1 yasindaki oglum araba tekerleri

İşaret parmağını kullanmaması ve arabayla sadece teker çevirmek için kullanması bildiğim kadarıyla belirtilerden biri, ama göz temasınız varmış.
Tanı için ufak çocuğunuz ama ben olsam yine de içime sinmesi için doktor araştırırdım. Erken tanı da çok önemli gelişim için.
Daha yeni tanı aldı bir arkadaşımın oğlu anaokulu çağında fark ettiler. Keşke daha önce fark edebilseydim diye kendini yedi.
Bu nedenle diyorum bir kaç doktorla görüşmekten zarar gelmez.
İnşallaj bir şey çıkmaz ama yine de rahat olup sonradan ah etmektense peşine düşerim ben.
Ekran varsa kapatın ama. Ekran televizyon telefon etkiliyor

Benimkide çeviriyordu, kendi etrafında dönüyordu . Konusuyordu ama bende hep acaba oluyordu.

1 yldr evmizde tv açmayız

Pardon öyle aceleyle yazmisim. Birşeyi yok normal. Mesela 5 aylikken ismine seslenince baya gec bakıyordu hep orda burda okumaktan kafayı yeme noktasindaydim. Arkadan seslenirdm dönüp bakmazdı bilmem kaçıncida gulerek dönerdi. O bitti teker çevirme ilk arabam vsr ya yürüme destegi gibi onu ters cevirip tekeri döndürürdu, kendi etrafında dönerdi ama dönemsel yaptı bu yaş aralığında, 9 aylikken konuşmaya basladi, goz temasi vardi ams yine kurt dusuyordu. Ne zamsn bıraktım bunları bilemiyorum 15 aylikken sanirim ikili cümleye geçince bıraktım. Aslinda bir arkadastan etkilenmiştim çocuğu değildi ama oda nerden bu hisse kapıldıysa anlatiyordu su su varmis diye bende eee benimkinde de var diyordum. Yok o konuşuyor diyordu ama ben bi ars baya kötü oldum

Şu an aynı donemi yaşıyorum

Bebekten bebeğe değişir mi bilmem ama, oğlum bir yaşında işaret ediyordu, hatta bir yaş fotosu bile var, eminim yani.
Ama dönen şeylere de ilgi duyabilir, bu tek başına bir belirti değildir.

Oğlum da topaç çevirirdi mesela.
En güveniliri Dr unuza danışın, içiniz rahat etsin ☺

cok fazla ekran karsisinda kaliyorsa sosyal ortamlara girmiyorsa otizm belirtileri gosterebiliyorlar bazi xoxuklar. tek basina araba tekeri ile suphelenmek bir anlam ifade etmez

Şuan icin cok erken canm içini karartma internette yazan herseyede kulak asma göz teması varsa biseylere ses çıkartıp tepki veriyorsa adiyla şenlenince bakıyorsa oyle bisey yoktur

cok fazla ekran karsisinda kaliyorsa sosyal ortamlara girmiyorsa otizm belirtileri gosterebiliyorlar bazi xoxuklar. tek basina araba tekeri ile suphelenmek bir anlam ifade etmez
Ekran yok hayatımızda ben hic tv izletmedim bazen telefonumu eline alır hemen ekranı kapatır veririm eline kapalı telefonla oynar

Şuan icin cok erken canm içini karartma internette yazan herseyede kulak asma göz teması varsa biseylere ses çıkartıp tepki veriyorsa adiyla şenlenince bakıyorsa oyle bisey yoktur
Ya internet beni mahvetti resmen doktor kontrolumuze de 2 hafta var içim karardı

Ya bayanlar bu otizim beni cok korkutuyo ya sanki cagin hastaligi gibi. Daha yeni eltimin cocuguna konuldu teshis suna okuluna gidiyo. Benim ucuzlerim var.biri tek yumurta ikizi dieri tek. İkizlerden biri bilmiyorum ama bi nesneye asiri baglilik gosteriyo biseyleri cevirmeyi cok seviyo.iki ay eksik dogdular.hani herseyi gec yapiolar zaten ama dier kardeslerine gore cok ilgisiz bi cocuk.goz temasimiz var ismine tepki veriyo donup bakiyo mama yiyoruz diyince geliyo ama mesela kardesleri hep benm pesimdeler aksama kadar o ise hic gelmez yanima bi oyuncagi vardir onunla aksama kadar oynar opulmekten hic hoslanmaz. Ben biraz sert bi insanim eyvallahsizim yani bana mi cekti acaba diyorum ama tuafima da giden seyler yok degil hani napmak lazim bilmiyorum ya

Ki
Birseyi işaret ederek istemeye ne zaman basliyolar
Kızım tam 17-18 aylıkken yaptı zaten 18 ay sınır işaret parmağı için daha çok küçük ayrıca gec konusamaya başlayan cocukkarda işaret parmağı kullanımı daha da gecikebiliyo.. tek çare bol bol ilgi uyaran bol konuşma bı yaş için bunları çok yapin

Doğduğu günden beri hep kitap okur konuşurum tv telefon vs. Hic olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…