Valla sizi cok ii anliyorum. Ben de ogluma tel vermezdim tv den acar yedirirdim. Sonra kapatirdim o da sorun cikarmazdi. Bagimlisi da olmadi. Cogunlukla kendi kendine oynar tv de cizgi film acik olsa bile bes dkkaligina bakar oyununa geri doner. Bu sene anasinifina basladigi inic gunun yarisi okulda geciyor zaten. Hafta sonu da jimnastigimiz var. Bu da etkili evde sikilmiyor ve tv tyada tele dusmuyor. Oncesinde de hep yaz kis disari cikarirdim her gun. Yeme olayimiz hala bazen tv ile oluyor. Ozellikle babasi evde yoksa biz ikimiz yiyorsak biseyler izleyerek yemek istiyor. Ama bagimli olmadigi saatlerini tv yada tel basinda gecirmedigi surece cok da bir zarari olucagini dusunmuyorum acikcasi. Ne cocuklar var otobuste bile elinde tel ile anca oturuyor sakin duruyor.Merhaba oğlumun yeme sorunu ile ilgili defalarca konu açtım yine benzer bir sorun ben 1 yasa kadar sıfır ekranla gelmistik ancak şuan yemek zamanı telefondan yasina uyacak cizgifilmler şarkılı animasyonlar acıyorum çünkü başka türlü yemiyor bir yandan zararından korkuyorum ne yapacağımı şaşırdım artık yemek saati geldimi ben çok geriliyorum onada çok fazla kalmıyor ama en azından o sırada biraz olsun yediriyorum nolur bilgisi olan çözümü olan yazsın hazırlarken ayrı sorun yedirirken ayrı
Siyah ekranı denediniz mi ? Müzik çalıyor ama Tv kapali gibi.Merhaba oğlumun yeme sorunu ile ilgili defalarca konu açtım yine benzer bir sorun ben 1 yasa kadar sıfır ekranla gelmistik ancak şuan yemek zamanı telefondan yasina uyacak cizgifilmler şarkılı animasyonlar acıyorum çünkü başka türlü yemiyor bir yandan zararından korkuyorum ne yapacağımı şaşırdım artık yemek saati geldimi ben çok geriliyorum onada çok fazla kalmıyor ama en azından o sırada biraz olsun yediriyorum nolur bilgisi olan çözümü olan yazsın hazırlarken ayrı sorun yedirirken ayrı
İlk defa duydum , böyle bir uygulama falan mı var , kızıma şimdiye kadar tel , ekran, hiçbisey göstermedik ama git gide işimiz zorlaşıyor beslenmeden dolayı, ben de direniyorum ekranla buluşturmamak için, siyah ekran işe yarar mı ki...Siyah ekranı denediniz mi ? Müzik çalıyor ama Tv kapali gibi.
Bende yemek sırasında açıyorum mecburen çünkü başka türlü yemiyor. Ama onun dışında açmıyorum. Şuan 3 yaşında o sınırı biliyor sadece yemek yerken çizgi film açılabileceğini sanıyorMerhaba oğlumun yeme sorunu ile ilgili defalarca konu açtım yine benzer bir sorun ben 1 yasa kadar sıfır ekranla gelmistik ancak şuan yemek zamanı telefondan yasina uyacak cizgifilmler şarkılı animasyonlar acıyorum çünkü başka türlü yemiyor bir yandan zararından korkuyorum ne yapacağımı şaşırdım artık yemek saati geldimi ben çok geriliyorum onada çok fazla kalmıyor ama en azından o sırada biraz olsun yediriyorum nolur bilgisi olan çözümü olan yazsın hazırlarken ayrı sorun yedirirken ayrı
Tvden YouTube yi açıp ekran karartma yapılıyor. Ben de tam bilmiyorum nasıl yapıldığını ama youtubede izlerseniz bulursunuz.İlk defa duydum , böyle bir uygulama falan mı var , kızıma şimdiye kadar tel , ekran, hiçbisey göstermedik ama git gide işimiz zorlaşıyor beslenmeden dolayı, ben de direniyorum ekranla buluşturmamak için, siyah ekran işe yarar mı ki...
Denedim ama ozaman hareket halinde olduğu için yemek yerken sorun zaten başka türlü ekran açmıyorum anca çok çok zor durumda kalırsam yemekte otursun diye mecbur kalıyorumSiyah ekranı denediniz mi ? Müzik çalıyor ama Tv kapali gibi.
Evet ama oğlum yemiyor sorun o bu yöntemle yeni yeni yumurta et ve balığı azda olsa yemeye başladı yoksa imkanı yok aç yatıyor ama yemiyor sevdiği birsey bile olsa 3-4 kaşık sonrası kalkıp gidiyor doydugunu anlamadığını düşünmüyorum çünkü doyunca yemiyor ağzını acıyor hiç sevmedigi birseyi böylede yemiyor zatenBu yemek yerken ekran olayını uzmanlar hiç önermiyor. Sebebi de ekrana maruz kalıyor olmalarından farklı olarak doyduklarini anlayamıyor oluslariymis. Ekrana kendilerini kaptırdıkları için yemeğe odaklanamiyorlar doğal olarak ve sonucunda mide bağırsak problemleri yasanabiliyormus. Benim oğlum da yeni 1 yaşına girdi. Acıkınca illa ki yer zihniyetliyle zorlamadan ilerletiyorum. Büyük konusmiyim ama bişey izletmek en son başvuracağım yöntem. 8 yasinda kuzenim var onu gördükçe bu yontemden iyice nefret ediyorum zaten kız bişey izlemeden yemek yiyemedigi için okulda aç kaliyormus.
Aynen bende başka zaman açmıyorum anca tuvalete gitmek için bazen çünkü başka türlü bırakmıyor gerçi farkedince ozamanda bırakmıyor geliyorBende yemek sırasında açıyorum mecburen çünkü başka türlü yemiyor. Ama onun dışında açmıyorum. Şuan 3 yaşında o sınırı biliyor sadece yemek yerken çizgi film açılabileceğini sanıyorzararın ne kadar azını alsak kardır. Varsın sadece yemek yerken izlesin
Bizimki de çabuk sıkılıyor ondanda zaten öyle bağımlı falan değil ki başka türlü yemiyor mecbur kalıyorum izlerken bile zor yiyorValla sizi cok ii anliyorum. Ben de ogluma tel vermezdim tv den acar yedirirdim. Sonra kapatirdim o da sorun cikarmazdi. Bagimlisi da olmadi. Cogunlukla kendi kendine oynar tv de cizgi film acik olsa bile bes dkkaligina bakar oyununa geri doner. Bu sene anasinifina basladigi inic gunun yarisi okulda geciyor zaten. Hafta sonu da jimnastigimiz var. Bu da etkili evde sikilmiyor ve tv tyada tele dusmuyor. Oncesinde de hep yaz kis disari cikarirdim her gun. Yeme olayimiz hala bazen tv ile oluyor. Ozellikle babasi evde yoksa biz ikimiz yiyorsak biseyler izleyerek yemek istiyor. Ama bagimli olmadigi saatlerini tv yada tel basinda gecirmedigi surece cok da bir zarari olucagini dusunmuyorum acikcasi. Ne cocuklar var otobuste bile elinde tel ile anca oturuyor sakin duruyor.
Çok bağımlılık derecesine gelmesin. Sonra uzaklaştırması daha zor olur.Aynen bende başka zaman açmıyorum anca tuvalete gitmek için bazen çünkü başka türlü bırakmıyor gerçi farkedince ozamanda bırakmıyor geliyorbizimki zaten ondanda sıkılıyor Bi yerden sonra ilgisini kaybedip bırakıp gidiyor
Bakacağım inşallah, teşekkür ederim ☘Tvden YouTube yi açıp ekran karartma yapılıyor. Ben de tam bilmiyorum nasıl yapıldığını ama youtubede izlerseniz bulursunuz.