10 aylik bebek çabasız koca. Fikirlerinize ihtiyacim var.

Bugunneselibirgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
8.204
11.846
Merhaba hanımlar uzun süredir konu açmıyordum ama ancak artık çok bunaldim.
Kişiliğime bir saygının kaldığını ve bu evlilik içerisinde eş gibi değilde temizlik görevlisi ( işini yapamayan pis) aşçı (hicbir yemeği gusel olmayan düzenli yemek hazirlansada önüne hiç yemek sunulmayan) gibiyim. duygusal ve özel acidan yaklaşsam da karşılığı çok nadir bulduğum bir evlilik bu.
22 eşim 28 yaşında. 11 aylık oğlumuz var.
Kısa süre once beni aldatmasını telefondan yakalamıştım. ( masaj salonuna gitmek ve biriyle para karşılığı görüntülü konusmak) Şuan ki koşullar gereği susup bildiğimi de ona belli etmeyecekkken kırılgan kalbim nedeniyle belli oldu. En sonunda sorun ne diye konuşurken öyle bisey olmadığına dair yeminler etti.
Hafta içi bazı günler üniversiteye gidiyorum bu süreçte ben istemesemde kv de kalıyor oğlum. ( yakin zamanda her gittigimde bir memnuniyetsizlik sürat asip gorumcemin gereksiz ve anneligime yaptiklari hakaretler nir sorunu konusmak yerine beddua ve hakarete varan kayinvalide konusmalari. Ona ragmen esimle kandilde iftsrda anneler gununde gittim.. esim benim aileme gelmedi.) 3 4 saatlik bir sure oluyor.
Okuldan çıkıp alıp eve gelip yemek hazırlıyorum . Eve yetişmeye calisiyorum
Eşim yaz sezonu nedeniyle geç geliyor.
Cumartesi günü babannemler iftara çağırmıştı. (Annem babam ayrı . O yüzden onun annesi babası neyse benim babannem le babamda o.) Teyzesi de çağırmış.bunu ben ona söylerken öğrendim. Neyse illa gitmeyeceksin gibi şeyler diyerek engelledi beni ne evime kimse gelsin diyerek kaç haftadir gorusemedigimiz halam da gelemedi bize oğlumu görmek için.
Akşam da babamlar iftara gidecek oğlumu da götürecek diyince ben öfkelendim. Ben evde onu bekleyecegim çocuğum anasiz babasız iftara gidecek. Büyük olsa anlarım ama daha bebek
Zorunluluk harici ve özlemleri harici onlarda tek başına durmasına gerek yok.
Ama ben izin vermedim diye ben çocuğu onlardan kaçırıyor oldum.

Dünde işten 9 gibi gelip oğlumu alıp kendisi ise gitti çocuğu da kayinvalidemlere götürdü 12 de geldiler
Ben yemek bile yememiştim. Bekliyordum. Geldiğinde yine öfkemi belirttim
Ben evdeyken nu çocuk bir yere gitmesin sen gidiyorsun bari bu çocuk kalsın çocuğumla vakit geçireyim dedim
Tartıştık
Tüm olanları konuştum bana kocalık yapmadığını bu aileye reislik yapmak yerine oemdi ailesine yaranmak ve bu aileyi o ailenin devamı olarak gördüğünü söyledim
sorunu çözmek için cabalamadigini gönül almak için özür dilemenin kötü olmadığını söylesemde
Niye özür dileyeceğini bizim asla aile olamayacağımizi bana kocalik yapmayacağını ne yapıyorsan yap bu çocuk ömür boyu sende kalmaz . Okula gitmeseydin gibi şeyler söyledi. Okula bağlaması yanlış çünkü evdeykende çocuğu hep götürüyordu.
Bende elimi kolumu bağlayanin çocuğum olduğunu söyledim. Yoksa ona da kadın çok bana da kocalık yapcak adam çok ama bu çocuğa baba olabilir mi anne olabilir mi hayır.
Düzeltmek istedim ama karşı çıkıyor.
Saygımi bana hakaretleriyle bitirdi.

Soru soruyorum cevap bile vermiyor.karsilikli konuşamıyoruz. Konuşamayınca bende sesimi yükseltiyorum.

Iyi yanına gelecek olursak
Eve eksigini alır
Faturaları öder
Ara sıra abur cubur alır
Arada arkadasimiznvar onlara gideriz
Ne yapacağımı bilmiyorum artık suanki koşullar beni sabitliyor
Ev arkadaşı olarak görmeye çalışsam
Daha kolay olacak sanırım
Ben sorumu çözelim dedikce ters tepki yapıyor
Ayrı uyduk.
Normalde bir temas olmasa da aynı yerde uyurduk. Gerçi beni istemeyen adama ben ben ne kadar süre tahammül edicem bilmiyorum

Tek istediğim ben evdeyken çocuk bir yere gitmesin oldu ama onda da kapiyi gören zerefsiz olan ben oldum

Kayın ailemle mesafeli olduğumdan beri esimin tavırları aileme hakaretleri çok arttı.

Babamda ne yapayım ben bir laf söylersem seni ordan alırım diyor ama niyeti yok. Okulumun bitmesini istiyor çocuğumun ufak olduğunu evine bakıyorsa bosbermemi söylüyor. Babamın da bundan farkın yok zamaninda annemi aldatmış etmiş. Başkasıyla evli çocuklu şuan.

Arkadaşlar lütfen bana bu adama birde çocuk mu verdin balık baştan kokar vb cümleler kurmayın.. ben bunlarin gecte olsa farkindayim. Hataliyim. Hatami kendime de ona da soyledim.

Bana ne yapmam konusunda fikren manen yardimci olun...
Olgun ve tecrübeli insanların görüşlerine ihtiyacım var.. şuan suçlanmak değil de bir şeyleri çözmek istiyorum

Eşiniz konuşmaktan anlamıyor ki? 2 yol var. Ya herşeyi sineye çekip, onun ailesine itaat edeceksiniz. Ya da gideceksiniz.
İyi özellikleri olarak saydıklarınızın benim gözümde hiç değeri yok. Eşiniz gayet kötü bir koca. Ancak kendi ailenizi silip; onun ailesine ve kendisine hem hizmetçi, hem de köle olmanız lazım ki eşiniz size değer versin. Bir de bunların üzerine aldatmış.
Yani ne diyelim Allah aşkına? Sihirli değnek istiyorsunuz ama öyle bir dünya yok..

Eşiniz konuşmaktan anlamıyor ki? 2 yol var. Ya herşeyi sineye çekip, onun ailesine itaat edeceksiniz. Ya da gideceksiniz.
İyi özellikleri olarak saydıklarınızın benim gözümde hiç değeri yok. Eşiniz gayet kötü bir koca. Ancak kendi ailenizi silip; onun ailesine ve kendisine hem hizmetçi, hem de köle olmanız lazım ki eşiniz size değer versin. Bir de bunların üzerine aldatmış.
Yani ne diyelim Allah aşkına? Sihirli değnek istiyorsunuz ama öyle bir dünya yok..

Ilk zamanlar öyleydi esimin ailesine karşı
Ama yinede memnun degilerdi..
Gerçi önceden kavga da olsa illa gideceksin diye zorlardi
Şimdi zorlamiyor.

Kişiliğime bir saygının kaldığını ve bu evlilik içerisinde eş gibi değilde temizlik görevlisi ( işini yapamayan pis) aşçı (hicbir yemeği gusel olmayan düzenli yemek hazirlansada önüne hiç yemek sunulmayan) gibiyim. duygusal ve özel acidan yaklaşsam da karşılığı çok nadir bulduğum bir evlilik bu.
Kısa süre once beni aldatmasını telefondan yakalamıştım. ( masaj salonuna gitmek ve biriyle para karşılığı görüntülü konusmak) Şuan ki koşullar gereği susup bildiğimi de ona belli etmeyecekkken kırılgan kalbim nedeniyle belli oldu. En sonunda sorun ne diye konuşurken öyle bisey olmadığına dair yeminler etti.
Hafta içi bazı günler üniversiteye gidiyorum bu süreçte ben istemesemde kv de kalıyor oğlum. ( yakin zamanda her gittigimde bir memnuniyetsizlik sürat asip gorumcemin gereksiz ve anneligime yaptiklari hakaretler nir sorunu konusmak yerine beddua ve hakarete varan kayinvalide konusmalari. Ona ragmen esimle kandilde iftsrda anneler gununde gittim.. esim benim aileme gelmedi.) 3 4 saatlik bir sure oluyor.
Cumartesi günü babannemler iftara çağırmıştı. (Annem babam ayrı . O yüzden onun annesi babası neyse benim babannem le babamda o.) Teyzesi de çağırmış.bunu ben ona söylerken öğrendim. Neyse illa gitmeyeceksin gibi şeyler diyerek engelledi beni ne evime kimse gelsin diyerek kaç haftadir gorusemedigimiz halam da gelemedi bize oğlumu görmek için.
Akşam da babamlar iftara gidecek oğlumu da götürecek diyince ben öfkelendim. Ben evde onu bekleyecegim çocuğum anasiz babasız iftara gidecek. Büyük olsa anlarım ama daha bebek

Dünde işten 9 gibi gelip oğlumu alıp kendisi ise gitti çocuğu da kayinvalidemlere götürdü 12 de geldiler
Ben evdeyken nu çocuk bir yere gitmesin sen gidiyorsun bari bu çocuk kalsın çocuğumla vakit geçireyim dedim
Tartıştık
Tüm olanları konuştum bana kocalık yapmadığını bu aileye reislik yapmak yerine oemdi ailesine yaranmak ve bu aileyi o ailenin devamı olarak gördüğünü söyledim
sorunu çözmek için cabalamadigini gönül almak için özür dilemenin kötü olmadığını söylesemde
Niye özür dileyeceğini bizim asla aile olamayacağımizi bana kocalik yapmayacağını ne yapıyorsan yap bu çocuk ömür boyu sende kalmaz . Okula gitmeseydin gibi şeyler söyledi. Okula bağlaması yanlış çünkü evdeykende çocuğu hep götürüyordu.
Bende elimi kolumu bağlayanin çocuğum olduğunu söyledim. Yoksa ona da kadın çok bana da kocalık yapcak adam çok ama bu çocuğa baba olabilir mi anne olabilir mi hayır.

Soru soruyorum cevap bile vermiyor.karsilikli konuşamıyoruz. Konuşamayınca bende sesimi yükseltiyorum.

Eve eksigini alır
Faturaları öder
Ara sıra abur cubur alır
Ayrı uyduk.
Normalde bir temas olmasa da aynı yerde uyurduk. Gerçi beni istemeyen adama ben ben ne kadar süre tahammül edicem bilmiyorum

Tek istediğim ben evdeyken çocuk bir yere gitmesin oldu ama onda da kapiyi gören zerefsiz olan ben oldum

Kayın ailemle mesafeli olduğumdan beri esimin tavırları aileme hakaretleri çok arttı.

Babamda ne yapayım ben bir laf söylersem seni ordan alırım diyor ama niyeti yok. Okulumun bitmesini istiyor çocuğumun ufak olduğunu evine bakıyorsa bosbermemi söylüyor. Babamın da bundan farkın yok zamaninda annemi aldatmış etmiş. Başkasıyla evli çocuklu şuan.

Arkadaşlar lütfen bana bu adama birde çocuk mu verdin balık baştan kokar vb cümleler kurmayın.. ben bunlarin gecte olsa farkindayim. Hataliyim. Hatami kendime de ona da soyledim.

Olgun ve tecrübeli insanların görüşlerine ihtiyacım var.. şuan suçlanmak değil de bir şeyleri çözmek istiyorum

Ne diyelim ki sana okulun bitmeden evlenmiş bi de çocuk yapmışsın. Okul bitip işe girene kadar sabredeceksin sonra da ayaklarının üstünde durduğun ilk anda çocuğunla kendine yeni bi hayat kuracaksın. Bir seçim yapmışsın zamanında şuan bedelini ödüyorsun umarım dişe dokunur bir bölüm okuyorsundur.

Okul bitene kadar ev arkadaşı gibi görüp sabredin daha sonra mezun olur iş bulur boşarsınız bunu da. Bu sırada size harçlık vs veriyorsa biriktirin ve aldatma olayı olursa delil toplayın.
Bence mesele kayınaileden çok okula gitmenizi istememesi. Böyle tipler kadınların özgürleşmesine katlanamaz

Tartıştık

Eve eksigini alır
Faturaları öder
Ara sıra abur cubur alır
Ayrı uyduk.

Inanin yapacaginiz en iyi sey gitmek olur, ne is yapiyorsunuz ? Yani Maddi imkanlariniz kuvvetliyse hic durmayin böyle bi köle Hayati yasamaktansa cocugunuzla kendinize güzel bir Hayat kurun daha mutlu ve huzurlu olursunuz .. siz köle olmak icin evlenmediniz..

Ne diyelim ki sana okulun bitmeden evlenmiş bi de çocuk yapmışsın. Okul bitip işe girene kadar sabredeceksin sonra da ayaklarının üstünde durduğun ilk anda çocuğunla kendine yeni bi hayat kuracaksın. Bir seçim yapmışsın zamanında şuan bedelini ödüyorsun umarım dişe dokunur bir bölüm okuyorsundur.
Haklısın hatanın bedelini ödüyorum. Babanneme uydum görücü uslu oldi.
Okulu bitirene kadar sabredin bence. Siz evdeyken cocugu onlara goturmemesi konusunda israrci olun. Kafasina gore cocugu goturemez. Oldu da goturdu siz de oraya gidin. Ister surat assinlar ister asmasinlar. Rahatsiz olurlar iyi olur
Ilk önce dükkana götürüyor ordan kayinbabam eve götürüyor sanırım. Bende gleyik diyodu kabul etmiyor. Evet çocuğu kafasına göre götürmesi kesinlikle bitmeli. Tutunacağım tek huzurum o. Eşimde boşanma işini okuldan sonraya sakladigimi düşünüyor. Beni bağlayanin çocuk değil okul olduğunu söyledi. Bende aksini söyledim çünkü ben şuan kendi aileme gitsem babannemler bakar ama maddi olarak yeterli gelemeyiz
Okul bitene kadar ev arkadaşı gibi görüp sabredin daha sonra mezun olur iş bulur boşarsınız bunu da. Bu sırada size harçlık vs veriyorsa biriktirin ve aldatma olayı olursa delil toplayın.
Bence mesele kayınaileden çok okula gitmenizi istememesi. Böyle tipler kadınların özgürleşmesine katlanamaz
Aslında olmuştu.
Ama kaydetmemmisim ekran görüntüsünü sadece dekont var para göndermiş 50 tl

Okulun bitmesine ne kadar süre var ? Okudugun bölüm bitirdiğinde senin kendi ayaklarının üzerinde durmana yardımcı olabilir mi?

Bu sene yaz okulundan ders alırsam güz dönemine gidicem. Bahar döneminden de 3 ders alırsam mezunum inşallah.
Ama yaz okulu olmazsa guzden ders kalıyor bir kac tane.

2 buçuk yıl olacak
3 yıldır sadece tanıyorum o da kendini pek ifade etmez
Hep böyle değildi
Ama hep aileciydi

yaşın küçük. yeni evliyken, evlilik sürecine alışamadan, hamilelik, çocuk..
şimdi ben sana kendine hayat kuracak gücü bulana kadar eşini de ailesini de yönetebilirsin, en azından huzurun olur diyeceğim ama, diyemiyorum.
çünkü bunu ben 30 lu yaşlarımda yapıyorum.
22 yaşında, çocuk +okul sorumluluğu ile yapamazdım.
bırak çocukla okulu, hiç bir sorumluluğum olmasa da yapamazdım.

emek vermek istiyor musun?
kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin zamana kadar, birbirinize zehir etmek yerine denemek ister misin?
aslında bundan nefret ediyorum 🤦🏻‍♀️ kadının tek taraflı çabası ile mutluluk yakalamaya çalışmasından ama hem gidecek yerin yok, hem çocuğun var, hem çok gençsin...

eşinden bir süre bir şey bekleme. ev arkadaşlığına razısın madem, önce arkadaş olun.
bu çocuğun bir düzeni yok mu? 12 de misafirlikten tek başına döner mi 11 aylık çocuk?
önce bununla başla.
birlikte vakit geçirseniz güzel olacağını söyle.
küçük 9, en geç 10 da uyumuş olsun ki, size de vakit kalsın.
birlikte eğlendiğiniz hiç bir şey yok mu?
oyun oynamayı, film izlemeyi seviyor mu? yada neyi seviyor?
seninle neyi yapmaktan keyif alır? hiç bir şey yoksa seçenekleri dene.
sevişmek zorunda değilsin. ama aranızdaki gerginliği atmalısınız.
eğer yaşam tarzlarınız uygunsa, çağır arkadaşlarını, tabu, sessiz sinema falan eğleneceginiz bir şeyler yapın.
haftasonu çocuğa iyi gelir bahanesi ile hazırla bir piknik sepeti, sevdiği bir yere gidin vakit geçirin.
bir süre ailesini şikayet etme.
biraz idare et. sende git. giderken bir kurabiye falan yap götür.
yada şöyle eşine annesine çiçek falan alın, kadın o kadar oğlumuza bakıyor belki sever falan diyin.
🤷🏻‍♀️ kısacası önce arkadaş ol, sonra aileyi aradan yavaş yavaş çek, kendi halinize kaldığınızda belki toparlarsınız.
yok olmuyorsa da en azından onunla aynı evde yaşamak zorunda olduğun zamanın kötü olmaz.
bu çabaya değmez diyebilirsin, haklısın da.
ama alternatif soruyorsun, yaşadığının harici bu var.

X