- 22 Mart 2007
- 2.139
- 417
- 40
-
- Konu Sahibi cicikizsinem
Farklı bir metin görünce de okuyor mu?selam hanımlar kızım bu sene 1.sınıfa başladı yazmada çok iyi fakat okurken ezbere okuyor lale yi görüyor mesela hemen hecelemeden lale diyor lel okurken epey zorlanıyor harfleri birleştirmede içinizde bunu yaşayan var mı?
bazen karışık soruyorum eşim ezberliyor dedi o sebeple çocuğa kızdığı oluyorİçinden heceleyip direk oluyor mu acaba her yazılanı ezberlemesi mümkün değil içinden heceleyip söylüyordur,okuma yazmayı söktüyse maaşallah 2.dönemde öğreniyorlar diye biliyordum:)
okuma kartları var sıralaması farklı orda mesela a lara geçtiler lal i 30 saniye sürüyor düşünmesiFarklı bir metin görünce de okuyor mu?
İcinden düşünüyor direkt söylüyor o zaman.okuma kartları var sıralaması farklı orda mesela a lara geçtiler lal i 30 saniye sürüyor düşünmesi
Kaç hafta oldu okul acilali yapmayın ya yazıktır çocuklara. Sizler 1 ay olmadan okudunuz mu hemenselam hanımlar kızım bu sene 1.sınıfa başladı yazmada çok iyi fakat okurken ezbere okuyor lale yi görüyor mesela hemen hecelemeden lale diyor lel okurken epey zorlanıyor harfleri birleştirmede içinizde bunu yaşayan var mı?
Benim oğlum da öyle. Sınıfın geneli bu şekilde okuyormuş .öğretmeni bunun normal olduğunu söyledi. Başta ezber olacağını heceleme mantığını zamanla anlayacaklarini ,hatta kimi öğretmenin metin vererek ezberletip öğrettiğini ,bunun da bir öğrenme sitili olduğunu söyledi . Bende endişeleniyordum.bastaselam hanımlar kızım bu sene 1.sınıfa başladı yazmada çok iyi fakat okurken ezbere okuyor lale yi görüyor mesela hemen hecelemeden lale diyor lel okurken epey zorlanıyor harfleri birleştirmede içinizde bunu yaşayan var mı?
Ben okusun demiyorum gayet sabırlıyım ezbere okumaması için neler yapmalı diye sormak istedimKaç hafta oldu okul acilali yapmayın ya yazıktır çocuklara. Sizler 1 ay olmadan okudunuz mu hemen
teşekkür ederim haklısınız acele etmiyorum sadece genel olarak bu mu yaşanıyor bilmek istedimya ben hatırlıyorum, öğretmenler gününde okumayı 24 kasım oluyor o zaman sökmüştüm. ve sekizinci okumayı sökendim, sınıfın çoğunluğu okuyamıyordu. hocanın okutacağı yeri de ezberlemiştim halen daha hatırlıyorum, sonra okumayı söktü oldum. şimdi sorunum var mı yok. acele etmeyin.
bu arada kardeşim de okumayı ilk söktü sınıfta ama hayatı boyunca çok başarılı bir öğrenci değildi. ben ise hep başarılı oldum. çocuğu zorlamayın