İlköğretim Yorum ve Soruları 1.sınıf yeğenim şiddet tanımı

destina0505

Kül kedisi
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Ağustos 2007
665
699
Merhaba anneler bir anne olarak çok çaresizim... Yeğenim bu sene 1.sınıfa başladı çok hareketli el kol hareketleri var arkadaşları rahatsız ediyor kavgalar oluyor çocuklarda vuruyor karşılıklı itişme dövüşme bizim eksiği çok hareketli olması öğretmen çocuğun içinde şiddet var sizce 6 yaş çocuk için şiddet tanımı doğrumudur bilinçsiz yaş gurubu olarak değerlendiriyorum

Eğer çocuk bu yaşına kadar şiddete maruz kalmış ya da şiddet içeren programlar izlemiş, oyunlar oynamış ise bu davranışına yansıyor. Vurmak öğrenilen bir eylemdir, kimden öğrendiğini sorgulayın.

Suanda ki cocuklar gayet herşeyin bilincinde hatta fazla zekiler
O yüzden siddet egilimi var deniliyorsa uzman görüşü icin en azından bi psikologa götürülebilir

Hareketli bir çocuk apartman dairesinde yaşıyorlar yaramazlık yapınca kızma ceza benzeri tarzı şeyler arada ellerine popusuna vurmalar oluyordu.tablete izlediği oyunlar yaşına göre değildi etkilemiş olabilir..

Ne demek bilinçsiz yahu. Siz de çocuğu aklayacagim diye abartmissiniz. 6 yaşında çocuk elini kolunu bilinçsiz savurmaz ve zarar verdiğini gayet farkında olur.

Suanda ki cocuklar gayet herşeyin bilincinde hatta fazla zekiler
O yüzden siddet egilimi var deniliyorsa uzman görüşü icin en azından bi psikologa götürülebilir
Ablamda ne yapacağını şaşırdı ana okul öğretmenide bu tar bir yorum yapmış bizde zamanla geçer bizde zamanında öyleydik ne kadar doğru çocuk ve aile şimdiki zamanda çok içi içiçeler bahçe yok... ama şiddet tanımı doğrumudur bu yaş için çok küçük yaramaz olur itmeler kavgalar bana bilinçsiz olduğu için diye düşünüyorum tabi yanlış düşünüyor olabilirmde...

Ne demek bilinçsiz yahu. Siz de çocuğu aklayacagim diye abartmissiniz. 6 yaşında çocuk elini kolunu bilinçsiz savurmaz ve zarar verdiğini gayet farkında olur.
Aklama gibi mi geldi size? Benim çucuğu aklama gibi bir derdim yok tecrübeli annelerden yorum bekliyorum çocuk psikolojisi hakkında bilgi sahibi değilim bu tarz sorunlarla karşılaşan annelerden fikir almak isterim...

Aklama gibi mi geldi size? Benim çucuğu aklama gibi bir derdim yok tecrübeli annelerden yorum bekliyorum çocuk psikolojisi hakkında bilgi sahibi değilim bu tarz sorunlarla karşılaşan annelerden fikir almak isterim...

Benim de çocuğum yok ve psikolojisini de bilemem ama 6 yaşında okula giden birseyler öğrenebilen, konuşmayı bilen saglikli bir çocuk başkalarına zarar verirken gayet bilinçli olur. :)

Benim de çocuğum yok ve psikolojisini de bilemem ama 6 yaşında okula giden birseyler öğrenebilen, konuşmayı bilen saglikli bir çocuk başkalarına zarar verirken gayet bilinçli olur. :)
Çaresiziz yeğenim karşısında anlatıyoruz okulda cezalar alıyor karşımıza alıp sakin konuşuyoruz olmuyor kızıyoruz olmuyor söz veriyor hemen akabinde tekrar tekrar aynı şeyler şaşırdık kaldık ablam ağlıyor sürekli mutsuz çünkü çok yorucu... Okuldaki kavga sebebi yeğenimin el kol hareketleri var karşıdaki çocuklar hoşlanmıyorlar... başkası kavga etse hemen dayak yiyen kişiyi savunuyor paylaşımcı dersleri çok iyi merhametli böyle bir çocuk... bilinçli coçuk hiçmi çekinmez? yaşı ilerledikçe değişirimi yada öğretmenlerin dediği gibi içinde ki şiddet ileriki yaşlarda devam ederimi düşündürüyor bundan sebeplerden böyle cocokları olan annelerden fikir almak istedim...

Etrafında gördüklerinden ve TV de izledikleri den dolayı şiddet duygusu cocuklarin içine yavaş yavaş işliyor. 6 yaşında bir çocukta inanayacaginiz kadar şiddete meyilli oluyor. Bu yanlış bir tanım değil. Aynı sizin yeğeniniz gibi bir ogrencm var 6 yaşında sizin anlatiginix davranışlar onda da var. Hatta okulda bu davranışlar sizin evde gördüğünüzden çok daha fazla oluyor çünkü anne baba yok tenefüste öğretmen de olmayınca rahat rahat zarar veriyor. Daha bugün arkadaşının eline kalem saplamis çocuğun elini öyle bı kanatmis ki. Bu şiddet duygusu zamanla kendiliğinden geçecek bı şey degil. Çünkü bende çok konuşuyorum ceza veriyorum anne konuşuyor olmuyor. Gün geçtikçe daha kotu oluyor bu çocuklar. Şiddet şiddeti doğuruyor malesef kesinlikle bı pedegog a gitmenizi ve bu iş daha fazla zararlı boyutlara ulaşmadan onleminizi almanizi tavsiye ederim.

M Teşekkür ederim pedegog önerinizi annesine ileteceğim... Benim yeğenim el kol hareketleri var arkadaşlarını sıkıyor elliyor biz bunu yapma deyince şaka yapıyorum diyor bir türlü anlatamadık... Hareketli, bide okulda iki kişi kavga etse yeğenim kim hırpalanıyorsa onu tutoyor ve koruyor hiç yere kavgaya karışıyor...hoca memnun zeki merhametli paylaşımcı sosyal bir çocuk diyor...el kol hareketleri ve bide gereksiz yere kavgalara müdahil olması...

Konuyu henüz görüyorum. Umarım tavırları değişmiştir. Anlattıklarınız dürtüsel bir çocuk, siz ne kadar anlatırsanız anlatın, o yine yapacaktır çünkü beynindeki dürtü kontrol mekanizma çalışmıyor olabilir. Tabii ki bilinçli karşısındakine zarar verdiğinin farkında ancak zarar verdikten sonra farkında olabilir. Bunu anlamanın en iyi yolu öncelikle bir pedagogdan - pedagog desteğinin yeterli olmaması durumunda bir çocuk psikiatristinden yardım almanızdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…