Mimari restorasyon demi ? evet öyle bir şansın var ama riskli o ya. dgsye gireceksin ve o 2 yıllıkları herkes 4 e tamamlamak için yani mimar olmak için gelecek ve şansın azalacak. bizde de adalet var hukuğa geçiş yapabiliriz.ama zor işte kontenjan az başvuran çok. sen meslek lisesi mezunusun sanırım ben düz lise mezunuyum ama adalet oluyordu ben istemedim. bir yıl daha lysye hazırlan daha kolay bence tabi sen bilirsin ama.
ben imamhatip mezunuyum bi kaç kişiyle konuştm 2 yıl okusan bıle iş imkanı var dediler
Hmm iyi o zaman. eğer yeteneğin ilginde varsa git o zaman. geçemezsen mimarlığa bulursun başka iş. çok çalışırsan ve kısmetinde varsa geçersin zaten canım :)
Öncelikle tebrik ederim seni :) hayırlı olsun :) inşallah çok başarılı bir avukat savcı hakim olursun :) darısı bana ve bütün hukuk isteyenlere tabiki :) hangi üniversiteyi kazandın :) benim temelim pek yok mat ve geoda yani. önce onları halledip iyi bir seviyeye getirmem lazım. sence bir yılda olur mu ? dershaneye gitmeyeceğim bu yıl. ilkokul 4. sınıftan beri gittim ama ben düzenli çalışmadıktan sonra bana hiç bir faydası olmadı. bu yıl da gitmeyeceğim kendim hazırlanacağım inşallah başarabilirim. haklısın hukuk öyle yata yata kazanılmaz. ben mezun oldum bu yıl. daha rahat ve daha yoğun çalışacağım bu yıl. bu yıl girdim sınava dershaneyede gittim ama yarıda bırakmak zorunda kaldım. dizimden ameliyat falan oldum. gidemedim aylarca. sınavda da pek bişey yapamadım. inşallah bu yıl kazanabilirim. senin temelin nasıldı ? ilk 60.000 fena bir derece değil bence iyi yani. benim ilk 13.000 falan olmam lazım. inşallah olur. çok çalışacağım. mat ve geo için ne yapıyım sence ? nasıl halledebilirim. farklı farklı yayınların ilk adım gibi kitaplarını flan bitirsem ilerler miyim sence?
İnşallah canım :) mat ve geo için ilk adım mat ve geo var femin onları alacağım. antrenmanlarla mat ve geo onları falan alacam. bakalım ne kadar düzelecek. dershaneye gitmeyeceğim bu yıl. kayseride yaşıyorum canım sen nerdesin ? sen gidecek misin dershaneye ?
Deli gibi çalıştım geçen sene ama sınav için yeterli olmamış kazanamadım hukuk. Edebiyatım fulldür yani ezberimde hala. Ama mat2ye ve geometriye çok iyi çalışman gerek bu 1 senede.
ben de adaletten dgs düşünüyorum türkçeme güvendiğim için işte bi mat1 tekrarı yeterli olur herhalde
Deli gibi çalışmanın faydası yok piyasadaki soru tarzlarını görmedikten sonra malesef artık böylebi kaç kaynak değil çok çeşitli kaynaklardan çözenler yapıyo bu matematik geometriyi
Teşekkür ederim canım :) Ben Başkent Üniversitesini kazandım.Bence insanın isteyipte yapamayacağı şey yok başta 1 yılda olacağına inanman lazım :) Dersane konusuna gelince ben bu sene Fem e gittim faydasını gördün mü dersen benim yaşadığım ildeki bütün dersaneler kötü denilebilir pek bi seçenek yok ama femin avantajları vardı sağlam kaynakları olsun internetten konu anlatımlı videolarını falanda izleyebiliyodun bi de deneme açısından iyi oluyo sürekli denemeye gire çıka alışıyosun eğer dersaneye gitmeyip özel ders alcaksan da olabilir ama ek bi takviye almadan belki zorlanabilrsin.Benim temelim pek iyi değildi hele ygs temelim tamamen vasattı bazı konuları bilmeden sınava girdim hiç çalışamadım zaten sonuç gelince sarsıldm 166 bindeydim lys ye çok çalışmadım dediğim gibi kitap yüzü açmadım bazı günler ben seneye artık diye bırakmıştım zaten son zamanlarda ailem özel okursn diyodu ama ben istemiyodum pek çünkü seneye kalsam elimden çok daha fazlası gelcekti biliydm kendmi göstereblrdm ama annem bosuna bekleme dedi ve özel tercih ettik
Belki biliyosundur Sonuç Yayınları diye bi kitap var mat-geo her konunun kitabı var ve çok koly bi kitap temelini atıyo yani hiç temelin yoksa o kitaptan başlayabilrsn ya da karekökün var ygs matematik sıfır mıydı neydi öyle bi kitap ondan da başlayabilrsn ama o kitapları yaz tatilinde bitr yani ygs mat kolay bi kitap al karekök olablr ve hemen bitir aynı şey geo içinde geçerli tabi kolay bi kitabını bul piyasada çok var zaten dersaneyede gidersen pekişmiş olur bence.
Benim tavsiyem bu canım :)
Deli gibi çalışmadan devlette hukuk kazanamazsın arkadaşım. Geometri matematik yapamazsın. 13 bin altından bahsediyoruz.Deli gibi çalışmanın faydası yok piyasadaki soru tarzlarını görmedikten sonra malesef artık böylebi kaç kaynak değil çok çeşitli kaynaklardan çözenler yapıyo bu matematik geometriyi
Bu yıl adalet mi tercih ettin. hangi üni ? dgs de sadece mat-1 mi var ? mat2 de var mı ? ben bu yıl kazanamazsam adalete gitsem mi ? mat ve geodan kaç net yapmam lazım hukuk için ? edb coğ iyi olsa 20 30 net yeter mi ?
Hayır ben şu an 4 senelik bi bölüm okuyorum zaten bir üniversitede. açıköğretime kayıt olacağım adalet için bitince dgsye gireceğim. Benim matematiğim de iyidir. Sadece bir tekrar lazım. Dgs'de mat1 ve türkçe var diğerleri yok. Araştırırsanız daha net bilgilere ulaşırsınız. Edb ve coğ. iyi olsa bile matematikten 20 30 net yetmez hukuktan bahsediyoruz arkadaşlar yapmayın.
Tebrik ederim canım :) inşallah meslektaş oluruzdershaneye gitmeyeceğim canım. özel derste almayacağım. videolarla ve çok soru çözerek yapabilir miyim sence ? eğer hukuk olmazsa adalete gitsem mi ne dersin ? teknofem ve körfez video için kart almak gerekiyormuş sanırım. nerden alınıyor bilgin var mı ? dershaneye gitmeden hukuk kazanmam çok mu zor sence hayal mi yani ?
Bende hukuk kazanamazsam 4 yıllık maliye siyaset gibi bölümlere gidip açıktan adalet okumayı düşündüm ama bilmiyorum öyle mi yapsam. dgs ygs lysden daha kolay ama kontenjan az. dgs nin en yüksek puanı 300 mü ? en az kaç almak lazım devlette hukuk için ? haklısın 20-30 net yetmez saçmaladım.
nasıl çalışıyosun ne kadar verimli çalısıyosun ben bunları bilemediğim için net bişi söyleyemiyorum sonuçta duyuyorz hiç dersaneye gitmems özel ders almams insanlarında ne kdar iyi yerler kazandığını sen niye yapamayasın ki ama iş sende bitiyo tabi.Femin kaynaklarından yararlanabilirsn ama dikkat et piyasadaki yayınlara bazıları güvender körfez falan fem gibi yani anlatabiliyo muyum o yüzden baska dersanelerin kaynaklarınada yönel aynı zamanda.Ben feme gittiğim için bize kart vermslerdi teknofeme öyle grydm ama galiba dısardan üye alıyo diye biliyorum bu senede geçerli olursa sana ben kendi şifremi veririm eğer geçerli değilsede bi fem dersanesine git sor hatta sitesine gir online üye bile olablrsin belki ücret karsılığnda tabi.Adalet konusunda bişi diyemicem çünkü bi bilgim yok canım :)
En yükseği 300den biraz daha fazla sanırım tam bilmiyorum canım. Valla okul puanını yüksek tutmalısın en başta devlet kazanmak için adaletten, sonra 80 sayısal ve 80 sözel sorularından her birinden en az 65 net çıkarmalısın.
İyice araştırıp öğrenirim ben canım çok sağol. hangi bölüdesin şuan ? okul puanına bakılırken ygs lys puanımıza ve lise diploma puanımıza bakarlar mı yoksa üni okul notumuza mı bakarlar ?
Haklısın iş bende bitiyor. ben ilkokul 4den beri gittim ama çalışmayınca en kötü liseye gittim notlarım kötüydü. şimdi aklım başıma geldi. bu yıl kararlıyım çok ve sıkı çalışacağım. o yüzden başarabilirim diye düşünüyorum inşallah. ben dershanede çok sıkılıyorum sevmediğim hocalar arkadaşlar falan olunca dinleyemiyorum. en iyisi evde bol bol zamanım var. kendim hazırlanacağım. değişik değişik yayınlar alırım dershane bu kadar kitap vermiyor bize. eğer olursa şifreni öğrenirim senden o zaman. çok teşekkür ederim canım :) adalet 2 yıllık olduğu için örgüne gerek açıktan okurum canım. ama hukuk kazanırsam hiç gerek kalmayacak böyle şeylere tabi :))
İktisat okuyorum. Yok hayır o puan değil. Adalet okuduğunda 2 senenin ortalamasına bakacaklar diploma notuna :)
İnşallah canım hakkında hayırlısı olur istediğin zaman özelden mesaj at ben sana veririm şifreyi ama her video için 3 kredi mi ne düşüyo benim suan 109 kredim var para vermeden artırılabiliyosa onuda ayarlarız sorarm bende arkadaslarma bi suan özelden mesaj atamıyorum galiba 50 mesaj olması mı ne gerekiyomus olunca istediğinde gönderirim ben :)
Anladım canım sağol :) peki diyelim ki ben bu yıl kamu yönetimi kazandım gittim örgün. açıktanda adalet bitirsem kamu 3. sınıfta falan adaletten hukuğa geçsem örgün olacak mecburen :) aynı anda iki örgün okunabilir mi ?
Hayır öyle bir imkan yok malesef :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?