• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 Hafta sonra douracam, ektiklerime bakn

canım inş. annen baban yaşlandıklarına size muhtaç olmaz elden ayaktan düşmezler :(
bu durumuna çok üzüldüm
ben şu an nişanlıyım ve evlendiğimde eltim karşı dairemde kaynanam üst katta oturmuş olacak
bu konuları hep konuşuruz anne baba bizim için çok önemli ikimizde saygımızı eksik etmeyiz
bence eşin psikolojik destek almalı bu durumdan kurtulmaya bakın

çok ayıp ya ben onun annesini isteyeceğim ilgileneceğim o benimkileri istemeyecek bi kötülük yapmadıktan sonra sevmemeye bile hakkı yok ya..Ne kadar ayıp bir şey ailemi sevmeyen beni hiç sevmesin..
Sende çok seiz kalmışsın be arkadaşım..tavrını koymalıydın boşuna dememişler.Sadece kocayla değil aileleyle de evleniliyor diye..:delphin:

ağzım açık okudum çok terbiyesiz bir kocan var bana öle davransa eşim ben o insanı sevemem ne bilim sevgim aşkım ölür ailemede laf söyletmem ağzını yırtarım anlamadığım ekonomik özgürlüğü olanda sen hamile olanda senin bu koca ...................... senin için üzüldüm ve çocuk için allah yardımcınız olsun

Bi aksilik çıkmadıysa Pari dün sezeryanla bebeğini dünyaya getirdi
Umarım ikisininde sağlığı yerindedir

evet kızlar,bitanecik kızım ayın 22 sinde dünyaya geldi..çok zor bi ameliyattı,çok kan kaybettim,hastanede 1 gün fazladan kaldım,zar zor toparladım...annem şimdi hem bana hem torununa bakıyo...kaynanamla,eşimle araları iyi sayılır...eşimle daha iyi,eşim akşamları bugün bişey yemediniz,yoruldunuz tost yapayım size falan diyo..anladı tabi ona nasıl ihtiyacımız olduğunu...artık ne zaman gidecek falan da demiyo.ama ameliyatın 3.gününden itibaren yine benim canıma okudu,hemen kalk,adapte ol hayata,hemen iyleş falan...beni böyle görünce morali bozuluyomuş,canı sıkılıyomuş...nasıl kalkayım?suratım hala sapsarı kan kaybından,evde 3 gün yattım sadece,gündüzleri hep salonda oturuyorum,yada misafir geliyo onlara çay falan yapıyoruz annemle..kaynanam oturuyo tabi..3 günde bir geliyo,onda da misafir getiriyo,yakın akrabalarını..ama ona söyledim,40 ım çıkana kadar kimseyi istemiyorum,toparlanmam lazım dedim,çekine çekine telefon açıyo,izin alıyo,öle geliyolar...artık izin falan alınca da gelmesinler demiyorum tabi,bayram zamanı hani uzak şehirlerden falan gelenler zaten...akşamları eşimle salonda sarılıp oturuyoruz,konuşuyoruz,beraber kızımızı seviyoruz,bu sefer de ertesi gün annem surat yapıyor,akşama kadar beddua ediyor...yine moralim bozuluyor.gerçi annemin de burnundan geldi tabi,sinir oldu kadın bi şekilde sinirlerini boşaltması lazım...ama benim de eşimle aramı düzeltmem lazım,bu bir dönem ve en az zararla atlatmam lazım...güzel bir kızımız var,7-8 ay önceki durumumuza dönmek istiyorum...

canım kızını allah bagıslasın.durumun duzelmesıne cok ama cok sevındım.annecın gıdene kadar ıkısınıde ıdare edıver.bak zamanla hersey duzelıyor.tekrar mutluluklar cnm

evet kızlar,bitanecik kızım ayın 22 sinde dünyaya geldi..çok zor bi ameliyattı,çok kan kaybettim,hastanede 1 gün fazladan kaldım,zar zor toparladım...annem şimdi hem bana hem torununa bakıyo...kaynanamla,eşimle araları iyi sayılır...eşimle daha iyi,eşim akşamları bugün bişey yemediniz,yoruldunuz tost yapayım size falan diyo..anladı tabi ona nasıl ihtiyacımız olduğunu...artık ne zaman gidecek falan da demiyo.ama ameliyatın 3.gününden itibaren yine benim canıma okudu,hemen kalk,adapte ol hayata,hemen iyleş falan...beni böyle görünce morali bozuluyomuş,canı sıkılıyomuş...nasıl kalkayım?suratım hala sapsarı kan kaybından,evde 3 gün yattım sadece,gündüzleri hep salonda oturuyorum,yada misafir geliyo onlara çay falan yapıyoruz annemle..kaynanam oturuyo tabi..3 günde bir geliyo,onda da misafir getiriyo,yakın akrabalarını..ama ona söyledim,40 ım çıkana kadar kimseyi istemiyorum,toparlanmam lazım dedim,çekine çekine telefon açıyo,izin alıyo,öle geliyolar...artık izin falan alınca da gelmesinler demiyorum tabi,bayram zamanı hani uzak şehirlerden falan gelenler zaten...akşamları eşimle salonda sarılıp oturuyoruz,konuşuyoruz,beraber kızımızı seviyoruz,bu sefer de ertesi gün annem surat yapıyor,akşama kadar beddua ediyor...yine moralim bozuluyor.gerçi annemin de burnundan geldi tabi,sinir oldu kadın bi şekilde sinirlerini boşaltması lazım...ama benim de eşimle aramı düzeltmem lazım,bu bir dönem ve en az zararla atlatmam lazım...güzel bir kızımız var,7-8 ay önceki durumumuza dönmek istiyorum...

canım, diğer topikte konuşuyoruz gerçi ama burdan da yazmak istedim.

annen günlerdir hem bedenen hem de ruhen çok yoruldu, sinirleri bozuldu. ona kızma anlayış göster ve ondan da biraz daha sabretmesini, anlayışlı ve idareci olmasını rica et. o bir anne, bir anne kadar kimse fedakar olamıyor malesef. sen kendini bağımsız olarak bebeğine bakabilecek ve evin işlerini idare edebilecekcek kadar iyi hissettiğinde annene istediği taktirde evine gidebileceğini ama istemezse de kalabileceğini söylersin. zannetmem kalacağını, senin biraz daha toparlanmanı bekliyor bence. şu an ona çok ihtiyacın var gerçekten. beslenmene çok dikkat et canım. hem sütünün artması hem de kansızlığının geçmesi için bu önemli.
eşin çok hatalı çok suçlu ama sonuçta bebeğinin babası işte, şu an bebeğinin hem sana hem de babasına çok ihtiyacı var. hele de sizleri tanımaya bir başlasın bak. o zaman daha da bir bağlanacaksınız birbirinize. eşinin de yumuşamasının sebebi hem bebeğin varlığı, ona olan sevgisi, hem de bir bebeğin bakımının ne kadar zor olduğu dank etti, senin bu durumda yalnız başına üstesinden gelemeyeceğinin farkında, kendi annesinden de hayır yok, o yüzden annene karşı mecburen yumuşadı. ama sen ona hata yaptığını, içinde halen kırgınlık olduğunu, annenin buna rağmen alınganlık gösterip bırakıp gitmediğini ne kadar fedakar olduğundan falan bahset ki yaptıkları unutuldu sanmasın. ama hiç bir zaman da kavgaya dönüştürme meseleyi. hele ki bebek olan bir evde asla kavga olmamalı yasakkelime çok minik de olsalar herşeyi algılıyorlar ve ilerde psikolojik problemler yaşamaması adına bu çok önemli canım.

canım, diğer topikte konuşuyoruz gerçi ama burdan da yazmak istedim.

annen günlerdir hem bedenen hem de ruhen çok yoruldu, sinirleri bozuldu. ona kızma anlayış göster ve ondan da biraz daha sabretmesini, anlayışlı ve idareci olmasını rica et. o bir anne, bir anne kadar kimse fedakar olamıyor malesef. sen kendini bağımsız olarak bebeğine bakabilecek ve evin işlerini idare edebilecekcek kadar iyi hissettiğinde annene istediği taktirde evine gidebileceğini ama istemezse de kalabileceğini söylersin. zannetmem kalacağını, senin biraz daha toparlanmanı bekliyor bence. şu an ona çok ihtiyacın var gerçekten. beslenmene çok dikkat et canım. hem sütünün artması hem de kansızlığının geçmesi için bu önemli.
eşin çok hatalı çok suçlu ama sonuçta bebeğinin babası işte, şu an bebeğinin hem sana hem de babasına çok ihtiyacı var. hele de sizleri tanımaya bir başlasın bak. o zaman daha da bir bağlanacaksınız birbirinize. eşinin de yumuşamasının sebebi hem bebeğin varlığı, ona olan sevgisi, hem de bir bebeğin bakımının ne kadar zor olduğu dank etti, senin bu durumda yalnız başına üstesinden gelemeyeceğinin farkında, kendi annesinden de hayır yok, o yüzden annene karşı mecburen yumuşadı. ama sen ona hata yaptığını, içinde halen kırgınlık olduğunu, annenin buna rağmen alınganlık gösterip bırakıp gitmediğini ne kadar fedakar olduğundan falan bahset ki yaptıkları unutuldu sanmasın. ama hiç bir zaman da kavgaya dönüştürme meseleyi. hele ki bebek olan bir evde asla kavga olmamalı yasakkelime çok minik de olsalar herşeyi algılıyorlar ve ilerde psikolojik problemler yaşamaması adına bu çok önemli canım.

canım benim ne kadar güzel yazmışsın,haklısın...ben de aynen öyle yapacağım...eşim annesinin işe yaramadığının çok farkında,daha da farkettiricem ilerde ona,anneliğin ne demek olduğunu anlasın...anlayacak...kendisini anneannesi,kardeşini bakıcı büyütmüş...görümcem hariç,tüm ailesine mesafeliyim bu olaylardan beri,bundan sonra da öle olacak...

gözün aydın, kızının yası uzun olsun....
ınsallah hepsı atlatıp mutlu olacaksın. hele bıraz kendını toparla...
ayrıca gecmıs olsunŞeniz

Allahtan benim eşim annemi çok sever saygılı ve hürmetlidir.Düşünüyorumda eşimin bazı hareketlerine sinir deli oluyorum ya böyle olsaydı nasılki eşin ailesini ezdirmiyorsa sende ezdirme.Belki şuda olabilirmi annen yani ailen ona kırıcı davranıyor ve senin gözünden kaçabilir.Mesela benimkinin ailesi eşim yanımdayken bana çok iyiler ama eşim yokken yanımızda muhakkak benim kuyruğuma basarlar öyle bir şey olabilir.Eşini al karşına konuş anla nedeni sebebi öğren.

kusura bakmayın haddim değil ama kocanız çok terbiyesiz.aynı şekilde onu yetiştiren aile de.onunki aileyse sizinki de aile.bu muameleyi haketmiyor.benim de ailem çok uzak bir şehirde.bana gelir 1 ay kalır eşim sesini çıkaramaz.çünkü annedir kızını özler istediği kadar kalır.beğenmeyen kendi gider.kaldıki annenizin eşinize hiç rahatsızlık vermediğini söylüyorsunuz.öyleyse sizi ailenizden ayırmaya hiç hakkı yok.sevmiyosa saygı duysun.belliki ekonomik özgürlüğü olan bir bayansınız.dişinizi gösterin korkmayın altta kalmayın.ya eşiniz değişecek.yada değişemiyorsa hayatınızdan çekip gidecek.her iki durumda sizin ve çocuğunuzun hayrına olacaktır düşüncesindeyim.lütfen kızmayın bunlar benim fikrim.

gözün aydın canımm benim allah uzun ömür versin evladınaa adı ne kızının merak ettim :)

benim eşimde kızımın doğumundan sonra annem gelince burada kalmasın gitsin dedi ama
kendi annesini yerlere göklere sığdıramadı, daha lohusalığım çıkmadan annemi yolladı
kendi annesi geldi gıkı çıkmadı anlayacağın hep kendi ailesi ama yıllar geçtikten sonra

bende bir öfke oluştu kaynana karşı
zaten ailemi sevmezler bende onları sevmiyorum
artık anlayacağın büyük bir mesafe koydum kavgadan sonra ....
en büyük üzüntüleride kaynanam yaşattışimdi sıra bende canım!!!ne ekersen onu biçersin!!!

merhaba kızlar...1 ay kadar önce benden kaynaklanan bir tartışma yaşadık,ama eşim haketmediğim şeyler söyledi,annem tabi ki buna da şahit oldu...ama bu sefer benim yapamadığımı yaptı,açtı ağzını yumdu gözünü,verdi veriştirdi,öyle şeyler söyledi ki eşime...bu arada tansiyonu fırladı,ona bişey olursa seni öldürürüm dedim eşime,git burdan taksi getirip annemi hastaneye götürücem,seni de boşuycam dedim...vitrinde masada ne kadar birlikte resmmiz varsa yırttım attım...önce giyindi,sonra annemin ellerine kapandı,özür diledi...2 saat uğraştı..annem kızımı götürücem dedi...ben tamamen aradan çekildim,annem ne derse haklıdır dedim.annemi ikna etti bi şekilde.şimdi çok iyi anlaşıyolar,ben de 1 hafta kadar inat ettim,sonra barıştım.3 gün sonra annem gidicek,sonrasında zaten daha iyi olacağımızı biliyorum...çünkü benim 3 yaşında bir kocam var,ailemden bile kıskanıyo..sadece onunlaolayım istiyo...ama hatasını da anladı,onun annem karşısında pısmış halini görünce çok mutlu oluyorum...yalnızken de iyki annen var,ne isterse yap,bi isteği varmı sor diyo...

Benim anneme böyle davranan bir insanın ailesine aynısını yapardım , bakalım nasıl oluyor. Kendi ailesine yapıldığı zaman hoşuna gidiyor mu? Sen böyle birşey yapsan sana kimbilir neler yapardı. Onun annesi babası varda ,seninkiler ne. Seni sokaktan mı almış eşin. Ya ailen ya ben ne demek. Oda bıraksın ailesiyle görüşmesin o zaman. Hem de en ihtiyacın olduğu zamanda kim bakarsa baksın nasıl der, kendi mi bakacakmış size. Sevmeyedebilir ama saygı duymak zorunda. Ben eşime hep diyorum ben gelin olarak sizinkilere 3 yapıyorsam sende benim aileme en azından 1 yapacaksın, yapmıyorsa kendi bilir, ben hiç yapmam.
Allah sabır versin.

şimdi siz barıştınız ama eşinizin yine aynı tepkilerle yaklaşmayacağını nerden bilebilirsiniz tedbiri elden bırakmayın bence gerektiğinde tavırlı olmanızda yarar var diye düşünüyorum

yazıklar olsun öyle kocayada .....babayada! yapılmaz arkadaşım doğum yapacak kadına sende tavrını koy ki iyice tepene çıkmasınlar!

sayfaları tektek okudum benim görüşüm kocanı dolduruyolar canım , aslında özünde iyi ve anneni seviyo ama ban öyle geliyoki annesi ailene karşı eşini doldurup üzerlerine salıyo.
allah kolaylık versin kimseye o sorunları yaştmasın bende nişanlıyım dah şimdiden butür sorunlar yaşıyorum çok kötü bişey anlayabiliyorum...

Geç anlamış ama tam anlamış gibi. Bazıları sertlikten anlıyor demek ki.
Oysa kendiliğinden bunları yapsa hiç sorun olmayacak.:hulya:

sayfaları tektek okudum benim görüşüm kocanı dolduruyolar canım , aslında özünde iyi ve anneni seviyo ama ban öyle geliyoki annesi ailene karşı eşini doldurup üzerlerine salıyo.
allah kolaylık versin kimseye o sorunları yaştmasın bende nişanlıyım dah şimdiden butür sorunlar yaşıyorum çok kötü bişey anlayabiliyorum...

ben de aynen öyle düşünüyorum canım...zira çok yakın oturuyoruz,ne zaman annesigile gidip gelse,bi problem çıkıyo akabinde...34 gün görüşmeseler,biz güllük gülistanlığız,son 1 yıldır...öncesinde zaten hiç sorunumuz yoktu hemen hemen...ama artık bi sorun yok çok şükür,ben de annem de tam tavrımızı koyduk,bu tavırdan da taviz vermeyeceğim...olanları unutmak mümkün değil ama kızım için unutmaya ve mutlu olmaya çalışacağım...10 yıllık birlilkteliğimizde yaşadığımız ilk sıkıntı bu çünkü...ama öbür dünyada sorucam hepsinin hesabını,bu dünyada da yeri geldiğinde taşı gediğine koyucam,ailemin herşeyin üstünde olduğunu göstericem...sana bi abla tavsiyesi,kesinlikle eşinin ailesiyle yakın oturma...hatta aynı şehirde oturma mümkünse,sizinkilerle de yakın oturma,bu çok önemli...

Back
X