Şaşırdım doğrusu, doktorunuz neye dayanarak 3,5 yaşındaki çocuğun kreşe verilmesine psikolojisi bozulur gerekçesi ile karşı çıkıyor, var mıymış bunun örnekleri veya bilimsel kanıtları, istatistiksel veriler?
Avrupa'da çocuk 3 yaşını doldurduğunda anında eve telefon açılıp, çocuk okula çağırılıyor. Göndermek zorundasın, cezası var. Çocuğun aşı zamanı gelmiş gibi evi arıyorlar, düşünün..
Tüm iyi okullar, çocukları 3 yaşındna itibaren alıyorlar. TC'de faaliyet gösteren çok iyi vakıf okulalrı var ki, bunlar 3 yaşından itibaren çocuğu sokmazsanız, bizim kültürümüzü almadı gerekçesi ile çocuğu sonradan kabul etmiyorlar..
Benim kızımın doktoru Nişantaşı' nda hocaların hocası diye tabir edilen bir prof' du, hala aynı doktor takip ediyor. Kızım 2 yaşını doldurduğunda hemen "anneli oyun grubuna başlamamızı" söyledi.
Yani çalıştığım için değil, evde olduğum ve evde kızıma bakabileceğim halde cumartesi günleri elinden tutup psikodrama merkezinde oyun grubuna götürdüm kızımı 1,5 sene. Kar, kış demeden. Herkes şaşırırdı, ne gerek var diye. ama ne gerek olduğunu ben bugün kızıma baktığımda çok ama çok iyi anlayabiliyorum.
Amacım sizinle fikir veya laf yarıtırmak değil, öyle anlarsanız çok üzülürüm. Amacım konuya bir de bu yönden bakmanızı sağlamak ve okul öncesi eğitimde geç kalmamanız.