1 Haftalık doğum yapan biri düğüne gidebilir mi?

Siz de çevreniz de illa duymuşsunuzdur düğünlerde gürültülü ortamlarda bebekler daha çok uyur diye. Hem kulaklarına da pamuk koydun mu oldu bitti :)

1 haftalık bebekte sorun yok. Nereye bıraksan duyur. Ben 9 aya kadsr düğünlerde uyuttum. Ama bir aylıkken dayımın oğlunun düğününe gidecektim. Buradaki arkadaşlar çok heveslenme gidemeyebilirsin demişti. Evet mememden akan sütler ve emzirmeye çalıştığım kolik bebekle evden çıkamadım.
O dönem öyle bir dönem değil. Korkutmak da istemem ama. Bence öncesine sezaryen planlamayın. Hamile gidin düğüne.
Sağlıkla doğum yapmaya odaklanın. Düğüne değil.

Her bunye farklidir tabi ama ben sezeryanden bir hafta sonra max evin icinde geziniyordum 1-2 kere de doktora gittim ASLA dugun dernek yapamazdim. Bence erken olmasi daha iyi dugunun. Mesela temmuz basinda 32-33 haftalikken daha rahat olur benim fikrim.

Her bunye farklidir tabi ama ben sezeryanden bir hafta sonra max evin icinde geziniyordum 1-2 kere de doktora gittim ASLA dugun dernek yapamazdim. Bence erken olmasi daha iyi. Mesela temmuz basinda 32-33 haftalikken daha rahat olur benim fikrim.
Sırf düğüne gitmek için gelişimi tamamlamamış bebeği de almazlar heralde 🙄

Düğünü erkene çekme gibi bir imkan yok mu? Sezeryan ilk doğumda 39. haftada oluyor genelde. 1 haftalıkken sanmıyorum ki düğüne gidebilirsiniz. 10.gun kalkıp otururken ağrım sızım geçmişti. Ayrıca 1 haftalık çocuğu o kadar kalabalık ve gürültülü ortama götürmeyeceksiniz heralde. Kim bakacak süt mü sağacaksınız 1.5-2 saatte bir emmesi gerek çünkü

1 haftalık bebekte sorun yok. Nereye bıraksan duyur. Ben 9 aya kadsr düğünlerde uyuttum. Ama bir aylıkken dayımın oğlunun düğününe gidecektim. Buradaki arkadaşlar çok heveslenme gidemeyebilirsin demişti. Evet mememden akan sütler ve emzirmeye çalıştığım kolik bebekle evden çıkamadım.
O dönem öyle bir dönem değil. Korkutmak da istemem ama. Bence öncesine sezaryen planlamayın. Hamile gidin düğüne.
Sağlıkla doğum yapmaya odaklanın. Düğüne değil.
Tabii ki bazı şeyler işin esprisi yazdıklarınızı okuyunca ilk doğumum geldi gözümün önüne ve dediğiniz gibi benim de göğüslerimden süt akardı. Bilmiyorum sanırım doğurmadan gidip sadece bulunmak en mantıklısı gibi

Tabii ki bazı şeyler işin esprisi yazdıklarınızı okuyunca ilk doğumum geldi gözümün önüne ve dediğiniz gibi benim de göğüslerimden süt akardı. Bilmiyorum sanırım doğurmadan gidip sadece bulunmak en mantıklısı gibi
Ben ilk doğumunuz sandım maşallah iyi cesaret bildiğiniz halde 🙄

İlkinde de 1 haftalıkken ayaklanmıştım ben o yüzden biraz cesaret alıyorum sanırım ama her çocuk farklıdır tabii

Ben de 3. Günden ayaklandım. Evde her işimi kendim yapıyordum. Bebeğe de bakıyordum. Ama 5. Gündü sanırım doktora gittiğimizi hatırlıyorum çok zor evden çıkmıştım. Bir de düğün düşünemiyorum.
Ben sizin yerinizde olsam akışa bırakırım.

Daha gebeliğin bu kadar başındayken direk sezeryan kararı vermişsiniz dahası düğün için olabilcek en erken zamanda diyorsunuz. Düğün bebeginizin ciğer gelişiminden daha önemli sizin için sanırım. Hamilelik planlanarak ilerlenen bir şey değil düğün için ,tatil icin vs o bebeğe kafaniza göre sezeryan tarihi alırsanız Allah korusun bir sey olur çok üzülürsünüz. 1 haftalık sezeryan olan biri dolaşabilir gezebilir fakat hop hop oynayamaz. Ağrı acı kaynakli degil dikisler açilip kanama olabilir, bir sürü komplikasyon olabilir ameliyat kaynakli. 1 haftalik bebek zaten dügün ortamina düğün evine sokulmaz hastalik kol geziyor kimse dokunmasa dahi kalabaliktan mikrop kapar. Ayrica yenidogan sariligi gibi bir durum olursa memeye yapisik durmasi gerek akısa göre bakarsiniz ama bence mümkün degil. Hayirli doğumlar

Normal doğum kolay sanıyorsunuz sanırım ama ben ameliyat olup aynı gün ayağa kalkan insanım. Gidemeyeceginizi düşünüyorsanız gitmeyin neden konu açıyorsunuz.
Normal kolaysa neden Normal doğum yapmadınız?
Sakin olun kimse normal doğum kolay demedi, normal doğum, doğum öncesi zor sonrası kolay derler sezeryan doğumda öncesi kolay sonrası zor derler buda kişiden kişiye göre değişir. Normal doğum istedim ama bizim istememize bakmıyor Allah nasip edecek. Daha önce giden vs oldu mu diye fikir almak için konu açtım neden konu açtığım sizi ilgilendirmez

X