1 Haftalık doğum yapan biri düğüne gidebilir mi?

Daha gebeliğin bu kadar başındayken direk sezeryan kararı vermişsiniz dahası düğün için olabilcek en erken zamanda diyorsunuz. Düğün bebeginizin ciğer gelişiminden daha önemli sizin için sanırım. Hamilelik planlanarak ilerlenen bir şey değil düğün için ,tatil icin vs o bebeğe kafaniza göre sezeryan tarihi alırsanız Allah korusun bir sey olur çok üzülürsünüz. 1 haftalık sezeryan olan biri dolaşabilir gezebilir fakat hop hop oynayamaz. Ağrı acı kaynakli degil dikisler açilip kanama olabilir, bir sürü komplikasyon olabilir ameliyat kaynakli. 1 haftalik bebek zaten dügün ortamina düğün evine sokulmaz hastalik kol geziyor kimse dokunmasa dahi kalabaliktan mikrop kapar. Ayrica yenidogan sariligi gibi bir durum olursa memeye yapisik durmasi gerek akısa göre bakarsiniz ama bence mümkün degil. Hayirli doğumlar
Teşekkür ederim şunu düzelteyim ben düğün için planlı sezeryan yapmıyorum. İlk bebeğimi sezeryan doğumla dünyaya getirdiğim için doktorlar ikinciyide zorunlu sezeryan kılıyorlar maalesef. Şu an gittiğim doktorumda normal doğumu desteklemiyor ilk doğumumdan olan dikişlerimin vs patlama durumu olur diye

Ben de 3. Günden ayaklandım. Evde her işimi kendim yapıyordum. Bebeğe de bakıyordum. Ama 5. Gündü sanırım doktora gittiğimizi hatırlıyorum çok zor evden çıkmıştım. Bir de düğün düşünemiyorum.
Ben sizin yerinizde olsam akışa bırakırım.
Evet sanırım böylesi mantıklı, gerçekten gayet mantıklı cevaplar yazdınız teşekkür ederim. Her şeyden önemli olan benim ve bebeğimin sağlığı tabii ki dediğiniz gibi akışa bırakırım ve o zaman gelince ikimiz için de en doğrusu neyse ona karar verilir :)

Bu soruyu sorarken bebeğim için bir riski olur mu diye sormanız gerekirdi bence. 40indan önce bebekleri kalabalığa sokmayın diyor tüm uzmanlar. Giderseniz ben bebek adına üzülürüm.
Ayrıca sırf onu dert etmişsiniz diye söylüyorum çok bi sıkıntınız olmadığı sürece hamileyken de gayet oynanır. Ben espri olsun diye doğum yapacağım gün sancı odasında müzik açıp oynamıştım. Düğünü erteletmeniz saçma olmuş hamileyken gitmeniz başta bebek olmak üzere herkes için en sağlıklısı ve en konforlusu olurmuş.

Teşekkür ederim şunu düzelteyim ben düğün için planlı sezeryan yapmıyorum. İlk bebeğimi sezeryan doğumla dünyaya getirdiğim için doktorlar ikinciyide zorunlu sezeryan kılıyorlar maalesef. Şu an gittiğim doktorumda normal doğumu desteklemiyor ilk doğumumdan olan dikişlerimin vs patlama durumu olur diye
Anladım mesajinizda sanki dügün icin gibi anlasildi kusura bakmayin. 2. Sezeryansa hele hic o maceraya girmeyin Allah korusun ters bi harekette dikislerinize bir sey olursa haftalarca toplanamazsiniz hele iltihap kaparsa. En kötü korsenizi takin takinizi takin çıkın sizin hamileliginizi dusunerek tarih almamislar sizin sucunuz degil sonucta.

Anladım mesajinizda sanki dügün icin gibi anlasildi kusura bakmayin. 2. Sezeryansa hele hic o maceraya girmeyin Allah korusun ters bi harekette dikislerinize bir sey olursa haftalarca toplanamazsiniz hele iltihap kaparsa. En kötü korsenizi takin takinizi takin çıkın sizin hamileliginizi dusunerek tarih almamislar sizin sucunuz degil sonucta.
Evet düşününce benim için de bebek için de o süreçte zor olacak sanırım hamileyken olması daha iyi olacak gibi

Bu soruyu sorarken bebeğim için bir riski olur mu diye sormanız gerekirdi bence. 40indan önce bebekleri kalabalığa sokmayın diyor tüm uzmanlar. Giderseniz ben bebek adına üzülürüm.
Ayrıca sırf onu dert etmişsiniz diye söylüyorum çok bi sıkıntınız olmadığı sürece hamileyken de gayet oynanır. Ben espri olsun diye doğum yapacağım gün sancı odasında müzik açıp oynamıştım. Düğünü erteletmeniz saçma olmuş hamileyken gitmeniz başta bebek olmak üzere herkes için en sağlıklısı ve en konforlusu olurmuş.
Evet sanırım öyle yeni doğum yapmış biri olarak gitmek benim için zor olacak en iyisi bebem içerideyken gitmek gibi :)

Kesinlikle hamileyken gidin niye ertelettiniz ki? Küçücük bebek aşısı yok bir şeyi yok dünyaya yeni adapte oluyor düğünde ne yapsın garibim

Ben 1 hafta olmadan uzun yürüyüşler yapmaya bile başlamıştım. Dikişlerim zaten çoktan erimişti. Kişiden kişiye göre değişiyor sanırım. Kendinizi nasıl hissediyor olursunuz bilemem tabi.

Önce o gün gelsin, hersey normal ilerlesin bir görün
Ama planlı dogum 15 gün önce olmuyor ona doktor karar verir bebeğin kilosuna gelişimine göre ve düğün bunda bir kriter değil
Siz gidebilirsiniz ama oynayamazsiniz
Bebeği o ortama sokmak ise korkunç bir karar bence, yaz mevsimi olsa da salgın bitmiyor hiç korkmuyor musunuz? İlk 10 gün sarılık ile mücadele hayata adapte olma mücadelesi derken düğün son sırada bile olmamalı. Ztn muhtemelen bir hafta değil 2 3 günlük olacaksınız, ailenize de telaş olacak sizle mi ilgilensinler düğün mü yapsınlar keşke temmuzda kalsaydı

Akıl akıl gel kuyruğuma takıl. Göbek atma sevdanız yüzünden düğünü ısrar edip erteletmişsiniz ama bir haftalık sezaryenli halinizle nasıl oynayabileceksiniz ki? Bir hafta ikinci sezaryen için çok kısa bir süre değil, ayaklanabilirsiniz bence ama hareket kabiliyetiniz kısıtlı olur. Maalesef erik dalı biraz daha bekleyecek.

Burada sizin sallamadığınız küçük bir ayrıntı daha var, bebek ne olacak? Yeni doğmuş, tüm enfeksiyonlara açık el kadar bebeği kalabalık düğün ortamına sokmayı düşünüyorsunuz. Umarım çevrenizde aklı başında birileri vardır. Allah’ın size emanet ettiği bir can var ortada, kendinize gelin lütfen. Saçmalıyorsunuz.

Hiç bir aşısı olmayan bebeği en az 500 kişinin içine sokmayın lütfen öncesindeki düğünlerden gelen uyuz vs saymıyorum

Siz de çevreniz de illa duymuşsunuzdur düğünlerde gürültülü ortamlarda bebekler daha çok uyur diye. Hem kulaklarına da pamuk koydun mu oldu bitti :)
Çevremden hiç duymadım böyle bir şeyi, bence sizin çevrenizde yanlış biliyor. Çok yüksek sesler küçük bebeklerde ( özellikle prematüre bebeklerde) beyin kanamasına ve işitme kaybına sebep oluyor. İsterseniz bir araştırın.
Düğün kapalı ortamda olacaksa siz büyük bir ameliyat geçireceğiniz için hem kendiniz hem de bebeğiniz yüksek risk altında olacaksınız.
Düğün için de bence şimdiden plan yapmayın , o zamanın şartları nasıl uygun olursa o şekilde davranırsınız.

Düğünde karnım burnumda oynayamam ki :KK43:
Yeni hamilesiniz hamileliğin son dönemleri ve doğumdan sonraki ilk aylar zor geçer. Bebeğe bakım, emzirme telaşı, meme yarası, karın acısı, bebek uykusuzluğu, ameliyat sancısı vs derken ben sanmıyorum gideceğinizi. Doktorunuza sorun o daha doğru cevap verir. Bence doğumdan önce bebek karnınızdayken yapılsa daha kolay gidersiniz.
Kesinlikle doğurmadan yapılsın. Bu arada insanların özel zamanına sizin karar veriyor olmanız hiç adil değil.
Oynamak en son derdiniz olacak emin olabilirsiniz.

Kızlar acill toplanın bi derdim var. Ağustos 16sında kardeşimin düğünü var. Bende Şuan 7 hafta 4 günlük hamileyim tahmini doğumum 24 ağustos diyor. Ama ben planlı sezeryan olacağım en erken hangi tarihte yapabilirim sezeryanımı Son adet başlangıç tarihim 18 Kasım 2023. Düğünden 1 hafta önce olsam sezeryan toparlamış olabilir miyim? Kafamda deli sorular siz olsanız ne yaparsınız. Valla stres yaptım nasıl olacak diye
Gerçekten düğün için bebeğinizi erken alıp karnınızda 1 gün daha kalıp gelişme şansını bebeginizden alacak misiniz?
En erken ne zaman sezaryen olabilirim diye sordunuz degil mi?

Akıl akıl gel kuyruğuma takıl. Göbek atma sevdanız yüzünden düğünü ısrar edip erteletmişsiniz ama bir haftalık sezaryenli halinizle nasıl oynayabileceksiniz ki? Bir hafta ikinci sezaryen için çok kısa bir süre değil, ayaklanabilirsiniz bence ama hareket kabiliyetiniz kısıtlı olur. Maalesef erik dalı biraz daha bekleyecek.

Burada sizin sallamadığınız küçük bir ayrıntı daha var, bebek ne olacak? Yeni doğmuş, tüm enfeksiyonlara açık el kadar bebeği kalabalık düğün ortamına sokmayı düşünüyorsunuz. Umarım çevrenizde aklı başında birileri vardır. Allah’ın size emanet ettiği bir can var ortada, kendinize gelin lütfen. Saçmalıyorsunuz.
Ya herşeyi geçmek istemem ama hadi geçiyorum yeni doğmuş bebeği kucağa yerleştiripte emzirmek bile daha zor emmeyi tam beceremiyor kucakta kayboluyor falan abiyeyle nasıl olacak o işler anlamadım hamileyken giyinir gidersin göbekte atmayıverirsin oda atılır hatta ikinci kez cocuk sahibi olan biri nasıl sadece dikişlere odaklanıyor onu anlamadım.

Kızlar acill toplanın bi derdim var. Ağustos 16sında kardeşimin düğünü var. Bende Şuan 7 hafta 4 günlük hamileyim tahmini doğumum 24 ağustos diyor. Ama ben planlı sezeryan olacağım en erken hangi tarihte yapabilirim sezeryanımı Son adet başlangıç tarihim 18 Kasım 2023. Düğünden 1 hafta önce olsam sezeryan toparlamış olabilir miyim? Kafamda deli sorular siz olsanız ne yaparsınız. Valla stres yaptım nasıl olacak diye

Anne karnında 1 hafta bile çok önemli. Bence kardeşinizin düğününe katılmak ve düğünde oynamak için doğum tarihinizi erkene almayın. Zaten yenidoğan bebekle düğün gibi çok kalabalık ve havadar olmayan bir ortamda bulunmak sakıncalı olmakla beraber çok da zor olur. Ikinize de eziyet olabilir, çok fazla da duramazsınız. Keyfi bir durum olmadığından herkes de anlayışla karşılar herhalde.

X