• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları 1 Yılda Hukuk Fakültesi Kazanılabilir mi ??? YARDIMMMM :( ...

mrvkys

Hiç sevmemişsin beni aşk...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
802
38
318
Selam Kızlar...

Ben liseyi bu yıl bitirdim. Ama liseden ders olarak hiç bir şey katamadım kendime maalesef :( Boş geçen bir yıl 5 yıl oldu yani.. Sadece

sınıf geçmek için ders çalışırdım ben. Hatta bir ara tökezledim bir yılda sınıfta kaldım salak gibi lise 3 te sınıfta kalan tek benim sanırım :(

Neyse olan oldu bir şekilde bitirdim o lise yıllarını.Şimdi 19 yaşındayım..

Artık önüme bakmam lazım. Adam gibi üniversiteye girip geleceğimi kurtarmam lazım ama ben öyle mutsuz olacağım bir bölümde okuyup, hayatımı kazanacağım derken kaybetmek istemiyorumm...

Başlıkta da gördüğünüz gibi hayalim olan avukatlığı yapmam için bir hukuk fakültesi kazanmam lazım.

Gidip Ankara'da, İstanbul'da işletme, iktisat okuyacağıma Erzurum'da hukuk fakültesi okumayı tercih ediyorummm. Çünkü çocukluktan

beri hayalimdi yaa :( Biliyorumm, madem bu kadar çok istiyordun neden aklını başına alıp adam gibi çalışıp kazanmadın diye ama

salaklık ettim. Çalışsam yapacağımdan eminim gerizekalı değilim çünkü. Kimse değil herkes çalışsa yapacak seviyede. Ama benim gibi

aptalda böyle zamanlarını boşa geçirdi işte. Bu yıl girdim ygsye lysye ama hiç iyi değildi yani hukuk için yetersizdi. Bu yıl hiç

çalışmadan girdim sınava. Ameliyat falan oldum dizimden yattım okula dershaneye bile gidemedim bir test çözmeden girdim yani sınava

ve çok şükür barajı geçip lysye girdim. O kadar çalışıp barajı geçemeyenler bile oldu ve biraz kendime güvenim geldi ama çok

sevinmeyim hukuk için bu sonuçlar yeterli değil biliyorumm.

Çok uzattım sanırım kimse okumayacakkk :34:

Evet sonuca geleyimm :)

Sizden tavsiye almak için açtım konuyu... Neler yapabilirim bu önümüzdeki yıl yani 2014 ygs-lys de artık bir yere yerleşmem lazım.

Malum yaşım 20 olacak. Zaten sınıfta kalarak bir yıl kaybettim, artık zaman kaybetmemem lazım.

Evet tecrübesi olanlardan neler yapabilirim biraz fikir alayım lütfenn :(

İstediğiniz konuda fikirlerinizi yazabilirsiniz. Yani ; kaynak kitaplar olsun, denemeler, kaç saat çalışmamla alakalı şeyler, ders çalışma

teknikleri yöntemleri falan herşeyi yazınnn lütfennn...

Artık uykularım kaçıyor ya. Benim mutlaka Avukat olmamm lazım. Zaten başka mesleklerede yakıştıramıyorum kendimi.Öğretmenlik

falan bana göre değil. Benim avukat olmam lazımm. Lütfen fikirlerinizi yazınnn...

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
hukuk mezunu olarak konuşmam gerekirse hukuk fakültesini kazanmak için de, okumak için de çok çalışmanız gerekir. çalışmaya meyilli, disiplinli bir yapınız yoksa çok zorlanırsınız onu belirteyim. diğer fakültedekiler baharda çimlerde uzanıp muhabbet ederken, siz onlara iç geçirerek uzaktan bakar,paşa paşa evin,kütüphanenin yolunu tutarsınız,malum sizin önünüzde okunmayı bekleyen kitaplar, notlar her daim çoktur.:ssz:
eğer yeterli puan alamazsanız adalet meslek yüksekokulunu tercih edin derim,çünkü orada başarılı olursanız dikey geçişle hukuk fakültesine geçebilirsiniz.
avukat olmak için de sabırlı olmanız gerekir biraz, her müvekkille uğraşmak kolay değildir, onların stresini atmanız gerekir yeri gelince, sizin işinize karışmaya çalışanlar, sizi tutup size para verdi diye sizi satın almış gibi davrananlar, aklına soru takıldıkça gece gündüz arayanlar vs... toplumda çok güvenilen bir meslek olarak görülmez genelde ama insanlar zora düşünce koşa koşa avukata başvururlar:)

Son düzenleme:
rahat ol derim sonuçta 22binlere kadar hukuk var devlet üniversitelerinde.. baş koyduysan bu yola 1yılda olmasa bile 2.yıl kazanırsın ne olacak bu kadar çok istiyorsan önemseme abim 21yaşında kazandı gitti şimdi mezun çıkacak bir sıkıntısı yok şükür :)
asli85 çok haklı biz şu an kazanma aşamasını düşünüyoruz ama uzaktan hoş geliyordur hukuk çok yorucu olduğundan şüphem yok :)

hukuk mezunu olarak konuşmam gerekirse hukuk fakültesini kazanmak için de, okumak için de çok çalışmanız gerekir. çalışmaya meyilli, disiplinli bir yapınız yoksa çok zorlanırsınız onu belirteyim. diğer fakültedekiler baharda çimlerde uzanıp muhabbet ederken, siz onlara iç geçirerek uzaktan bakar,paşa paşa evin,kütüphanenin yolunu tutarsınız,malum sizin önünüzde okunmayı bekleyen kitaplar, notlar her daim çoktur.:ssz:
eğer yeterli puan alamazsanız adalet meslek yüksekokulunu tercih edin derim,çünkü orada başarılı olursanız dikey geçişle hukuk fakültesine geçebilirsiniz.
avukat olmak için de sabırlı olmanız gerekir biraz, her müvekkille uğraşmak kolay değildir, onların stresini atmanız gerekir yeri gelince, sizin işinize karışmaya çalışanlar, sizi tutup size para verdi diye sizi satın almış gibi davrananlar, aklına soru takıldıkça gece gündüz arayanlar vs... toplumda çok güvenilen bir meslek olarak görülmez genelde ama insanlar zora düşünce koşa koşa avukata başvururlar:)

Teşekkür ederim cevaplarınız için :) Evet çok güzel anlatmışsınız ama ben kendimi her zorluğuna karşı hazırladım. Siz anlatırken öyle heyecanlandım ki bir kere daha anladım, bu mesleğin benim için uygun olduğuna :) avukat olmak için bütün özelliklerim var ama sadece netlerim kötü o kadar. çok çalışıp o puanı alınca benden iyi bir avukat olacağına eminimm :) inşallah sizinle aynı meslekten oluruz bir gün :) cevabınız için teşekkür ederim tekrar :) Adalet okumayı düşündüm ama geçiş için baya zor diyorlar. gerçi hiç bişey kolay değil. biraz zorluk çekecem tabiki. eğer dikey geçişle bir ihtimal bari olursa deneyecem.sizin tanıdıklarınızdan böyle geçiş yapan oldu mu ?

rahat ol derim sonuçta 22binlere kadar hukuk var devlet üniversitelerinde.. baş koyduysan bu yola 1yılda olmasa bile 2.yıl kazanırsın ne olacak bu kadar çok istiyorsan önemseme abim 21yaşında kazandı gitti şimdi mezun çıkacak bir sıkıntısı yok şükür :)
asli85 çok haklı biz şu an kazanma aşamasını düşünüyoruz ama uzaktan hoş geliyordur hukuk çok yorucu olduğundan şüphem yok :)

Teşekkür ederim sizede cevapladığınız için :) 22.000le hangi hukuk fakültesi alıyordu söyleyebilir misiniz benim baktıklarım hep 13.000 15.000 civarı. eğer özelde %100 burslu gelirse gideyim mi yoksa dersler zor malum bursumu kaybetme ihtimalimde olabilir. Neyse bunu kazanınca konuşalım dahaa erkennn :) Evet ya baş koymak ne kelime dediğim gibi uykularım kaçıyor artık ya.s.s 2. sene de deneyebilirim ama zaten bir yıl liseden kaybettim baya fark oldu yaşıtlarımla falan ama dediğiniz gibi hukuk için 5 sene bile olsa değerr yaa :) Abiniz hangi hukuk fakültesinde okudu ? Bana nasıl çalıştığıyla ilgili biraz tüyo falan verse :) Yorucu olsada ben o sıkıntıyı çekmek istiyorum Allah'ın izniyle... etrafımda hukuk fakültesi kazananları duydukça çok imreniyorum ya. darısı bana ve benim gibi çook isteyenlere inşallah. :)

Son düzenleme:
22binlerde erzurum ikinci öğretim ve elazığ.. kitapçık var oradan bakmıştım tercih sonrası bir daha bak oynamalar olacaktır :)

Tabiki kazanılabilir..
Derslerden aldığın verimle alakalı elbette ama, sıkı bir çalışmayla 4-5 ayda bile halledilir. :)
Tek yapman gereken, havaya çalışmamak, yani temel konuları atlamamak, gerisi gelir. :)

Aslında lys daha yeni bitti.Şu an başlarsan epey zamanın var.
Eksik olduğun derslerde öğrenmeye temelinden başla .İyi bi dersaneye gidersen onlar sana zaten yardımcı olur.
Nette benim yararlandığım iki site (belki biliyosundur)
ekolhoca . c o m. Burda videolar falan var,anlatanlar da okulda,dersanede falan hoca zaten,ben sınava hazırlanırken bana epey faydası olmuştu.
diğer site de donanımhaber . c o m un forum kısmında ygs/lys bölümü var.Sıralamaları,başarılarını bazen sallayıp moral bozmaya çalışanlar oluyo.O yazılanları görmezden gelebilceksen,kitaplar denemelerle ilgili şu iyidir,bu daha iyidir,şu kitap gereksiz almayın gibi paylaşımlar var.Kitap alcağım zaman oraya da bakıyodum ben.
Disiplinli çalışırsan yeterli zamanın var.Bu arada tam burslu falan vakıf üniversitesi falan oluyosa,hukuk bölümü iyiyse değerlendir bence.
Umarım istediğin yeri kazanırsın.

Teşekkür ederim cevaplarınız için :) Evet çok güzel anlatmışsınız ama ben kendimi her zorluğuna karşı hazırladım. Siz anlatırken öyle heyecanlandım ki bir kere daha anladım, bu mesleğin benim için uygun olduğuna :) avukat olmak için bütün özelliklerim var ama sadece netlerim kötü o kadar. çok çalışıp o puanı alınca benden iyi bir avukat olacağına eminimm :) inşallah sizinle aynı meslekten oluruz bir gün :) cevabınız için teşekkür ederim tekrar :) Adalet okumayı düşündüm ama geçiş için baya zor diyorlar. gerçi hiç bişey kolay değil. biraz zorluk çekecem tabiki. eğer dikey geçişle bir ihtimal bari olursa deneyecem.sizin tanıdıklarınızdan böyle geçiş yapan oldu mu ?

bizzat tanımıyorum ama başkalarından duydum geçenler olduğunu, geçiş için oradaki ders not ortalamasının yüksek olması gerekiyor. yani dediğim gibi her halükarda çalışmak zorundasınız.

konuyu okur okumaz bende sana adalet okuyup dikey geçişle geçme fikrini sölicektim çünkü bende dikey geçiş sınavıyla bilgisayar mühendisliğine geçtim :) hayalimdeki bölümdü.meslek yüksek okulunda 9. oldum okuldanda iyi puan geldi sınavda da iyi net yapmak lazımdı mühendislikti zordu ama başardım :) şuanda zorlanıyorum tabi lys ile gelen arkadaşlar fizik mat derslerinde daha başarılı ama senin geçeceğin bölüm sözel bi bölüm olduğu için benim kadar zorlanmazsın bence.ama iyi düşün dikey geçiş sınavı riskli kararını iyi ver derim ;) en temizi sen sıkı çalış direk hukuk fakültesine gir bence

22binlerde erzurum ikinci öğretim ve elazığ.. kitapçık var oradan bakmıştım tercih sonrası bir daha bak oynamalar olacaktır :)

Tamam canım bakarım. Bende iyice araştırıyorum zaten. :)

Tabiki kazanılabilir..
Derslerden aldığın verimle alakalı elbette ama, sıkı bir çalışmayla 4-5 ayda bile halledilir. :)
Tek yapman gereken, havaya çalışmamak, yani temel konuları atlamamak, gerisi gelir. :)

Ayy sen öyle deyince tamam oldu olacak diyorum valla :) 5 ay neki ya başlayacam hemen çalışmaya :) inşallah olacak :) 5 neki ben 1 yılda halletsem yetecek valla :) teşekkür ederim sağol :) doğru ve sıkı çalışınca olmayacak bir şey değil haklısınız yapanlar nasıl yapıyor sanki. disiplin ve düzen birde inanç olsun yeter :)

Aslında lys daha yeni bitti.Şu an başlarsan epey zamanın var.
Eksik olduğun derslerde öğrenmeye temelinden başla .İyi bi dersaneye gidersen onlar sana zaten yardımcı olur.
Nette benim yararlandığım iki site (belki biliyosundur)
ekolhoca . c o m. Burda videolar falan var,anlatanlar da okulda,dersanede falan hoca zaten,ben sınava hazırlanırken bana epey faydası olmuştu.
diğer site de donanımhaber . c o m un forum kısmında ygs/lys bölümü var.Sıralamaları,başarılarını bazen sallayıp moral bozmaya çalışanlar oluyo.O yazılanları görmezden gelebilceksen,kitaplar denemelerle ilgili şu iyidir,bu daha iyidir,şu kitap gereksiz almayın gibi paylaşımlar var.Kitap alcağım zaman oraya da bakıyodum ben.
Disiplinli çalışırsan yeterli zamanın var.Bu arada tam burslu falan vakıf üniversitesi falan oluyosa,hukuk bölümü iyiyse değerlendir bence.
Umarım istediğin yeri kazanırsın.

Evet canım ikisinide biliyorum ve takip ediyorum. evet açıklandı lys bugün ve beklediğim gibi kazanamadım olsun seneye olacak inşallah. ramazan bi geçsin hayırlısıyla hemen başlayacam. havalar sıcak ramazanda uyurum ben hep gece sahura kadar oturduğum için ama bitince düzenleyecem hayatımı ve bi disiplin içinde halletcem bütün konuları inşallah :) inşallah burslu gelirse giderim yoksa devlette bir yer kazanırım inşallah. Teşekkür ederim istediğim bi hukuk fakültesi fazla değil inşallah olur verdiğin bilgiler içinde tekrar teşekkürlerr :)

bizzat tanımıyorum ama başkalarından duydum geçenler olduğunu, geçiş için oradaki ders not ortalamasının yüksek olması gerekiyor. yani dediğim gibi her halükarda çalışmak zorundasınız.

Evet çalışmaktan başka çare yok :) bakarım adalet biraz riskli ama aklımda bulunsun :) teşekkür ederim sağol :)

konuyu okur okumaz bende sana adalet okuyup dikey geçişle geçme fikrini sölicektim çünkü bende dikey geçiş sınavıyla bilgisayar mühendisliğine geçtim :) hayalimdeki bölümdü.meslek yüksek okulunda 9. oldum okuldanda iyi puan geldi sınavda da iyi net yapmak lazımdı mühendislikti zordu ama başardım :) şuanda zorlanıyorum tabi lys ile gelen arkadaşlar fizik mat derslerinde daha başarılı ama senin geçeceğin bölüm sözel bi bölüm olduğu için benim kadar zorlanmazsın bence.ama iyi düşün dikey geçiş sınavı riskli kararını iyi ver derim ;) en temizi sen sıkı çalış direk hukuk fakültesine gir bence

Haklısın galiba en temizi hukuka girmek. yoksa eğer geçiş yapamazsam daha kötü benim için daha çook üzülürüm. bi siyaset okusam bu kadar üzülmem. dgs daha zor diyorlar ygs lysden. o yüzden şansa bırakılacak bi durumum yok şuan. adam akıllı lysye çalışmak en mantıklısı. senide tebrik ederim mühendis olacakmışsın :) insanların hayallerine kavuşması ne güzel ya tebrikler vallaa :) darısı bana inşallah :) bende bi avukat olsam başka ne isterim Allah'tan yaa :) herkes için hayırlısı :) teşekkür ederim tekrar başarılar herkese :) hayallerimize kavuşuruz hepimiz bir gün inşallahh :)

Son düzenleme:

ayy bende avukatlık istiyorum olmazsa bi altı adaleti istiyorum :16: önerir misiniz adaleti iş bulma olanakları nasıldır ? ve ben sözele yatkınım ama dershaneye de gidicem bu sene ve orda alabilirsem sayısal dersleride almak gibi bir fikrim var ama benim sayısala hiç yetenğim yok umarım öğrenirim hemen :50:

Ayy sen öyle deyince tamam oldu olacak diyorum valla :) 5 ay neki ya başlayacam hemen çalışmaya :) inşallah olacak :) 5 neki ben 1 yılda halletsem yetecek valla :) teşekkür ederim sağol :) doğru ve sıkı çalışınca olmayacak bir şey değil haklısınız yapanlar nasıl yapıyor sanki. disiplin ve düzen birde inanç olsun yeter :)

Olacak tabiki yaa.. :16::16:
1.5 ay çalışmayla Marmara İktisat'a girdim ben. Ve Son anda dank etti bu yıl kazanalım hadi dedim de atak yaptım. :1: Hadi hukuk zor dedim 4-5 ay olsun. :1:
Tabi şu var, YGS den sorunun çok az olması lazım.
40 soru vardı ben girerken hala öyle mi bilmiyorum "en az" Türkçe-Mat1-Sosyal 40ta 36 olmalı. O da en az.
Hukuk diyosun, Türkçen iyidir sıkıntı yok, Mat1 zaten hesap; formül falan yok, mat1 de hiç olmadı şıktan gidersin yine olur.
Benim ikiside fulldü, sosyal yapamadım salak gibi. :1::1: Tarihte çuvalladım. :1::1: Tarih ya, şakır şakır anlattığım ki lanet olsun hala anlatabiliyorum ama yapamadım, heyecandan yorumlayamadım sanırım. :50::50:

Sakınn benim yaptığım hataya düşme. Sakınn.. Benim de hukuk olurdu belki, kazamadım. Çünkü mat2 çalışmadım.
Edebiyatı full yaparım, mat2den 3-5 net yeter dedim.
Bakmadım mat2ye, hoş baksam da anlamıyodum ya neyse. :1::1:
İşler istediğim gibi gitmedi, edebiyatta yazarın annesinin eltisinin adı kadar saçma sapan sorular geldi, akım bekledik edeb. tarihi çıktı, yazar istedik, kitabından cümle çıkmadı falan filan.
Mat2 çalışanlar aldı başını yürüdü, çünkü formüller bir, her soruda uygula gitsin.
Benim hatamı sakın yapmaaaa. Sakın.
Otur deli gibi mat2 çalış.
Yala, yut, ezberle,oku ama bil mat2yi. Yoksa hukuk hayal.
Edebiyatı uyumadan önce oku, dil ve anlatım kısmı zaten kolay.
Geri kalan zamanlarının tümünde matematik çalış. Bilhassa, integral. Türev de kolay ama, integral anasının nikahı kadar zor. :47::47:
Sakın benim gibi tek yere yüklenme..:16::16:

Son düzenleme:
ayy bende avukatlık istiyorum olmazsa bi altı adaleti istiyorum :16: önerir misiniz adaleti iş bulma olanakları nasıldır ? ve ben sözele yatkınım ama dershaneye de gidicem bu sene ve orda alabilirsem sayısal dersleride almak gibi bir fikrim var ama benim sayısala hiç yetenğim yok umarım öğrenirim hemen :50:

Adalet okursaniz katiplik mubasirlik icin basvurabilirsiniz ama o meslekler icin lise mezunu olmak yeterli zaten. Avukat yaninda katip olarak ozelde calisabilirsiniz. Ozel burolara sekreter olarak girebilirsiniz belki. Sayisal ders sadece hukuka girmek icin gerekir. Hukuk fakultesine girince sadece sozel dersler var.

Olacak tabiki yaa.. :16::16:
1.5 ay çalışmayla Marmara İktisat'a girdim ben. Ve Son anda dank etti bu yıl kazanalım hadi dedim de atak yaptım. :1: Hadi hukuk zor dedim 4-5 ay olsun. :1:
Tabi şu var, YGS den sorunun çok az olması lazım.
40 soru vardı ben girerken hala öyle mi bilmiyorum "en az" Türkçe-Mat1-Sosyal 40ta 36 olmalı. O da en az.
Hukuk diyosun, Türkçen iyidir sıkıntı yok, Mat1 zaten hesap; formül falan yok, mat1 de hiç olmadı şıktan gidersin yine olur.
Benim ikiside fulldü, sosyal yapamadım salak gibi. :1::1: Tarihte çuvalladım. :1::1: Tarih ya, şakır şakır anlattığım ki lanet olsun hala anlatabiliyorum ama yapamadım, heyecandan yorumlayamadım sanırım. :50::50:

Sakınn benim yaptığım hataya düşme. Sakınn.. Benim de hukuk olurdu belki, kazamadım. Çünkü mat2 çalışmadım.
Edebiyatı full yaparım, mat2den 3-5 net yeter dedim.
Bakmadım mat2ye, hoş baksam da anlamıyodum ya neyse. :1::1:
İşler istediğim gibi gitmedi, edebiyatta yazarın annesinin eltisinin adı kadar saçma sapan sorular geldi, akım bekledik edeb. tarihi çıktı, yazar istedik, kitabından cümle çıkmadı falan filan.
Mat2 çalışanlar aldı başını yürüdü, çünkü formüller bir, her soruda uygula gitsin.
Benim hatamı sakın yapmaaaa. Sakın.
Otur deli gibi mat2 çalış.
Yala, yut, ezberle,oku ama bil mat2yi. Yoksa hukuk hayal.
Edebiyatı uyumadan önce oku, dil ve anlatım kısmı zaten kolay.
Geri kalan zamanlarının tümünde matematik çalış. Bilhassa, integral. Türev de kolay ama, integral anasının nikahı kadar zor. :47::47:
Sakın benim gibi tek yere yüklenme..:16::16:

Çok güzel anlatmışsın sağol :) benim tek eksiğim mat geo zaten onları halletsem hukuk çok yakın olacak benim için. edebiyat dil anlatım kolay ama bi tarih coğrafya işte ondan korkuyorum ama dikkatli okuyup çalışınca olur olmaz değil.

Sana bi soru sorcam. seneye ygs için fizik kimya biyoloji çalışıyım mı yoksa matematiğim kötü olduğu için ona mı ağırlık versem ? çünkü tmcilerde ygsde fizik kimya biyoloji yapınca baya katkısı oluyormuş. tmcilerin önüne geçmek için yani... bir de lys de ben bu yıl sözele de girdim tarihe yani alanım olmamasına rağmen denemek istedim sözelden tercih yapmak için ama düşünüyorumda benim seneye deli gibi mat geo çalışmam lazım ona daha ağırlık vermek daha mı mantıklı yani hukuk istediğim için hiç tarihle felsefeyle coğrafyayla o kalan 3 ayımıda harcamayım mı diye düşünüyorum ? sence ne yapıyım ? mat 2 acayip kötü en iyisi tarihle falan harcamayım zamanlarımı hukuk için iyice matematiğe yoğunlaşayım demi ? sen ne düşünüyorsun canım yaa :34: tebrik ederim senide marmara iktisat gayet güzel bölüm tebrikler :)

Son düzenleme:
Çok güzel anlatmışsın sağol :) benim tek eksiğim mat geo zaten onları halletsem hukuk çok yakın olacak benim için. edebiyat dil anlatım kolay ama bi tarih coğrafya işte ondan korkuyorum ama dikkatli okuyup çalışınca olur olmaz değil.

Sana bi soru sorcam. seneye ygs için fizik kimya biyoloji çalışıyım mı yoksa matematiğim kötü olduğu için ona mı ağırlık versem ? çünkü tmcilerde ygsde fizik kimya biyoloji yapınca baya katkısı oluyormuş. tmcilerin önüne geçmek için yani... bir de lys de ben bu yıl sözele de girdim tarihe yani alanım olmamasına rağmen denemek istedim sözelden tercih yapmak için ama düşünüyorumda benim seneye deli gibi mat geo çalışmam lazım ona daha ağırlık vermek daha mı mantıklı yani hukuk istediğim için hiç tarihle felsefeyle coğrafyayla o kalan 3 ayımıda harcamayım mı diye düşünüyorum ? sence ne yapıyım ? mat 2 acayip kötü en iyisi tarihle falan harcamayım zamanlarımı hukuk için iyice matematiğe yoğunlaşayım demi ? sen ne düşünüyorsun canım yaa :34: tebrik ederim senide marmara iktisat gayet güzel bölüm tebrikler :)

Fizik-Kimye-Biyoloji'ya değil çalışmak, gözünle bile bakma..
Tmciyiz biz, lisede 1 yıl gördük kaldı öyle, fiziğin f sini öğrenene kadar, oturur mat çalışırım.
Orta halli halli bir fen çıkışlı bile 20 net yaparken, sen kassan çalışsan nolur çalışmasan nolur canım.
Ayrıca, zaman kalmıyor..
1 deneme sınavı saatinde, 3 deneme sınavı çözerim ben, deli gibi hızlı okurum.
LYSde ne oldu, Türkçe yaptım, Mat yaptım, sosyal yetişti yetişmedi arası.
Ola ki fene çalışmış olsaydım. Ne olacaktı? Güm!
Çalıştığım tüm zamanlar heba.
Oradan gelen 5 puanın açığını 2. bölümde kapatırsın.
Öyle kendini harcayıp fen çalışan tmci yok, millet sizin ilginizi kaydırmak için söylüyor onu, fene çalışın alanınızı unutun diye..
Dediğim gibi, 10 soru yapsan fenden, mat2den senin 2 soruna denk gelir.
Ne gerek var kasmaya? :)
Alanına çalış sen, yeterli. :)

Tebrik için de teşekkür ederim. :)
Okumuyorum orada, açıköğretim okuyorum diye 1-2 laf işitmiştim ben milletten, hee dedim öyle mi?
Kazandım, gittim 1 yıl. Attım havamı. :)
Açıköğretim Kamu Yönetimi okuyorum şuan :)

Fizik-Kimye-Biyoloji'ya değil çalışmak, gözünle bile bakma..
Tmciyiz biz, lisede 1 yıl gördük kaldı öyle, fiziğin f sini öğrenene kadar, oturur mat çalışırım.
Orta halli halli bir fen çıkışlı bile 20 net yaparken, sen kassan çalışsan nolur çalışmasan nolur canım.
Ayrıca, zaman kalmıyor..
1 deneme sınavı saatinde, 3 deneme sınavı çözerim ben, deli gibi hızlı okurum.
LYSde ne oldu, Türkçe yaptım, Mat yaptım, sosyal yetişti yetişmedi arası.
Ola ki fene çalışmış olsaydım. Ne olacaktı? Güm!
Çalıştığım tüm zamanlar heba.
Oradan gelen 5 puanın açığını 2. bölümde kapatırsın.
Öyle kendini harcayıp fen çalışan tmci yok, millet sizin ilginizi kaydırmak için söylüyor onu, fene çalışın alanınızı unutun diye..
Dediğim gibi, 10 soru yapsan fenden, mat2den senin 2 soruna denk gelir.
Ne gerek var kasmaya? :)
Alanına çalış sen, yeterli. :)

Tebrik için de teşekkür ederim. :)
Okumuyorum orada, açıköğretim okuyorum diye 1-2 laf işitmiştim ben milletten, hee dedim öyle mi?
Kazandım, gittim 1 yıl. Attım havamı. :)
Açıköğretim Kamu Yönetimi okuyorum şuan :)

Haklısın bende düşündümde bugün mat2yi adam gibi yapsam fenden alacağım puandan fazlasını alırım. zaten stres sinir had safhada bende birde fenle uğraşıp yıpratmayım kendimi.ben hızlı da çözemiyorum sınavda yetişmiyor zaten. Keşke bırakmasaydın neden bıraktın ki ? açıktan bana diyorlar oku diye ama ben üniversite hayatını görmek varken kaçırmak istemiyorum dedimm :34:

Haklısın bende düşündümde bugün mat2yi adam gibi yapsam fenden alacağım puandan fazlasını alırım. zaten stres sinir had safhada bende birde fenle uğraşıp yıpratmayım kendimi.ben hızlı da çözemiyorum sınavda yetişmiyor zaten. Keşke bırakmasaydın neden bıraktın ki ? açıktan bana diyorlar oku diye ama ben üniversite hayatını görmek varken kaçırmak istemiyorum dedimm :34:

Dediğim gibi, gurur alacağım vardı. :)
Kazanamadın dimi ehehe falan dediler, evet İstanbul'u kazanamamıştım yalan yok, ama bir Bursa bir Edirne oluyordu. Ayrılamadım annemden. Bahane sandılar.
Bende kampüs ortamını görmek istedim, bahçede sigara içeceğim! dedim babama, yazdır beni dershaneye gitmek istiyorum. Böylee baktı suratıma ::53: :1::1:
1 yıl sonunda uzak geldi okul, 4 vesait.
Taa karşıda oturuyorum ben.
Yurda gitmedim, ailemle yaşamak istediğim için, yurtta kalacak olsam ilk sene basar giderdim zaten.
Arabayı aldım gittim 1-2 ay köprü trafiği çekilecek gibi değil, dedim AS tamam kızım gördün yeter. :1::1:

Back