10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

E tamam işte ne güzel nişanlın senin eğitimin gelişimin için elinden geleni yapıyor. Geri kafalı biri değil. Seviyor, belli ki değer de veriyor. Aç gözlü kaynın ve eltin için arayı bozmaya değer mi?
Sakın eltinle dertleşme, hiç bir şeyini anlatma. Hele de para pul mevzularına girme. Bu tipler söylemediklerini söylemişsin gibi anlatır. Kendini de savunabilen biri değilsin anladığım kadarıyla. Anlatamazsın derdini. En iyisi mesafeli olmak.
Para hediye takı ile ilgili konuşmaya başladığı an bunlar benim için önemli değil, ilgilenmiyorum, bu konuları konuşmak istemiyorum diyip kesip at.

Eltin çalışıyor mu, ne iş yapıyor?
Hepiniz yakın mı oturacaksınız birbirinize?

Hayalin başka olsun senin.
Ne bileyim kpss çalış, atanmayı iste, yurt dışını gezme hayali kur.

Eltiyle evde oturup altın elbise hak hukuk vıdı vıdısı yapma. Nişanlınla aranı da sebepsiz bozma bu tarz konular için.
Para muhabbetini açınca ben sevmiyorum böyle işleri dedim direkt . O gece kaynım ve eltim özellikle eltim bu konuda çekinmemen gerekiyor hakkını istiyosun sonuçta dediler . Eltim yapmazlar durumu yoktur diye düşünme var durumları dedi . Ben yine de demem bişey dedim . Kaynanam ve eltim aynı yerdeler ben uzakta olucam evlenince ancak bayramdan bayrama görüyorum zaten nişanlım da aynı şekilde . Eltim özelde çalışıyordu bebeği oldu uzun süredir evde . Kaynım memur . Yurtdışı durumu da nişanlım ve ben düğün kına istemiyoruz. Yurtdışına çıkarız o parayla dedi bende uygun buldum . Böyle değerlendiririz dedik fakat Ailesi ve eltim kaynım ne düşünür diye endişeli . Yine bunda da hak mevzusu olur diye düğün yapılır gibime geliyor .

Halen böyle nuh nebiden kalma bayramlık ,yok kurban bayramı koçu vs talep mi ediliyor erkek ailesinden? Hangi yüzyılda yaşıyoruz, şaşırdım çok. İnsanlar kendileri düşünüp alsın ne isterlerse .Bu şekil çok çirkin. Elti ile kıyas yapmayın.Şirket ortağı gibi,hisse ister gibi bu nedir? Çok kalitesiz ve mutluluğu engelleyici yollar içindesiniz.
Kendileri beni arayıp istediğini söyle kızım sen bizim kızımızsın artık evlenene kadar her bayram böyle olcak dediler zaten ben istemiyorum dedim

Para muhabbetini açınca ben sevmiyorum böyle işleri dedim direkt . O gece kaynım ve eltim özellikle eltim bu konuda çekinmemen gerekiyor hakkını istiyosun sonuçta dediler . Eltim yapmazlar durumu yoktur diye düşünme var durumları dedi . Ben yine de demem bişey dedim . Kaynanam ve eltim aynı yerdeler ben uzakta olucam evlenince ancak bayramdan bayrama görüyorum zaten nişanlım da aynı şekilde . Eltim özelde çalışıyordu bebeği oldu uzun süredir evde . Kaynım memur . Yurtdışı durumu da nişanlım ve ben düğün kına istemiyoruz. Yurtdışına çıkarız o parayla dedi bende uygun buldum . Böyle değerlendiririz dedik fakat Ailesi ve eltim kaynım ne düşünür diye endişeli . Yine bunda da hak mevzusu olur diye düğün yapılır gibime geliyor .
İyi de sen birilerinin çocuğu ile evleniyorsun diye onlardan birşey talep etme hakkın yok. Eltin çiğ bşr kişilik olduğu için böyle konuşuyor

Evli değilim ama evli olsam bile eş ailesine bayramlık aldırmak aklımın ucundan dahi geçmezdi :KK70: eltime yapmış olsalar bile banane yani verecekleri 2-3 kuruşa mı kaldım onlar teklif etseler ben istemem :KK70: ay konuyu okurken cringe patlaması yaşadım ya hashdashdsahdsahd

Bayramlık elbise tutturmanız diretmeniz çok saçma üsttüne eltinize aldıklarını hesaplamışsınız ben asla tenezül edipte asla istemezdim şimdiden eltiyi rakip görmüşsen senle bir ömür gecmez çünkü eltine küçük bir hediye verilse sen kıyameti koparacak birine benziyorsun daha 10 günlük nişanlısın onların parası nasıl senin hakkın oluyormuş ALLAH nişanlına ve anne babasına yardımcısı olsun para için yüsüzlüğü göze alıyormussun
Hesaplayan ben değil nişanlım öncelikle . Bana altın alınmadan bir gün öncesi gece kaynımla eltim oturup özellikle eltim istediğini söyle orda çekinme bunlar senin hakkın söyle dedi ben söylemem bu muhabbeti sevmiyorum dedim . Paraları yok diye mi düşünüyorsun dedi var onlarda sen iste dedi . Benden fazla da olursa hakkım helal olsun dedi . Ertesi gün kuyumcuya gittiğimizde sürekli onlar aradı yüzük bile seçemedik tek başıma seçtim hadi al dene çık oldu . Biz bize nişanda takılanı hesapladık şu şu kadar ona göre seçilsin denildi . Eğer fazla çıkarsa telafi edilsin bize de dediler orada ben hiç ağzımı açmadım ne aldılarsa aldılar . Orda nişanlım başka model beğendi üstüne kendi ekledi bana aldı

Eltin seni gazlıyor. Sen iste yaptır ki, o da kendisi için isteyecek. Ayrıca ne hakkı ya. Bak ben ailelerin durumu varsa çocuklarına evlenirken yardım edebilir fikrini savundum bu sitede. Ama çocukların böyle bir hakkı olduğundan değil, iyi niyet prensibinden sebep. Eltinin ve hele de o kaynının sana iste hakkın gibi akıllar sunması çok iğrenç.
Oğlum var örneğin, ilerde evlenirse elimdeki ölçüde yardımcı olurum ama yapacaksınız tabi ki mecbursunuz, benim hakkım bu dese yallah başka kapıya derim.
Ne hakkıymış. Çalış yap derim bilmiyorum anlatabildim mi?

Seni gazlamalarına izin verme.
Sen nişanlını dinle.
Uzakta oturacaksınız ne güzel.
Bayramdan seyrana görürsün.

Ayrıca yurtdışı düşünürken siz, yine bir hak hukuk sözü ile neden düğün yapılacakmış ki?
Haksızlık adaletsizlik neredeymiş bu durumda, zorla mı düğün yapacaklar?

Nisanliyken iki bayram geçirdim bir çöplerini bile görmedim..3 sene sonra eltim nişanlandı kaynimla, kendi köylerinden buldular kizi, iki bayramda da bütün köyü giydirdiler atletten ceketine kadar kasa kasa meyve sebze dağıttılar köye..bana verecekleri evi onlara verdiler ben kiradayim eltim o evde..iki çocuğumla her gittiğimde camını siler toz alır koltukların altlarına kadar temizlerim ama ev araba arsa hepsi eltime kalır..sırf kendi köylüsü uzak akrabası diye..

Eltin seni gazlıyor. Sen iste yaptır ki, o da kendisi için isteyecek. Ayrıca ne hakkı ya. Bak ben ailelerin durumu varsa çocuklarına evlenirken yardım edebilir fikrini savundum bu sitede. Ama çocukların böyle bir hakkı olduğundan değil, iyi niyet prensibinden sebep. Eltinin ve hele de o kaynının sana iste hakkın gibi akıllar sunması çok iğrenç.
Oğlum var örneğin, ilerde evlenirse elimdeki ölçüde yardımcı olurum ama yapacaksınız tabi ki mecbursunuz, benim hakkım bu dese yallah başka kapıya derim.

Sen nişanlını dinle.

Ayrıca yurtdışı düşünürken siz, yine bir hak hukuk sözü ile neden düğün yapılacakmış ki?
Hiç istemiyorum hevesim de yok dedim zaten olmasın yani . İlerde lafını zaten yapmam çünkü başında konuşuluyor bunu farklı değerlendirmek istiyoruz ama ailesi işi garantiye mi almak istedi bilmem . Ya ilerde bana düğün yapmadınız diye laf sokulursa .. bundan çekiniyorlar çünkü eltim eksik olan şeyi laf sokarak ima etmiş hep . Şakayla karışık laf vurur . Yine bu altın mevzusu buna geliyor o kız için , bak ayrımcılık yapmıyoruz kızım sana neyse yeni geline de o demeye getiriyor kayınbaba .

Sen nişanlını dinle.

Nişanlım da diyor ki ağızlarına laf vermeyelim Şuan havadan bir bilezik daha gelsin istiyorlar onlar dedi . O yüzden farkını kendisi karşıladı . O sırada kaynım neden abi sen karşılıyorsun babamın yapması gerek dedi . Her şeyi sen yapıyosun dedi . Babası yapsa kendi karısı için de isteyecekti

O gece kaynım ve eltim özellikle eltim bu konuda çekinmemen gerekiyor hakkını istiyosun sonuçta dediler . Eltim yapmazlar durumu yoktur diye düşünme var durumları
Nişanlına isteyeceksin tabi, hakkını istiyorsun, yüzsüz olup istemelisin şeklinde konuşman işte buradan geliyor. Eltin ve kaynının dolduruşuna gelmişsin.
Kimleri örnek aldığına iyi bak.

Nişanlına bunları söyleyip aranı bozacağına, eltine fazla olursa hakkım helal diyip sonra da aileye fazla olursa aradaki farkı bana da alırsınız diyorsun, ben iyi niyetli bulmadım bu yaklaşımı deseydin

Kendileri beni arayıp istediğini söyle kızım sen bizim kızımızsın artık evlenene kadar her bayram böyle olcak dediler zaten ben istemiyorum dedim
Siz nasıl uygun görürseniz ,benim hediye talep etmek gibi bir huyum yoktur deseydiniz inanın daha şık olurdu.Bir de ; evlenene kadar kaç bayram geçecek ki ? Çok yanlis buluyorum bu tip şeyleri ki zaten daha nişanliliginizin en güzel günlerinde sorun bundan çıkmış.Bundan sonra başta eltiniz olmak üzere hepsiyle mesafeli ve resmi olun.Nişanlinizin yüzüne ailesini kötülemeyin .Siz kaybedersiniz .Eşi tatafindan El üstünde tutulmak isteyen kadın inanın bu tip polemiklere girmez.Bundan sonrasi için mutluluklar dilerim.

Nişanlım da diyor ki ağızlarına laf vermeyelim Şuan havadan bir bilezik daha gelsin istiyorlar onlar dedi . O yüzden farkını kendisi karşıladı . O sırada kaynım neden abi sen karşılıyorsun babamın yapması gerek dedi . Her şeyi sen yapıyosun dedi . Babası yapsa kendi karısı için de isteyecekti
E evet, bak şak diye anlaşılıyor niyetleri. Nişanlın da gayet anlamış. Sen de lütfen biraz mantıklı düşün ya.
Güya abisini düşünüyor tatlı su kurnazı.
Amacı kendine pay biçmek.
Helal olsun nişanlına.
İki kardeş arasındaki farka bak.

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔
Kendinizi küçük düşürmekten başka birşey yapmamışsınız . Ben olsam kendim gider en güzel pahalı kıyafeti alır giyer takar takıştırırdım. Mebla konuşulmuş, nişanlınıza da biiişey demek istemiyorum sizi şimdiden ailesiyle yüz göz ediyor . Ailesinin de bu duruma Utanacaklarını düşünmüyorum da zaten

Hım..
Kayınbiraderinize sordunuz mu peki eltinizin ona aldığı kıyafetin ücreti ne kadar mış diye. Sormadıysanız sorun haksızlık olmasın

Nişanlına isteyeceksin tabi, hakkını istiyorsun, yüzsüz olup istemelisin şeklinde konuşman işte buradan geliyor. Eltin ve kaynının dolduruşuna gelmişsin.
Kimleri örnek aldığına iyi bak.

Nişanlına bunları söyleyip aranı bozacağına, eltine fazla olursa hakkım helal diyip sonra da aileye fazla olursa aradaki farkı bana da alırsınız diyorsun, ben iyi niyetli bulmadım bu yaklaşımı deseydin
Ben çok sonra öğrendim bu durumu kuyumcuda sürekli kayınbabayı nişanlımı zır zır aradılar yüzüğü orda tek başıma seçtim nişanlım sadece yüzük oldu mu diye baktı geri gitti . Yüzü düştü orada zaten .Nişanlım kötü olmamı istemiyor onlarla . Kardeştir bu zamanda yine yanımızda oldu falan diye . Eltim nişan alışvrrişimde 3 gün bizimle gezdi ilerde bunu da konuşur mu bilmem . Giydiğim her nişanlığa açıklığından dolayı olumsuz yorum yaptı . Şurayı dantelle kapatırız şöyle yaparız gibi . Kendisi kapalıydı açıldı kimseye laf dedirtmedi .

X