Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi1 yasından önce süt ürünleri verilmeli mi?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğlum 2 gün sonra 8 aylık olacak ama ben bir haftadır veriyorum inek sütünü.keçi sütüde istedim bi tanıdıktan bide onu deneyecem.ama bu gdo olayından sonra mamalara artık hiç güvenmiyorum vermekte istemiyorum.oğlum zaten mamayı pek sevmiyodu benim sütüme düşkündü,inek sütünüde benim sütüm gibi içiyo lıkır lıkır maşallah.eskiler hep vermişler sapasağlamız.ben mama tavsiye eden dr lara artık güvenmiyorum ve mama firmalarıyla anlaşmalı oldukları için mama tavsiye ettiklerini düşünüyorum. yaşasın eski yöntemler,yaşasın inek sütü..
Biz ek gıdaya 5 aylıkkken başladık yoğurdunu keçi sütüyle mayaladım , Muhallebisini keçi sütüyle yaptım . ılk başladığımızda yumurtanın sarısını azar azar artırarak verdim . Sonra hergün bir yumurta sarısı yemeye başladı. Hergün kahvaltısında tuzsuz lor yumurta pekmez ceviz var. Hazır hiçbirşey kullanmıyorum. Pirinç ununuda annem öğretti kendim yapmaya başladım onuda hazır almıyorum artık.
Annem benide abimide inek sütü ile büyütmüş. Hem öyle pastörize falan değil kendi ineklerimiz koyunlarımız vardı çocukluğumda. 1 yaşından önce süt ve suyu karıştırarak vermiş. Pirinç ununu kendisi yapmış. Hazır gıdalarla büyümemişiz.
neden inek sutunde bu israr? neden yogurt ve peynir vermekle yetinmiyorsunuz? mama vermeyin ama yogurt ve peynir verin. lutfen, bir suru tip makalesinde aciklaniyor, tibbi "mama sirketleriyle anlasmalilar" diyerek bu kadar hafife almayin. o zaman hicbir hastalikta da doktora gitmeyin, onlar zaten ilac sirketleriyle de anlasmali! o makalelerde zaten mama yedirin denmiyor, yogurt-peynir yedirin deniyor. arastirmadan, sadece icinizden geldigi ve "eskiden boyle yapiliyormus" diyerek nasil vicdaniniz rahat oluyor? "mama vermicez, o zaman sut": bu mantigi anlamiyorum, vur deyince oldurmektir bu. yazik yavrulara.
sunu da unutmayin, hayvanlar aleminde bir baska canlinin sutunu -hicbir isleme tabii tutmadan direkt- icen tek yaratik insandir. "anne sutu nasil bebeklerimiz icinse inek sutu de -saf haliyle- buzagilar icindir."
sunu da unutmayin, hayvanlar aleminde bir baska canlinin sutunu -hicbir isleme tabii tutmadan direkt- icen tek yaratik insandir. "anne sutu nasil bebeklerimiz icinse inek sutu de -saf haliyle- buzagilar icindir."
hayvanlar alemınde baskasının sutunu ıcen baska hayvan varmı laelaelaelaelae
mantığa bak....vallahi sizi anlayamadım.insan sizin yazınızı okuyunca ben evladıma kötülük mü yapıorum acaba diye düşünüyor..ben bebeğime bakıcıda olduğu 5 saat süresinde devam maması verdiriyorum ve ekmekli zeytınlı peynırlı mamada ıslaılmış tabii kahvaltı...benımle oldugu bütün saatlerde ise dönusumlu olarak ınek sutu ve keçi sutu dırekt ve ya muhallebılerle.......
ben de düne kadar 1yaşından önce inek sütü sakıncalı diyenlerdendim bebeğime 11 aylık olana dek vermedim inek sütü emziriyordum zaten mamada vermedim ancak kahvaltılarına falan kaşık mamalarından faydalandım kaşık mamalarının içine yumurtasını pekmezini meyvesini cevizini kattım ama pişmanım bu kadarını kullandığıma bile... şu anda hazır mamalarda gdolu tahılların kullanıldığını gördükten sonra inek sütünün bile gdo lu mama kadar zarar vereceğine inanmıyorum inek sütü de vermedim gerçi, sonuna kadar anne sütü diyorum şimdi 15 aylık hala emziriyorum ve sütüme çok dikkat ediyorum şimdi daha da iyi anladım anne sütünün kıymetini
ben 6 aylık olduktan sonra oğluma yoğurt ve peunir vermeye başladım,sekizinci aydan itibaren de doktor tavsiyesiyle inek sütüne başladık.sulandırmadan pınarın bebekler için olan sütünü veriyorum.hiçbir sorunumuz da olmadı çok şükür.şuan 9.ayın içinde ve hergün süt,peynir yoğurt veriyorum ama günde 500 ml. sütten fazlası yarar değil zarar olur dedi doktorumuz.500 ml.yi bitirmişsek o gün gece uyandığında mama veriyoum.gündüz 500 ml.yi tamamlamamışsak gece uyandığında süt içiriyorum.gündüzleri mama vermiyorum artık,normal yemeklere geçtik.biz ne yersek ona da aynısından yediriyorum.özel birşey hazırlamıyorum ona artık.gayet de sağlıklıyız.kilomuz da yerinde.ben inek sütünden bir zarar görmedim aksine mamayı diskalifiye ettik sayesinde.
inek sütünün zararlı oldugunu en cok vurgulayanlar maalesef mama şirketlerı.
esım bilgi edinmek amaclı be..mamanın sıtesıne uye olmus. sureklı cep telefonuna sütün 1 yasından once zararlı oldugunu anlatan mesajlar gelıyor.acıkcası tıpbı olarak tabıkıde bazı acıklamaları olabılır ama neden sütü 1 yasına kadar zararlı dıye bu kadar ısrarcı davranıyorlar?anneler bebeklerıne verdıklerı besınlerde 1 yasına kadar tedırgın oluyorlar ve ancak cocuk 1 yasına kadar besınlere alısabılıyor.bence bunu mama şirketlerı cok ıyı kullanıyor.pekı bu mama firmaları sütlac dıye atlandırdıkları muhallebılerı neden sütle yapıyorlar?sütlac olarak satılan muhallebılerın ıcerıgıne bır bakın hepsınde süt var.1 yasına kadar süt zararlıysa sütlac türü muhallebılerı neden devam sütü mamalarından yapılmıyor?
ha bırde pirinc unu varkı kasık maması olarak sattıkları mamaların ıcnde de zaten pirinc unu var.oda ayrı bır konu.
oglum henuz 5 aylık anne sütü alıyor.gerektıgınde bende inek sütü vericem.
ben keçi sütü kullanıyorum,yogurt ve muhallebi için onun dışında direk kullandırmıyorum.peynir ve yogurt her gün veriyorum.anne sütü içtiği için direk kullanıma gerek duymadım.anne sütüm kesildiğinde de sütü az miktarda vermeyi düşünüyorum.yiğenime inek sütü kansızlık yapmıştı bunu pekmez gibi demir yapıcı ürünler bile kansız olmasını engellemedi.sonuç olarak az miktarlarda verilmesinin zararı olmadıgı kanısındayım.devam sütüne de gerek duymuyorum.eskiler ya da yeniler ne demiş kulak tıkıyorum.kendim araştırıyorum tecrubelerle harmanlıyorum.herkesin kendine kalmış sonucta herkes bebegı ıcın en iyisini ister