Bebek Beslenmesi 1 yasından kucuk cocuga bal-limon veren var mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ogretmenim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
2.565
0
156
İstanbul
arkadaslar doktorum 1 yasından kucuk bebegimde oksurugu oldugu icin yariim kahve fincani suya 1 tatli kasigi bal ve limon icirmemi soyledi.dokroeuma cok guveniyorum ama bal da verilmez diye okudum hep?

Bizesorun adlı sitede bir makalede şöyle açıklamış:

Doğanın mucizesi balın, 1 yaşından küçük çocuklar için tehlikeli bir besin olabilme ihtimali oldukça yüksektir. Bu nedenle 12 ay öncesi bebeklere bal yedirilmemesi gerekmektedir. Balın içinde olası bir bakteri durumu mevcuttur. Bu bakteri 1 yaşından küçük çocuklarda zehir özelliği göstermektedir. Bu bakteri bağırsaklarda yuvalanarak aktif hale geçer ve sinir felcine yol açan toksinler üretilmektedir. Ortaya çıkan toksin damar mukozası üzerinden emilerek kan dolaşımına girebilir ve böylece tüm vücuda yayılabilir. Toksinin felc edici özelliği kendisini öncelikle inatçı kabızlık ile gösterir. Devamında yutkunma zorlukları, kısık sesle ağlama, kas zayıflığı ve mimik kaybı ortaya çıkar. Ağır durumlarda solunum kaslarının felciyle hayati tehlike söz konusu olabilir.
Aslında bal içinde karşılaşılan bu durum çok nadirdir. Ancak bu ihtimal düşük olsa bile konu çocuğumuzsa bu ihtimali göze almak oldukça kuvvetli bir risk olacaktır.
Emziğe batırılıp bal verilmesi, kahvaltıya bir miktar bal katılması tüm bunlardan tedbiren çocuk 2 yaşına gelene kadar uzak durulmalıdır. Ancak emziren annenin bal yemsinde bir sakınca yoktur.

--------------------------------------------------------------------------------

guftemm cok tesekkur ederim.benim doktorum verdi gripal durumu icin suda eritip verdim bende.cokta fazlaymiş ama yan etkisi insallah bisey olmamıstır gerci bir ihtimal olması zaten ama.ben de vermim artık kimse vermemiş anlaşilan.cok tesekkur ederim tekrar...

ben veriyorum 11 ayıktan beri daha öncede veriyordum ara ara hasta olunca bişey olmadı..ama ben bir doktora danışmıştım o da market ballarında zararlı bişey yok sadece karadenizin bir bölgesinde üretilen özel bir balda ismini hatırlamıyorum zararlı madde var daha doğrusu çocuklar için demişti. bende o kadar zaralı olabileceğine inanmıyorum balparma... veriyorum .

ben ballı limon vermedim ama ıhlamur yaptığımda bal katıyorum içine.bir ara pekmez koymuştum sevmedi.bal koyunca severek içiyo.bir zararını görmedik şimdiye kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…