1 yasindaki oglum araba tekerleri

Pamukprensali

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
3.758
2.084
Arabanın tekerlerini çevirmesi otizm belirtisi mi bi kaç yerde böyle birşey okudum duzenli doktor kontrolünü yaptırıyoruz işaret parmağını kullanmıyor su an oglum 11 ay 15 gunluk tam bi sıkıntı olsa anlar miyiz

Arabanın tekerlerini çevirmesi otizm belirtisi mi bi kaç yerde böyle birşey okudum duzenli doktor kontrolünü yaptırıyoruz işaret parmağını kullanmıyor su an oglum 11 ay 15 gunluk tam bi sıkıntı olsa anlar miyiz
Bence çok erken anlamanız için şuan yaptı gı herşey bebeklikten bir tek göz teması na bakabilirsiniz

Tek başına bu yeterli olmaz gibi sanki. Otizmli kuzenim çok küçüklükten saatleri ve çalışan çamaşır makinesini izlerdi mesela. Onları izlerken transa geçmiş gibi kendini kaybederdi. Yani oyuncak arabaların tekerlerini çeviriyor diyorsunuz ama kendinde geçiyor mu bunu yaparken? Siz seslenince ya da herhangi bir ses olduğunda dönüp bakıyor mu? Kuzenim asla gözlerini ayırmıyordu bu durumlarda.

Benim oğlan tam 24 aylık oldu hala çeviriyor cok seviyor eline geçen herseyi bakk araba yaptimm bakk araba suruyom anniii diye çeviriyor ..bisey olmaz korkmayın

Arabayla normalde de oynuyor mu araba işleviyle yoksa sadece teker mi çeviriyor ? Ayrıca ne olursa olsun tek başına otizm belirtisi olamaz.

Sosyal iletişimde sınırlılık,
Oyuncaklarla amacına uygun oynamama, yani oyun becerisindeki sınırlılık,
İşaret parmağını kullanmama,
İsmine tepki vermeme,
Göz teması kurmama,
Dokunulmaktan hoşlanmama,
Stereotipik davranışlar,
Belli bir nesneye ya da duruma aşırı bağlılık,
...

Bu böyle uzar gider. Sadece bir tanesi otizm tanısı koymak için yeterli değildir.

Makinaya bende bakarmışım küçükken geçer karşısına izlermişim korkmayın bence.
zaten köpük felan çıkınca bakıyor öyle bayağı dikkatli bakmıyor Ama mucize doktorda en sevdiğim ç.makinası izlemek deyince bi düşünmedim değil

X