• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10-12 yaşlarında iki çocuğa yardım eder misiniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar sizden küçük bir iyilik isitiyorum yapabilirseniz çok sevinirim 2 erkek çocuk var biri orta bire biri 4. sınıfa gidiyor kaldıkları evi bizzat gidip gördük yalova çınarcıkta belediyenin verdiği tahta prafabrik gibi bir evde oturuyolar okullar açılalı hemen hemen 3 ay olucak ve bu iki kardeşin bi takım eksikleri var kırtasiye ihtiyacı birde giyilmiş olması fark etmez etrafınızda 10 ve 12 yaşa uygun çocuk kıyafeti ve ayakkabı bu çok öenmli çocuk (montu) vermek isteyeniniz varsa mutlaka yazsın ailenin durumu içler acısı anne çöp kutularından şişe bira kutusu falan topluyor baba hasta çalışamıyor çocuklar okulun zengin öğrencilere verdiği yemeklerden kalanları yiyyor okul aşçısı çocuklara eziyet ediyomuş çöpleri attırıyomş bu cezasız kalmıycak ikiside erkek lütfen bu iki kardeşe yardımcı olalım birde 42 beden giyenleriniz anneyede kıyafet olabilir ama o önce çocuklarını düşünüyor çevrenizde patronunuz olabilir siz olabilir bu kardeşlere küçük miktarda burs ayarlayabilirsek çok sevinirler anneleri yazın merdiven ve ev temizliğine gidiyor alerjik astım bronşit hastası bel fıtığı var evlerinde çamaşır makineleri yok eski bir merdaneli makine elektirik kaçırıyor oturucak koltukları yok çok çaresizler bu aileye bi el uzatalım isterseniz hep birlikte toplanıp ziyaretlerinede gidebiliriz ben istanbulda oturuyorum benimle irtibata geçebilirsiniz bunun için numaramı isteyenlere özelden yazabilirim.kırtasiye ihtiyaçlarını almak isteyen olursa özelden listeyi yollayabilirim.ben evimden erzak vs yardımları yapıyorum yolum düşerse o tarafa ama benimde hasta kızım var büyük çocuğum yok her gece o iki kardeşi düşünüyorum.lğtfen bu konuya duyarsız kalmayalım şimdiden hepinizden allah razı olsun.:Saruboceq:

Biz turk milleti olarak bu ve bunun gibi konularda cok duyarliyizdir.Duyarliligin icin sagol canim.Haydi arkadaslar kollari sivayalim.Bir hayir bin belayi savarmis:)))))

arkadaşlar biz ilk olarak kimse yokmu deniz feneri başta olmak üzere bu gibi yerlere baş vurduk ama oradan çok fazla şey istiyolar ve çıkacağı malum ancak ben bir kez daha bütün evrakları tamamlayıp kimse yokmuya başvuru yapacağım.artık işimiz kısmete kalmış çınarcık küçük ve yazlık bir yer kışın çok sessiz oluyor bir gün ben anneyi alıp istla getirdim sevgi mağazasına okadar övüyolarki kendilerini yardım paraları topluyolar ama yardıma muhtaçlara para vermiyorlar mağaza demeye bin şahit lazım aline bir poşet tutuşturuyolar bütün kıyafetler boyalı yırtık pırtık ben kendi adıma utandım o kadıncağızı oraya götürdüğüm için iki saatte yer aradık ama yorulduğumuza deymedi belki çocuklara kıyafet vardır diye geldi ne kıyafet ne ayakkabı hiç bişey yok bizim burda hayır çarşısı var orada öyle titiz davranıyolarki yapılan hayırlara kıyafetler yıkanıyor ütülenyor paketleniyor ama dediğim gibi belediye olduğu için pendikte oturanlara sadece yardım yapabiliyor.bunun yanında ev eşyasıda veriyor.dediğim gibi bir kez anneyi getirmiştim ben sevgi mağazasına okadar ümitlenmiş.ama eli boş döndü zavallıcık ben geçen sene ben aldım okul ihtiyaçlarını ayakkabılarını sağolsun esnafta baya yardımcı oldu hallerini anlatınca.bu senede inşallah el birliğiyle eksikleri tamamlarız allah hepinizden razı olsun arkadaşlar.

arkadaşlar biz ilk olarak kimse yokmu deniz feneri başta olmak üzere bu gibi yerlere baş vurduk ama oradan çok fazla şey istiyolar ve çıkacağı malum ancak ben bir kez daha bütün evrakları tamamlayıp kimse yokmuya başvuru yapacağım.artık işimiz kısmete kalmış çınarcık küçük ve yazlık bir yer kışın çok sessiz oluyor bir gün ben anneyi alıp istla getirdim sevgi mağazasına okadar övüyolarki kendilerini yardım paraları topluyolar ama yardıma muhtaçlara para vermiyorlar mağaza demeye bin şahit lazım aline bir poşet tutuşturuyolar bütün kıyafetler boyalı yırtık pırtık ben kendi adıma utandım o kadıncağızı oraya götürdüğüm için iki saatte yer aradık ama yorulduğumuza deymedi belki çocuklara kıyafet vardır diye geldi ne kıyafet ne ayakkabı hiç bişey yok bizim burda hayır çarşısı var orada öyle titiz davranıyolarki yapılan hayırlara kıyafetler yıkanıyor ütülenyor paketleniyor ama dediğim gibi belediye olduğu için pendikte oturanlara sadece yardım yapabiliyor.bunun yanında ev eşyasıda veriyor.dediğim gibi bir kez anneyi getirmiştim ben sevgi mağazasına okadar ümitlenmiş.ama eli boş döndü zavallıcık ben geçen sene ben aldım okul ihtiyaçlarını ayakkabılarını sağolsun esnafta baya yardımcı oldu hallerini anlatınca.bu senede inşallah el birliğiyle eksikleri tamamlarız allah hepinizden razı olsun arkadaşlar.
Canım diğer topicteki listeyi buraya aktarırmısın.Ben fotokobi kağıdı 2 - 3 paket ve anneye kaban gönderebilirim.Yarın birşeyler daha eklersem mutlaka yazarım.

--------------------------------------------------------------------------------

ihtiyaçları o halde ben buraya yazayım ama kırtasiye ihtiyaçları acil ihtiyaç bu konuyla ilgili bir tanede topic açtım ordanda yardım etmek isteyenler olucak inşallah.buraya yazdıktan sonra geldi aklıma topic açmak kırtasiye ihtiyaçları şöyle:hepsi iki adet olucak
orta boy resim çantası
resim defteri
pastel boya,sulu boya,guaj boya,kalem boya,yağlı boya
fotokopi kağıdı
palet fırça seti
kalem
silgi
kaplık
kalemtraş
kalem kutu
klasör dosya
4.sınıfa giden için oyun hamuru
resim kalemi
türkçe ingilizce, türkçe sözlük
deyimler sözlüğü.pergel ve cetvel takımı
bir tane atlas.
beden eşofmanı
defter kare çizgili çizgisiz adedini yazmıycam size bırakıyorum
kırtasiye ihtiyaçları bunlar şimdilik olan kalemlerle idare ediyolar öğretmenler resim dersine almıyormuş çocukları bukadarmı insafsızlık olur ya olan var olmayan var alan var alamayan var hadi arkadaşlar el birliğiyle şu listeyi tamamlayalım biran evvel çocukların yüzü gülsün.hepinizden allah razı olsun bir hayır bin şerri def edermiş inşallah hayırlara vesile olurz.sevigiler

kırtasiye ihtiyaçları bunlar şimdilik olan kalemlerle idare ediyolar öğretmenler resim dersine almıyormuş çocukları bukadarmı insafsızlık olur ya olan var olmayan var alan var alamayan var hadi arkadaşlar el birliğiyle şu listeyi tamamlayalım biran evvel çocukların yüzü gülsün.hepinizden allah razı olsun bir hayır bin şerri def edermiş inşallah hayırlara vesile olurz.sevigiler

bu dediğinize çok şaşırdım. okul idarecileri ile görüşseniz, daha çabuk cevap alırsınız. birçok okulda bu şekilde ihtiyaç sahibi öğrencilere el altından yardım edilir. ben dershanede çalıştığım halde, defalarca öğrencilerime yardımcı oldum. birçok öğretmen arkadaşım da bu konuda ellerinden geleni yaparlar.
en iyisi anne babasının okul idaresi ile konuşmasını sağlayın. kırtasiye yardımını onlar sağlar.

Canım özelden verdiğin adrese göndericem mutlaka .Çok üzüldüm çocukların durumuna. Benim kızımın bir dediğini iki etmem.Bu sene bütün kırtasiye malzemelerini yeni aldım ama klasörü geçen seneden kullandığını okula götürmüştüm.Arkadaşları okulda dalga geçmiş çok üzüldü ağladı.Yenisini aldım.Düşününce o çocukları çok üzüldüm.Allah yardım etsin.Babası ile ilgili bilgi vermişmiydin.

cnm babası hakkında bilgi vermedim onun hali içler acısı geçen ay ameliyat olucaktı ama değerleri yüksek çıkınca ameliyat olamazsın demişler zehirli guatr şeker kolestrol var sağ elinin 3 parmağı yok çalışamıyor çınarcıkta iş olursa odun kömür çekiyormuş ama şimdi onud yapamıyor annede kışın temizliğe gidemiyor bazen düşünüyorum buu çocukların beslenmesi lazım vitamin almaları lazım ama elden ne gelir istanbulda olsalar elimden geldiğince yardım edicem ama değiller işte bazen diyorum neden allah her kuluna eşit davranmıyor bazen büyükler kendi cezalarını çekiyor ama ya çocuklar onların ne suçu günahı var onlarda istemezmi herşeyleri olsun arkadaşları çöpçünün çocukları diye dalga geçiyolarmış bu ne kadar acı bişey heleki ergenliğe girmek üzere olan bi çocuk için.

bambusi canım bu zamana kadar okulda bir kez yardım yapılmış ayakkabı ve kıyafet yardımı onuda bu kardeşler malesef bittikten sonra haberdar edilmiş.şans işte kırtasiye malzemelerine malesef okul yönetimi bakmıyor ama ben kasımın ilk haftası gidicem ve konuşucam ilk mesajımda yazmıştım okulun zengin öğrencilere verdiği yemek var ve fakir bikaç öğrenciye onlardan sonra yemek veriyolarmış ama aşçıları olucak seviyesiz adam büyük kardeşe çöp attırıyomuş atmak istemeyincede başına vuruyomuş ben bunu duyunca hüngür hüngür ağladım sinirimden oan kuş olsamda uçsam gidip o aşçıyı parçalasam dedim kasımın ilk haftası özellikle bu konu için gidicem onlar yanlız olabilir ama ben onlara yanlız olmadıklarını ispatlıycam bende hamileyim bikaç hafta sonra ameliyat olucam sonra gitmem biraz zorlaşıcak şuan için tarih belli değil.inşallah kısa sürede eksikleri karşılarızda boyunları artık bükülmez

ozgurdu canım malesefki minik bebişler halden vakitten anlamıyorlar çoğu kızın bir sene önceki çantayla gitmesine dalga geçmeleri anlaşılamaz ama küçükler sonuçta aileler bu yaştayken çocuklarını hep en yenisine en güzeline alıştırıyolar sınıftaki bir öğrencide kötü bişey gördüklerinde malesef böyle şeyler yaşanabiliyor sen en doğrusunu yapmışsın kızına yenisini alarak ama senin düşündüğünü başkalarıda düşünse belki biraz olsun eşitlik sağlanır bu dünyada öpüyorum kızını cnm

canım bende yardım etmek istiyorum kırtasiye kıyafet kotlar falan bulurum ben banada bir adres verirmisin canım seni ve ilgilenen tüm kardeşlerimi tebrik ediyor yüreklerinden öpüyorum

--------------------------------------------------------------------------------

ihtiyaçları o halde ben buraya yazayım ama kırtasiye ihtiyaçları acil ihtiyaç bu konuyla ilgili bir tanede topic açtım ordanda yardım etmek isteyenler olucak inşallah.buraya yazdıktan sonra geldi aklıma topic açmak kırtasiye ihtiyaçları şöyle:hepsi iki adet olucak
orta boy resim çantası
resim defteri
pastel boya,sulu boya,guaj boya,kalem boya,yağlı boya
fotokopi kağıdı
palet fırça seti
kalem
silgi
kaplık
kalemtraş
kalem kutu
klasör dosya
4.sınıfa giden için oyun hamuru
resim kalemi
türkçe ingilizce, türkçe sözlük
deyimler sözlüğü.pergel ve cetvel takımı
bir tane atlas.
beden eşofmanı
defter kare çizgili çizgisiz adedini yazmıycam size bırakıyorum

canım çorbada benimde tuzum bulunursa sevinirim. nasıl yapalım listeyimi paylaşalım. benim o yaşta çocuğum olmadığı için elimde göndermeye hazır bişey yok alıp göndericem. eşofman,mont gibi şeyleri belki çocuğuna küçülenleri gönderebilecek arkadaşlar vardır.

ozgurdu canım malesefki minik bebişler halden vakitten anlamıyorlar çoğu kızın bir sene önceki çantayla gitmesine dalga geçmeleri anlaşılamaz ama küçükler sonuçta aileler bu yaştayken çocuklarını hep en yenisine en güzeline alıştırıyolar sınıftaki bir öğrencide kötü bişey gördüklerinde malesef böyle şeyler yaşanabiliyor sen en doğrusunu yapmışsın kızına yenisini alarak ama senin düşündüğünü başkalarıda düşünse belki biraz olsun eşitlik sağlanır bu dünyada öpüyorum kızını cnm

Ahhh canım bizde çocuk olduk.Bizlerde zorluk gördük.Yırtık ayakkabılarla okula gittik.Ben okul aklıma geldiğinde aklıma gelen ilk şey.Arkadaşlarım kola simit yerdi benim harçlığım sadece simide yeterdi.Okul bitip çalışmaya başlayınca aylarca simit kola yemiştim.Halen bile çok severim.Allah kimseyi yoksullukla sınamasın.Hele çocuksa çok kırılıyor insan.İçine kapanık oluyor.KK nın bayanları bu kardeşlerin boynunu bükük bırakmaz.

siz nasıl uygun görürseniz arkadaşlar zaten illa yeni olucak diye bi kural yok giyilebilecek durumda olması yeter ayakkabı göndermek isteyen olursa ayakkabı numaraları 33 ile 35 ben bugün öğlene kadar sizi takip edebilicem 2 günlük karşıya geçmek zorundayım kızımla
arkadaşlar kusura bakmayın cep nosu yazmak yasakmış özelden mesaj atabilirsiniz direk olarakta sevgiler

Son düzenleyen: Moderatör:
malesfki öyle canım çoğumuz okul hayatımızı bu gibi şeylerle hatırlıyoruz ben bu konuda çok hassas olduğum için daha farklı yaklaşıyorum olaya.heleki onlar erkek ve çevre okadar çok kötü ki dışarısı kurtlar sofrası olmuş onları yanlız bıraksak allah göstermesin yarın çalıp çırpmaya kalkışırlar sadece onlar için geçerli değil bu bütün çocuklarımız için ben kızımla tek başıma sokağa çıkmaya korkuyorum rabbim önce evlatlarımızı sonra bizleri korusun inşallah.

canım benım bende cok ısterım yardım etmeyı.......özelden adresi yazarmısın?

elimde olanlara bakacagım...emın olabılırsın etrafımada soracagım.....

siz nasıl uygun görürseniz arkadaşlar zaten illa yeni olucak diye bi kural yok giyilebilecek durumda olması yeter ayakkabı göndermek isteyen olursa ayakkabı numaraları 33 ile 35 ben bugün öğlene kadar sizi takip edebilicem 2 günlük karşıya geçmek zorundayım kızımla bana cepten ulaşmak isterseniz numaramı burayada yazıyorum özelden yazdığım arkadaşlar var belki buraya yazmak istemeyip iyilik yapmak isteyen arkadaişlar bana ceptende ulaşabilir diye düşündüm................ ismim ayşenur sevgilerimle

Canım numaranı hemen sil isteyen olursa ben not ettim veririm.

düzelttim cnm çok sağol uyardığın için
asskım özelden ailenin adresini ulaştırdım hayırlı haberler alırız inşallah

Back