10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm

Off elti fena fiseklemis ateşe vermis:) böyle bir arkadaşım var büyük elti. Gecen sene küçük elti evlendi ortalığı ateşe saldı düğüne gitmeyecekti kıskançlıktan eski kıyafetlerle düğüne gitmis:) geçen gördüm bana kayinpeder bilezik almalı diyordu hala:)

İlk sayfaları okurken bende çoğu gibi düşündüm.
Sonra gördüm , yurtta büyümüş,ailesi yok ,belki kardeşi yok.
Bu zamana kadar evlilik hazırlıkları görmemiştir .
Bizim gibi kuzeni nişanlanan veya abisi evlenen değil.
Kim ne derse o doğru olduğunu bilmiş.
Ve hakta veriyorum .
Nisanlasinin ailesi diyorsa aynısı yapacağiz ama sen düğün istemediğine göre başka şeyleri daha fazla yapmaları gerek.
Bu devirde düğün demek baya masraflı .
Gördüler kız kimsesiz asıl bir dilenciye para verir gibi göndermişler .
Asıl ayıbı onlar yapmış.

Canım , düğün iste .Her genç kız gibi gelinliğini giy.Kimsem yok diye lüzumsuz görme.
Zaman geçer keşke yapsaymiştim dersin .
Altinlarida kimseye verme ,eşine bile .Bankada bir kasa açtır koy.eşin eltim abime verdi derse ,sende ben böyle olmasını istiyorum de beni eltinle kariştirma de.
Hazır cevap olmayı öğren . YouTube bir süre videolar var kendini geliştirmek için.
Ayna karşında antreman yap.

Birde kafama takıldı ,nasıl taniştin nişanlinla?
İnternet? Kaç zamandır berabersiniz?

Allah hayırlı insanlarla karşilastirsin .
Seninde güzel ailen olmayı ,sağlikli,huzurlu ve güven içinde yaşamayı nasip etsin.

Ahahaha ahahahaha
Nereden nasıl güleceğimi bilemedim. Üşenmeden oturup hesapladınız ve asgari ücret yarısı mı çıktı.
Kız bu neeee.
Nasıl bir zihniyet Allah aşkına. Ayrılın anam, adamın da ailesinin de başını yakma.

Paçalarından cehalet ve paragözlük akıyor.

Buradaki bazı cevapları okuyunca çok üzülüyorum gerçekten. Siz gercek hayatta da size akıl danışan insanlara bu şekilde mi yaklasiyorsunuz. İğneleyici, küçük düşürücü, alaycı, aşağılayıcı vs. Bu yorumları okudukça ailemden aldığım terbiye ve eğitim için çokça şükrediyorum.

8 senelik evlilikten bildiriyorum
Aynı taktik 8 yıldir bizde de ise yariyor.

Hayir esime harclik veriyorum diyince linc yiyorum
Linçlenmek ise mesele, maaş kartımın eşimde olduğu dönemleri anlatırsam daha beter linç ederler bence.
Evin masraf ve fatura işleri önemli. Takip edip, yönetebilende para işlerinin olması gayet normal.
Hatta deneyimleyip bu uygulanmalı.

Hiç kıvırma konu hak hukuk meselesi değil.
Burada nice konular okuduk onlara ev alındı bize alınmadı, kardeşine düğün yapıldı bize yapılmadı diye, ama bayramlık zirve oldu.
Bir kıyafet için hak hukuk diyorsanız daha bunun nişanı var, takısı var, düğün hazırlığı var.

Hepsinde referansınız elti olacak heralde, neden? Çünkü çok adaletlisiniz.
Ona adaletli olmak değil açgözlülük, dünya görmemişlik, kıskançlık, sonradan görme her şey denir ama hak hukuk adalet denilmez emin olun.

Nişanlın kendine layık birini bulmalı. Siz de öyle..

Sen kimsin diyen insan zaten ozguvensizdir ve bu asagilik kompleksini karsi tarafa yansitiyordur
Para muhabbetleri çok itici
Bir de nisanliniz herseyi kendim yapayim ailemden almayayim alirsam muhtaç gibi dururum diye düşünüyorsa kendi içinde asamadigi sorunlar vardir ve bunun ezikligini evlenince sizden cikartir yol yakinken bunlari görün derim
Hakkim dediginiz sey kendinizi eltiyle kiyaslamak bu hak degil
Valla bence bu evlilik cok sagliksiz olacak
Simdiden ailesine toz kondurmayan onlara muhtaç olmayalim diyen adam evlenince de ailesine kul köle olun ister sizi yok sayar

Yahu takı, düğün masrafı, ev yardımı anlamında söylemişlerdir. (Onlara yapıldıysa tabi)
Çul çaput hesabı yapacağınızı düşünememişlerdir.
Elbise dediğiniz nedir.. Karşı tarafa altın kemer takılıp size çeyrek mi alınmış.. Bir de nişanlınıza ailen değil mi yapacaklar tabi diyorsunuz.
Bunu bana eşim söylese ailem için, ben de ona hoop sen kimsin ya derim..

Eltinizin gram takviyesi istemesi de çiğlik.
Hadi o öyle bir görgüsüzlük yaptı, siz kenara çekilip cık cık cıks sene olmuş 2024 yaptığı hesaba bak deseydiniz de, asilliğiniz karşınızda elti mum gibi eriyip yok olsaydı yeryüzünden:)

Ama bunları konuya yazmamış ki. Doğru düzgün yazsa ona göre cevaplar gelir. Burda yazılanlara katılıyorum bu arada

Pesss görgüzüslük diz boyu:)))

Kendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum

Alsaydın o zaman, sen sırtına giyeceğin elbiseyi başkasından istemeye utanmıyor musun? Bayramlık nedir ayrııca 5 yaşındaki çocuklara giydiriliyor sen yetişkinsin.

Bence burada önemli olan tek konu nişanlınızın size sen kimsin demesi, insanların maddi durumları deişmiş olabilir hayat şartları ortada, bence buna bu kadar takılmayın ama her ikinizde orta yol bulmak yerine sen kimsin demeye başladıysanız vay halinize.Eltinize gelince bence ona pek güvenmeyin size doldurmaya çalışmış gibi geldi bana sizi soktuğu durumun farkında değilsiniz

sen o eltiyle fazla takilma istersen. yanlis yonlendiriyor ilgini maddiyata cekmis iyice kizim sen de hazirmissin bayramlik bekleme ne be? nisanlin hakli kusura bakma ailevi durumlar cok risklidir yuzsuz ol ne demek ya? sen gercekten yuzsuz bi adamla mi evlenmek istiyorsun! gururunu kirmissin onun da artik sana saygisi kalmamis sen kimsin diyor. cok yazik 1.5-2bin lira icin koca koca insanlar birbirine giriyor. evlenmeyin daha fazla huzursuzluk vermeyin herife ve ailesine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…