10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

En ufak tartışmada bile sen kimsin boyutuna gelen biriyle nasıl nişanlandınız önce onu bir sorgulayın. diğer konuya girmiyorum bile. Çok ayıp.
Sizce bu en ufak bir tartisma mi

Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı.

Evet dediğin gibi o kıza sana yapılandan fazlası olmuyor dediler ama her konuda bu geçerliydi . Bana ne fazla yapıldıysa istenmiş nişanlım da o altın esnasında eğer istediğin bir şey varsa söyle ben üstünü tamamlayacağım dedi ben istemedim kendisi başka beğendi fiyat farkı çıkınca kendi cebinden kapattı . Sonrasında ısrarla sormuşlar kaç gram ve ne alındı diye . Babam fazladan onlara neden bilezik yapsın ki dedi nişanlım o süre boyunca ben bişey demedim zaten . Doğru olan nişanlım evet ben kimseye ne kendimi ne seni muhtaç ederim diyor . Ama en ufak olay da sen kimsin diye çıkışıyor . Böyle demekte haklı mı sizce ? Sinirle söylüyor ama en ufak olayda sanki nişanlısı değilim gibi
Keşke en başında derdini düzgünce anlatabilseydin canım. Şimdi herkes seni paragöz biri olarak görüyor hatta nişanlın bile. Ama ben seni az çok anladım. Altın konusunda böyle bir olay yaşandıysa bir elbise için niye bana böyle yapılıyor diye düşünüyorsundur ama değerini böyle basit şeylerle ölçmeye kalkma derim ben. Kıyas işinden uzak dur, sen tatmin oluyorsan sana ne eltinden. Bırak görgüsüzlük yapmaya devam etsin o, senin ondan farkın ortaya çıkacaktır. Böyle yaptıkça onun tuzağına düşmüş oluyorsun ve ondan farkın kalmıyor. Bayramlık dediğin nedir ki boşver kendin al giy. Kaynananla kayınbaban sana ne kadar çok şey alırlarsa evliliğiniz üzerinde de o kadar söz sahibi olmaya kalkarlar.
Yalnız nişanlının sen kimsin tavrı hiç de hoş değil sana söyleyeyim, her konuda böyleyse sıkıntı yani. Nişanlılık süreci zaten bu yüzden var, iyice değerlendir eşin olacak kişinin hareketlerini. Önemli olan o zaten diğerleri gelip geçici.

Evet dediğin gibi o kıza sana yapılandan fazlası olmuyor dediler ama her konuda bu geçerliydi . Bana ne fazla yapıldıysa istenmiş nişanlım da o altın esnasında eğer istediğin bir şey varsa söyle ben üstünü tamamlayacağım dedi ben istemedim kendisi başka beğendi fiyat farkı çıkınca kendi cebinden kapattı . Sonrasında ısrarla sormuşlar kaç gram ve ne alındı diye . Babam fazladan onlara neden bilezik yapsın ki dedi nişanlım o süre boyunca ben bişey demedim zaten . Doğru olan nişanlım evet ben kimseye ne kendimi ne seni muhtaç ederim diyor . Ama en ufak olay da sen kimsin diye çıkışıyor . Böyle demekte haklı mı sizce ? Sinirle söylüyor ama en ufak olayda sanki nişanlısı değilim gibi
Sana bi tavsiye vereceğim uyup uymamak sana kalmış. Nişanlın bana göre seni seven değer veren biri. Kendin söylemişsin okumana çalışmana destek vermiş. Seni haklı olduğun konularda ailesine ezdirmemiş. Maddi konularda da yetmeye çalışıyor, ailesinden isteme taraftarı değil. Bu onu kötü biri yapmaz aksine aklı başında, gururlu biri olduğunu gösterir. Tuhaf olan kaynının beklentileri. Yani altın bu yahu, üç aşağı beş yukarı kayar, oynar. Çingene hesabı yapıp istemeleri onların yüzsüzlükleri.
Senin yapacağın şey nişanlınla birbirinize yetmek.
Muhtaç mısınız siz onlara? Adam demiş işte ne istiyorsan söyle ben yapıcam.

Eltinden uzak dur. Maddi konuları asla konuşma onunla.

Sen nişanlın sana nasıl davranıyor ona bak. İleri görüşlü mü, çalışmana müsade ediyor mu, ne bileyim kursa şuna buna gitmen için destek olup seni cesaretlendiriyor mu??

Yemişim bayram elbisesini. Sen sığ eltinle sohbet ede ede ona benzemeye başlıyorsun haberin yok.

Sen kimsin olayına gelince, çok sıkıştırıp üzerine vazife olmayan direktifler vermişsin. Mesela verecekler tabi, yapacaklar tabi ailen onlar senin, yüzsüz ol iste gibi gibi.
Eşim bana yüzsüz ol iste diye komutlar verse ben de ağır konuşurum.
En ufak şey dediğiniz olaylar ne mesela, sürekli hangi konularda sen kimsin diyor, aile ilgili mi?

İnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim
Ne hakkı hukuku ya... bal gibide paragözsünüz.... burda bende dahil bir sürü kişiye eltiler arası adaletsizlik yapıldı ama çok az kesim sizin gibi kalkıp hesap sordu. Bi kere çok ayıp... eltilerim evlenirken alım gucu farklıymış biz evlenirken farklıydı şimdi çok daha farklı... anlayış ve vakarlı duruş çok önemli... bana az para atmşsnız ne ya... ben asla tenezzül edip bi kere ibanımı paylaşmam az edep daha 10 günlüksünüz ya... eltilerine ev dizilmiş bir gelin olarak çorap dahi istemedim hiç pişman değilim.Eşimin babası dünya iyisi bi insandı.Zaten elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştı ben ömrüm oldukça duacısıyım ve çok minnettarım.

Ne hakkı hukuku ya... bal gibide paragözsünüz.... burda bende dahil bir sürü kişiye eltiler arası adaletsizlik yapıldı ama çok az kesim sizin gibi kalkıp hesap sordu. Bi kere çok ayıp... eltilerim evlenirken alım gucu farklıymış biz evlenirken farklıydı şimdi çok daha farklı... anlayış ve vakarlı duruş çok önemli... bana az para atmşsnız ne ya... ben asla tenezzül edip bi kere ibanımı paylaşmam az edep daha 10 günlüksünüz ya... eltilerine ev dizilmiş bir gelin olarak çorap dahi istemedim hiç pişman değilim.Eşimin babası dünya iyisi bi insandı.Zaten elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştı ben ömrüm oldukça duacısıyım ve çok minnettarım.
Ben ibanımı paylaşmadım istemiyorum dedim zaten ailesi beni aradı sen bizim kızımızsın evlenene kadar her bayram böyle olcak dedi. İstemezsen de sana burda başka hediye alırız dediler .

Ben ibanımı paylaşmadım istemiyorum dedim zaten ailesi beni aradı sen bizim kızımızsın evlenene kadar her bayram böyle olcak dedi. İstemezsen de sana burda başka hediye alırız dediler .
O zaman bıraksaydınız alsaydılar. Bu tarz olaylar küçük görünür ama gercekten mide bulandırır temkinli olun, duruşunuz olsun.

E o kadar lafa ne yapsın insanlar mecbur öyle demişler. İyine iyi insanlarmış sen ona dua et. sana bayıldıklarından değil ayrıca oğlunun eşisi olacaksın işte ne gelir elden misali

Sana bi tavsiye vereceğim uyup uymamak sana kalmış. Nişanlın bana göre seni seven değer veren biri. Kendin söylemişsin okumana çalışmana destek vermiş. Seni haklı olduğun konularda ailesine ezdirmemiş. Maddi konularda da yetmeye çalışıyor, ailesinden isteme taraftarı değil. Bu onu kötü biri yapmaz aksine aklı başında, gururlu biri olduğunu gösterir. Tuhaf olan kaynının beklentileri. Yani altın bu yahu, üç aşağı beş yukarı kayar, oynar. Çingene hesabı yapıp istemeleri onların yüzsüzlükleri.

Sen nişanlın sana nasıl davranıyor ona bak. İleri görüşlü mü, çalışmana müsade ediyor mu, ne bileyim kursa şuna buna gitmen için destek olup seni cesaretlendiriyor mu??

Yemişim bayram elbisesini. Sen sığ eltinle sohbet ede ede ona benzemeye başlıyorsun haberin yok.

Sen kimsin olayına gelince, çok sıkıştırıp üzerine vazife olmayan direktifler vermişsin. Mesela verecekler tabi, yapacaklar tabi ailen onlar senin, yüzsüz ol iste gibi gibi.
En ufak şey dediğiniz olaylar ne mesela, sürekli hangi konularda sen kimsin diyor, aile ilgili mi?
Tavsiyen benim için çok kıymetli gerçekten 🥹 çevremde akıl veren biri yok bana bu yüzden dediklerinizi kendime uygun olanını kapmaya çalışıyorum . Nişanlım özünde gerçekten iyi birisi ve beni yetiştiriyor bir nevi . Kolunda altın bileziğin olsun mesleğin olsun illa çalış demiyorum köşede dursun yine benim kazandığımı ye der . Ben meslek sahibi olup ona destek çıkmak istiyorum. Üniversite okumam için çabaladı okudum işe girmem gerekti bir yere soktu . Eksiğin bunlar bunlar dedi . Beraber bunları öğrenicez diyerek beni teşvik etti . 3 gün önce de kursa yazdırdı hem hobi hem meslek gelişimime katkısı olsun diye . Bu süreçte çok yıprandı iki aile arasında köprü oldu . Bir ara kulak misafiri oldum . Ailesine bu kız sizin kardeşiniz kızınız artık ona göre davranmanız gerekiyor diyerek bi konuşma yaptı . Kazasız belasız atlattık dedik ama böyle şeyler yaşandı .Kaynımla Eltim bana altın alınmadan bir gün önce gece 4 e kadar sohbet ettiler benimle o sürede kendine neler yapıldı az buçuk çaktırdı . Nişanlım özellikle hak geçmesin istedi yarın bir gün belli olmaz bunların işi bugün helal eder yarın en ufak olayda yüzüne vurulur dedi kayınbabam da aynı şekilde . Eltim kayınbabama laf sokuyormuş bazı konularda. Ben çekingen olduğum için nişanlım eltimle sohbet etmemi ister dertleş der . Ara falan der ama ben koz veriyormuşum gibi hissediyorum. O kızla dertleşesim gelmiyor . Öyle soruları var ki ağzımdan laf almaya çalışıyor sanki .

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔
Aman at nişanı gitsin ömür mü geçer bunla sen kimsin ne demek madem öyle niye nişanlandı

Kendi alacak gücüm var eltimin de o dönemler alacak gücü vardı ama damat tarafı karşıladı . Seninki de öyle olacak denildi ne yapsaydım
Herkesin adeti , gelenegi , görenegi farklidır ama gercekten kalmadı bu isler. Benim kardesim de nisanli asla bu cümleleri kullanmaz zaten calışıyor. Mesela benim kuzen doktor kv si kayserili bayram harçliğı vermisti. Çoook şaşırmıştım, sonucta kız kendi parasını kazanıyor. Her yörenin , her ailenin adetleri farklı oluyor. Benim kardesim de eczaci gelinligini bile kendisi aldı. Erkek tarafindan hicbirsey istemedi. Ben calışmıyorum nisanli iken bende istemedim. Siz de istemeyin. Yüz göz olmayın bir iki metre kumaş icin. Kendiniz alın. Benim kızım da olsa asla bu toplara girmesini istemem. Kızımın herseyini alabildigim kadar alırım. Gücümün yettiği kadar.

Evet onu demekte haksızım zaten . Ailesiyle arasında halletmeli . ben nişanlı değilken bazı konulara dahil edildim anlamsızca kaynanam beni arayıp eltim ve kaynım kişisi hakkında onlar sürekli abi abi diyerek para almaya çalışıyorlar kızım dedi . Nişanlıma böyle diyip alıyorlarmış . Zor durumda kalabilirler destek çıkılır zaten . Kayınbabamdan hep para isterlermiş büyük oğlumda sıra o evlenecek yok para demişler en son .
Sence ailesine söylememiş midir 🤗
Ailesine yansıtmaz bunları asla

Bende de adana doğma büyümeliyim aslen doğuluyum geline bayramlık alındığını ilk defa sizden duyuyorum. Bana çocuksu saçma geldi.

Belki çevren annen falan kendini ezdirme hakkini al kızım falan diyordur.ama sana abla tavsiyesi sen eltinden farklı ol.kimsenin parasına minnet etme.herseyini onların almasını beklersen kul köle olursun onlara.ne gerek var.kendi ayaklarının üstünde dur, kismeye minnet etme .sana saygı duyarlar ezmezler
Beni aradılar istemiyorum dedim zaten . Sen bizim kızımızsın evlenene kadar her bayram alınacak dediler çok ısrar ettiler ben yine olmaz dedim . İbanımı bilmezler vermem de zaten nişanlımdan alacsklarını söylediler . Olmazsa biz buradan sana hediye bakalım dediler

Tavsiyen benim için çok kıymetli gerçekten 🥹 çevremde akıl veren biri yok bana bu yüzden dediklerinizi kendime uygun olanını kapmaya çalışıyorum . Nişanlım özünde gerçekten iyi birisi ve beni yetiştiriyor bir nevi . Kolunda altın bileziğin olsun mesleğin olsun illa çalış demiyorum köşede dursun yine benim kazandığımı ye der . Ben meslek sahibi olup ona destek çıkmak istiyorum. Üniversite okumam için çabaladı okudum işe girmem gerekti bir yere soktu . Eksiğin bunlar bunlar dedi . Beraber bunları öğrenicez diyerek beni teşvik etti . 3 gün önce de kursa yazdırdı hem hobi hem meslek gelişimime katkısı olsun diye . Bu süreçte çok yıprandı iki aile arasında köprü oldu . Bir ara kulak misafiri oldum . Ailesine bu kız sizin kardeşiniz kızınız artık ona göre davranmanız gerekiyor diyerek bi konuşma yaptı . Kazasız belasız atlattık dedik ama böyle şeyler yaşandı .Kaynımla Eltim bana altın alınmadan bir gün önce gece 4 e kadar sohbet ettiler benimle o sürede kendine neler yapıldı az buçuk çaktırdı . Nişanlım özellikle hak geçmesin istedi yarın bir gün belli olmaz bunların işi bugün helal eder yarın en ufak olayda yüzüne vurulur dedi kayınbabam da aynı şekilde . Eltim kayınbabama laf sokuyormuş bazı konularda. Ben çekingen olduğum için nişanlım eltimle sohbet etmemi ister dertleş der . Ara falan der ama ben koz veriyormuşum gibi hissediyorum. O kızla dertleşesim gelmiyor . Öyle soruları var ki ağzımdan laf almaya çalışıyor sanki .
E tamam işte ne güzel nişanlın senin eğitimin gelişimin için elinden geleni yapıyor. Geri kafalı biri değil. Seviyor, belli ki değer de veriyor. Aç gözlü kaynın ve eltin için arayı bozmaya değer mi?
Sakın eltinle dertleşme, hiç bir şeyini anlatma. Hele de para pul mevzularına girme. Bu tipler söylemediklerini söylemişsin gibi anlatır. Kendini de savunabilen biri değilsin anladığım kadarıyla. Anlatamazsın derdini. En iyisi mesafeli olmak.
Para hediye takı ile ilgili konuşmaya başladığı an bunlar benim için önemli değil, ilgilenmiyorum, bu konuları konuşmak istemiyorum diyip kesip at.

Eltin çalışıyor mu, ne iş yapıyor?
Hepiniz yakın mı oturacaksınız birbirinize?

Hayalin başka olsun senin.
Ne bileyim kpss çalış, atanmayı iste, yurt dışını gezme hayali kur.

Eltiyle evde oturup altın elbise hak hukuk vıdı vıdısı yapma. Nişanlınla aranı da sebepsiz bozma bu tarz konular için.

Halen böyle nuh nebiden kalma bayramlık ,yok kurban bayramı koçu vs talep mi ediliyor erkek ailesinden? Hangi yüzyılda yaşıyoruz, şaşırdım çok. İnsanlar kendileri düşünüp alsın ne isterlerse .Bu şekil çok çirkin. Elti ile kıyas yapmayın.Şirket ortağı gibi,hisse ister gibi bu nedir? Çok kalitesiz ve mutluluğu engelleyici yollar içindesiniz.

X