1 yaş gece maması. Gece 6 kere uyanan bebek.

prensesilya

Merhaba kk :)
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2015
610
328
38
Merhaba kk nasılsınız
Benim bir sorunum var bebeğim tam 1 yaşında ama 34 haftalik doğdu şu ana etkisi var mı bilmiyorum detay olarak yazdım
Gece 6 kere kalktığı oluyor kimi su veriyorum kimi mama veriyorum mamayi ve suyu fazla kacirirsak kesinlikle çişi beze geçiyor. Mama vermeyip sadece su versem yarım saat sonra tekrar uyanıyor. Saat 20.00de yarım muz cicibebe veriyorum ezip. 21.00 de 5 kaşıklık bebelac. Ama gece çok uyanıyor artık gerçekten yoruldum. Bi de çalışıyorum bitkin hissediyorum uykusuzluktan
Tok tutan ne verebilirim akşamları ve gece uyaninca siz de mama veriyor musunuz yoksa sadece su mu veriyorsunuz?

Ac olmayabilir.
Oda isisi fazla ya da dusuk olabilir, odasi havasiz olabilir. Gun icindeki uykulari duzensizdir, yattigi yerden mutlu değildir.

Yani sadece ac olmayabilir annesi, ac olduguna eminseniz irmikli meyveli gece mamalari hazirlayabilirsiniz.

Uyanmasının açlıkla bir alakası yok bence. O yaşta açlıktan uyanmiyorlar zaten,uyanmamalari da gerekiyor. Muhtemelen diştir yada uyuduğu ortamın ısısı uygun değildir. Benimki de 1 yaşında 2 gün önceye kadar bizde oyleydik 2 gündür masallahimiz var.

Ya maşallah siz ne veriyorsunuz akşamları yatmadan önce ? Gece mama yiyor mu bebiş? Ben son verdiğim muzlu cicibebenin onu doyurmadigini düşünüyorum. Oda ısımız güzel uyku tulumu ince. Gece uyaninca mama verince uyuyor ben de aciktigina bağlıyorum

Benim oğlum 19da yemek yiyor(bitirmiş oluyor o saatte yani) 20de emziriyorum ve 20.30da yatıyor. Yatmadan muhallebi vermiyorum ben. Bir ara denedim ondan mı bilmem ne alaka onu da bilmiyorum çok zor uyudu çok ağladı. Benimkide uyandikca emiyor öyle uyuyor alışkanlık tamamen açlıktan değil.

Cicibebe çok şekerli ya belki enerji veriyordur oğlunuza.
Yoğurtlu falan bir şeyler vermeyi deneyin. Belki sindirimi zorluyordur hani ondan uyanıyordur. O uyanıp bir şey emmek istemesi açlıktan olmayabilir ihtiyaç duyuyordur rahatlamak için

Açlıktan uyanmıyor sürekli yedirmeyin gece temas istiyor olabilir çalışıyorum demişsiniz sizi özlediği için yapıyor olabilir. En önemlisi diş çıkıyor olabilir su vermek yerine dis sancısı hafifletebilirsiniz bir de ağlayarak mi uyanıyor

Anladım teşekkür ederim

Olabilir evet değiştirmek istiyorum akşam son menüsünü ama ne yedireyim ne tok tutar bilemiyorum

Uyanıp çığlık atıyor çığlık atınca yanına geleceğimi biliyor hemen gelmezsem o zaman ağlamaya başlıyor. Mama verince uykuya devam ediyor. Su verirsem uyuyup yarım saat sonra tekrar uyanıyor. Son gece menüsünü değiştirmek istiyorum ama beynim sıfırlanmış gibi uykusuzluktan. Ne yapayım en son ne yedireyim bilmiyorum. Diş için jel sürüyorum. Teşekkür ediyorum

Benim doktorum yulaf unundan muhallebi önermişti gece için tok tutan bişey içine meyve pekmez falan da konuluyor

Tok olsa da uyanabilir. 3 yaşta hala kesintisiz uyumuyo beni yokluyo illa ki. Bazen anne sen de burda uyu diyo sarılıp yatıyoruz.

Hiçbir zaman bazı soruların cevabına ulaşamayacağız belli ihtimaller hep var

Geçecek annesi hepsi geçecek inşallah yorgunuz ama değiyor öpüyorum

Akşam sizinle birlikte ne yiyorsanız yiyebilir. gece maması olacaksa 7aylikdan itibaren bebek irmiginden yada yulaf unundan az suyla pişirip meyve pekmez ceviz katıp gece maması yapardım . Cici bebe hiç vermedim çok şekerli ve katkı maddesi çok. Muz tatlı cicibebe tatlı fazla.
Diş içinde tedagil öneririm.
Bazen hiç nedensiz sadece meme istediğinden uyaniyorlar geçiyor zamanla.

Merhaba ; benim de bebeğim 17 aylık...Bazen diş çıkarma yüzünden kalkıyorlar ve bıberona sarılabılıyorlar acıdan..Bizler nasıl kendımızı bazen ellerımızı sıkarak o acıyla bı yerı sıkarak rahatlatıyoruz sanırım o sekılde davranıyorlar..

Diğer deneyimim..Diş olmadıgına emin oldugum gecelerde ve tok olduguna emın oldugumda sıcaklık ayarıyla ve kıyafetıyle alakalı düşündüm..Yatağımız peteğin yanında ince dahi olsa uzun kollu ve atletli bebeğin sırtı terlıyor ve bu ıslaklıktan rahatsız olup kalktıgını dusunerek,atlet ve tısortle altı uzun gıydırerek yatırdım ve bingooo...o gece sadece 1 kere süt içmek için uyandı...
Altınıda doldurmadı sabaha kadar..Yani üşümemiş ama bunalmamısta..

Bu gece beslenmesi alıskanlıkla alakalı kırmak ıstedım salladım..Sevdim,kucagıma aldım ama kabul etmedi..Kendı bırakana kadar sadece gecelerı 1 bıberon süt veriyorum..

Benim deneyimlerimde bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…