Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 1 yaşında kızımı kreşe vermelimiyim

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gulsah05

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2010
114
1
116
İstanbul
merhabalar 1 yaşında kızım var. maddi durum konusunda sıkıntılıyız. çalışmak istıyorum fakat kızım içinde endişeliyim. bakıcıya bırakamam dıye düşünüyorum, kreş konusundada bilmiyorum kafam çok karısık. kreşlerde çok pahalı dıye duydum. ücret konusundada bılgınız varmı. ne yapmam lazım..ne olur yardımcı olun..

zor bir durum.henüz çok küçük olması nedeniyle çok iyi düşünmek lazım.tanıdık,güvenilir bir bakıcı kreşten daha iyi olur.

maalesef zor bi durumdayım. daha çok küçük. kreşe giden cocuklarda devamlı hasta oluyorlarmış. 2-3yaşını beklemek en uygunu galiba kreş için. güvenilir biride zor kime bırakabilirimki. kaynanam bakamam diyor annemide küçük yaşta kaybettim. bakalım zamanla çözüm bulacaz. zor cok zor

Alacağınız maaşla orantılı bir durum. Maddi durum için çalışacaksanız elinizde 1000 lira kalmalı ki çocuğu kreşe verdiğinize yada bakıcıya bıraktığınıza değsin. Yoksa 500 kreşe verip 300-400 elinizde kalacaksa değmez derim.

büyük şehirlerde 500-600 tl den aşağı kreş bulmak zor.bulunanlarda ne kadar sağlıklı olur ayrı konu.en iyi kreş yada bakıcı bile annenin yerini asla tutmaz.en iyi kararı yine kendin verirsin unutma,sonuçta bizler senin şartlarını bilmediğimiz için sadece fikir verebiliriz.

zor bir durum.henüz çok küçük olması nedeniyle çok iyi düşünmek lazım.tanıdık,güvenilir bir bakıcı kreşten daha iyi olur.

kesinlikle katılıyorum. çocuk üç yaşına kadar anneye bağımlı dönemde. kreşte psikolojisi bozulabilir. iyi bir bakıcı bence de çok daha iyi olur. benim oğlum 3.5 yaşında çok iyi bir doktorumuz var. kreşe gitmesine izin vermiyor. mümkün olduğunca geç gitsin okula diyor. hem sağlığı hem psikolojisi bozulur diyor.

bende yavaş yavaş öyle düşünmeye başladım aslında. tamam kreşlerin eğitici yönleri cok iyide devamlı hasta olan cocukta ne derece eğitilebilir. cocuk zevk alırmı oynadığı oyundan.
veya verilen eğitimden. göndermeye mecbur olan aılelerde var ama o kucuk yavruların cokcok hasta olmalarına dayanmıyor yüreğim. bakalım bizde çözüm bulacağız. anne yüreği böyle oluyormuşş

bebegınız cok kucuk ıstesenızde bu yasında krese veremezsınız cunku en kucuk 2 yasında alıyorlar bebeklerı .. Kreslerde bulundukları semtlere gore degısııyor fıyatlları ama benım bıldııgm mın.450 tl ..

Kreşde hasta olmak diye bir şey yok.Bir kere böyle düşünmeyin.
Benim kızım 4 aydır kreşde daha kreşden dolayı hasta olmuşluğu hiç yok.Görümcemin oğlu evde 4 aydır hep hasta.Dolayısı ile daha çok çocukla ilgili bi durum.
Eğer maddi durumda sıkıntılıysanız bence çalışın derim iyi araştırdığınız kreşede verebilirsiniz.
Kreşler Samsunda 500 civarında
.

Şaşırdım doğrusu, doktorunuz neye dayanarak 3,5 yaşındaki çocuğun kreşe verilmesine psikolojisi bozulur gerekçesi ile karşı çıkıyor, var mıymış bunun örnekleri veya bilimsel kanıtları, istatistiksel veriler?

Avrupa'da çocuk 3 yaşını doldurduğunda anında eve telefon açılıp, çocuk okula çağırılıyor. Göndermek zorundasın, cezası var. Çocuğun aşı zamanı gelmiş gibi evi arıyorlar, düşünün..

Tüm iyi okullar, çocukları 3 yaşındna itibaren alıyorlar. TC'de faaliyet gösteren çok iyi vakıf okulalrı var ki, bunlar 3 yaşından itibaren çocuğu sokmazsanız, bizim kültürümüzü almadı gerekçesi ile çocuğu sonradan kabul etmiyorlar..

Benim kızımın doktoru Nişantaşı' nda hocaların hocası diye tabir edilen bir prof' du, hala aynı doktor takip ediyor. Kızım 2 yaşını doldurduğunda hemen "anneli oyun grubuna başlamamızı" söyledi.

Yani çalıştığım için değil, evde olduğum ve evde kızıma bakabileceğim halde cumartesi günleri elinden tutup psikodrama merkezinde oyun grubuna götürdüm kızımı 1,5 sene. Kar, kış demeden. Herkes şaşırırdı, ne gerek var diye. ama ne gerek olduğunu ben bugün kızıma baktığımda çok ama çok iyi anlayabiliyorum.

Amacım sizinle fikir veya laf yarıtırmak değil, öyle anlarsanız çok üzülürüm. Amacım konuya bir de bu yönden bakmanızı sağlamak ve okul öncesi eğitimde geç kalmamanız.

benimde 2,5 yaşında kızım var çalışmama rağmen kızımın gelişimi için kreşe götürdüm fakat 2 günden sonra durmadı zorlamaktaistemedim benimde yanında olabileceğim oyun grubu araştırdım fakat ist. avrupa yakasında bulamadım anadolu yakası bu konuda daha gelişmiş olsa gerek
psikodrama merkezi nerede ve ayrıntılı detay verebilirmisiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…