🧮📖1. Sınıf anneleri 🖇️2023-2024📎📚

O yaşlarda ay farkı bile önemli oluyor dediğin gibi ben de bunu hep duydum. Erken başlayanlarda da ders başarısı düşebiliyormuş. Acele etmeye gerek yok diyorsunuz o zaman 😁
Şekil a benim oğlum hiç sevmedi okulu dersi hala da öyle gidiyor 🫠

Selam kızlar bu sene bende 1. Sınıf annesiyim ❤️E harfine bugün geçtik hayırlısıyla 😃 ilk haftalar her hafta 1 harf vericekmis öğretmenimiz. Ödev pek vermeyen bir hoca ama verdiği o az odevde bile hemen sıkılıyor benim oğlan. Sınıftaki diğer arkadaşları da öyleymiş. Harika bir baslangic oldu 😃😃 bizim ilk çocuk ilk heyecan hiç bişey bilmiyoruz :)
Hayırlı olsun başarılar diliyorum :KK68: bizim ogretmenimiz haftaya başlayacağız dedi şuan çizgi çalışması ile başladık

Anladım canım çok sağ ol. İyice sorup soruşturmak lazım tabi, merak ediyorum herkes nasıl yapıyor bu konularda diye. Kafam kazan oluyor vallahi 😁 O zaman 5-6 yaşlarında mı anaokuluna gitmiş oluyor. Fazlası sıkar zaten anaokulunun. Şimdi kızımı bir yıl bekletecek olsam o zaman seneye değil sonraki sene başlatmam lazım sanırım.
İçine sinen şekilde yaparsın, araştır biraz hangisi kafana yatarsa öyle yaparsın ☺️

Mikanin da dediği gibi büyük değil küçük olması problem o hatayı ilk çocuğumda yaptım sınıftaki diğer çocuklar abi abla gibi duruyordu yanında bir cogu 7 yaşındaydı bizimki 5.5 çünkü 5.5 yaş oğlumun döneminde başlamısti diye hatırlıyorum benim gibi bekletmeyen çoğu anne pişman oldu .

Bazı şeyleri yapabiliyor ama diğerleri ile yaşıt olmadığı için kavramada bile fark yasanabiliyor

O yaşlarda ay farkı bile önemli oluyor dediğin gibi ben de bunu hep duydum. Erken başlayanlarda da ders başarısı düşebiliyormuş. Acele etmeye gerek yok diyorsunuz o zaman 😁
Çocuklar belli yaşa kadar soyut kavramları anlayamazmis. Derslerde buna göre somut şekilde ilerliyormuş. Diyelim 11 yaşında soyut kavramları öğrenmeye başlıyorlar, ortaokul çağı demek ve dersler soyuta dönüyor. Ama yaşıtları 11ken küçük olan 9.5 10 yaşındaki bir çocuk soyut kavramları anlayamıyor bu sefer derslerde zorlanma geri kalma başlıyor. Yakalamakta daha zor ortaokul çağında temel önemli...
Ben büyük kızımın bile geç gitmesini isterdim ama hem temmuz doğumlu tam 6 yaşında. Hemde 4 yaşında kreşe başlamıştı. 3 sene anasinifina veremezdim. Şuan bile sıkıldı cizgilerden

Çocuklar belli yaşa kadar soyut kavramları anlayamazmis. Derslerde buna göre somut şekilde ilerliyormuş. Diyelim 11 yaşında soyut kavramları öğrenmeye başlıyorlar, ortaokul çağı demek ve dersler soyuta dönüyor. Ama yaşıtları 11ken küçük olan 9.5 10 yaşındaki bir çocuk soyut kavramları anlayamıyor bu sefer derslerde zorlanma geri kalma başlıyor. Yakalamakta daha zor ortaokul çağında temel önemli...
Ben büyük kızımın bile geç gitmesini isterdim ama hem temmuz doğumlu tam 6 yaşında. Hemde 4 yaşında kreşe başlamıştı. 3 sene anasinifina veremezdim. Şuan bile sıkıldı cizgilerden
Bizimkide dün çok kolay yaptı cocugun kız olması mi 2 yıl anaokuluna gitmesi mi etkili bilmiyorum oglanlar çok uğraştırdı ödevler de

Evet benim kızım da şimdi Ağustoslu tam 6 yaşında, başlattık ama ortancada bu dediklerini bir düşüneceğim 👍 Üç ay az olacak çünkü Kasımlı olduğu için.

Bizimkide dün çok kolay yaptı cocugun kız olması mi 2 yıl anaokuluna gitmesi mi etkili bilmiyorum oglanlar çok uğraştırdı ödevler de
Benim kız da 2 yıl gitti ama bıkmış işte istemiyor 😭 bakalım harflere geçince biraz heveslense bari. İşin kötü yanı yakında taşinacagim 😵

Evet benim kızım da şimdi Ağustoslu tam 6 yaşında, başlattık ama ortancada bu dediklerini bir düşüneceğim 👍 Üç ay az olacak çünkü Kasımlı olduğu için.
Arkadaşımin kızıyla benim kız arasında 3 ay var. Ekim doğumlu. O da geçen sene anasinifina verdi. Bu yılda kararsizdi. Okul müdür kesinlikle 1.sinifa yazmam nereye şikayet edersen et, bu çocuk çok zorlanır demiş

Arkadaşımin kızıyla benim kız arasında 3 ay var. Ekim doğumlu. O da geçen sene anasinifina verdi. Bu yılda kararsizdi. Okul müdür kesinlikle 1.sinifa yazmam nereye şikayet edersen et, bu çocuk çok zorlanır demiş
Hadi ya o kadar mı ay 🥲Ben seneye kızıma anasınıfı düşün yordum. O zaman totalde üç yıl anasınıfı fazla olacak. Ne yapayım yani seneye yollamayayım mı şimdi

Hadi ya o kadar mı ay 🥲Ben seneye kızıma anasınıfı düşün yordum. O zaman totalde üç yıl anasınıfı fazla olacak. Ne yapayım yani seneye yollamayayım mı şimdi
Benim ortanca 3 yaşında başladı anaokuluna toplamda 3 yıl gidecek geçen sene ve bu sene yarım gün verdim ama seneye Allah kısmet ederse tam gün düşünüyorum ben

Benim ortanca 3 yaşında başladı anaokuluna toplamda 3 yıl gidecek geçen sene ve bu sene yarım gün verdim ama seneye Allah kısmet ederse tam gün düşünüyorum ben
Benim kız iki yıl gitti ama sanki sıkılmıştı. Bir de özele göndermeme rağmen. 🥲

1. Sınıfta nasıl olur bilmiyorum tabi 😅
Ya biraz da çocuklarin karakteri de önemli tabi 😅
Ben ayarlayabilirsem bu sene de yollayacağım. Kendi çabasıyla ileride okuma yazma öğrense bile erken yazdirmayacagim
Ben özelle görüştüm küçüğüm için, aylık sekiz bin dedi yakın bir yer var 🥲 Vaz geçtim ya. Ablası gidiyor diye ağlıyordu da unuttu neyse ki...

Okuma yazma konusunda da şöyle bir durum yaşanabiliyor. Görümcemin çocuğu kendi kendine öğrendi ama bu sefer de hoca doğal olarak onla az ilgilenmiş nasılsa biliyor diye. O zaman da çocuk okuldan soğudu biraz.

Ben özelle görüştüm küçüğüm için, aylık sekiz bin dedi yakın bir yer var 🥲 Vaz geçtim ya. Ablası gidiyor diye ağlıyordu da unuttu neyse ki...

Okuma yazma konusunda da şöyle bir durum yaşanabiliyor. Görümcemin çocuğu kendi kendine öğrendi ama bu sefer de hoca doğal olarak onla az ilgilenmiş nasılsa biliyor diye. O zaman da çocuk okuldan soğudu biraz.
Doğru öğretmen zaten biliyor deyip ilgilenmeye olur. Ama bizim tanıdığın kızını 1den 2ye geçirdiler öyle okuma biliyor diye malesef sonra hiç başarılı olamadi

Özel kreşler çok pahalı. Belediyelerin olanlar daha uygun yine istanbulda

X