10 ayda bütün sayisal konularını bitirebilir miyim acaba?

lloizz123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2018
185
45
Merhaba, bu yıl liseyi bitirdim sözel öğrencisiyim ve YKS sınavına girdim fakat mezuna kalacağım. Lisede hiç sayısal bölüm dersi görmedim 9. sınıfa eşit ağırlıktan başladım. Fakat şuan çok kararsızım sözelde meslek tercihim çok az, ama 10 ay içinde sıfırdan bütün sayısal konuları bitirip derece yapabilir miyim. fakat daha önce hiç sayısal ders görmedim en son 8. sınıfta. bu yıl içinde 9 10 11 12. sınıf konularını yapabilir miyim acaba? sozeli rahatlıkla yapabileceğimi düşünüyorum fakat sayisald korkuyorum bir yılı tehlikeye atma konusunda kararsizim. hacettepeyi veya ankara üniversitesini kazanmam gerek.

Size Tm den hazırlanmanızı öneririm , sayısal sizi zorlayabilir çünkü lisede temeli alıp oturmanız lazım sayısalda çünkü tek matamatik yok fizik , kimya,biyoloji bunlar zor derslerdir zorlanabilirsiniz . Sözel mezunusunuz sonuçta eğer tarih , edebiyat gibi 4 yıllık sözel hedefleriniz yoksa tyt den güzel bir puan yapıp 2 senelik yerleşebilirsiniz . Dershaneye gitmeyi düşünüyor musunuz ?

eğer sayısal ilerleyeceksem dershaneye gideceğim evet. sözel ilerleyeceksem gitmeyeceğim

Universiteden önce bölüm tercihinize karar vermelisiniz.
Bence sayisalla ugraşmaya degmiyor, TM en orta yol.
Derece yapmaktan kastiniz nedir?
Ilk 1000e mi girmeye calisacaksiniz?
Teoride mümkün ama pratikte sozel cikisli birinin 1 yilda sayisal derece yapmasi mumkun degil.
Sayisalda 1 yilda toparlayabilecek olsaydiniz bu sene sozelden zaten cok iyi bir sonucunuz olurdu?
Sozelde Tr derecesi yaptiniz da tercih yapmak istemediniz degil heralde?
1 yilda TM den ortalama bir bolum kazanirsiniz,
kolayliklar dilerim

Sayisaldan temel oluşturup sonra da gelistirip level atlamaniz gerekiyor.istediğiniz üniversiteler puanı oldukca iyi. Temeliniz olmadigi icin bunun için 2 yıl cabalamaniz gerekeceğini düşünüyorum eğer ki lise mezuniyet notunuz çok iyi değilse.ben de sayisalciyim.ve lisede derslerim iyiydi temelim vardi.ama univ sınavına adamakıllı son sene çalıştım ama çok çalıştım binlerce soru çözdüm ve kazandım çok şükür. Aradan senelrr gecti.su an dedigin yerleri kazanmak istesem sanırım benim de 2 yıl emek vermem gerekecek.

eğer sayısal ilerleyeceksem dershaneye gideceğim evet. sözel ilerleyeceksem gitmeyeceğim
Bende lisede sözelden mezun olmuştum 2 yıl sayısaldan hazırlandım ama ilerletemedim bu sene sözelden 4 senelik kazandım tm den çalışmayı düşünüyorum bu sene örgün değilde AÖF ten tercih yapacağım isterseniz sizde bir düşünün aöf ü açıktan okuyup çalışırım derseniz . Tm içinde dershaneye gidebilirsiniz anladığım kadarıyla ankarada oturuyorsunuz şehir dışına çıkma imkanınız olmadığı içinde söylediğiniz üniversiteleri istiyorsunuzdur onların 2 yıllık olanı için çalışabilirsiniz 4 senelik tutmazsa

Düşündüğünüz bölümler neler? Sayısalın tamamını halletmek pek gerçekçi değil. Belki sadece matematik deseniz tamam da 4 senelik konuları 10 ayda bitiremezsiniz. Tmden hazırlanmanızı öneririm.

tm den bitirebilir miyim bütün dersleri ki

Bu senin kararliligina bagli. Eger cok calisirsan basarirsin. Iyi bir programla herseyin uzerinden gelirsin hicbirimiz anne karninda ogrenmiuoruz Bu yuzden pismannolmamak icin elinizden gelenin en iyisini yapin. Cevrenizde sayisali iyi kisiler varsa muhakkak onlardan yardim alin. Iyi anlatimli ders videolari var surekli izleyin. Bitirdiginiz her kknuyla ilgili gun sonunda soru çözün. Ayrica sozeliniz iui olsa bile gunde en az 50 soru çözmeye bakin her dersten

Sözelde eğitim alıp, sayısalda 10 ayda derece yapmanız çok zor. Eşit ağırlık olsa bir nebze diyeceğim; ancak o bile zor. Size tavsiyem alanınıza ağırlık vermeniz, matematiği iyi tutarak hem sözel hem de ea tercihini yapabilecek bir sıralama yapmaya çalışmanız olur.
Rehber öğretmenim, danışmak istediğiniz bir husus olursa yardımcı olurum.

4 yılın konusu 10 ayda öğrenilebilecek olsaydı okul 4 yıl olmazdı. Ayrica lise bitiren biri olarak bunusormaniz çok ilginç. Hiç mi tmden sayisaldan arkadaşınız olmadi hiç mi sohbet esnasında integral,türev,limit,parabol konusu .
gecmedi

Sadece biyolojiden sistemleri öğrenmeniz 2 senenizi alır. Elektrik(fizik) ve organik kimyayı soylemiyorum bile.

Matematik ve Türkçe çalışarak tmden hazirlanin daha kolay olur

Bence tm hedefleyin, sayisaldan derece yapacak kadar ogrenmeniz bana imkansiza yakin gorunuyor.
Temel hic olmadigi icin konu calismaniz cok uzun surecek, ustune bir de bolca soru cozup hizlanmaniz gerekecek.

eşit ağırlıktan derece yapabilir miyim ki? hem sözel çalışırken hem mat?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…