuklu, yoğun tempolu insanların kilo verme öykülerini keşfettikçe benim rol modellerim bu isimsiz kahramanlar oldu. Vazgeçmeden kendisi için en doğrusunu araştıran, uygulayan, vazgeçmeyen ve çevresine ışık saçarak bildiklerini paylaşmaktan çekinmeyen insanlara duyduğum saygı bana güç veriyordu.
elifin bloğundan alıntı----kadın resmen hislerime tercüman olmuş
Haftaya plates bekliyorum senden![]()
amaan Allah korusun eskiden ne diye bıraktıysam diyeti hep bu pilates yüzünden beni bezdiriyorlar hareketli şeyler lazım leslie gibi yarın araştırırım belki güzel bişeyler vardırhaftaya her gün bekliyorum seni bomba gibi hem de
![]()
canım benimde ilk aklıma hamilelik gelmiştiSağolun kızlar önce hamileyim sandım çünkü öncekinde de böyle olmuştum ama test yaptım negatif zaten hastalandım ama yineden şüphelendimSabah 9 da randevum çok da halsizim üşüttüm mü acaba yollarda?
günaydın tatlımm, neler yatın bakim spor olarakta her tarafın ağrıyor?Günaydın kızlaarnasıl bir aşkla spor yaptıysam artık, her yerim ağrıyor dayak yemiş gibiyim
![]()
İlk bebeğimi dusurdugumde 67kgidim ilk hamilelik ya 9haftada 10kg aldımHaftaya plates bekliyorum senden
Kalemide kuvvetliymiş maşAllah. Biriside bana boşa kilo vermeye çalışma evlenip çocuk doğurunca sende benim gibi mecbur alıcaksın. Senin bünyen böyle. Alış buna demişti. Kendisi şu an yarım dünya.
Devlette gittiğim ilk diyetisyende(oda en az bir 75 kilo vardı, boyuda kısaydı.) bazı insanların metebolizması yavaş çalışır senin kilon normal deyip bana baya yüksek kalorili bir diyet yazmşıtıda biraz uyguladım baktım kilo alıyorum bıraktım.
Bu devirde diyetisyenlerde birşey bilmiyor. Herkes kendinin doktoru. Deneye deneye öğreniyoruz neyin yanlış olduğunu.
Normal peynirlerde yapabilirsin kaşar yağlı çok kullanmaKızlar benim diyet listemde her sabah bir yumurta var ben ekmeksiz asla yiyemiyorum bir lokma dahi biraz baharat kaşar Vs katıp yemeyi planlıyorum omlet şeklinde her gün yesem bir sıkıntı yaratır mı pek emin olamadım
Malesef geldi bilegünaydın kızlaaarrrrrrumarım bugün şehit habersiz bir gün olur
![]()
canım balığı ne kadar yedin kızartma çünkü keşke fırında yapsaydin
Canım bende ummuştumcanım bende hamile olmanı umut etmiştim açıkçası neyse kilolar gidecek sağlıklı bebiş gelecek
salgın var sanırım eşimde iki üç gün önce öyleydi
şifa oolsun
oo iyi haber am açıktan takip et gizliden olmaz günlük 5 msj![]()
Keşke öyle olsaydı canımgünaydın kızlaaarrrrrrumarım bugün şehit habersiz bir gün olur
![]()
Bizimde aklımıza geldi ama başımıza gelmedi canım nys kısmet artık diyorum şu midem iyileşsin süper olacam:)canım benimde ilk aklıma hamilelik gelmişti![]()
aaa çok geçmiş olsun canım şifa bulda bebekte gelecek Allahın izniyle isteyen herkeseCanım bende ummuştum
Midem de yara vardı benim o kanıyormuş sızma şeklinde halsizlik bulantı yapıyormuş yarın yakılacak yara ama rejimi etkilemeyecek hatta sadece süt ile beslenecem.
Günaydın hanımlarAy ben şimdiden çok heyecanlandım cuma günü için
Bu hafta da hedefime ulaşamayacağım sanki ama inşallah artı getireceğim takımıma
Bu arada gitgide kilo vermek zorlaşıyor mu,yoksa ben mi hafife aldım acaba?
Bugün bir etek istettim 36 beden
Motivasyonuma yardımcı olur diye düşündüm.Kaç gündür spora da gidemiyorum.Artık bugün evde bir şeyler yaparım herhalde. Kaç gündür içim içimi yiyor.Ya hedefime ulaşırsam bu takımdan nasıl ayrılacağım?
Ben size çok alıştım yaa
![]()