- 17 Haziran 2011
- 5.432
- 3.145
- 373
canım bak bence diyet yapma , yeme alışkanlığını değiştir tamamen.
diyet yapıp yapıp 50 kg da verebilirsin ama bırakınca alırsın hepsini
çünkü diyette yeme şeklini dönemsel olarak değiştiriyorsun oysa bütün hayatına dahil etmelisin bu durumu.
artık hep aynı şekilde yemelisin.
ben öyle yaptım. sporu kattım bi defa hayatıma ve yeme şeklimi düzenimi tamamen değiştirdim.
tabiki istedeğin şeylerlerden ye hatta istediğin kadar ama bi kaç günde bir yada haftada bir yap bunu.
bak şimdi benim bi ark. vardı kız 135 kiloydu 1 yıl içinde 80 kiloya indi.
ama yeme şeklini tamamen değiştirdi bu kız. şöyle anlatayım
mesela biz ikimizde kumpiri lahmacunu haamburgeri kokoreçi pizzayı çok seven tiplerdik.
dışarı çıktğımızda eğer öğlen hamburger akşamüstü de pizza yiyeceksek bunu yapmadık.
o gün için bi kadar verdik mesela sadce pizza yedik ama doyana kadar yedik patlayana kadar hatta.
ama akşam sadce salata yada ızgara yedik ekmeksiz. biz öğlen çok yedik akşam az yedik ve spor yaptık mutlaka.
mesela o kokoreç yedik öğlen, akşam sebze yedik ekmeksiz yine yada sadce meyve yedik.
yani en sevdiğimiz şeyleri bir güne sıkıştırmadık.
şimdi gene yiyor arkadaşım çıktı mı pizzasınıda kokoreçinide söğüşünü de hatta iskenderini kumpirini herşeyini ama bir güne sadece bir tanesini sıkıştırabiliyor.
ve asla ümitsizliğe kapılma. çok kilo alıp vermek vücuitta çatlaklara falan yol açar bunu yapma
hemen silkelen ve bir daha asla kilo alıp alıp vermicem de. bi kere ver ve öyle kal.
mutlu kal.![]()
evet canım ben artık hayatımı değiştiricem başladım buna sporumu aksatmıycam dedıgın gibi düşünüyodum ilerisi için zaten,aynen onu uyguluycam ama öncelıkle diyetle atayım fazlalarımı sonrasında düzenli beslenicem salmıycam kendımı..
tatilde yedigim yemeklerı görsenız düşer bayılırdınız heralde:)