- 31 Aralık 2022
- 142
- 281
- 31
-
- Konu Sahibi mercimek12
Bir yaş bile erken. En erken 2 yaş.Yazık gerçekten
Geçende de dört aylık bebeğe telefon izletirken kafasına telefon düşüren biri vardı.
Daha hap kadar çocuk, hatta bebek. Ne anlayacak da ekran açıyorlar anlayamıyorum. Daha hareketlenmemiş döneminde ekrana sığınmak bana normal gelmiyor.
Hepimiz tek baktık çocuğa. Ama ekrandan başka bin tane oyalama yolu var.
Yemek mi yapacaksın koyarsın mama sandalyesine önüne de iç içe geçen kaplardan, logolardan, kitaplardan koyarsın. Bir yandan sohbet edersin bir yandan yemek yaparsın.
Bir yaş altına ekran veren insanlara inanamıyorum
Babıldama Evresi (2-6 Ay): ünlü ve ünsüz harfleri bir araya getirip sıraya koyarak çeşitli sesler çıkarırlar. Buna babıldama denir. Örneğin; ba-ba, de-de, ma-ma, vb. Çağıldama (Heceleme) Evresi (6-12 Ay): bebekte konuşmayla ilgili organlar olgunlaşır.Babildama diye birşey yok . Öncelikle şu devirde doktorlar insanlar bas bas bağırıyor . Çocuğu televizyon karşısına koymayın . Bol bol kitap alın çocuğun gözünün içine baka baka kitap okuyup iletişim kurun. Hayvan sesleri çıkarın . Yılan sssss mesela köpek hav hav önce taklit öğrenmeli . Doktora tekrar götürün bu arada. Instagram dan Doktor handan Kılınçı takip edebilirsiniz.
Ayrıca kendiniz de oturup çocuk gelişim kitabı okuyun. Çocuk ya ihmal edilmiş iletişim kurulmamistir o yüzden bu sesleri çıkarmayı bilmiyor yani taklit edecek bir örnek yok ya da başka sebep var arastirilmasi lazım
Çok teşekkürler beni aydınlattığıniz içinBabıldama Evresi (2-6 Ay): ünlü ve ünsüz harfleri bir araya getirip sıraya koyarak çeşitli sesler çıkarırlar. Buna babıldama denir. Örneğin; ba-ba, de-de, ma-ma, vb. Çağıldama (Heceleme) Evresi (6-12 Ay): bebekte konuşmayla ilgili organlar olgunlaşır.
Aslında en ideali 3 yaşa kadar sıfır ekran 3 yaştan sonra da yaşı x 10 dakika olmalı diyorlar.Bir yaş bile erken. En erken 2 yaş.
Ekran vermeyin deyince de eline telefon vermeyin olarak algılanıyor, öyle değil. Bebeğin olduğu odada tv bile açılmamalı.
İnsanları korkutmayın lütfen, evet babıldama bir gelişim basamağıdır ama 10.aya kadar vakti vardırBabıldama diye bir şey var. Gelişim dönemlerinden biri. 6 aya kadar başlamazsa sorun olduğunu düşünürüz.
Konu sahibi, başka bir uzmana daha götürün. Mümkünse bir üniversite hastanesinin ruh ve sinir hastalıkları bölümüne gidin. Orda sizi yönlendirir, sorun varsa rapor çıkartırlar. Siz de gecikmeden eğitimlere başlarsınız.
Bebek 15 aylık yalnızİnsanları korkutmayın lütfen, evet babıldama bir gelişim basamağıdır ama 10.aya kadar vakti vardır
Bende onu düşünuyordum o ne diye başlıkta görünce.Babıldama ne ayol
Bebekler çoğu genelde de de derler ilk başta.Ba ba'dan çok.Dedede uzatırlar hep kendi kendilerine oynarlar söylenirler böyleBabıldama diye bir şey var. Gelişim dönemlerinden biri. 6 aya kadar başlamazsa sorun olduğunu düşünürüz.
Konu sahibi, başka bir uzmana daha götürün. Mümkünse bir üniversite hastanesinin ruh ve sinir hastalıkları bölümüne gidin. Orda sizi yönlendirir, sorun varsa rapor çıkartırlar. Siz de gecikmeden eğitimlere başlarsınız.
Evet soran arkadaş için konuşmadım ben, 6,7,8 aylık bebeği olup da bunu okuyan arkadaşlar içindi yorumum. Post sahibi tabii ki alanında uzmanlara danışmalı.Bebek 15 aylık yalnız
Konu sahibini biraz korkutmak istedim. Ama başkalarının da okuyacağını düşünemedim. Haklısınız.İnsanları korkutmayın lütfen, evet babıldama bir gelişim basamağıdır ama 10.aya kadar vakti vardır
Teknik bir terim diyebiliriz aslında, halk arasında çok kullanılmıyor. Daha çok agulama falan deniyor.Bebekler çoğu genelde de de derler ilk başta.Ba ba'dan çok.Dedede uzatırlar hep kendi kendilerine oynarlar söylenirler böyle
Öyle söylerse anlaşılırdi zaten babildamak çokda yaygın bilinmiyor bence yada ben çok duymadım.Ve 13aylık çocuk artık anne baba söyleye biliyor dedede evresini çoktan geçiyor yani yine öyle söyleniyorlar ama artık baya birşeyler yapıyorlar kendi oğlumdanda gözlemledigim bunlar ve elti çocuklarındada.
Şu an durumlar nasıl aynı durumdan muzdaribim görürseniz lütfen cevap verir misinizKızlar o kadar kötüyüm 13 aylık bir kızım var çocukta hiç babıldama yok baba dede vs hiç demiyor ağzı kapalı bir şekilde hıhıhı der ağlarken falan ingi diyor be diyor birde o kadar. Komut almıyor al ver yapamıyoruz. İsmini biliyor ellerimle gel derim gelir ama taklit etmiyor. Eskiden yemek yerken veya benim işim olunca TV izliyordu. Geçen hafta doktora götürdüm otizm var diyemem ama iletişim eksik dedi. 6 gündür ekran hiç görmedi şuan kendi başına 6 adım atmaya başladı ama iletişim olarak pek değişiklik var diyemem. Şarkı söylüyorum ona sar makarayı dansı yaparım Ali babanın çiftliğini söylerim çok gülüyor ben yaparken hayvan sesleri taklit ederim çok eğlenir ama bana eşlik etmiyor. Ne yapayım ne edeyim hiç bilmiyorum. Benimle aynı durumu yaşayan var mı çocuğumun ağzından çıkacak tek heceyi bekliyorum artık veya yaptığım birşeyi yapmasını. Ben anksiyete bozukluğu olan biriyim zaten aşırı kötü bir duruma girdim.