10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm

Ailem yokta kendim için üzülüyorum

Bu ne ya ciddi ciddi bunun için ağız mı eğdiniz ne hakkı neyin kafası bu utanmadınız mı ya hiç sanki nişanlı değilken çıplak geziyodunuz

Sana bir abla tavsiyesi kendin için üzülmeyi bırak bu seni zayıf ve güçsüz kılar ve insanlar bunu bildikleri için seni hep ezer
Kendine yazik.etme eğitimini tamamla yada iş bul paranı kazan
Eminim ileride daha güzel daha iyi şartlar oluşur senin için
Ailem yokta kendim için üzülüyorum

Adana'nın akdeniz bölgesinde olduğunu biliyorsunuzdur umarım. Doğu adetleri ne alaka?
Manisa'nın doğusunda kalıyor anlamında mı

Minik lady’nin memleket de Adana ggsgsgsgs
İnsan bi kütüğüne bakar nick seçmeden önce.

Adanalı, bayramlık isteyen lady
İstanbulluyum konum olarak nerede olduğumu söyledim . Bu soruda çok üzüldüm ağladım hakkım helal değil size

Nişanlım eğitimim için çok çabalıyor elinde altın bileziğin olsun yine çalışmak istemezsen çalışma diyor ama bu durumlar da yaşanınca ben korkuyorum . Konuşacağım kimsem yok kendimi yanlış ifade ediyor olabilirim .

Sen daha 10 günlük nisanlı iken bu kadar hesap kitap peşindesin öylemieltime bu yapıldı bana şu kadar yapıldı ona 3000 bin bana 1500 bla bla bla...sizin dügün takı merasimide dağılır söylemedi demesana tavsiyem iki metrelik patiskayı ne zaman giydirecekleri belli olmayan bu hayat için bu kadar hesap yapma.ben düğünümü bile kendim yaptım. kocamla her samanlığı seyran ettik aşkımızlacanım kocammm gidemde bi sarılamm

Aslında bazı adetler var ama içlerınden gelırse sizi çıkarıp ıstedıklerını alırlar. Bizim buralarda da bu şekilde. Ama yapmıolarsada zorlamayın zaten tadı olmaz. Herkes her seyın zaten farkında bu adetı bılmeysn yok aslında. Ama insanlar yeni duymuş gıbı yapıyor. Devir değiştikce bunları dile getırene bi övgü pis dıolar. Bu adetler hep vardı ama yapan zaten sızın solemenıze bıle gerek duymaz bılgınız olsun. Sizinki zorlamak oluyor. Bıde otekı gelınle hesap kitap kıyaslama yapıosunuz bence yapmayın.

Nişanlınin eğitim durumu ne ?

Düğünüm olmayacak tşk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…