- 17 Nisan 2018
- 319
- 220
-
- Konu Sahibi sekerzadem
Bizimle masaya oturuyor eline meyve vs birşeyler veriyorum ama yemiyor ve çok hareketliEk gıdaya ne zaman başladınız, gıdaları tattirirken nasıl bir yöntem izlediniz, yemek masasında sizinle oturuyor mu, eline kemirmesi için meyve vs veriyor musunuz?
Bebekler bu yaşlarda hareketli oluyor emekleme-yürüme çabaları tam. Belki en hareketli oldukları zamanBizimle masaya oturuyor eline meyve vs birşeyler veriyorum ama yemiyor ve çok hareketli
Bebeğiniz kız mı erkek mi bilmiyorum ama çok zayıf al. Alt sınırda. Saglikli çok şükür. Kiloda başa bela1yaşındaki bebeğim 7.700gr çok zayıf doktora götürdüm çok az kansızlık çıktı kan ilacına başladık ama hiç bir şey yemiyor sürekli emmek istiyor ne yaptıysam birşeyler yediremiyorum 3 kaşık yiyip bırakıyor yemeyi çevremde ki herkes de bu çocuk çok zayıf diyip duruyor iyice canım sıkılıyor tecrübeli anneler ne yapabilirim neler yedirirsem kilo alır ve yemeği nasıl yedirmeliyim daha iyi yemesi için
Dogum kilosu onemli. 1 yasinda x3 olduysa doktorlar normal diyor. Beninki de 9 kiloydu 1 yasinda. 3 kilo civari dogdugu icin normal oldugunu soyledi doktoru. Benim bebegim emmeye cok duskun, yemege istahsiz bir cocuktu. Memeyi kesince yemek yemeye basladi. Yemesi problemli oldugu icin ek gidanin basindan beri kendi yemesini tesvik ettim. Su anda 2.5 yasinda, yemegini benim yedirmemi istemiyor, kendisi yiyor cogu zaman. Yani size tavsiyem, yemek yemesini istiyorsaniz memeyi kesin. Simdiki aklim olsa ben de 1 yas civari keserdim. Illa emzirecegim derseniz de istahinin acilmasini beklemeyin. Malesef bazi cocuklar memeye cok duskun, bu da yemek yemelerine engel oluyor.1yaşındaki bebeğim 7.700gr çok zayıf doktora götürdüm çok az kansızlık çıktı kan ilacına başladık ama hiç bir şey yemiyor sürekli emmek istiyor ne yaptıysam birşeyler yediremiyorum 3 kaşık yiyip bırakıyor yemeyi çevremde ki herkes de bu çocuk çok zayıf diyip duruyor iyice canım sıkılıyor tecrübeli anneler ne yapabilirim neler yedirirsem kilo alır ve yemeği nasıl yedirmeliyim daha iyi yemesi için
1 yaşındaki bebeğin doğum kilosunun 3 katı olması beklenir genel olarak diye hatırlıyorum.Kilo olarak biraz zayıf ama sağlıklı diyorsa doktor sorun yok. Biraz yemesini sağlamanız lazım. Neleri seviyorsa onlara yönelin. Emzirmeyi biraz azaltın. Önce yesin biraz sonra üstüne emsin. Acıkırsa yer belki. Bıkmadan devam edin kolaylıklar diliyorum...3 kilo doğdu ama 35 haftalık dogdu