İlköğretim Yorum ve Soruları 1. Sınıf için desteklerinizi bekliyorum

Uykuya yatasıya uyuyup kalıyo ama 9dan önce yatırsam 7de kalkıyo o zaman da okulda uyuyup kalır 17den sonra o yüzden 10gibi yatıyo
Okul saatleri zaten çok saçma ya ama 10dan sonra uyuması da iyi değil. Benimki akşam 8bucuk 9gibi yatıp sabah 8de kalkıyor,8bucuk 12bucuk arasi okulda,öğle uykusu zaten yatmıyor. Dediğim gibi geçen sene daha geç yatıyordu ve çok olumsuzluklar yaşadık.Kaliteli uykunun önemini pedagogtan öğrendik,ben bu denli önemli olduğunu bilmiyordum.
Bence 1-2hafta erken yatirmayi deneyin,odevi modevi de sabaha birakin,değişim göreceksin ben inanıyorum. Balık ceviz badem meyve sebze yönünden de bol bol destekle,okul konusunda da çok üstüne gitmemeye çalış.Zordur tahmin ediyorum,Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:

2 senedir bu düzende olabilir fakat bu okula basladigi ilk yil. Bircok bilgi üzerine geliyor. Cocuk yorgunluktan algilamayabilir. Elbette kosullarinizi bilmiyorum fakat saatler cok cok önemli. Simdi arkadasini birakmak istemez fakat böyle zorlanirsa 2. yada 3. sinifta yine degistermek zorunda kalacak ve o zaman daha zor olur.

Ben bile aksam 5e kadar calisiyorum pert oluyorum. Eve geldigimde bende bir yetiskin olarak ders istemezdim. Yani birak bir 6 yasindakinin saat 7'ye kadar kalmasi.

Bana isteksizlik gibi geliyo çünkü boyama ödevini seviyo çizgileride seviyodu şimdi ondan sıkıldı çünkü okuyarak yazmasını istiyoruz öğretmende bende
Bilmiş konuşur hatta bazen ukala bile davranır. Öğrenmeyi kendi istiyorum desede bence istemiyo bütün yaz oyunla geçince daha okula adapte olamadı

Evet saat cok cok önemli. Bu bebeklikten bile baslar. Cocuk uyku saatini kacirirsa daha zor uykuya daliyor. Ve anne baba cocuk ile beraber kisir döngüye giriyor. Benim kizimda uyku saati gectiginde daha hiperaktif oluyor. Sanirsin hic uykusu yok ama tam tersi.

Türkiyede bu hususa ne yazikki yetirici kadar önem verilmiyor. Sizin adiniza mutlu oldum evladinizda olumlu sonuclar gördügünüz icin.

Aynı durumdaydık iki yıl önce küçük kızım asla izin vermiyordu ders yapmamıza ilk onbeş harfi ezberlemis kuzum (öğrenmemis ezberlemis) sonrakileri ezberleyemedi tabi üst üste yeni harfler gelince durum ciddiye bindi bizim sitede ilk okul öğretmeni bir bayandan haftada üç gün ders aldık ikişer saat iki ayda hallettik şükür , özel dersi deneyebilirsiniz

Dediğim gibi önerilere açığım 8.30 en geç 9da yatırcam ödevler sabah dinlenmiş kafayla belki daha rahat olur hem yaptığı kadar yapsın zorlamam böyle deneyelim faydasını görürüz inşallah

Daha çok erken harfler geldikçe öğrenecek sırayla.
Çok zorlamayın sıkılır.
Benimki de karıştırıyordu öğretmeni hepsi başta öyle olur korkmayın dedi öyle de oldu. 1. Dönem bitmeden 1 ay önce söktü okumayı.

Burası küçük ilçe araştırıyorum ama öğretmen de araştırıveriyo öğretmen olur yardımcı bi kitap olur bi bakayım haftasonu dedi

İnşallah ya burdki yorumların çoğu öyle söylüyo galiba ben fazla acele ediyormuşum bundan sonra sakin sakin ilerlicez

Haklısınız ama öğlen 2de başlıyo derse kızıma kalsa o yorulmadım diyo daha fazla kalmak istiyo okulda bizim tek sıkıntımız öğrenmeyle ilgili birde bu yeni sistemi ben de onunla yeni görüyorum biz a b c diye öğrendik sonra okuduk şimdi sadese sesleriyle öğretiliyo harfler ben de bilemediğim için tam yardımcı olamıyorum diye düşünüyorum ve kızıma sevebileceği şekilde doğru öğretmek istiyorum

Biz şuan kızımın öğretmeniyle devam ediyoruz özel derse, rica etseniz kimse duymaz hocam aramızda kalır deseniz ders verir ücreti mukabilinde
Zaten ücretli öğretmen kadrolu değil belki kabul eder bi sorarım öğleden mnce uygun vakti varsa iyi olur
Hoş söylemivez desek benim kız söyler kesin arkadaşlarına

Bizim okulda öğlen ikide başlıyor akşam 7 de evde yorgun halde bir süru ödev gerçekten çok zor

Canım okul saatleri biraz kötü sizin.sabah 8:40 öğlen 3 bizim.birde öğlen yemeğine geliyor 1 saat kadar.her çocuk bir değil üzülmeyin.okul başladığında kızıma çizgi çektirmiyordum.sonra harflere geçince çok sevdi.tabi zorlandığı zamanlarda oldu.daha çok Yen'i zamanla oturur.geçen yıl "Ölürsem mezarıma Ela Lale gelmesin olurda gelirlerse bari el ele vermesin" modumdaydım.Ama geçiyor merak ermeyin

İnşallah ya burdki yorumların çoğu öyle söylüyo galiba ben fazla acele ediyormuşum bundan sonra sakin sakin ilerlicez
Aynen. Hatta ezberleyecekler ilk harfleri hatta kelimeleri görünüşünden. Okumadan ne olduğunu ezbere söylicek.
Hepsi normal. Ben çok üzerine gittiğimde stres yaptı hep, sonra ne zaman akışına bıraktım kendiliğinden geldi hepsi.
Şuna bakıp bakıp gülün

Zaten ücretli öğretmen kadrolu değil belki kabul eder bi sorarım öğleden mnce uygun vakti varsa iyi olur
Hoş söylemivez desek benim kız söyler kesin arkadaşlarına
Tembihleyin bak öğretmenini okuldan atarlar yasak diye maşallah benim kızım üçuncu yılımiz kimseye söylemedi kuzum

Aynı anda

Bence sakin olun hamilesiniz boş yere stres yapmayın derim.
Siz gerildikce kiziniz bu durumdan etkileniyor.
Benim kizimda 1. Sinifa basladi ogrenme acisindan sikinti yok ama okulda durmuyor.
Size tavsiyem çocuğunuzu gozlemlemeniz.bu dogrultuda bir pedagogdan yardim alabilirsiniz.
Dikkat eksikligi olup olmadigi konusunda.
Eglenerek oynayarak ogrenmeyi deneyin harfleri renkli kagitlara yazip odalara asin derim.bence en kisa zamanda atlatacaksiniz.sadece biraz sabir

Bizim okulda öğlen ikide başlıyor akşam 7 de evde yorgun halde bir süru ödev gerçekten çok zor
Bizim uyum haftamız olamadı kaynak setlerimiz geç geldi derken biraz geç başladık oda kötü etkiledi
İnşallah zamanla bi düzen oluşturcaz evde de acele ediyorum biliyorum ama verimli bi anne olmak istiyorum benim ilgilenen annem babam olmadı ablam da yardım etmedi herşeyi tek yaptım çok özenirim ailesiyle oturup ders çalışanlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…