- 15 Temmuz 2024
- 636
- 958
- 25
-
- Konu Sahibi Kkitaplarvekedilerr
Bence çok küçük. Öğlen uykusu için 4 çok geç büyük ihtimalle o 2 saat ona yetiyordur. Siz sabah erkenden uyandırın biraz mizildar ağlar falan ama bir süre sonra alisir.Merhaba hanımlar. Başlıktan anlayacağınız üzere 1 yaşında çocuğum var. Uyku ve beslenme düzenimiz berbat. Son dönemler de asla gece 2-3den önce uyumuyor, gece çok sık uyanıyor ve gündüz de tam uyanması haliyle 12-1 buluyor. Daha çok erken olmasına rağmen uzun süredir de öğlen uykularımız teke düştü. Öğlen 4 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor ve gece de çok geç uyuyor. Erken yatırmayı başarabilsem bile (11 civarı) mutlaka 1 saat uyuyup uyanıyor. Geç kalktığımız için ara öğünümüzde 2 ye düştü. Kahvaltı ve akşam yemeği. Öğleye fırsat olmuyor. Gece geç saatlerde genelde bir öğün daha yapıyoruz. Ve asla doğru düzgün bişey yemiyor. Tabağını bitirmesi çok nadirendir. Süreklii emmek istiyor. Abartmıyorum 20 dakika da bir hatta bazen 10 dakikayı buluyor. Memeyi emzik sanıyor artık. Ve gün boyu aşırı derece de huysuz sürekli mızmızlanıyor. Gün boyu uslu durduğu zaman 1 saat bile değildir. 4 yaşında bir oğlum daha var ve inanın tüm düzenim alüst olmuş durumda. Emzirmeyi bırakmalı mıyım sizce? Yemeği ve uykusu düzene girer mi? Bi yandan da çok küçük olduğunu düşünüyorum içim sızlıyor ama böyle de çok bozuk bi düzen içinde oluyoruz. Napacağımı şaşırdım, aynı durumu yaşayan ve atlatan tecrübeli annelerim lütfen bana yardımcı olur musunuz?
Sabah uykusunu 7 bucuga xekmeden hıc bısey duzelmezMerhaba hanımlar. Başlıktan anlayacağınız üzere 1 yaşında çocuğum var. Uyku ve beslenme düzenimiz berbat. Son dönemler de asla gece 2-3den önce uyumuyor, gece çok sık uyanıyor ve gündüz de tam uyanması haliyle 12-1 buluyor. Daha çok erken olmasına rağmen uzun süredir de öğlen uykularımız teke düştü. Öğlen 4 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor ve gece de çok geç uyuyor. Erken yatırmayı başarabilsem bile (11 civarı) mutlaka 1 saat uyuyup uyanıyor. Geç kalktığımız için ara öğünümüzde 2 ye düştü. Kahvaltı ve akşam yemeği. Öğleye fırsat olmuyor. Gece geç saatlerde genelde bir öğün daha yapıyoruz. Ve asla doğru düzgün bişey yemiyor. Tabağını bitirmesi çok nadirendir. Süreklii emmek istiyor. Abartmıyorum 20 dakika da bir hatta bazen 10 dakikayı buluyor. Memeyi emzik sanıyor artık. Ve gün boyu aşırı derece de huysuz sürekli mızmızlanıyor. Gün boyu uslu durduğu zaman 1 saat bile değildir. 4 yaşında bir oğlum daha var ve inanın tüm düzenim alüst olmuş durumda. Emzirmeyi bırakmalı mıyım sizce? Yemeği ve uykusu düzene girer mi? Bi yandan da çok küçük olduğunu düşünüyorum içim sızlıyor ama böyle de çok bozuk bi düzen içinde oluyoruz. Napacağımı şaşırdım, aynı durumu yaşayan ve atlatan tecrübeli annelerim lütfen bana yardımcı olur musunuz?
AynısıUykum geldi diyor, gozleri kapanıyor yataga geliyoruz anne susadim, anne cis geldi, anne bebegim susadi, anne kaşınıyorum vs diyerek uyumamak icin bahaneler buluyor
Şuan ki düzen yanlış ama bu söylediğinizde yanlış. 1 yaş çocuğu öğlen uyumazsa dayanamaz yani mumkun değil yazık. Uykuya da ihtiyacı var çocuğun ama düzenli saatlerde. Bence şuan sütten kesmek yanlış hareket. Uyanma saatini erkene çekmeniz gerekiyor. Evet bu ilk 1 hafta sizinde bebeğinde uykusunu tam alamamasına sebep olur ama kalıcı ve düzenli bir çözüm olur.Erken kaldırsam, gündüz hiç uyutmayıp akşam 8de uyursam bikaç gün diretsem olur mu sizce
Bu gibi bir durum değil lakin iki örnek vermek isterim.Merhaba hanımlar. Başlıktan anlayacağınız üzere 1 yaşında çocuğum var. Uyku ve beslenme düzenimiz berbat. Son dönemler de asla gece 2-3den önce uyumuyor, gece çok sık uyanıyor ve gündüz de tam uyanması haliyle 12-1 buluyor. Daha çok erken olmasına rağmen uzun süredir de öğlen uykularımız teke düştü. Öğlen 4 gibi uyuyor 5-6 gibi uyanıyor ve gece de çok geç uyuyor. Erken yatırmayı başarabilsem bile (11 civarı) mutlaka 1 saat uyuyup uyanıyor. Geç kalktığımız için ara öğünümüzde 2 ye düştü. Kahvaltı ve akşam yemeği. Öğleye fırsat olmuyor. Gece geç saatlerde genelde bir öğün daha yapıyoruz. Ve asla doğru düzgün bişey yemiyor. Tabağını bitirmesi çok nadirendir. Süreklii emmek istiyor. Abartmıyorum 20 dakika da bir hatta bazen 10 dakikayı buluyor. Memeyi emzik sanıyor artık. Ve gün boyu aşırı derece de huysuz sürekli mızmızlanıyor. Gün boyu uslu durduğu zaman 1 saat bile değildir. 4 yaşında bir oğlum daha var ve inanın tüm düzenim alüst olmuş durumda. Emzirmeyi bırakmalı mıyım sizce? Yemeği ve uykusu düzene girer mi? Bi yandan da çok küçük olduğunu düşünüyorum içim sızlıyor ama böyle de çok bozuk bi düzen içinde oluyoruz. Napacağımı şaşırdım, aynı durumu yaşayan ve atlatan tecrübeli annelerim lütfen bana yardımcı olur musunuz?
Olur. Erken kaldırın gündüz uyku süresini azaltın, iki kez uyuyorsa bir kez uyutun. Bir kaç gün deneyin ama şu var dışarı çıkarın parka götürün biraz yorulsun uykudan önce. Anne sütüne devam ediniz, bebeğinizin uykusu düzelmeli. Gece uyanmazsa emzirmeyin bu süreçte. Bebekler stres hormonu salgıladığı zaman daha zor uyur. Hiç uyutmazsanız bu seferde daha zor uykuya dalacaktır. Azıcık kısa uyku olmalı gün içinde.Erken kaldırsam, gündüz hiç uyutmayıp akşam 8de uyursam bikaç gün diretsem olur mu sizce
Yemeyen yemiyor. Uyumayan uyumuyor. Benimki gece kalmazdı memeden sonra. Bu ara su için kalkıyo çok. Ama yine aynı yani yetişkin gibi çocum erken asla uyumuyo 7de kalksa da gidiyo 12de yatıyo.
Direk uyandıramazsın zaten öyle yaparsan çocuk saçma sapan saate uyuyakalırDirek erken uyandırsam sorun olur mu
Direk uyandıramazsın zaten öyle yaparsan çocuk saçma sapan saate uyuyakalırDirek erken uyandırsam sorun olur mu
Arkadaşın düzeni hakkında birsey diyemem ama bizimde benzer malesef tek fark bizimki 8 dedimmi hatta bazen 7de uyanır ama uyuması 10u buluyor gece 2 bucuk 3 gibi başlayıp 5e Kadar emmek icin sık sık uyanıyoruz kahvaltı 11 bazen 1 buluyor cunku uyaninca emmek istiyor sadece ve 10 gibi tekrsr bi yarim saat uyuyor mesela bugun o yarim saatlik uykuyla duruyoruz öğle yemeği muz ve yogurt aksam yemegi yedirebilirsek yicek yoksa mızmızlanarak 9 bucuk 10 olcak saat uyumak icinSabah kalkış saatini erkene (en geç 8.30) çekmediğiniz sürece uykusu düzene girmeyecek, kendisi de uykusuzluktan perişan olduğu için sürekli memede muhtemelen.
Biz de 6.aydan 12.aya kadar benzer Bi uyku düzenindeydik. Öğlen 1 de uyanıyorduk.4 gibi uyuyup 6 gibi uyanıyordu. Ondan sonra uyutmayayım da 9-10 gibi gece uykusuna yatsın diyordum ama dediğiniz gibi akşam 9 gibi uyuduktan 1 saat sonra uyanıyordu ve gece 1 de ancak uyuyordu.Haklısınız kahvaltı faslı bitene dek saat 2-3ü buluyor. Acaba şuan biri gelir mi birden gelirse kahvaltı henüz ortada stresi çok kötü. Ev işi yemek derken gün bitiyor. Bende bedenen değil ruhsal olarak çöküntüdeyim