• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Ailem yok ben kendisine de bayramlık almıştım zaten kendime de aldım ama böyle adet var bizde alıcaz kızım sana dediler . Konu o da değil konu en ufak durumda onlar kıyamet kopartıyor hak geçmesin diyorlar

yoo dememişler ilk mesajınızda eltinizle konuşup kendiniz nişanlınızdan istemişsiniz

Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece

sana da alıcaz kızım diyen olmamış eltiniz gazlamış sizi. kimse konusunu açmadı diye yazmışsınız.

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔
Hemen Nisan at acilen

Ben ona ne yaptıysanız bana yapacaksınız hiç demedim. Kaynanam kayınbabam o kızımıza ne yapıldıysa A Z her şey sana yapılacak dendi kaç kez . Ben ona rağmen bayramlık istemedim nişanlım hesap yaptı asgari ücretin yarısı kadar dedi . Ben onu da istemedim .
Size daha fazla yapılan şeylerde gıkınız çıkmıyor ama.

Evet adet olarak nişanlı kıza ayakkabısından çantasına tokasına kadar bayramlık alınır ama artık adet mi kalmış? Gönlünden geçerse alır hediye eder insanlar. Sen gönlüne göre kendine kıyafet alsaydın sonra onlar para atmak isterse atarlardı bunun lafını yapman çok uygunsuz olmuş. Para istemek çok ayıp. Bana da alınmadı asla lafını yapmadım.

Bayramlık mı kaldı yaa, yani benim bildiğim bayramlık çocuğa alınır adettendir diye. Haaa anneannem zamanında, köyde otururlarken, tabii mağaza, internet alışverişi yokken, bayram önü, yılda 1-2 şehre gidilirmiş, işte ordan elbise, veya kumaş, bayram şekeri, bilmem ne alınırmış. Her zaman gidilmiyor ya hani. Ama siz de anneannemin devrinde yaşamıyorsunuz

Anlıyorum siz de adetler var ve aile yapmayınca bana değer vermiyorlar mı diye düşünürsünüz ama para az diye lafını çok uzatmamak lazımdı bence durumları nasıl bilmiyorum ama yani daha önce de mi cimrilik sezdiniz de ailen tabi yapacak diye laflara geçtiniz uzatmaya gerek yoktu bence.

Benimki fazla olursa parasını istedi zaten ya da bir bilezik tekrar yapın bana dedi
Elti de ayrı vizyonsuz😂 Aslında uyanık senin ağzından lafı çekiyor yapılanları inciğine cıncığına kadar öğreniyor sen de safım dökülüyorsun. Bu gidişle daha çooook kavga dövüş olur 😂

Allah yardımcınız olsun. Bu işlerde aile olmadan çok zor gerçekten. Umarım nisanliniz ve ailesi size aile olur ve çok mutlu olursunuz. Size tek tavsiyem muhakkak atanın ya da çalışın. Siz kendi ayakları uzerinde durabilmek ve kendi.kazandiginizi harcamanın ne kadar kıymetli olduğunu eminim biliyorsunuzdur. Ozellikle de eltinizle aranızda bir mesafe olsun yazdıklarınıza bakınca ben biraz çekindim eltinizden açıkçası. Bayramlık konusunda da siz üzerinize düşeni almışsınız zaten. Bundan sonra bu konuyu hiç açmayın eger gerçekten hakka hukuka onem veriyorlarsa onlar bir karşılık verirler özür dilerler. Eğer bir hareket göremezseniz bundan sonra siz de ona göre davranirsiniz. Hani nişanlıniz diyor ya beni kimseyle karşılaştırma diye siz de aynı şeyi söyleyin siz de lütfen beni sürekli eltimle yarıştırmayın ona A fazla alınıyorsa bana da B fazla alınsın deyin. Kaynim nisanlaninca eşimin ailesi ona da aynı şeyi soylemis diğer geline ne yaptıysak sana da o demişler nisan pastası almak istememişler kız beni aradı abla ben böyle birsey istiyorum ama sana yapılmamış yaparsak üzülür müsün diye. O kadar sinirlendim ki o zaman bayağı tepki vermiştim. Herkesin hayali planı başkadır. Bu evlilik ticaret değil ki.

Yaptığın hareketler tavırlar gerçekten tam dilenci gibi. Sen bu tavırlarla gidip dünyanın en güzel bayramlığını alsan kaç yazar tatlım ya. Utanmadan bir de eltime ne kadar harcadınız diye sorabilmişsin pes doğrusu. Her şeyin de bir adabı var. Üstelik nişanlın senin üstüne bir bayramlık alamıyor muymuş da anasından babasından dileniyorsun? Yarın evlenince de dilenin o halde

burada eski zamandaki ekonomik durumlar da giriyor. Ben 9 sene önce evlendim. O zaman çeyrek 180 liraydı. O zaman çok zorlanmadan alınana bugün zor ulaşabilir aileler. Bilmiyorum ya bana illa aynısı olacak diye o dönemin kurunu hesaplamak çok basitlik olarak geldi. Utanç verici
10 sene önce altın günüm vardı, 15 günde 1ceyrek altın alıyordum. Şimdi ayda 1gram zor alıyorum

Ben kendime sabır diliyorum sadece . Yalandan gelin bohçası yapıp bana eksiklerin bu tamamlarsın biz gelince valizine koyarız demeyi biliyorlardı
Sen bu çeneyle bu çocuğun sülalesini bile yok edersin, verdiğin cevapları okurken dondum kaldım nasıl bir özgüven nasıl bir kendine sonsuz inanç ve kendini haklı görme😵‍💫 daha aileye ayağın biri girmiş eltiyi kıskanmalar hesap kitap yapmalar 😵‍💫 böyle bir kişiye haklısın demek bile yok…
Ne kadar çer çaput varsa derdine düşmüşsün aloo dön bak dünyaya 🤕

Abimin eşi gibi eğer içimde kalmasın diye , eltinin de gazına gelip böyle baştan darlarsanız muhtemelen sizde evlendikten sonra aile ile küsüp görüşmeme kararı alabilirsiniz. Ayrıca daha 10 gün için de sen kimsin deniyorsa evlenmeyin hanımefendi. Saygı yoksa hiç bir şey yok.

Bu nasıl bir varoşluktur ya. Hiç mi utanmadın para isterken?

Şöyle benim nişanlım her ne olursa olsun kendi yapmak istiyor aile desteği olur ya evlilikte evlada , nişanlım hiç istemiyor yapılan en ufak şeye bile rahatsız oluyor . Nişan zamanı da rahatsız olmuş hatrım için susmuş sanırım . Bu bayramlık mevzusunda uzatmak istemiyor . Ailesinin bize bişey yapması ona göre muhtaçlık gibi geliyor . Kardeşin bunlara aksi davranmıyor dedim bende ona sinirlendi ama tamamen küsüp ayrılma olmadı tabiki . Benim alındığım durum sinirle bana sen kimsin bana bunu öğretiyorsun demesi . Belkide demekle haklıydı bilmiyorum . Burada sen kimsin diyen yarın seni aldatır sen kimsin der dedi . Bu mümkün mü ?
Aldatmakla ne alaka ya? Ailesinin yakasına yapışıp para kopartmayınca aldatıyolar mı?

Back