- 2 Kasım 2022
- 121
- -107
- 26
- 24
- Konu Sahibi coffeeandcoffee
-
Demek o da asil bir aileden geliyordu.Benim en küçük eltim benj kenara çekip bana bulaşık makinesi alınmadı sen niye aldın demişti
Bende abla eşim kendi maaş i ile aldı yani kaynana dan vs para istemedik dedim
En küçük eltim 24 yıllık evli tuhafıma gitmişti
Maşallah Rabb'im hep mutlu huzurlu günler nasip etsin size19 senelik evlilik, evin faturaları dahil tüm sorumluluk sizde olunca oluyor.
Ailem yok derken vefat mı ettiler görüşmüyor musunuzSonunda beni anlayan biri. Teşekkür ederim gerçekten . Ailem yok o yüzden burayı keşfedip sordum ama linçlendim . Kendi çabalarımla nişanımı yaptım . Ben illa eltime yaptınız bana yapın demiyorum yapmak zorunda değil kimse . Bayramlık olayı varmış ben bunu sonradan duydum . Sana da yapıcaz kızım hak geçmeyecek dediler . Hepsi bu
Sahip çıkmak zorunda değiller ama bir söz verdilerse tutmalıydılar ya da şu anda yapamıyoruz ama telafi edicez gibisinden bir açıklama gerekir, kızı alana kadar beklentiyi yükseltmişler her şeyin eksiksiz yapılacak diye şimdi nasılsa nişan oldu nasılsa kızın sahip çıkanı ana babası yok başında diye böyle dönmeleri bana göre iki yüzlülük. Bir kızım olsa başına böyle bir şey gelmesini istemezdim. Her aileye göre kızları önemlidir ama kızın ailesi yok onları anne baba bilecek ve daha bugün AVM'ye gittim cidden 1500 liraya en ucuz mağazada elbise zor bulunur. Sizde biraz empati yapın. Tamam bu para az diye kavga etmesi haklı demiyorum ama ayrımcılık yapılması asla kabul edilecek bir şey değil. Onu kendi kızı gibi görseler zaten istemeden yaparlar ben evlenirken kayınpederim taa yaşadığı ülkeden 10 çift kıyafet aldı görümcelerime resim attırıp bana seçtirdi hiç isteğim bile yokken ama mutlu oldum ve şimdi ona karşı bir sevgi saygım var. Yapmasa da saygım olurdu ama insan ilişkileri böyle her şey karşılıklı yoksa hep salak olarak görülürsün. Sana karşı çaba göstermeye ne çaba gösterilmez.
Allah bereket versin.Batmaktan kurtulmak için yaptım, çok şükür batmaktan kurtulduk ve birikime geçtik.
Aksi takdirde önce arabadan başlardık, artık arabalar var desem?
En küçük eltim derken başka elti de mi varBenim en küçük eltim benj kenara çekip bana bulaşık makinesi alınmadı sen niye aldın demişti
Bilemeyeceğim o kadarını ben mesafe insanıyım pek araştırma yapmadımDemek o da asil bir aileden geliyordu.
4 eltim var 5 de görümce 2 görümce vefat ettiEn küçük eltim derken başka elti de mi var
En küçük gelin benimEn küçük eltim derken başka elti de mi var
Eltim bana bu lafı dese beş parmağımın izi çıkar yüzündeBenim en küçük eltim benj kenara çekip bana bulaşık makinesi alınmadı sen niye aldın demişti
Valla daha bugün LC waikiki sen baktım elbise 1300 civarı bir şeydi öyle şık bir şey de değil gayet günlük elbise1500 e nasıl yok ya çok lüks mağazadan takılmıyorsa 1500 e gayet de alabilir he çanta ve ayakkabı da alıcam diyorsa o başka
8 senelik evlilikten bildiriyorum19 senelik evlilik, evin faturaları dahil tüm sorumluluk sizde olunca oluyor.
Yaşı benden büyük olunca edepsizlik etmek istemedimEltim bana bu lafı dese beş parmağımın izi çıkar yüzünde
Nişan alışverişim bile eltim ve kaynanamla oldu . Kimse demedi orda bana bayramlık alınacak sana diye ben bilmiyordum . Eltim istese diyebilirdi. İlk kez evlendiğim için çevremde kimse yok evlenen soracağım biri dahi yok . Eltime ne yapılırsa adet odur sandım . Zaten onların da ailevi anlaşması var sanırım her şeye hak gözüyle bakılıyor . Nişan alışverişinden sonra konuşuldu beni alışverişe çıkarmadılar para vermişlerdi sana da öyle yaparlar dedi . Bende sessiz kaldım o an . Daha uyguna gelsin diye online alışveriş yapayım ordan bakayım dedim ama meblağa göre bulamadım . O dönemde asgari ücretin yarısı kadar almış bunu nişanlım dedi bana o kadar asla istemem zaten . Madem adet ve hak geçmez diyorsunuz sürekli neden iş hep bana gelince olmuyor dedim . Altın almaya giderken de bize bu kadar takıldı sizde ona göre hesap yapın dediler . Eğer fazla çıkarsa kayınbabam diğer geline telafi etmeliymişnişan takılalı sadece 10 gün olmuş
nişan kız evinde olduğuna göre kalkmış gelmişler
bayramın da tarihi belli
ne alışveriş yapılacaksa nişandan sonra 1 gün kalırlardı, ya da o geldiklerinde bi müsait 3 saat ayrlırdı, gider yapardınız, zaten adet olan bunun birlikte gidip yapılması, hesaba para atıldığını ilk sizden duyuyorum.
hatta nişanda alışverişe çıkmadınız mı? kesin eltinize yapmşlardır diye size de nişan öncesi alışveriş yapılmıştır.
e 1 kat fazla bayramlık da alınsaydı o zaman?
Ay iki sözünüzden biri bu… demiş olabilirler ama sen neden illa olacak kafasındasınnn??? Vallahi aşırı utanç verici bi konu. İstemekten utanmadın bide bu az diyip yüzsüz gibi daha çok iste diye nışanlına ısrar ettin ha. Hangi birine utanalım bilemedimDeğiller ama o kıza yapıldı sana da yapıcaz dediler kendileri
Hepsi çok fenalar kaç kurtar kendini benceNişan alışverişim bile eltim ve kaynanamla oldu . Kimse demedi orda bana bayramlık alınacak sana diye ben bilmiyordum . Eltim istese diyebilirdi. İlk kez evlendiğim için çevremde kimse yok evlenen soracağım biri dahi yok . Eltime ne yapılırsa adet odur sandım . Zaten onların da ailevi anlaşması var sanırım her şeye hak gözüyle bakılıyor . Nişan alışverişinden sonra konuşuldu beni alışverişe çıkarmadılar para vermişlerdi sana da öyle yaparlar dedi . Bende sessiz kaldım o an . Daha uyguna gelsin diye online alışveriş yapayım ordan bakayım dedim ama meblağa göre bulamadım . O dönemde asgari ücretin yarısı kadar almış bunu nişanlım dedi bana o kadar asla istemem zaten . Madem adet ve hak geçmez diyorsunuz sürekli neden iş hep bana gelince olmuyor dedim . Altın almaya giderken de bize bu kadar takıldı sizde ona göre hesap yapın dediler . Eğer fazla çıkarsa kayınbabam diğer geline telafi etmeliymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?