• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

2 yıldır beraberiz 10 gündür nişanlıyız . Ailesi beni çok sever hiç gelin kaynana gibi değiliz arkadaş gibiyiz . Nişanlım hep beni savunur normalde ailesine karşı tabi haklı konularda . Ailesiyle hiç kötü olmadım bu dönemde . Bu nişan sürecinde farklı olaylara tanık oldum . Kendi aralarında hak geçmesin diye ilk geline ne yapıldıysa ikinci geline de o yapılacak dedi kaynanam hep . Bunlar hak hukuk meselesi değil ama onlara göre öyleymiş . Evlat arasında ayrımcılık olsun istemiyorlar . O dönemin parasına göre asgari ücret yarısı her bayram alışveriş yapmış eltim . Bunda asla gözüm yok bu kadar istediğim de yok . Kendi alabilecek gücüm var ki aldım zaten bilmiyordum alacaklarını . Sana da alıcaz dediler ama nişanlım 1500 hesabına göndericekler dedi . Nişan takısında bile benimki fazla tutmuş sanırım ne kadar fazlaysa o kadar parasını istediler eltimle eşi . Benimki de hiç para istemez aksine nişanda bana yapılanı bile istemedim dedi . Bende evladısın sonuçta yapmaları gerekir zaten dedim . Yaptılar ama bundan rahatsız olmuş bide bu bayramlık çıkmış almıcam falan dedi . Bende istemiyorum zaten dedim
Beybi 2 sene boyunca çıkarlar çatışmaz işlet ters düşmezse sen nört figür olursun her şey güllük gülistanlık olur. İlk çatışmada kaos çıkmış gördüğün üzere. Hem aile hem nişanlı ayarı bozulmuş

Kendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Vay vay vay hakka bak ya bayramlık elbise sdjxjdndj

sen demezsen kim diyecek anlamadım
hesaplanma olmazsa nasıl olacaktı mesela istedigin neydi ?
biz şu kadar altın veriyoruz almak zorundasın mı dediler ?
sen diyemezsen derler ama böyle birşeyi
Evet önce öyle dediler biz bu kadar veriyoruz elimizden gelen budur dahası yok denildi . Ben istemedim zaten bana kaynım eltim iste ne içinden geliyorsa dediler ben isteyemem dedim zaten fark etmezdi hak geçmesindi konu . O gün nişanlım devreye girdi fiyat farkını kendi kapatıp aldı .
gördün, alıntıladın ve "bayramlık için demedim genel olarak dedim ailenden iste diye" olarak cevapladın gayet de. çünkü herkese aynı cevabı veriyorsun.

herkes de aynı şeyi diyor zaten
madem genel olarak düğün kına istemiyorsun. o kadar tokgözlüsün, paracı değilsin...
o zaman epi topu bi bayramlığı neden bu kadar mesele haline getirdin? bu nasıl bir dengesizlik?

yok nişanlının ailesi illa hak geçmeyecek dedi
e ama nişanlın onlardan bir şey isteyemiyor (hoş gram gram hesap edip altın almışlar bu nasıl bişey isteyememek ben anlamadım, altının parasını neyle ödediler öpücükle mi?)
hadi gerçekten nişanlın isteyemiyor ailesinden destek diyelim...

neden 1500 az 500 daha olsun yok olmasın iste isteyemem konulu leş bir pazarlığa düşüreceğine kendini
"hayatım onlar herşey eşit olacak dedi, e sen ailemden destek isteyemem diyorsun, e nasıl olacak böyle" neden demedin?

"her şey altın gramı gibi hesapla mı olacak, ki zaman geçmiş, bi sürü şey değimiş, bi alınan ona fazla olur biri bana fazla olur her şey aynı olmaz hep telafi vs. böyle şeylerle mi uğraşacaz biz", neden demedin, demiyorsun? ben böyle hesap kitapla yuva kurmam ailenle aranızda meselenizdir filan deyip kenara çekilebilirdin, çekilebilirsin mesela...

çünkü bu iş altında gram gram olur hadi, altının gramı belli - ki o bile çirkin de neyse.

e kıyafette nasıl olcak ona pierre cardin don alınmış bana tutku olmaza gider bu işin sonu, hiç mi düşünmüyorsunuz 2 yetişkin insan?
Sorun bayramlık alınmaması değil Şuan en son olay bundan patladı ve örnek olan konu bu . Beni bohça alışverişine çıkarttılar eksik bir çok şeyim vardı onları da ben alıp koydum onların eksiklerin var alınacak ama zaman kalmadı demesinden dolayı . Ben bohçamda ne olur bilmezdim eksik olanları söylediler bende kendime aldım bohça için . Herneyse hep ufak tefek şeylerin lafı yapıldı diye diyorum alt tarafı bayramlık diyorsunuz dönen olaya bak .

Vay vay vay hakka bak ya bayramlık elbise sdjxjdndj
Sorun bayramlık elbise değil onlar hak geçmesin diye bunca zaman çırpındılar en ufacık şeyde benim çoğu alınacağım görmezden gelindi . Bu sa son noktaydı

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm
Gerçekten nişanlınız bile olsa bayramlık almak için para mı istediniz ? Yaz siz ne kafası yaşıyorsunuz be iğrenç hareketler bunlar. Kendin al giy tövbe estağfurullah adamların çocuklarına yaptıkları yardımlara kadar burnunu sokmuşsunuz size ne? Ne kadar saçma salak adetler bunlar bayramlık almaları gerekiyormuş. Annen baban alsın ya nasıl gurursuz gurursuz bunu dile getirebiliyorsunuz gerçekten sizin yerinize ben utandım

Nisanlina ve ailesine bolca sabir dilerim. Bu kafayla mumkunse evlenme.
Ben kendime sabır diliyorum sadece . Yalandan gelin bohçası yapıp bana eksiklerin bu tamamlarsın biz gelince valizine koyarız demeyi biliyorlardı

Gerçekten nişanlınız bile olsa bayramlık almak için para mı istediniz ? Yaz siz ne kafası yaşıyorsunuz be iğrenç hareketler bunlar. Kendin al giy tövbe estağfurullah adamların çocuklarına yaptıkları yardımlara kadar burnunu sokmuşsunuz size ne? Ne kadar saçma salak adetler bunlar bayramlık almaları gerekiyormuş. Annen baban alsın ya nasıl gurursuz gurursuz bunu dile getirebiliyorsunuz gerçekten sizin yerinize ben utandım
Ailem yok ben kendisine de bayramlık almıştım zaten kendime de aldım ama böyle adet var bizde alıcaz kızım sana dediler . Konu o da değil konu en ufak durumda onlar kıyamet kopartıyor hak geçmesin diyorlar

Sorun bayramlık elbise değil onlar hak geçmesin diye bunca zaman çırpındılar en ufacık şeyde benim çoğu alınacağım görmezden gelindi . Bu sa son noktaydı
Ya Allah aşkına bayramlık elbise üzerinden mi hak,hukuk hesabı yapıyorsun? Bayramlık elbiseyle mi hak geçecekmiş? O yüzden mi nişanlına kaç kere sordun ne zaman alırız diye? O yüzden mi kardeşin her şeyi istiyor sende yüzsüz ol dedin?

Açık açık evet istiyorum diyin arkadaşım ya. Ne zaman böyle bir konu açılsa " ya işte benim ihtiyacım yok aslında ama kayın aile böyle demişti şimdi böyle yapıyorlar yoksa istediğimden değil de,yok işte bir çok şeyim eksik yapıldı görmezden geldim de bilmem ne" yazıyor konu sahipleri zaten hiç sekmez.

İhtiyacı olmayan insan,istemeyen insan bunun lafını yapıp tartışmaz,üstüne bir de tee buralara gelip konu açmaz. Bırakın bu işleri ya. Hayır yemiyoruz da.

Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi .
nişanlının sana bi bayramlık alacak kadar parası yokmu kendisi alsın annesinden babasından neden istiyo ,
bizdede nişanlı kızın bayramlığını erkek tarafı alır ama böyle şeyler zorla istemeyle olmaz bunu onların düşünmesi lazım,
yani siz tutupta nişanlına annenler banada alsın diyemezsin o onların sorunu seni ilgilendirmez.

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔
İste kız istemeyene değer vermiyolar 😂😒😂 bizde de adet böyledir bayramlık alısverisi yapılır geline ama evlendikten sonraki bayramda yapılır. Tabi hesaba para atma olayı para göz gibi göstermiş olabilir seni. 😂 He bana yapıldı mı yooooğğ. Ben çeyizimi bile kendi biriktirdiğimiz paralarla aldım 😂😂😂

Ailem yok ben kendisine de bayramlık almıştım zaten kendime de aldım ama böyle adet var bizde alıcaz kızım sana dediler . Konu o da değil konu en ufak durumda onlar kıyamet kopartıyor hak geçmesin diyorlar
Siz doğru buluyor musunuz bu tür diyaloglara girmeyi? Evliliği ne sanıyorsunuz tam olarak? Bunları karşınızdaki eş Kişisi ile aranızda ufacık bir problem olduğunda önünüze gelmeyecek falan mı? Ve emin olun bunları onlar söylediği için söyledim desenizde emin olun nişanlınızda tıpkı burada bizlerin yaptığı yorumlar gibi hatta daha da ağırlarını söyleyecek. İnsanız dilin kemiği yok. Ve şunu da söylemek isterim elti kişisine bunu yaptılar bana da yapılmalıydı, kendileri söylediler vs vs... bunlara takıldığınız sürece bir arpa boyu yol gidemezsiniz. Nişanlılık olayı Kişiler birbirlerini tanısınlar, aynı çatı altında yapabilir miyiz, huyumuz, karakterimiz nedir diye tanıma sürecidir. aptal saptal al gülüm ver gülüm adetleri ile boğuşmayı Burak’ın nişanlınıza odaklanın. olaylar karşısındaki tutumuna, size karşı davranışlarına, evliliğin sorumluluğunu kaldırabilir mi bunlara. Ona onu aldılar, bana bunu almadılarla boğuşursanız çok değil, düğünden 1 yıl sonra hamileyim kocamla anlaşamıyoruz diye konu başlığı açmaya gelirsiniz buraya tekrar.
Hediyeleşmek bütçen el verdiği gönlünden geçtiği vşekilde kıymetlidir, niye ben isteyeyim ya onladar kıymetsiz miyim.

nişanlının sana bi bayramlık alacak kadar parası yokmu kendisi alsın annesinden babasından neden istiyo ,
bizdede nişanlı kızın bayramlığını erkek tarafı alır ama böyle şeyler zorla istemeyle olmaz bunu onların düşünmesi lazım,
yani siz tutupta nişanlına annenler banada alsın diyemezsin o onların sorunu seni ilgilendirmez.
Bunu deme sebebim internetten daha uyguna geliyor sipariş verirsem ancak gelir diyeydi . Nişanlım normalde düşünürdü bu sefer hiç karışmadı normalde yapar üstünü tamamlar

Tüm üyeler belirtmiş muhtemelen hepsini okuyamadım ama gerçekten utanç verici😣

Ya lütfen bu kadar adet gelenek görenek kovalıyorsanız mahallenizden köyünüzden insanlarla evlenin.

Yani bi oğlum falan olsa diye korkmaya başladım.

İnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim

e etmemişsiniz 1500 ü.
durumları neyse onu göndermişler.
beğenmemiş yüzsüz ol demişsiniz nişanlınıza.
ar haya bilmiyorsunuz da enflasyon ekonomi de mi bilmiyorsunuz eltinizin zamanıyla kıyaslıyorsunuz.
nişanlınızla uyumsuzsunuz siz yüzsüz o değil yürümez ilişkiniz evlilik fikrini gözden geçirin bence.
hem sizin yaşınızda uygun değil anladığım kadarıyla evlenmek için aile imzasıyla mı evleneceksiniz yazık etmeyin kendinize hala bu devirde çocuk gelin mi kaldı.
bayramlık da bayramlık diye ayağınızı yere yere vura vura tepinmediğiniz bir yaşa geldiğinizde evlenseniz sizin için daha hayırlı olur.

Back