Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

17 temmuz
sahur
zeytin peynir , haşlanmış yumurta

iftar
domates çorbası
2 adet sandal köfte
1 adet patetesl börek
salata

1 adet tulumba
sahuru yok zayıf buldum. böyle yapma kübra kızarmış ekmek yeseydi 1 dilim.
iftara sözüm yok kaptanım ödevi ama bence yinede az yemişsin. kaptan izin verdi her şeyi ye diye sen 1 tulumbacık yemişsin ben olsam 10 tane yerdim.
8 YILDIZ

dark detoks yaptım demişsin ama bence detoks değil kendine eziyet etmişsin. detoksa hazır işlenmiş gıdalar yenmemeli. sabah çok az protein almış onun yerine şeker içeriği yüksek şeyler yemişsin. müsli hiç masum değil içinde şeker var. yulaf ezmesi veya yulaf kepeği yemelisin onun yerine.
bu 9lu çayın içinde simemaki var mı? bunu daha öncede sormuştum. inşallah yoktur çünkü simemaki bir çok form çayında olan fakat bağırsaklara çok zarar veren ve bağırsak tembelliğini yok açan bir bitkidir. öğleni beğendim. ara öğününde ise yine müsli var ve elma. umarım yeşil emladır. çünkü kırmızı elme ne yazıkki daha çabuk acıkırı. akşam yağlı salata yerine yağsız kızarmış ekmekli (1 adet) salata yeseydin veya yoğurtlu salata yeseydin daha faydalı olacak ve gece o büskivilere yemeyecektin. diyet büskiviler kesinlikle masum değil.
çok üzgünüm ama bu pek detoks olmamış benim gözümde..
ama çaban ve dikkatin için ve kaçamak olmadığı için (gece yemeye göz yumuyorum)
8 YILDIZ

ilknur seni sarsalım dedin sarstık ama yine devam.. pazartesi menün nerde!.........
hani bitki su raporları?...
defter alıp yazmaya başladın mı?
dahi bende kilo alıp duruyorum kaçamak yapıyorum ama cezalarımıda çekip burdan kopmuyorum.
bak seni bi sallarım kaptanım bile alamaz elimden..
şaka bir yana ilknurcum cidden biraz özen göstermen lazım. olmuyor böyle yeni izinden geldin hemen toparlanman lazım ama sen korkunç bir rapor ile çıkıyorsun.
kaptan kübraya yemesi için ceza verdi ama sen ondan çok yemişsin...
hiç öğün öğün yorum yapmayacağım çünkü tümden felaket..
cumartesiye kadar kaçamak yapman yasak...
4 YILDIZ

Son düzenleme:

canım 9 lu çayda sinameki yok barut ağacı kabuğu var bağırsak çalıştırıcı olrak.
detoks programı yüzde doksan uyduğum kadarıyla tamamen diyetisyenimin verdiği bir programdır.bildiği bişey vardır hesabıyla olduğu gibi yapmaya çalıştım.bir gün önce çok fazla yediğim için onu telafi etmeye çalıştım. elma yeşildi.hatta gece o bisküvilerde vardı listede, bende olduğu için yedim zaten.eski diyet listelerine baktım hepsinde akşam yemeğinden sonra bişeyler mutlaka va, bi denemek lazımbi akşam ekleyip bide gündüz ekleyip 15 er gün ekleyip sonucu görmek lazım.

Haklısın Bengicim,

İzin bana hiç yaramadı. Toparlanmak için elimden gelini yapıyorum. iki aylık emeğim bir haftada heba oldu. Çok üzgünüm..

gece yatmadan 2 saat önce yenebilir ama bence kendimizi gece yemeğe alıştırısak sürekli o saatler bir şeyler atıştırmak isteriz ve bu atıştırmalarda çoğu zaman sağlıklı olmaya bilir. sağlıklı şeyler yediğin sürece ve hemen yiyip yatmazsan çok problem değil. ama kesinlikle gece yenen meyvenin bize şeker ve yağ olarak geri döndüğününe inanıyorum. çünkü geceleri metabolizmamız yavaşlıyor.

diyetisyen detoksuysa bir şey diyemeyeceği. bir bildiği vardır herhalde. ama seni hazır gıdalara yönlendirmesini; büskivi ve müsli vermesini asla doğru bulmuyorum. bunu diyet için değil de sağlıklı yaşam için düşün. hazır gıdaların içinde gilkoz şurubu var tatlandırıcı var monosodyum var. koruyucular var.. biliyorsun... ben yoğurdumu bile kendim yapıyorum. kışın ekmeğimi kendim yapıyorum. pazardan yumurta, süt alıyorum.. hakiki pekmez, zeytinyağı kullanıyorum. ama tabi çozuttuğum zamanların dışında normal hayatımda sağlıklı besleniyorum..

istersen kendi diyet büskivini yapabilirsin.. müsli yerinede yulaf ezmesine kuru üzüm kuru kayısı ekleyip süt ile hatta yoğurt ile yiyebilirsin.
mesela ben söyle bir şey yapmıştım uzun zaman önce. çok lezzetli olduğu ve hepsini hemen bitiridiğim için artık yapmıyorum.
bir kase içine (miktarları kendin ayarlayabilirisin) yulaf ezmesi 5-6 kaşık yeter galiba. 1 yumurta biraz pekmez(koymaya bilirsin), kuru üzüm, doğranmış kuru kayısı isteğe bağlı cevizde konulabilir. ve mutlaka toz tarçın kan şekerini dengelemek için. bunları karıştır bir kaşık yardımı ile yağlı kağıda düz yuvarlak şekilde koy. kurabiye gibi yani. 15dk fırında pişsin. işte sana sağlıklı kurabiye....

Haklısın Bengicim,

İzin bana hiç yaramadı. Toparlanmak için elimden gelini yapıyorum. iki aylık emeğim bir haftada heba oldu. Çok üzgünüm..

üzülme geriye dönüp bakma önüne bakmalısın artık. bugünden sonra yapacaklarına bak...
sen kaç kilo vermiş bir insansın toparlanacaksın..
bizden kopma yeter...

Yarin endokrine gidiyorum.. Kontrollerim yapilacak bakalim neler degismis 13 kiloyla.. Kendimi frenleyemiyorum kac gundur.. Sekerim ne alemde onlari bir goreyim diyetisyene gitmeyi dusunuyorum olmayack artik sirtimda bir diyetisyen eli olmali..

17.07.2013

sabah;10:00
1 yumurta haşalamsı
1 dilim t.b. ekmek
1 kırmızı biber
az maydonoz
4-5 zeytin

ara;12:00
12 kiraz
1 ç.b. kefir

öğlen;02:00
2 adet etli biber dolması
1 kase mercimek çorbası
1 domates
yarım kase yoğurt

ara;05:00
yarım kase yoğurt
üzerine 1 kaşık yulaf kepeği

akşam;08:00
4 y.k. patlıcan kızartmadan yaptım
1 köfte
1 dilim ekmek

ara;10:00
5 adet kayısı

01:00 de yatış planlıyorum. iyi gecelr
su;2-3 litre bunun yarım litresi 9 lu çay
spor; maaalesef yok

Çok haklısın chentiq öncelikle bugüne kadar bana destek olduğunuz için benim yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim.Sayenizde 5 kilo kuş gibi uçup gidiverdi.Bu aralar bedensel ve psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum.Hiç bişey yapasım gelmiyo.Hiç bişey bana tat vermiyo.Buraya geliyorum topluca mesaj yazıyorum ve sonra gün boyunca bi daha hiç girmiyorum farkındayım.Bana gösterdiğiniz müsama için çok teşekkür ederim.Çok güzel zaman geçirdim sizle.Ben yediklerime dikkat etmeye çalışıcam yine.Ama dediğim gibi bedensel ve psikolojik anlamda sıkıntım var ve bunu diyeti düşünerek daha fazlalaştırmak istemiyorum.Ben diyete bi süre ara vericem kilomu korumaya çalışıcam yine biraz dikkat edicem.Ama randımanlı bi diyeti sonraya erteliyorum.İstediğim hedefin yarısına ulaştım.Yarısını da bi süre sonra inşallah.Her şey için çok teşekkür ediyorum.Sizi çok sevdim.Hayatınız boyunca hep mutlu olun.Ben yine okurum yazdıklarınızı yazarım size ara sıra.Çok iyi bakın kendinize takım arkadaşlarım.Hoşçakalın

Melindam arada gel olur mu? Sana bize sık sık yazıp durumundan haberdar etme ödevi veriyorum

16.07.2013 salı

Sabah
1Dilim peynir
3zeytin
1Yumurta
2dilim kepek ekmek

Öglen
Yayla çorbası

Akşam
Taze fasulye
Salata

2litre su
Evde kol bacak egzersizleri

17.07.2013 Çarşamba

Sabah
Yarım kase yulaf sütle

Ara
5 fıstık

Öglen
Çegrek tabak bamya

Ara sade soda

Akşam
Kıymalı patlıcan
2 çatal pilav
Türk kahvesi

Spor yok
2litre su

chentiqqq tavsiyelerin itinayla uygulandı,,, bu akşam da iftara davetliyim, bu akşam da tam tersi bir cezam olsun , sakıncalı şeylerden hiç yemeyeyim olur mu? dün kendimi ödüllendirdim sayılır:S

dün ben de iftara davetliydim. evde değildik öğleden sonra giremedim. kendi kendine verdğin sakıncalı yasağını uyguladın mı?

nedir bu sıkıntı hali herkeste ya.. gdogan hala devam ediyor mu?

Hepimizin üstünde bi agirlık ayniyız aynı :/

dişten başka sıkıntılarda mı var?

ilknur konusunda tam destek....

Haklısın Bengicim,

üzgün olduğuna inanıyorum ve toparlanmanı bekliyorum..

bunu yapmam laızm ... ben kurabiye bisküvi çok düşkünüm.. ama mezuniyetten sonra engel olamadım bir türlü yemelerime.. kilo almaktan korkuyorum..

biz de seni sevdik de, bunun hiç mi çaresi yok? yani zorlayamaz mısın? herkes şu an kötü durumda. hani böyle günlük sıkıntılar gibiyse çözüme kavuşur da, ağır depresyon bunalım gibiyse o ayrı.. yani bir bak kendine yapabilir miyim de. biz bırakmak istemeyiz seni. yok eğer olmaz dersen, geri dönmek üzere ayrıldı mı deyim, kendi isteğiyle mi ayrıldı diyeyim? kendin ayrılırsan 6 ay dönemezsin haberin olsun. geri dönmek üzere ayrıldı deyip de 6 ay dan önce gelmezsen o zaman da diskalifiye oluyorsun. bir de yarın tartılmayı unutma. sonucunun yanına not düşerim kesin kararını

bugüne kadar en beğendiğim menün bu. tebrik ederim her şey dengeli. aralar sağlıklı meyvenin yanına protein koymuşsun acıkmanı engellmiş. öğlen baklıyatların yanında ekmek yememişsin. akşam ise bakliyat yemeyip ekmek yemişsin. gerçekten çok beğendim.
gece meyveside fazla olmadığı için iyi olmuş.

tamamen içimden gelerek
8 YILDIZ

salı
öğlen yine az yemişsin. umarım 2 kase falan içmişsin..
az yemiş olmanın dışında güzel menü
8 YILDIZ

çarşamba
öğlen yine az çeyrek değilde yarım tabak yeseydin. fıstıklar az olduğu için güzel ara öğün olmuş. kaçamak olarak değerlendirmiyorum.
akşamda çok az pilav var ama ekmek yok mükemmel..
8 YILDIZ

not: müslilerin yerini ylaf almaya başladı bundan çok mutluluk duyuyorum. sadece diyet yapmayalım arkadaşlar daha sağlıklı bir yaşam için çabalayalım değil mi?

Slm arkadaşlar..

Dün kendimi biraz tuttum aldığım kilodan bu sabah 500 gr eksik çıktım tartıda..

Motive oldum vallahi..

Son düzenleme:
yarın spor raporunuzu yayınlayacağım ve bir haftalık bir plan hazırlayacağım. bundan sonra "spor yok" yazısını bu kadar sık görmek istemiyorum.

gdogan, yapabilirim diyorsan melinda dan boşalan resim bakanlığına atayalım seni?

Kaptanım, benim yulafli kurabiye barını denerken ölçüleri duruma göre tekrar gözden geçir.. Ölçüler doğru olmayabilir..
Melindanin gidişine çok üzüldüm.. Hepimizin hayatın zorluklarına göğüs germeye çalışıyoruz.. (
İlknur ne yazıkki çok onemli olan su ve bitki cayı bakanlığını aksatıyor.. Bu Bakanlığı'da elden geçirebilirsin.. İlknurun is ve ev yoğunluğu yüzünden aksaması normal tabi..
Bugun burda öyle şiddetli bir yağmur yağdı ki sormayın mahsur kaldım bir yerde hemde scooter ile gitmiştim.. Dönüş çiseleyen yağmur altında rüzgara karşı motorun kayma teklilerinde gecti.. Malum ıslandım.. Eve gidip üstümü değiştirdim. İyikide eve girmişim balkona su dolmuş.. Kedicim ıpıslak olmuş.. Simdi bankada sıra bekliyorum; acıktım ve susadım...

17.07.2013

Sabah

1 kepekli beyaz peynirli sandviç (küçük)

Öğle

4-5 yk Patlıcanlı tavuk sote

2-3 yk bulgur pilavı

salata

cacık

Akşam

3 ızgara köfte

bol salata

3-4 kaşık yoğurt

taze vişne suyu 1 küçük bardak

1 dilim ekmek (bu fazlaydı biliyorum)

Spor 20 sabah + 15 akşam dk yürüyüş

Su: 1,5 litre

MEYVELİ YULAFLI BAR

3 su bardağı yulaf ezmesi
1 yumurta
5 günkurusu kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
10 adet badem (isteğe bağlı)
10 adet fındık (isteğe bağlı)
başka kuruyemişlerde olabilir.
1 yemek kaşığı pekmez(siteğe bağlı)
toz tarçın

fırını 175 dereceye ısıtıyoruz.
Kuru meyveleri 5 dakika ılık kadar su dolu bir kasede bekletiyoruz. kuruyemişleri parçalıyoruz. kuru kayısıyı bıçakla küçük parçalara bölüyoruz. Kuru üzümleri bütün kullanıyoruz. tüm malzemeyi bir kaseye koyup. yumurta, pekmez ve tarçını ekliyoruz.
Bu tarifteki tek püf noktası yulaf ezmesinin miktarının hamura göre ayarlanması gerektiği. Çünkü kuru meyvenizin miktarına, yumurtanın büyüklüğüne göre tarifin kaldıracağı yulaf ezmesi miktarı değişebilir. Dilerseniz yulaf ezmesini iki ayrı partide ekleyin hamura. Tamamını eklediniz ve çok koyu bir hamur olduysa içine bir miktar süt ya da su ekleyerek hamuru cıvıklaştırabilirsiniz.
ayrıca eğer tam kurabiye gibi olsun isterseniz yulaz ezmesi biraz rondodan geçirip iri taneli bir un kıvamında kullanabilirsiniz.
kaşıkla kurabiye şekli vermektense aşağıdaki yöntemde uygulama bilir.

fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt seriyoruz. Hamurun tamamını tepsiye alıyoruz. Kaşıkla bastıra bastıra bir parmak kalınlığında bir plaka elde edene kadar hamuru yayıyoruz.
Kaşığın arkası ile yüzeyini dümdüz yaptıktan sonra şimdi bu şekli tam bir dikdörtgene benzeteceğiz. Bunun için geniş yüzeyli büyük bir bıçakla dört kenarı bastırıyoruz. Sonra yine yükselen yerleri kaşıkla hamura yediriyoruz.
Şimdi dilimleme zamanı. Bir bıçak ya da hamur ruleti bu işi halleder. Hamuru dikdörtgen parçalara bölüyoruz.
Kesme işi bittikten sonra parçalar birbirine yapışmasın diye bıçakla hafif aralıyoruz hepsini.
175 dereceye ısınmış fırında 18 dakika pişiriyoruz. Aslında pişme süresi 15-20 dakika arasında değişiyor, fırını açıp kontrol edebilirsiniz.

bir siteden yola çıkarak kendi yaptığım bara göre malzemerli uyarlıyarak tam tarifi yayınlıyorum... 2 tanesi harika bir ara öğün olacaktır. tabi diyette olduğumzu için kuruyemiş çeşitini ve miktarını azaltıyoruz.. kaptanım sen tam koy hepsinden..

Son düzenleme:

bak bak isteyince oluyormuş..
seni arada sallamak lazım..
ekmek fazla değildi ama o vişne suyunu içmemeliydin. meyvelerin sularını içmeyin. örnek bir bardak portakal suyunda 4 tane portakal var ve bir portakal 50 kcal yani 5dk da içeceğiniz portakal suyunundan 2-bir ara öğünde alacağınız kalorinin tamamını alır doymaz yarım saat sonra daha fazla acıkırsınız. oysa 2 portakal yeseniz mideniz tamamen şişer hatta 2 tane bile yiyemezsiniz. tabi kısa zamanda o da acıktırı ama en azından içindeki posası biraz tutar. hazır meyve sularından hiç bahsetmiyorum. zaten hazır meyve suyu olsadı puan kıracaktım. bundan sonra 10 kiraz ye ama suyunu içme...

tebrikler..
8 YILDIZ

RAPOR
17.07.2013/Çarşamba

Sabah 08:40
1 haş yumurta
1 hindi füme
30gr süzme peynir

Öğlen 12:30
3 adet küçük haşlanmış derisiz but
yarım domates

Ara 16:00
100ml süt
15gr yulaf kepeği
10 gr goji berry

Akşam 18:30
1 tam, 1 yumurta beyazı ile
20 gr ezine peynirli omlet
40 gr süzme peynir
40 gr light kaşar
3 yeşil biber

30 dk yürüyüş
2 kupa adaçayı
1 fincan yeşilçay/kiraz sapı
1 fincan yeşilçay/tarçın/karanfil
3 litre su

8 YILDIZ

not: kendime tam puan vermekten hoşlanmıyorum ama kıracak bir şey bulamadım. eğer aksini düşünüyorsanız lütfen yazın. asla kendime hak geçirmek istemiyorum. kendi menüm olarak bakmıyorum hiç...

Son düzenleme:

canım hava sıcak biliyorsun, yemeğin yanında soğuk soğuk bizimkiler içince canım istedi. İçtim maalesef ki normalde ne meyve ile nede suyu ile aram yoktur. Ama memkette dalından kendim toplayınca tadına bakamadan olmadı işte :)

Yineden koladan iyidir dimi ?

Ayran her zaman ilk tercihimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…