• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 yaşındaki çocuklarınızla hangi aktiviteleri yapıyorsunuz?????

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

salihas

herşeyim
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
2.430
971
323
43
kızım 1 yaşına 6 eylülde giriyor.1 yaşında çocuklarınızla
hangi oyunları oynuyorsunuz?
hangi soruları soruyorsunuz?
hangi hareketleri yapıyor?
her bebeğin beceri ve ilgi alanı farklı elbette .yaptığımız etkinliklerle bu ilgi alanlarını keşfedip ortaya çıkarmak için hangi aktiviteleri yapmalıyız?

güzel bir konu olmuş bunu bende merak ediyorum.. bebeğim güzel vakit gçrsin eğlensin istiyorum ama günlük koşuşturmada yorgunlukta kaynayıp gidiyor belki yazılanlar banada fikir olur yaparım..

*benim bebeğim 13 aylık hikaye kitaplarındaki karakterleri öğrettim sordugumda hepsini gösteriyor örn.pinokyo,mavi fil, peri kızı gibi..

*işte baba nasıl kızıyor diyoruz parmağını sallayarak ııııı yapıyor
*kulagını burnunu soruyoruz gösteriyor( gözünü öğretmedim tehlikeli olur diye)
* onun haricindede bebeğinle oynatmaya çalışıyorum ver süt içsin falan diyorum içiriyor ama çabuk sıkılıyor..
* evdeki eşyaları sorunca gösteriyor saat, tv gibi
benden bu kadar umarım daha farklı aktiviteler yapanlar vardır.. bizede yarar..

sağol canım.
bende lamba nerede, top nerede diye soruyorum söylüyor.
renkli varillerimiz var altına küçük topu saklıyorum top hangisinde diye sorduğumda gösteriyor.
dayı ,dede,teyze nerede dediğimizde söylüyor.
hareket olarak daha yürümeye başlamadığı için bir şey yok.emeklemiyor bile.ama drumuzun dediğine göre biraz gec yürüycekmiş.sağlıklı olsunda er geç farketmez.
her türlü müzikte oynuyor.kollarını çok iyi kıvırıyor.

:nazar:bız saklambac oynuyoruz ben saklanıyorum o benı buluyor.
ıkı tane telefonu var bırı kendınde bırı bende ara benı annecım dıorum dugmelerıne basıp kulagına koyup aaa dıe bagırıyor.
evdekı herseyın yerını ogrendı neyı sorsam gosterıyor
anne baba dayı dede herkesı soruyorum parmagıyla gosterıyor
kapıyı kapat dıorum kapatıyor
oyuncakların ıcınden balonu getır dıorum bulup getırıyor
tum uzuvlarını ogrendı sorunca gosterıyor
bı benım kulagımı bı kendı kulagını gosterıyorum benımkı nerde dıyorum onu da gosterıyor
çiş nerde dıorum pipisini tutuyor
halan nasıl guluyor dıorz kahkaha aıyor
deden nasıl uyuyo dıorum hoo yapıyor
pisi nasıl uyuyo dıorum nennnn dıo
bı goz at dıorum ıkı gozunu kırpıo
danset deyınce one arkaya oynuo
vs vs:nazar:

artık herşeyi bilinçli yapıyorlar ve öğrettiğini hemen kapıyolar
bizimki hayır deyince anlıyo ve yapmıyo
kulakların nerde deyince gösteriyo
korkut bizi oğlum deyince korkutuyo kafasını aşağıya eğip gözbebeklerini saklıyo çok komik
hastamısın annem deyince öksürüyo
baba benim deyip sarılınca kıskanıyo hemen aramıza giriyo
öpmeyi öğrendi yanağımızdan öpüyo
yemek yiyip ne kadar olacan deyince elini kaldırıp gösteriyo
artık evin merdivenlerini tek başına çıkıyo ki gel deyince dahada hızlanıyo:)
herkesi tanıyo
ve çok oynak bir oğlum var kapı gıcırtısına bile oynar
beraber top oynuyoruz birbirimize top atıyoruz ve daha birçok şey (maşallahhh)

Son düzenleme:
ingilizce bir sitede görmüştüm.havlu kağıtların ortasundaki rulo dikine ortadan kesilmiş ve bilye yada küçük topları içinde yuvarlıyorsun hızlı yavaş şekilde böylece çocuk hızlı yavaş kavramını algılıyor.
ayrıca kibrit kutusu şeklinde ama daha büyü kutuların üstünü küçük bir top sığıcak şekilde kesiliyor.top içine atılıp kutu çekilerek açılıyor.böylece çocuk nesnenin sürekliliği kavramını algılıyor.

nesnenın devamlılıgını artık bılıyorlar aslında.bunu sakladıgımız bır oyuncagı bulmalarından anlayabılrız

Dayı anane ded baba anne seda abla abi hepsini gösteriyor. kediler nerde deyince resmini bulup getiriyor balkona çıkıp del deyip gel gel yapıyor en ufak bir bebek görse resim bile olsa ay ayyyy bebik diyor. topu getir diyorum getiriyor at diyorum atıyor aşağı at deyince balkona çıkıp atabiliyor şişeye kapağını kapatmaya çalışıyor. Anne baba dede mama meme seda aba abi anane çok net söylüyor.. balonun şirme yerini ağzına sokup üflüyor şişriyormuş. uçak geçerken eliyle uçak taklidi yapıyor araba görünce uvvvvvvvvvvv annnnnannnnn diyo. bebeğe sarılıp annem diyor öpüyor muck diye ses bile çıkarıyor bay bay baş baş gıdı gıdı yapıyor en ufak seste ellerini kaldırıp şıklatma hareketini yapıp ayakataysa ayaklarınıda yere vuruyor özellikle harmandalı en sevdiği müzik. baban nasıl yemek yiyor dediğimizde ağzını şaplatıp mama diyor... burnunu gözünü kulağını gösterebiliyor. mini mini bir kuş şarkısı oynuyoruz braber hareketlerini yapıyor en son ellerim bomboş kaldı kısmı çok tatlı. bebeğe biberonu verip mama yediriyor... ani seste elini ağzına koyup aaaaaaaa diye şaşırıyor yada hiihhhhhhhhhhhhh yapıyor bolun üstündeki yüzleri taklit ediyor... kızınca neni neni diye parmağını sallıyor ay şimdilik aklıma gelenler bu ama mesela habşuruyoruz ondan sonra hemen taklit ediyo çok şeyi taklit ediyo yaşını gösteriyo 1 diye. ezan duyunca amin yapıyo

tesbih görünce eliyle tesbih çekiyo gibi hareket yapıyor. bıktım yapıyor.
ben bebeği kucağıma alınca kıskanıyor. tükür deynde resmen tükürüyor ısır deyince ısırıyor. Atta yı çok net ve çok güzel söylüyor kucağa alınınca kapıya doğru elini kaldırıp attaaa diyor

ben arda diye adını söyleyince oda aada diyor,biz öksürünce oda öksürüyor,kız annecim deyince kızıp homurdanıyor.anne,anneanne,meme,mama,purnnnn diye.purn demek gezmeye gidelim demek.telefonu kulağına götürüyor.öğretiyorum ama daha ağzını burnunu göstermiyor.öpücük yapmaya çalışıyor.ağzında tükürükle balon yapıyor.malum bu aralar diş çıkarıyor tükürüğümüz bol.el şaplatıp dans ediyor.müzik ne olursa olsun illa başını sallıyor.gel deyince emekliyerek geliyor.ayakkabılarını giydirip kapıya gittiğimizde basıyor çığlığı,dışarda durmayı çok seviyor.miyav,hav hav diyor.zeka gliştirici oyuncaklar var geometrik şekiili.onların yerlerini bulunca çok sviniyor.memesini atıyor dü dü diyor.düştü demek istiyor.daha bir sürü var ama aklıma gelnler bunlar.birde artık heryerde beni arıyor.hiç yabancı bilmezdi şimdi hiç bırakmıyor beni.

slm arkadaşlar bende uzuvlarını öğretmeye çalışıyorum şarkılar söylüyorum v.ss istemiyor sinirleniyor pek üstüne varmıyorum kulaklarıının saçın nerde deyincee gösteriyor öpücük atıyor by by yapıyor
çorapları görünce ayakkabılarını alıp bana veriyor kapıya gideceğimizi anlıyor gezmeye gidiyoruz üstümüzü değiştirelim deyince kapıya yöneliyo zil çalınca kapıya gidiyor babamızın peşine ağlıyoruz gelince farkediyoruz misafirlerle birlikte oda gitmek istiyor saklambaç oynuyoruz birbirimizi buluyoruz çok hoşuna gidiyor
anne baba dede anneanne mama meme al bunları söylüyoruz
kapıyı çal yapıyoruz yapıyor kumandayı alıp tv açmaya çalışyor kanl değiştiriyor
telefonla alo dediği zaman dinliyor konuşmazsa bağırıyoruz anneye ver babaya götür vb komutları anlıyoruz
balkonda komşularla bakışmayı seviyoruz:)))bakmazlarsa şebeklik yapıyoruz
müzik duyunca elinde ne varsa bırakıp oynuyoruz bizim oğlanda çok oynak
sallabaş oyuncağımız var onları geçirebiliyoruz halka
basket atıyoruz potaya
mandallarla oynamayı çok seviyor hep sayıyoruz 5 e kadar
parmaklarını sayıyorum ayak parmaklarını
saçlarımızı tarıyoruz tarakla
pek ouncakalrla oynamıyor nedense süprgeye bayılıyı balkonu süpürüyo:))))))
aklıma gelenler bunlar

başlık için teşekkür ederim. keşke arkadaşlar bu bilgileri paylaşırken bizlere çocuklarının kaç aylık olduklarınıda yazsalardı daha verimli olacağını düşünüyorum.

maşallah ezgiye yaa hamarat olacagı belliydi de bu kadar beklemiyordum.

şimdi ben bunları okuyorum diyorumki bu sıpalar 1 yasındaysa benımkı ne kadarlık. benimki 1 yasındaysa bunlar ne kadarlık:) bı yerde bişeyler var ama çözemedim:) dr umuz gelişimi çok iyi dedi hatta bazı seyleri için 2 yaşta yapılıyor bu dedi. ama bunları okuyunca dr umuzda yalancı buna karar verdim:) IQ muzmu düşük acaba

bizde çok güzel oyun havası oynuyoz elleri kafaya bele koyuyoz haydee hehe bide bebegimizi sallıyoz meme veriyoz bi güzel sallıyoki oyuncak bebegi dile gelcek nerdeyse eeeee eee diyo bide mini mini bir kuşu kendi dilinde söylüyo kendikendini yere yatıp sag saola sallanıp eee eee diye sallanıyo allah 1 diyoz işaret parmagını gösteriyo fışfış kayıkçıyı kendi dilinde söyleyip oynuyo babasına şikayet ediyo akşama 1- 1 diye elleriyle çok güzel toz alıyoz sıkılırsak heryeri dagıtıyoz alırken bide süper gırgır çekiyoz eve en gözde oyuncagı:)bide altını açtıgımızda kendini ayaklarını dikiyo poposunu kaldırıyo eheh die vuruyo poposuna ıslak mendil veriyo bize temizleyelim die:) oyun olmasada bunlarda bir egitim die yazıyım dedim bide yeteri ögrend, egerki ona hayır zeyneb gitme dersen adaaaa eeee diyo hayırmış kendine kızıyo başına dokunuyoaklıma gelenler bunlar

bayramda el öpmeyi ögrettik ona herkesin elini öptü çok hoşlarına gitti byüklerin bizede karşıdan öpücük atıyo kapı gıcırtısına oynuyoz en belirgin özelligimiz bu bide ben babasına masaj yapıyom oda yapıyomuş minicik elleriyle ovuyo ohhh ohh diyo yaparkende

meryemcim benim kız içinde dr. aynı şeyi, şaşırıyorum okuduklarıma bu yüzden
benim kızım için dr. çok zeki dedi şimdi çocuklar sağ loblarını kullanırmış ama esra her iki lobunuda çok iyi kullanıyormuş ( yani sağ ve sol beynini ) ev temizliyor cam siliyor wc. banyo onda ütü bende birde tam bir ev kızı olarak yetişriyorum kızımı :roflol::roflol:

haaa unutmuşum birde kızım bezini kendi açıyo pişik kremini kendi sürüyo bana pek iş kalmıyo yani :))))

Back