- 29 Mayıs 2010
- 31.231
- 84.542
-
- Konu Sahibi sleepy angel
Ben kendim de sakinleşmek için çalışıyorum böyle faydam olmaz biliyorum hamilelikden mi bilmem aşırı gerginim ama haklısınız böyle olursa da çocuk bıkcakOkul saatleri cok kötüymüş yaa ilk defa duydum bu saatleri...haklisiniz cocuk yorgun eve geliyor yemek ye nefes al derken uyku saati geliyor...
Cok üstüne gitmeyin ustune gittikce ters tepebilir okul fobisi oluşabilir....renkli kartlar yapin hafta sonu onlarla harfleri tanitin oyun haline dönüştürün...
Benim kizda bu sene anaokulunda ogretmen cizgi calismasi veriyor 1 sayfa yarisindan sonra gerilmeye basliyorum icimden sayiyorum 1-2-3 derin nefesler aliyorum.... çünkü surekli ben bunu biliyorum yapmama gerek yok diyor...
Gecen sene kreste yapmislardi simdiden bıkkınlık mi geldi anlamadık....
Program inrdik çok güzel aslında oyunları var e yi bul diyo benimki elle yi işaretliyo elleyi bul diyo l yı seçiyo aslında bi alışsa çok sevcek telefon mu zoeluyo ekranı mı küçük tablet mi alsak oda doğru olur mu bilemiyorumGeçen sene kızım 1.sinifti. Ela ile Lale 'den... El ele olmalarından kusacaktim nerdeyse... Netten "okuma öğreniyorum" diye bir program indirmiştik,ogretmenimiz tavsiye etmişti çok işimize yaramıştı. Bu tarz bı program tavsiye ederim. Birde bol sabır...
Okul saatleri baya kötüymüş. Hangi şehirdesiniz. Eğer tek maaş giriyorsa eve devlet 4bin destek veriyor özel okul için. Ankarada bile on bine okullar var desteği alinca 6bine gelen. Tek yapmaniz gereken ekstra kitap ve giysi masrafı olurKonunun yeri değişir belki ama buraya açmak istedim zira bizim için çok büyük bi dert
Biz öğlenci gurubuz yani ilkokulların tamamı öğleci 13.50de girip 18.45 de çıkıyoruz yani hadi tenefüs beslenme çıkar 4saat ders yapıyolar ve en az sınıf bizim 23 kişi diğerleri 27 30 kişi
Devlet okuluna gidiyo özeller çok pahalı bizi baya bi aşıyo bulunduğum yerde 2 tane var senelik servis yemek dahil eşyalar kitaplar hariç 25 ilkokul birde bizi aşar hayal bile edemem
Konu şu ki kızım öğrenmekde zorluk çekiyo daha 3harf öğrendiler "e l a" ama ne kadar tekrarlarsak tekrarlayalım unutuyo her seferinde karıştırıyo l zaten sorunlu söyleyemiyo onu yavaş yavaş öğrensin tamam ama diğerlerini de unutuyo
Akşam 19.15 de evde oluyoruz yemek yiyip ders yapıyoruz ki bitmiyo 10.30 da yatırıyorum sabah 9 a kadar kahvaltı edebilirsek iyi derse devam Ama okul saatine kadar anca çünkü okuyamıyo okuma ödevleri zorluyo
Bu arada evde her iş kalıyo öğlen büyüğü omula burakıp küçükle ilgileniyorum oda 4 yaşında evin işi yarım yamalak oluyo yemek falan derken karnımdakini düşümeye fırsat kalmıyo 3gündür banyo yapamadım kızları yatırınca bende sızıyorum ama dinlenmeden uyanıyorum ve haliyle aşırı gerginim ve kızıp bağırıyorum çok üzülüyorum ama kızımda bağırmassam yapmıyo oyun oynuyo resim yapıyo dersi hiç istemiyo hadi okuyamıyo tamam dicem yazı çalışmalarını bile yapmak istemiyo eşim kamyon şoförü tamam hergün evde ama 4.30da gidiyo sabah akşam yemek vkti geliyo sezon sonu işler sorunlu ama bu ara halimi görünce yardım etmeye çalışıyo ama yapamıyo
Diyo ki yardımım yok ama maddi ne yapabilirsem yaparım araştır kitap cd falan yada uygunda haftada 1 yada 2saat bi öğretmen ayarlayalım bulursak diye
Şimdi size sorum sizde böyle şeyler yaşadınız mı nasıl çözdünüz
Bi öneriniz varmı kaynak kitap cd vb gibi
Öğretmen arkadaşlar da bikaç teknik önerir belki eğlenceli şekilde uygulayabileceğimiz
Biliyorum çok karışık anlattım şimdi noktalama yok diye söylenenler olcak napayım elimden gelen bu
geçen seneye gittim Bian yazdıklarınızı okuyunca... Benim kızımın ezberi yok çok zorlandim başlarda ama geçti. Sizinde geçecek biraz sabır... Harf çıkaramama bizde de vardi. Ne kadar gerildiginizi,uzuldugunuzu tahmin edebiliyorum ama inanın geçiyor,geçecek...Program inrdik çok güzel aslında oyunları var e yi bul diyo benimki elle yi işaretliyo elleyi bul diyo l yı seçiyo aslında bi alışsa çok sevcek telefon mu zoeluyo ekranı mı küçük tablet mi alsak oda doğru olur mu bilemiyorum
Merhaba, iki sene 1. sınıf okuttum okumaya geçemeyen 2 - 3 öğrencim oldu onlarda farklı sebeplerden.Konunun yeri değişir belki ama buraya açmak istedim zira bizim için çok büyük bi dert
Biz öğlenci gurubuz yani ilkokulların tamamı öğleci 13.50de girip 18.45 de çıkıyoruz yani hadi tenefüs beslenme çıkar 4saat ders yapıyolar ve en az sınıf bizim 23 kişi diğerleri 27 30 kişi
Devlet okuluna gidiyo özeller çok pahalı bizi baya bi aşıyo bulunduğum yerde 2 tane var senelik servis yemek dahil eşyalar kitaplar hariç 25 ilkokul birde bizi aşar hayal bile edemem
Konu şu ki kızım öğrenmekde zorluk çekiyo daha 3harf öğrendiler "e l a" ama ne kadar tekrarlarsak tekrarlayalım unutuyo her seferinde karıştırıyo l zaten sorunlu söyleyemiyo onu yavaş yavaş öğrensin tamam ama diğerlerini de unutuyo
Akşam 19.15 de evde oluyoruz yemek yiyip ders yapıyoruz ki bitmiyo 10.30 da yatırıyorum sabah 9 a kadar kahvaltı edebilirsek iyi derse devam Ama okul saatine kadar anca çünkü okuyamıyo okuma ödevleri zorluyo
Bu arada evde her iş kalıyo öğlen büyüğü omula burakıp küçükle ilgileniyorum oda 4 yaşında evin işi yarım yamalak oluyo yemek falan derken karnımdakini düşümeye fırsat kalmıyo 3gündür banyo yapamadım kızları yatırınca bende sızıyorum ama dinlenmeden uyanıyorum ve haliyle aşırı gerginim ve kızıp bağırıyorum çok üzülüyorum ama kızımda bağırmassam yapmıyo oyun oynuyo resim yapıyo dersi hiç istemiyo hadi okuyamıyo tamam dicem yazı çalışmalarını bile yapmak istemiyo eşim kamyon şoförü tamam hergün evde ama 4.30da gidiyo sabah akşam yemek vkti geliyo sezon sonu işler sorunlu ama bu ara halimi görünce yardım etmeye çalışıyo ama yapamıyo
Diyo ki yardımım yok ama maddi ne yapabilirsem yaparım araştır kitap cd falan yada uygunda haftada 1 yada 2saat bi öğretmen ayarlayalım bulursak diye
Şimdi size sorum sizde böyle şeyler yaşadınız mı nasıl çözdünüz
Bi öneriniz varmı kaynak kitap cd vb gibi
Öğretmen arkadaşlar da bikaç teknik önerir belki eğlenceli şekilde uygulayabileceğimiz
Biliyorum çok karışık anlattım şimdi noktalama yok diye söylenenler olcak napayım elimden gelen bu
Manisa nın ilçesindeyim burda bi özel okul vardı uygundu ama f.. olayıyla ilgiliymiş kalandı 3yıldır da 2tane var yeni ama dediğim gibi ilköğretim toplam 25bin tutuyo hadi servise vermeyeyim yakın desem 4 devlet verse 15in üzerinde beni yine aşar zaten senelik 18 bine yakın ev kredimiz var başedemeyizOkul saatleri baya kötüymüş. Hangi şehirdesiniz. Eğer tek maaş giriyorsa eve devlet 4bin destek veriyor özel okul için. Ankarada bile on bine okullar var desteği alinca 6bine gelen. Tek yapmaniz gereken ekstra kitap ve giysi masrafı olur
İnşallah 4 yaşındaki kızım öğreniyo onun yanında ablası l diyemiyo o öğrendi abla l diyo ablası yaye diye omuyo o lale lale diyogeçen seneye gittim Bian yazdıklarınızı okuyunca... Benim kızımın ezberi yok çok zorlandim başlarda ama geçti. Sizinde geçecek biraz sabır... Harf çıkaramama bizde de vardi. Ne kadar gerildiginizi,uzuldugunuzu tahmin edebiliyorum ama inanın geçiyor,geçecek...
Anladim canim ilçeleri bilemiyorum büyük şehirlerin bazi semtlerinde uygun. Allah kolaylik versinManisa nın ilçesindeyim burda bi özel okul vardı uygundu ama f.. olayıyla ilgiliymiş kalandı 3yıldır da 2tane var yeni ama dediğim gibi ilköğretim toplam 25bin tutuyo hadi servise vermeyeyim yakın desem 4 devlet verse 15in üzerinde beni yine aşar zaten senelik 18 bine yakın ev kredimiz var başedemeyiz
Jimnastik iyiydi ama sınıfça katılım istediler kimseye uymadı hafta sonu da herkezin aile zamanı var ama ben benimkine uygun bişeyler bulcam araştırıyorumŞöyle söyleyeyim bazen çocuğumuzu rahatlatmak için küçük hikayeler uydurabiliriz.Sinifinizda ki başka arkadaşınız olsun ozaman hikayenizde ki .... okumaya geçmesini,hergun annesi ile tekrar yaptığını ve sonunda okuduğunu ,okumaya geçince annesine akşamları hikaye okuduğunu anlatın o zaman ....cimnastik de çok güzel olurdu.Hic olmazsa hafta sonu butcenize uygun resim,jimnastik bir etkinlik olsun hayatında .Oradaki zorlukları astikca hayatta bazen zorluklarla karşılaşabileceğini,çalışırsa ve kararlı olursa bu zorlukları asabilecegini öğrenir.Sosyal etkinlikler özel öğretmenden de daha uygundur ekonomik olarak.Siz de herşeyin yolunda olduğunu unutmayın ve lütfen çocuğunuza ders çalıştırırken bağırıp cagirmayin.İyicepanige kapılıp kitlenir
Harfleri tanıyamıyo her harfe renk verip çalıştırayım dedim oda olmadı hadi ben sıkıyorumdur dedim eşim uğreştı yıne aynı hatta l a okuyo elle ela lale diye birlwştirip okuyo öğrenim güçlüğü falan ben ondan korkuyorum yakın ailede var karşı taraf mağdur zaten yüzden yakınlık derecesi vermeyeyim ama orta okul bitirmiş ama belli başlı şeyler hariç.okuyamıyo oda anca rehberindeki isimler işte bide hesabını bilir o kadar korkuyorum onlar kendi istememiş öğrenmeyi ama ya farkedemedilerse de bişey varsa diye korkuyorum o kişi çok zorluk çekiyo kızım da çekmesin diye uğraşıyorumMerhaba, iki sene 1. sınıf okuttum okumaya geçemeyen 2 - 3 öğrencim oldu onlarda farklı sebeplerden.
Öncelikle şunu söylemek isterim çok sıkmayın tamamiyle uzaklaşmasın.
Ama her zaman gözlemleyin öğrenme güçlüğü mü var isteksizlik mi ? yaklaşık 2 3 harf kadar daha öğretildiğinde okumaya öğrenmeye karşı yeteneği ortaya çıkar bu noktadan sonra geri ise okul rehberliğinden destek alabilirsiniz.
Şunları sormak istiyorum. Harfleri tanıyabiliyor mu ? Mesela siz "Erik" deseniz bunda E harfi var mı dediğiniz de biliyor mu ? Deftere L yaz deseniz bu harfi hatırlaya biliyor mu? Yani tek sıkıntısı birleştirme konusunda ise bunu 3 ay sonra bile ancak yapabilen öğrencim de vardı birleştirme mantığını öğrenince o harf ne bu harf ne diye sorarak 1 ayda okumaya geçen öğrencim de vardı. Yani çok aşırı hızlı ilerlemesini beklemeyin.
Öğretmen destek set aldırmış olmalı aldırması ise renkli bir yayıncılığın setini alabilirsiniz. Birde harfler fazlalaştığında, birleştirmeler yapıldığında bol bol dikte çalışması yaptırın. Siz söyleyin o yazsın. Hece hece söyleyeceksiniz çok tekrar edeceksiniz kısacası sabır gerekiyor.
Uykuya yatasıya uyuyup kalıyo ama 9dan önce yatırsam 7de kalkıyo o zaman da okulda uyuyup kalır 17den sonra o yüzden 10gibi yatıyoBizim ilkokul tecrübemiz yok,seneye inşallah ama kızınızı biraz daha mi erken yatırsanız? Geç uyuyan çocuk daha hırçın olur,büyümesi gelişimi geriler,okulda öğrendiğini pekistiremez. Hatta kreş pedagogu 'Siz okul nasıl geçti neler yaptiniz diye sorun hatirlamaz bile.Uykuya daldigi ve derin uykuya gectigi saat cok onemli' demişti. Gercekten de erken yatmaya alisinca çok olumlu şeyler yaşamıştık.
İşte arkadaşından ayrılmaz ve okulunda tek kusuru saatleri başka mahallelerden buraya yollayan var ilçemiz biraz küçük ve iyi okullar çok az hatta 2 yada 3 var bizim okul iyi saatler böyle olmasa zaten 2senedir bu düzende yeni bina da başladı yakın biyere inşaölah çabuk biter de rahatlarız müdüre bi sorayım ne durumda merak ettim bendeSabahci olma sansi yokmu? Yani bu cocuk 6 yasindada olsa, 12 yasindada olsa, saat aksam 7ye kadar okulmu olurmus? Normalde cocuk saat 8de en gec uyumali ki verimli olsun. O saatte uyku hormonu salgilaniyor.
Bu cocuk hangi saatte banyo yapsin, oynasin? Aksam yatiyor okul, sabah kalkiyor okul. Bir yetiskin bile o ritme zor alisir. Sorun yas degil, ritm bence. Mümkünse sabahci olsun yada farkli bir okulda daha iyi saatler ile gitsin. 6 yasindaki cocuk saat 10da yatiyor. Olacak birsey degil.
Eğer yakınınızda bu sorun varsa gecikmeden Rehbeliğe gidin, orası milli eğitime bağlı rehberlik araştırma merkezlerine yolluyor devlet hastanelerindeki pedegoglara yönlendiriliyor. Ne olduğu kesin olarak çıkar öğrenme güçlüğü mü isteksizlik mi. Peki sizin gözünüzde nasıl bir çocuk ? Çok konuşur mu bilmiş bilmiş ve uzun cümleler kurabiliyor mu sohbet ederken. kendini ifade etmesi nasıl?Harfleri tanıyamıyo her harfe renk verip çalıştırayım dedim oda olmadı hadi ben sıkıyorumdur dedim eşim uğreştı yıne aynı hatta l a okuyo elle ela lale diye birlwştirip okuyo öğrenim güçlüğü falan ben ondan korkuyorum yakın ailede var karşı taraf mağdur zaten yüzden yakınlık derecesi vermeyeyim ama orta okul bitirmiş ama belli başlı şeyler hariç.okuyamıyo oda anca rehberindeki isimler işte bide hesabını bilir o kadar korkuyorum onlar kendi istememiş öğrenmeyi ama ya farkedemedilerse de bişey varsa diye korkuyorum o kişi çok zorluk çekiyo kızım da çekmesin diye uğraşıyorum
Ne olur çocuğunuza kardeşinin öğrendiğini ama onun öğrenemediğini vurgulamayin.Herkesin farklı olduğunu,bazı çocukların daha çok tekrara ihtiyaç duyduğunu belirtin.Aksam erken yatırin çünkü okuldan sonra yorulmuş olur.Sabahlari erken kaldırın (8/8:30)sabah saatleri kahvaltı TV boşa gitmesin.Evet öğlenci olması biraz olumsuz olmuş ama çalışan anne olsanız işten eve gelip çocuğunuzun ödevi ile ilgilenmeniz yine akşam olacaktı.Ustelik sabah onun yanında olamiyacaktiniz.Olumlu düşünün ve ona oyunlar bulun.(harfleri ve öğrendiği heceleri kağıtlara yazıp bir poşete koyun.Bunu ders seklinde degil aksam meyvesini/cerezini yerken yapin .Ogrendigi her harfi bu poşete koyup okuma tombalasi oynayın)İnşallah 4 yaşındaki kızım öğreniyo onun yanında ablası l diyemiyo o öğrendi abla l diyo ablası yaye diye omuyo o lale lale diyo
Zayen ufak kızım şanslı olcak şimdiden öğreniyo hem ben tecrübe kazanıyorum
Disleksi olabilir mi?Bu konunun üstünde durun6 yaşında şuan
Geçen yıl anasınıfına da gitti