doktorun soylediklerine katiliyorum. sut urunleri (peynir, yogurt, kefir) verebilirsiniz ama sut hayir. tabii ki herkesin kendi tercihi. ben de okuyarak, arastirarak en dogrusunun bu olduguna karar verdim. onyargilarimizdan kurtularak arastiralim lutfen, onlarin gelisimi herseyden onemli. "eskiden oyleymis" demek de bana anlamsiz geliyor. bebekler yillar icinde o kadar hizli mutasyona ugruyor ki. bende annemden kalma bebek bakimi kitaplari var. ornegin bir tanesinin yazari prof.dr. ihsan dogramaci. orada da yaziyor, eskiler de soylerdi, bebek 1 haftada gozlerini acar 1 ayda kafasini tutabilirmis. simdilerde bebekler gozu acik doguyorlar ve ayni gun kafalarini kaldirabiliyorlar. bunda annelerin bilincli hamilelik gecirmelerinin (folik asit, vs. kullanimi) etkisi var. yine ayni kitapta "9.aydan sonra bebeginizi memeden kesiniz, anne sutunun artik faydasi olmaz." yaziyor. simdi hepimiz biliyoruz ki 2 yasina kadar emzirmenin hikmetleri cok fazla.. bunlar sadece ornek ve bu ornekler cogaltilabilir.. biz daha az gelismisiz, bebeklerimiz bizden ileride olsunlar. hem bu is "simdi sapasaglamim" demekle kapatilamaz. vucudun saglamligi bagisiklik sisteminin guclu olmasiyla orantilidir ve ancak ciddi hastaliklar sirasinda (kanser, vs.) gozlemlenebilir.
ben eskiden böyleymiş diyerek;gdo gerçeğini hatırlatmak isterim size..
önyargılı olmanın zaman zaman büyük artıları var..
mamalar içinde bulunan gdoları tvler bangır bangır bağırıyor..
siz kötü yada az gelişmiş olabilirsiniz ama benim maşallahım var valla..kütük gibiyim:1ninca:
korkarımki çocuklarımız bizim gibi bile olmaayacaklar..
ben çocuğumun benim gibi yetişmesi beslenmesi için elimden geleni yapıyorum gerçi..şakkıdı
inek sütü kullanıyorum..mis mis..
devam sütü vermiyorum..
verenede saygı duyuyorum ama sizin gibi insanlarda suçluluk psikolojisi yaratacak cümleler kurmuyorum..
hepimiz anneyiz..sadece size mahsus değil bu..
kadir tuğcuya götrdüm kızımı dün.boşuna o kadar para dökmüşsünüz mamalara dedi..4.aydan itibaren alerjisi yoksa inek sütü su katmadan verilir, mamadan hiçbi farkı yoktur dedi..ben demir mamada daha fazla, daha zengn değilmi içeriği falan diye sordum, neden ihtiyacından fazlasını veresin ki, inek sütüyle büyüyen çocuklarda hiçbi gelişim farkı yoktur dedi.buarada 4aylık torunu varmış kendi de veriomuş heralde bi sakıncası olsa kendi vermez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?