- 17 Nisan 2025
- 33
- 16
- 3
- 29
- Konu Sahibi yerebakanyurekyakan
-
Mrb. 165 boy 49 kg yum. Ergonomix 355 cc var. Cok dogal dueuyor asla buyuk degil ve dekolte veriyor. Yuvarlak proteze gore bence daha dogal bir durusu var fakat tam olarak damla goruntusu veriyor diyemem ust kisim damlaya gore dolgun cunku. Yaptrrken ergonomix 2 kafami karistrmisti etrafimda hc yaptran olmadigi icin garanti oynadim oyuzden ergonomix tercih ettim ama eminim joy da cok basarilidirMerhaba kızlar. 10 gün sonra randevum var ama kafamı karıştıran bazı konular var. Bana yardım ederseniz sevinirim. Bu kadar soruların var madem ne diye yaptırıyosun demeyin zorbalamayın nolur yardıma ihtiyacım var
1. Olarak marka seçimi ; Doktorum mememin üst kısmının boş olması sebebiyle polytech yuvarlak önerdi. Üst pol daha hoş durur çünkü çok düz iniyor dedi. Ama ben önceden araştırdığım ve Ergonomix istediğim için sen bilirsin dedi ve Ergonomix 2 için anlaştık. Ama acaba doktorumu dinleyip yuvarlak polytech mi taktırsam bilmiyorum. Polytech kapsül oluşum riski fazla ve dokuya fazla tutunduğu için ve ergonomix 2 yumuşaklık olarak en iyisi olduğundan bu kararı almıştım. Bi de ergonomixin doğal duruşu falan ne bilim işte diyin sizde bi şeyler bilmiyorum
Bu arada ergonomix 2 sanırım pahalıymış 220 bine anlaştık. Yani polytech fiyat bilmiyorum da konu bu değil aslında söyliyim dedim öyle
2. Olarak CC seçimi ; doğal istiyorum dedim diye 295 e 330 olarak koyarım tahmini dedi doktor. Ben 173 boyunda 65 kiloyum. Meme dokum biraz var ama çok az yani A cup diyim. Hani doğal dedik te o kadar para veriyoruz yani bi de hani son param falanay memnun kalmadım ben bunu çıkarttiriyim büyüğünü taktırayım diyemem anladınız mı Çok küçük durur mu bilemedim napsak doğal istiyorum cümlemden vaz mı geçsem ama sırtıma da yük almak istemiyorum
3. Olarak burda birkaç gündür meme estetiği başlığına girdiğimde denk geliyorum implant explant konusu aşırı sinirimi bozdu. Taktırıp memnun kalmayanlar , revizyon yaptıranlar, taktırıp sonra çıkartanlar, kapsül oluşumları, şekil bozuklukları… Okudukça kafam karışıyo. Aslında yaptırmak çok istiyorum ama yani insan korkuyo yani bi de bi daha bu paraları veremem. Ürkmeli miyim gerçekten yoksa herkesin başına gelen şeyler değil mi bunlar ?
Cevabınız için teşekkür ederimMrb. 165 boy 49 kg yum. Ergonomix 355 cc var. Cok dogal dueuyor asla buyuk degil ve dekolte veriyor. Yuvarlak proteze gore bence daha dogal bir durusu var fakat tam olarak damla goruntusu veriyor diyemem ust kisim damlaya gore dolgun cunku. Yaptrrken ergonomix 2 kafami karistrmisti etrafimda hc yaptran olmadigi icin garanti oynadim oyuzden ergonomix tercih ettim ama eminim joy da cok basarilidirben de kapsul kontraktorunden korktugum ve yumusak olsun dogal bir dokunus olsun diye ergonomixi tercih ettim ve cok memnunum 11 ay oldu. Polytech de dr umun onerdigi markalar arasindaydi bu arada. Cc konusuna gelirsek burdan fikir edinebileceginizi dusunmuyorum cunku boy kilo ne olursa olsun gogus kafesinizin genisligi dokunuz hersey durusta etkili. Soyle ornek veriyim ben de 355 cc var gecen yil arkadasim da 300 cc yaptirdi. Boy kilo asagi yukari ayni diyebilirim o benden bi tik kilolu. Onun gogusleri benimkinden buyuk duruyor daha ufak cc olmasina ragmen. Dogal talep ettiginiz protez boyutunun da sizi mutsuz edicegini sanmiyorum. Buyuk olursa kola dogru tasma yapiyor ve itici bir goruntu olusuyor. Dr unuz muayene sirasinda farazi konusur ama emin olun operasyon sirasinda birkac farkli boyut deneyerek karar verir ve en dogru seçimi yapar. Ben de dogal olsun talebinde bulundum ve iki boyut denenerek karar verilmis. Burdaki olumsuz yorumlara cok takilmayin cunku genelde sorun yasayanlar fikir danismak icin yaziyor zaten. Etrafimda 5 arkadasim bu operasyonu gecirdi. Yalnizca biri sorun yasadi ve revizyon olmak zorunda kaldi. Yanlis marka ve yanlis dr secimi.. umarim gonlunuzce olur
Cevabınız bir nebze içimi rahatlattı teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınızMerhaba. 10 küsür yıl oldu yaptıralı. Öncelikle ben damla tipi yaptırmıştım. Doğal dursun istiyordum şekil olarak ama büyük olsun yaptırmışken tam olsun dıye tutturmuştum gençlık ateşi330cc takılmıştı 48 kıloydum yanı suan da 50 kg yum aradan geçen yıllar 35 yaşıma geldim. Şöyledüşünüyorum gereksiz bi tık büyük olmuş. Dr um daha guzel durur yanlardan taşmaz 290 fln yapalım demıştı . Suan kı aklım olsa okey derdim.
Daha kılolu gosterebılıyor bıraz dıkkat çekıyor dekoltelerde cok bağırıyor. Tabıkı ılk 3-5 sene bunlar umrum degıldı.
Ikıncısı damla yaptırdım benden sonra annemı ıkna ettım ona da yaptırdıkona yuvarlak takıldı. Maşallah onunkıler de cok ıyı çatal annem de daha çok var. Onunkını daha cok begenıyorum suan:) Ikımızın meme tipi aynıydı . 75 fln dı , yuvarlakta olurmus damla ozamanlar populerdı bılemıyorum öyle olmustu.
Onun dısında markası ıcın bısey dıyemeyececğım.
Istıyorsanız cok yaptırın. Yanı herkesı bosverın biz cok sukur bı sorun yasamadık. Cevremde de buarada nerden baksanız mınımum on arkadasım vardır yaptıran. Kımsede sağlık sorunu olusmadı. Forumlarda dert paylaştığımız ıcın burada tabıkı negatıf konular cok oluyor. Hayırlısı olsun sızın ıcın sağlıkla olsun ınsallah
Merhaba nasıl bir meme istediğinize bağlı büyük dekolteli olsun isterseniz bence en az 400 cc düşünün bende 175 boyunda 60 kg çizim anında hocam çok yapay durmasın 365 cc iyi falan diyordum ama doktorum cc benim işim görünüş olarak nasıl istiyorsun dedi bende büyük ama doğal durmasını iççamaşsırsız da kullanabilir olmasını diledim
21 günüm doktorum 425 cc motiva raund yuvarlak full demi protez kıllanmış suan ona dua ediyorum ameliyattan çıktım çok mu büyükler falan diyordum ama suan ödemler azaldı dua ediyorum iyi ki beni dinlememiş hatta 450 bile olurmus yani. Gittikçe küçülüyor diyorlar üzülüyorum
Şincik soyle oluyorMerhaba kızlar. 10 gün sonra randevum var ama kafamı karıştıran bazı konular var. Bana yardım ederseniz sevinirim. Bu kadar soruların var madem ne diye yaptırıyosun demeyin zorbalamayın nolur yardıma ihtiyacım var
1. Olarak marka seçimi ; Doktorum mememin üst kısmının boş olması sebebiyle polytech yuvarlak önerdi. Üst pol daha hoş durur çünkü çok düz iniyor dedi. Ama ben önceden araştırdığım ve Ergonomix istediğim için sen bilirsin dedi ve Ergonomix 2 için anlaştık. Ama acaba doktorumu dinleyip yuvarlak polytech mi taktırsam bilmiyorum. Polytech kapsül oluşum riski fazla ve dokuya fazla tutunduğu için ve ergonomix 2 yumuşaklık olarak en iyisi olduğundan bu kararı almıştım. Bi de ergonomixin doğal duruşu falan ne bilim işte diyin sizde bi şeyler bilmiyorum
Bu arada ergonomix 2 sanırım pahalıymış 220 bine anlaştık. Yani polytech fiyat bilmiyorum da konu bu değil aslında söyliyim dedim öyle
2. Olarak CC seçimi ; doğal istiyorum dedim diye 295 e 330 olarak koyarım tahmini dedi doktor. Ben 173 boyunda 65 kiloyum. Meme dokum biraz var ama çok az yani A cup diyim. Hani doğal dedik te o kadar para veriyoruz yani bi de hani son param falanay memnun kalmadım ben bunu çıkarttiriyim büyüğünü taktırayım diyemem anladınız mı Çok küçük durur mu bilemedim napsak doğal istiyorum cümlemden vaz mı geçsem ama sırtıma da yük almak istemiyorum
3. Olarak burda birkaç gündür meme estetiği başlığına girdiğimde denk geliyorum implant explant konusu aşırı sinirimi bozdu. Taktırıp memnun kalmayanlar , revizyon yaptıranlar, taktırıp sonra çıkartanlar, kapsül oluşumları, şekil bozuklukları… Okudukça kafam karışıyo. Aslında yaptırmak çok istiyorum ama yani insan korkuyo yani bi de bi daha bu paraları veremem. Ürkmeli miyim gerçekten yoksa herkesin başına gelen şeyler değil mi bunlar ?
Şincik soyle oluyorMerhaba kızlar. 10 gün sonra randevum var ama kafamı karıştıran bazı konular var. Bana yardım ederseniz sevinirim. Bu kadar soruların var madem ne diye yaptırıyosun demeyin zorbalamayın nolur yardıma ihtiyacım var
Motiva FDA onaylı değil diye biliyorum ben . Polytech hakkında bilgim yok. Emin misiniz bu konuda ?Şincik soyle oluyorbenim memenin de üst kısmı boş ve gogus kafesim geniş ergonomix 400 cc takıldı.. 1 ve 2 arasındaki fiyat farkına değecek kadar farklı özellikleri yok dedi benim doktorum 2ye hic gerek yok dedi.. ergonomix kapsül kontrakturu bakımından da güvenilir demişti ve fda onayli olan mentor ve motiva markalar olduğu için diğer markaları onermemisti.. ergonomix her türlü sizi mutlu eder.. takıldıktan sonra odemler falan indikten sonra 4te 1 oranında küçülecek demişti.. benim boyum 165 kilom 65 400 cc normal oldu çok içime sindi.. eğer gogus kafesinin genişse 350den aşağı düşmeyin.. hayırlı olsun şimdiden
Motiva ve mentor ikisi FDA onayliMotiva FDA onaylı değil diye biliyorum ben . Polytech hakkında bilgim yok. Emin misiniz bu konuda ?
Evet ergonomixin yani motiva markasının kapsül açısından en risksiz olduğunu bir doktordan daha dinledim. Bu da önemli gerçekten. Ben de doktorla konuşayım da 350 taksın geçsin
Ergonomix 2, ergonomix joy oluyor. Kesinlikle oyle bir goruntu olmaz. Benim goguslerim emzirme sonrasi deforme olmustu dusunun ona ragmen suan genc kiz memesi goruntusunde. İcten ufak bir diklestirme yapildi ve suan hamilelik oncesi goguslerime gore cok daha guzellerCevabınız için teşekkür ederimDoktor göğüs kafesimin geniş olduğunu söyledi aslında. Ben doğal istiyorum diye 290 civari dedi. Ama ergonomixle ilgili yorumlarınız içimi rahatlattı. Çünkü olgun kadın memesi diye tabir edilen hafif sarkık bir görüntü olsun istemem. Benim etrafımda da 3 kişi yaptırdı sorun yok ama polytech ve mentor onlarınki. Doktorumun polytech önerme sebebi aslında daha eski bir marka olması ve alman markası olması; yani güvenilirliği. Ergonomix joy dediğiniz 2 mi oluyor? Çünkü doktor illa ergonomix istiyorsan 2 yi takalım isterim dedi. Ben de ona istinaden tamam dedim.
Sizin revizyona giden arkadaşınız peki yanlış marka ve doktor derken ? Yani doktoru kötü bir doktor muydu ve hangi marka seçti? Benim doktor germe falan yapıyo aslında meme çok yapmıyo ama kötü olduğunu düşünmüyorum. Yine de bilemedim parayı da verdik jajsjsjsksk
Dual plan benimki zaten en doğal bu yöntemin durduğunu okudum gördüm , doktorumda o şekilde uygun gördü , hafiften memiş vardı ve sarkıktı doktorum ergonomix kullanmadığını söylemişti bütün hastalarına raund takmış, birde ergonomix için formda olumsuz şeylere de denk gelmiştim ama inanın net hatırlamıyorum ( okadar yazı okudum okuyorum ki …)Sizin kasaltı mı kasüstü mü? 425 şu an bana baya iddialı geldi maşallahay ben de 350 üstü mü yaptırsam en azından . peki sizin meme dokunuz var mıydı ? Benim az da olsa var yani belki 425 ondan tam güzel olmuştur.
Bu arada motiva round taktırmışsınız. Buna doktorunuz mu karar verdi yoksa siz mi motiva istediniz ve yuvarlak olsun istediniz? Şu ergonomix ve yuvarlak konusu beni çok karıştırıyor da. Yuvarlakta top gibi durmuyor dimi memeleriniz
Birsey sorabilir miyim siz arkadaşınızın agrısından bahsedince sormak istedim Benim 21 günüm sol memede çatalıma yakın uyandığımda bir agrı oluyor Sağ tarafıma yatınca dayanamıyorum yan yatamıyorum asla diğer memede bir sıkıntı yok arkadaşınızın agrısı nasıldı acaba pazartesi kontrole gideceğim ..Ergonomix 2, ergonomix joy oluyor. Kesinlikle oyle bir goruntu olmaz. Benim goguslerim emzirme sonrasi deforme olmustu dusunun ona ragmen suan genc kiz memesi goruntusunde. İcten ufak bir diklestirme yapildi ve suan hamilelik oncesi goguslerime gore cok daha guzellerarkadasimda mentor vardi. Zaten mentor sert bir protez ilk etapta bundan sikayetciydi. Sonrasinda kapsul kontraktoru olusmus protezlerden biri yukarda kalmisti. Ve kullanilan model %100 doluluk oranina sahip olmadigi icin gogsun ic ve yan kisimlarinda gozle gorulur dalgalanma mevcuttu. Yanlis dr dan kastim dr un kapsul kontraktoru oldugunu bilmesine ragmen (hangi uzman dr bunu anlamaz, sonrasinda gorusmeye gttigi 2 dr da ayni teshisi koydu) uzun sure arkadasimi bekletmis olmasi. Sirf ucretsiz revizyon yapmamk adina yerine oturucak sabirli ol diye diye 10 ayi gtti kizin. Zaman gectikce de daha beter oldu. Hem sertlesti hem agrilari basladi. Bu marka herkeste ayni etkiye sebep olicak diye birsey yok fakat her marka her hastaya uygun degil. Sonra revizyon oldu arladasim o da ergonomixe gecti suan o da cok mutlu. Yumusaklik bakimindan ergonomixi ilk siraya koyarim. Hepsine dokunma sansim oldu cok dr gezdim operasyon oncesi. Ergonomix en yumusak olani ki joy daha da yumusak iddiasinda. Arkasindan polytech geliyor. Mentor zaten digerlerine kiyasla cok sert bir protez. Farkli markalarla calisan dr lar daha guvenilir cunku tek markayla calisan dr her hastasina ayni markayi onermek zorunda. Bnce ergonomix joy mantikli bir karar. Benimkiler suan dogal meme kivaminda hem diri hem yumusak. Joy eminim daha da guzel bir hissiyat verir.
Sizin soylediginiz de dogru. Aralarinda teknoloji farki yokmus. Yalnizca joy un bir tik daha yumusak oldugunu fakat yine de birine ergonomix 1 digerine 2 taksam yadirgamazsiniz demisti dr umŞincik soyle oluyorbenim memenin de üst kısmı boş ve gogus kafesim geniş ergonomix 400 cc takıldı.. 1 ve 2 arasındaki fiyat farkına değecek kadar farklı özellikleri yok dedi benim doktorum 2ye hic gerek yok dedi.. ergonomix kapsül kontrakturu bakımından da güvenilir demişti ve fda onayli olan mentor ve motiva markalar olduğu için diğer markaları onermemisti.. ergonomix her türlü sizi mutlu eder.. takıldıktan sonra odemler falan indikten sonra 4te 1 oranında küçülecek demişti.. benim boyum 165 kilom 65 400 cc normal oldu çok içime sindi.. eğer gogus kafesinin genişse 350den aşağı düşmeyin.. hayırlı olsun şimdiden
Canım 10 yıldır okuyorum buradaki çoğu konu yazan arkadaşlardan razı olsun ,gerçekten sıkıntılı süreçmiş ben yaptırmadan önce korkmadım hiç çünkü çok istekli oldum ameliyatı ama şimdi korkuyorumParayı bulunca ilk yaptıracağım şey memedir arkadaşlar
Aayyy çok teşekkür ediyorum arkadaşımda olmuştu benim oda çok memnun vallaCanım 10 yıldır okuyorum buradaki çoğu konu yazan arkadaşlardan razı olsun ,gerçekten sıkıntılı süreçmiş ben yaptırmadan önce korkmadım hiç çünkü çok istekli oldum ameliyatı ama şimdi korkuyorumdeğer mi değer harika bir özgüvenmiş bu iy ki olmuşum inşallah sende olursun
21 gunde agri olmasi bence normal. Erken donemde benim de bazen tek goguste bazen iki goguste ufak agrilarim oluyordu. Arkadasimda biz bi gariplik oldugunu 2. Ayda farkettik. Kendi tabiriyle, dokunamamk degil de surekli bicak saplanmasi gibi agri ve sizlama var diyordu. Dokundugumda orda toplanma gb bir sertlik hissetmistim ben bilmem anlatabildim mi ne demek istedigimi. Biz belki odem ve kapsul arasindaki farki tam anlayamiyoruz ama dr dokundugu anda anliyor. Revizyon icin gttigi ilk dr da beraberdik. Dr goguslerinin her noktasini masaj yapar gb inceledi ve direk kapsul kontraktoru oldugunu soyledi. Tabi kendi dr u normal diyip beklettigi icin cok da ilerlemis. Yanlis hatirlamiyorsam 3.haftada basliyor kapsul olusmaya demisti. Yararli kapsul olusuyor, asiri kapsul olusmamasi icin masaj oneriliyor. Yani sizin daha yeni 3 hafta olmus. Bukadar erken donemde kapsul kontraktoru oldugunu sanmiyorum.Birsey sorabilir miyim siz arkadaşınızın agrısından bahsedince sormak istedim Benim 21 günüm sol memede çatalıma yakın uyandığımda bir agrı oluyor Sağ tarafıma yatınca dayanamıyorum yan yatamıyorum asla diğer memede bir sıkıntı yok arkadaşınızın agrısı nasıldı acaba pazartesi kontrole gideceğim ..
Cevap için öncelikle çok teşekkür ederim21 gunde agri olmasi bence normal. Erken donemde benim de bazen tek goguste bazen iki goguste ufak agrilarim oluyordu. Arkadasimda biz bi gariplik oldugunu 2. Ayda farkettik. Kendi tabiriyle, dokunamamk degil de surekli bicak saplanmasi gibi agri ve sizlama var diyordu. Dokundugumda orda toplanma gb bir sertlik hissetmistim ben bilmem anlatabildim mi ne demek istedigimi. Biz belki odem ve kapsul arasindaki farki tam anlayamiyoruz ama dr dokundugu anda anliyor. Revizyon icin gttigi ilk dr da beraberdik. Dr goguslerinin her noktasini masaj yapar gb inceledi ve direk kapsul kontraktoru oldugunu soyledi. Tabi kendi dr u normal diyip beklettigi icin cok da ilerlemis. Yanlis hatirlamiyorsam 3.haftada basliyor kapsul olusmaya demisti. Yararli kapsul olusuyor, asiri kapsul olusmamasi icin masaj oneriliyor. Yani sizin daha yeni 3 hafta olmus. Bukadar erken donemde kapsul kontraktoru oldugunu sanmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?