10 gün ve üzeri süren regl

alzen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
1.013
33
mrb. arkadaşlar benim uzun süredir süren bir şikayetim var regl dönemim 10 gün sürüyor 2-3 aya birde 11-12 gün sürüyor bu ayda 15 gün devam etti ve normalden fazla kanama yaşıyorum ilk 4 gün bebek bezi kullanmak zorunda kalıyorum çünkü normal pedlerin en uzununu kullansam bile 1 saat geçmeden feci derecede dışına çıkıyor mesela geçen bu sefer ped koyayım dedim beyaz plastik tabureye oturmuştum taburenin üstü kıpkırmızı oldu ve bu kansızlık başlattı bende aynı zamanda çok feci migren krizlerine giriyorum neyse regl dönemlerim dışındada bittikten sonra 1 hafta yoğun akıntı yaklaşıncada gene 5 gün falan yoğun akıntı yaşıyorum yani kuru kalma sürem 1 hafta 10 gün sürüyor eee dr.a git diyeceksiniz gittim ve dr. hiç bir anormallik görmedi belki gizli iltihab vardır diye bir antibiyotik verdi gönderdi siz de budurumu yaşayıpta çözüm bulan var mı çok merak ediyorum inanın çok sıkıldım bu durumdan baş ağrısı dışında bel ağrım kasık ağrım vs. olmuyor gene dr.a gidip çare arayacağım ama gene bişi bulamayacaklar bunu biliyorum belki bitkisel bir çözümü falan vardır dedim kk. ya danışayım dedim şimdiden teşekkürler....

merhabalar yengem sizin gibi oluyordu başta kadına bişey yok dediler en son fakülte hastanesinde ki bir prof rahimde kitle fark etti bazı insanların mesala burunlarında olurmuş ve dokununca kanama yaparmış onun gibi demişti ve rahmi temizlemişti şükür iyi şimdi umarım işinize yarar isterseniz başka bir dr daha görünün geçmiş olsun

merhabalar yengem sizin gibi oluyordu başta kadına bişey yok dediler en son fakülte hastanesinde ki bir prof rahimde kitle fark etti bazı insanların mesala burunlarında olurmuş ve dokununca kanama yaparmış onun gibi demişti ve rahmi temizlemişti şükür iyi şimdi umarım işinize yarar isterseniz başka bir dr daha görünün geçmiş olsun

sağol canım ben de tekrar dr. gittim rahim duvarı kalınlaşmasından şüphelendi reglimin gelmesini bekliyorum o zaman bakıp hormon tahlilleri falan yapacak baya ilgilendi umarım çözümü vardır....

canim bu sorun bendede vardi.... adetim erken geliodu ve 3 hafta 4 hafta sürdügünü bilirim... ayni senin dedigin gibi disari cikmaya bi yeri oturmaya korkuodum cocuk bezleri kullaniodum kansizlik cikti dr dedi ayakta nasi duruon cünkü son zamanlar cok kötü olmustum kaldiramadim. dr adet olmamam icin igne yapti o gün bugün benim düzeni hepten bozdu simdide olmamaktan sikayetciyim keske olsaydim yine ragziydim simdi aklima binbir türlü sey gelio 2 aydir olamiyorum tik yok belim kasiklarim heryerim agrio ölcem yaaa.... olsan bi dert olmasan ayri bi dert valla....

canim bu sorun bendede vardi.... adetim erken geliodu ve 3 hafta 4 hafta sürdügünü bilirim... ayni senin dedigin gibi disari cikmaya bi yeri oturmaya korkuodum cocuk bezleri kullaniodum kansizlik cikti dr dedi ayakta nasi duruon cünkü son zamanlar cok kötü olmustum kaldiramadim. dr adet olmamam icin igne yapti o gün bugün benim düzeni hepten bozdu simdide olmamaktan sikayetciyim keske olsaydim yine ragziydim simdi aklima binbir türlü sey gelio 2 aydir olamiyorum tik yok belim kasiklarim heryerim agrio ölcem yaaa.... olsan bi dert olmasan ayri bi dert valla....

bende de kansızlık başladı senin kötü olmuş yaaaa bunun bir ortası yokmu dr.lar anlamıyor sanki sinir oldum olmaması da beter bir durum hiç gecikmeyen regl dönemim 3 gün oldu olmuyor hatta dr. 3. veya 4. gün gel dedi bende hiç gecikmez diye bugüne randevu almıştım yok hem de belirtide yok şaşırdım kaldım halbuki hafta sonu denize gittik ben hava değişimi yapar çok hareket edersem erken olurum ama korkmaya da başladım cildim bir güzelleşti bariz farkediyorum ya nolur hamile olmayım randevuyu da cumaya attım ama yok cuma günü olsada olmasa da gidecem ama çok korkuyorum hamileysem diye yaaa iki çocuğum var daha onları atlatamamışken 3. yü kaldıramam ne bedenim ne ruhum kaldırmaz:KK14:

hmm anliyorum seni benimde iki tane var.. ama rabbim verirsede napicaksin!!! istemiosan ins. degilsindir belki deniz fln mikrop kapmis olabilirsin o yüzden gecikiyo olabilir hemen endiseye kapilma canim... Haklisin benimki daha kötü bi durum olmamasi gercekten bin kat daha beter yaa sinirlerim acayip bozuluyo napcam bilmiom ortasinida bulamiom :KK43:

mrb. arkadaşlar benim uzun süredir süren bir şikayetim var regl dönemim 10 gün sürüyor 2-3 aya birde 11-12 gün sürüyor bu ayda 15 gün devam etti ve normalden fazla kanama yaşıyorum ilk 4 gün bebek bezi kullanmak zorunda kalıyorum çünkü normal pedlerin en uzununu kullansam bile 1 saat geçmeden feci derecede dışına çıkıyor mesela geçen bu sefer ped koyayım dedim beyaz plastik tabureye oturmuştum taburenin üstü kıpkırmızı oldu ve bu kansızlık başlattı bende aynı zamanda çok feci migren krizlerine giriyorum neyse regl dönemlerim dışındada bittikten sonra 1 hafta yoğun akıntı yaklaşıncada gene 5 gün falan yoğun akıntı yaşıyorum yani kuru kalma sürem 1 hafta 10 gün sürüyor eee dr.a git diyeceksiniz gittim ve dr. hiç bir anormallik görmedi belki gizli iltihab vardır diye bir antibiyotik verdi gönderdi siz de budurumu yaşayıpta çözüm bulan var mı çok merak ediyorum inanın çok sıkıldım bu durumdan baş ağrısı dışında bel ağrım kasık ağrım vs. olmuyor gene dr.a gidip çare arayacağım ama gene bişi bulamayacaklar bunu biliyorum belki bitkisel bir çözümü falan vardır dedim kk. ya danışayım dedim şimdiden teşekkürler....

Merhaba arkadaşım.
Bugün ben de benzer bi sorundan dolayı doktora gittim. reglim tam 3 haftadır devam ediyor. İlk defa. Doktorumun ilk sorusu yakınlarda çok stres yaşayıp yaşamadığımdı. Ben de annemin önemli bir ameliyat geçirdiğini anlattım. Doktor suçlu bulunmuştur dedi. bir de yaptığı muayenede basit bir kist gördü. İlaçla tedavi görüyorum şu an. Kan testlerim da yapıldı ama henüz almadım tabi ki sonucu. Umarım önemli bir şey çıkmaz.
Yani iyi bir doktora daha görünmende fayda olabilir.

Son düzenleme:
ben 12 yaşında gördm ilk adetimi ilk gördüğüm zamanlarda 20 -30 hatta 40 gün bile olurdu... aylarca yattım hastanede.. o yaşlarda doğum kontrol hapıyla dzene girdi... ama yinede 7-8 günden az olmadı...4 gün aynen sizin gibi hasta bezleri gece pedleri öyle idare ettim..şimdi 36 yaşındayım.2 kez doğum yaptım.. 2,5 yıl önce yaptım son doğumumu ama yine adetim çoğaldı dayanamadım doktorada gitmedim açıkçası... bişey yok deyip göndermesinden korkuyorum... tekrar doğum kontrol hapı yutuyorum 2 yıldır....

Bende de vardı buna benzer sorun. Benimki 7-8 gün sürüyordu ve çok yoğun geliyordu. Dr hemen prolaktin hormonuna baktırdı ve o hormonun yüksekliğinden kaynaklanıyormuş. 2 hafta süren ilaç kullandım ve şimdi çok şükür düzene girdi yoğunluk kalmadı siz de prolaktin hormonunuza baktırın mutlaka

sağolun arkadaşlar ben dr.a gittim rahim duvarı kalınlığı çıktı hormonlarda bir sorun yokmuş sebep yoğun iltihap küretaj yapacam dedi bende ilaçla tedavi yapsak dedim şimdi 1-2 ay fitil antibiyotik ve değişik bir ilaç verdi düzelmezse rahim duvarını kazıyacak umarım gerek kalmaz benzer sorunu olanlar mutlaka dr.a gidin dr. yoğunluğu görünce baya yoğun dedi çünkü ultrasona baktığı sandalyeden taaa aşağıya döküldü kan çok utandım gerçekten ....

Son düzenleme:
sağolun arkadaşlar ben dr.a gittim rahim duvarı kalınlığı çıktı hormonlarda bir sorun yokmuş sebep yoğun iltihap küretaj yapacam dedi bende ilaçla tedavi yapsak dedim şimdi 1-2 ay fitil antibiyotik ve değişik bir ilaç verdi düzelmezse rahim duvarını kazıyacak umarım gerek kalmaz benzer sorunu olanlar mutlaka dr.a gidin dr. yoğunluğu görünce baya yoğun dedi çünkü ultrasona baktığı sandalyeden taaa aşağıya döküldü kan çok utandım gerçekten ....

şu kadın olmak ne zor

benim amcamın kızıda böyle henüz bekar birde görseniz 21 yaşında ama 15 16 gibi 10 11 gün adet oluyorum ama ne kanama ne kanama kansızlık çıktı kan ilacı alıyorum demişti.
nasıl yani bu bünyedenmi demiştim tabi bünyeyle alakası yok ama ben çok şaşırmıştım çünkü ben 5 gün oluyorum şimdiye kadar hiç pedimden dışarı çıkmadı bunu anormal görürken kuzenimin böyle söylemesi kim anormal dedirttirdi bana.
hormonal bi sorun olabilirmi acaba yada rahimdemi bi problem var yoksa genetikmi çünkü teyzemin kızıda 8 gün oluyor ve tabiri caizse öküz kesmiş gibi oluyorum diyor dahada 16 yaşında dra bi görün istersen dedim ama annesi istemiyor bana çekmiş bende aynıyım diyor.
hani bi araştırın belki ailenizde vardır böyle olan.

tabiki genetikte olabilir ama herzaman 7 gün olmasi en iyisi eger +10 gün sürüyosa bunun altinda kesin bisi var baska sorunlar doguruo cünkü en basidi kansizlik yapio fazla kan kaybi iyi bisi degil... hic olmamakta anormal cok olmakta anormal bunun ortasini nasi bulcaksak :)) ben kizken ve evlendikten sonra hep tam 7 günü tamamlardim hic bi sorunum olmazdi ama ikinci cocuktan sonra allakbullak oldum meger altinda rahim tersligi yatiomus ameliyat oldum simdi ins. yine düzenli olcam ameliyattan sonra hemen oldum tam 7 gün sürdü simdi bekliyorum yarin bugün ulurum ins.

cok gecmis olsun canim. ins. antibiyotik etki yaparda ameliyat olmak zorunda kalmazsin :KK43: ayrica bunda utanilcak bisi yok senin elinde olan bisey degil cünkü...

sizlere de geçmiş olsun bende bu şikayetten müzdaribim konuyu görunce bı yandan sevındım bı yandanda uzuldum sıze benım eskıden boyle değildi düşük yaptım kürtaj oldum nisanda ama ondan sonra adetlerım bozuldu 2 aydır cok kotuyum resmen psıkolojım bozuldu duşa gırmek bıle ıstemıorum tabırı caizse foş foş gelio kaç dr gezdm muaynede edıp yolladılar normal dıolar en son bırı hormon hapı verdı ama bu ay yıne boyleyım p.tesi tekrar gıtcem dr ama sınır oluyorum ınan hormon testı felan yapmazmı ultrason normal olabılır ama bu kadar kanama bence cok anormal

bende aynı senın sorunlarını yasadım.2 ay once spıral taktırdım.dr.bu sebebten oldugunu soyledı sımdı ıyıyım varsa sendede ondandır.

evlenmeden evel benimde prolaktin yüzünden 9 10 gün sürerdi reglim. spiral takınca üstüne cok daha uzun olmaya ve kan gölüne dönüşmeye başladı. sonra spirali cıkardım düzelme oldu. simdi 3 gün falan sürüyor. nasıl düzeldi bilmiyorum. ama artık rahatladım. ama 2 gün boyunca cok yogun geliyor 3 gün kesiliyor.

canım bende 6 yıldır aynı sorun var bekarım bende ben 6 ay hıc olmuyorum sonra 2 ay oluyodum bır hafta hemofili tedavısı gordum 10 kılo aldım sonra aldıgım kıloları verdım bu sefer tam 30 kılo aldım suan 80 kıloyum ayrıca troid hastalıgıda cıktı şimdi 3 haftadır adet goruyorum bunalıma gırdım artık kullanmadıgım ılac gıtmedıgım yer ve doktor kalmadı artık kafama takmayım dıyorum ama olmuyor bır turlu herkez baska bısı dıyor kımı evlenınce gecer kımı cocuk yapınca kımı hıc gecmez hep boyle olur dıyor adam akıllı kımse tedavı edemıyor doktorum troıdlerın yuzunden kaynaklanıyor dedı yarın gıtcem artık doktora yenıden boyle bır hastalıkta tedavı gorup duzelen var mı yardımcı olun banada

Merhabalar. Benim adetim normalde 3 gün sürerdi ve orta seviyede kanamam olurdu şuan 10 gündür devam ediyor ve az oluyor sadece peceteye gelecek kadar ve ellerim bugün ilk defa titremeye başladı aceba kansızlık olabilir mi ya da kist hibi başka bişey ? Yardımcı olursanız sevinirim. :)
Bende de vardı buna benzer sorun. Benimki 7-8 gün sürüyordu ve çok yoğun geliyordu. Dr hemen prolaktin hormonuna baktırdı ve o hormonun yüksekliğinden kaynaklanıyormuş. 2 hafta süren ilaç kullandım ve şimdi çok şükür düzene girdi yoğunluk kalmadı siz de prolaktin hormonunuza baktırın mutlaka

Merhabalar. Benim adetim normalde 3 gün sürerdi ve orta seviyede kanamam olurdu şuan 10 gündür devam ediyor ve az oluyor sadece peceteye gelecek kadar ve ellerim bugün ilk defa titremeye başladı aceba kansızlık olabilir mi ya da kist hibi başka bişey ? Yardımcı olursanız sevinirim. :)
Kansizlik da adet kanamasinda dengesizlige yol acabiliyormus.. size tavsiyem bir sonraki adetinizin 3. Gununde prolaktin tam kan sayimi tsh, fsh, e2 gibi kan degerlerinize baktirin.. gecmis olsun.

X