Duyu bütünleme sandığınız kategoride bir problem değil aslında. Duyu bütünleme sorunu yaşayan çocuklar farkli dokuları tolere edemediği için yemeğe dokunmakta zorlanabilir, yine aynı sebepten ağzına alma kaygısı gösterebilir, sırf bu sebeple farklı yemek denemeyi reddedebilir. Dört duvar arasi hayatlarımız çocukların uyaran maruziyetini çok çok kisitladigi için çağımız çocuklarında duyu bütünleme sorunu yaygın malesef. Sorun somut, çözüm somut, tedavisi erken yaşlarda alinacak bir kaç seansla mümkünve çok kolay. Bu elbette sadece bir ihtimal ama görmezden gelmek yerine bu ihtimali de bir değerlendirip eledikten sonra yine başka sebeplere odaklanmak akıllıca olur.Biri hemen bı sorun bulmasa sasardim.Duyu butunlemeymis.
Birazdan otizm diyen de çıkar hazırlıklı olun.Ek.gidanin başlangıcından beri püre halinde ya da pureye yakın ezilmiş şekilde verdiyseniz reddetmeye daha çok meyilli oluyorlarmis.Doktorumuz bu sebeple bize kesinlikle püre haline getirmeyin demişti.Bu arada kilosu gayet güzel maşallah.Doktorunuza danışın derim ben.Bebeginizi sizden sonra en iyi takip eden odur.Size çok daha profesyonel tavsiyelerde bulunacaktır.
Merhabalar,Duyu bütünleme sandığınız kategoride bir problem değil aslında. Duyu bütünleme sorunu yaşayan çocuklar farkli dokuları tolere edemediği için yemeğe dokunmakta zorlanabilir, yine aynı sebepten ağzına alma kaygısı gösterebilir, sırf bu sebeple farklı yemek denemeyi reddedebilir. Dört duvar arasi hayatlarımız çocukların uyaran maruziyetini çok çok kisitladigi için çağımız çocuklarında duyu bütünleme sorunu yaygın malesef. Sorun somut, çözüm somut, tedavisi erken yaşlarda alinacak bir kaç seansla mümkünve çok kolay. Bu elbette sadece bir ihtimal ama görmezden gelmek yerine bu ihtimali de bir değerlendirip eledikten sonra yine başka sebeplere odaklanmak akıllıca olur.
Tabi ki bedende bir problem görüyorlarsa önce ona odaklanmalari daha doğru. Duyu bütünlemeyle ilgisi yokmuş gibi görünen sorunlar tam da duyu bütünlemeyle ilgili olabiliyor. Benim kızım çok çabuk yorulurdu, tembeldi, disarda çok dalgındi, karşıdan karşıya geçerken arabaları asla hesaba katamiyordu. Ki bilişsel gelişimi yasitlarindan ilerdedir, nasıl olur da gelen arabayı görüp durmuyor bu çocuk diye düşünürdüm. Ergoterapi degerlendirmesi aldığımızda ergoterapistimiz iki bebeklik refleksi sonmedigi için bu reflekslere bağlı kasların yeterince gelismedigini, bu yüzden herkese çok kolay gelen yürümenin bile kızımı çok yordugunu ve disarda tüm dikkatini beden kontrolüne verdiği için dış dünyaya odaklanamadigini söyledi. Başka bir çok şey anlattı kızımla ilgili ve tek seansta çocuğumu bu kadar çözümlemesi beni hayrete düşürdü, hep nokta atışı yapıyordu. 3 ay ergoterapi aldı kızım ve bununla ilgili olduğunu asla tahmin edemeyeceğim, genel durgunluk, ordan atlarım, burdan zıplarim gibi kendini kanıtlama çabaları, erkek çocuklarla sürekli rekabete girme, kız çocuklarıyla sınırlı ikili iletişim kurarken kalabalık gruba uyum sağlamama, yavaşlık gibi problemler büyük oranda çözüldü. Size de ilgili değil gibi görünse de mutlaka ilgilidir yeme davranışıyla şu an yaptırılan eğitim.Merhabalar,
Benim kızım yeni 2 yaşına girdi. Yeme problemleri için ergoterapi için bir uzmana başvurduk kendisi fizyoterapist yalnız bu işe bütüncül yaklaştı vucutsal baktı duyu bütünlemeye başladık yeme kısmına henüz giriş yapamadık 2. Seanstayiz bazı uzmanlar böyle duyu butunleme gibi vucutsal bakıyormuş olaya ne kadar surer sonuç alır mıyız bilmiyoruz(( 1 kez biyere gitirmustum mama sandalyesinde yemek yeme ısırma ağız içine basılmıştı burası hareket vs.. yaptırıyor vücuda doğru yoldamiyiz kafamda deli sorular yaşıyorum ((
DUyu bütünleme terapistlerinin yaptığı şey tüm duyusal hassaiyetler için beyinde bir bölgeyi harekete geçirmek(adını unuttum bölgenin) o yüzden yeme bozukluğu var diye yemekle ilgili bir şey yapmazlar. Genel yaptırdıkları hareketler benzer, tabi bazen duyusal hassiyete göre yeni şeyler eklenebiliyor ama aslı hareket yaptırmak. Daha yeni bir fizyoterapist bu şekilde açıkladı arkadaşımaMerhabalar,
Benim kızım yeni 2 yaşına girdi. Yeme problemleri için ergoterapi için bir uzmana başvurduk kendisi fizyoterapist yalnız bu işe bütüncül yaklaştı vucutsal baktı duyu bütünlemeye başladık yeme kısmına henüz giriş yapamadık 2. Seanstayiz bazı uzmanlar böyle duyu butunleme gibi vucutsal bakıyormuş olaya ne kadar surer sonuç alır mıyız bilmiyoruz(( 1 kez biyere gitirmustum mama sandalyesinde yemek yeme ısırma ağız içine basılmıştı burası hareket vs.. yaptırıyor vücuda doğru yoldamiyiz kafamda deli sorular yaşıyorum ((
Evet bizde gecil3meyecek yeme konusuna belki 6 ay belki 1 yıl diye biraktik başka biyere goturcem bugün yemeğimizi gidiyoruz:) hayırlısı olur inşallahDUyu bütünleme terapistlerinin yaptığı şey tüm duyusal hassaiyetler için beyinde bir bölgeyi harekete geçirmek(adını unuttum bölgenin) o yüzden yeme bozukluğu var diye yemekle ilgili bir şey yapmazlar. Genel yaptırdıkları hareketler benzer, tabi bazen duyusal hassiyete göre yeni şeyler eklenebiliyor ama aslı hareket yaptırmak. Daha yeni bir fizyoterapist bu şekilde açıkladı arkadaşıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?