1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Arkadasinı değişsin diyecem . Düzene karismiycam . :) ne yapayım cekini arkadasindan
çekiniyor demeye çalıştınız sanırım
bir düzgün yazın yaaa

konunuza gelince öğretmene karışmayın
ve çocuğunuza bunun bir hastalık olduğunu yavaş yavaş tatlılıkla anlatın

Lütfen bol bol çocuk yetiştirmeyle ilgili kitap okuyun yahu,böyle çocuk yetiştirmeyin.yurtdışındayım ve benim de çocuğum zenci bebeklerden korkuyordu belli bir süre,şimdi en iyi arkadaşı zenci bir çocuk.önce kendi zihniyetinizi değiştirin sırayı değil

Çocuğunuzun arkadaşının elindeki lekeden rahatsız olması birazda sizin yetiştirme tarzınızla alakalı diye düşünüyorum. Çünkü 7 yaşındaki bir çocuk arkadaşının lekesinden rahatsız olmaz sadece o leke neden var diye merak eder. Bu sene ikinci sınıfa geçen oğlum var benimde, gerek sınıf arkadaşları gerekse normal hayatta kendi vücudundan farklı bir şey fark ettiğinde gelip bana soruyor anne onun nesi var diye neden öyle olmuş diye bende anlatıyorum bugüne kadar böyle bir sebepten ötürü kimseden korktuğunu da görmedim.

Lütfen bu şekilde dışlamayın çünkü siz böyle yaparsanız, çocuğunuz hep ömrünün sonuna kadar sizi örnek alıcak...
Yaptığınız dışlamadan başka birşey değil...
Bunun bir cilt hastalığı olduğunu söyleyin ve korkulacak bir şey olmadığını anlatın...

hayır bı de o vitilıgo olack çocugun yerıne koyun kendızızı herkes vebalı gibi kaçacak mı? herkes hasta olabılır yarın ne olacagımız bellı mı?

Önceki yorumları okumadım.Tekrarlamış olabilirim.
Tavsiyem ise okulda çocuğunuzun yanına gidin, yanında vitiligosu olan sıra arkadaşının başını okşayın, ellerini tutun, ona başarılar dileyin, umarım iyi arkadaş olursunuz falan deyin.Bunları çocuğunuzun yanında yapın.Bu durum ikisine de iyi gelecektir, uzun vadede herkes kazançlı çıkar.Azıcık düşünürseniz anlarsınız zaten.
Sonuçta insanız ve cam fanuslarda yetişmiyoruz. Hayat bu zaten, insan olmak zor zanaat vesselam..
ekleme:Bence çocuğunuz şanslı bile..Ya eşşek kadar adam olduğunda böyle düşünseydi hayatı daha da zor olurdu. İleride çoğu şeyle yüzleşmek zorunda kalıcak zaten.Sıra arkadaşı iyi bir başlangıç bence insanları görüntülerine göre ayırt etmemeyi öğrenmek için.Demir tavında dövülür, insan olmak da çocukluk çağında öğrenilmeye başlanır.

Son düzenleme:
öffff abartmayın ya. çocuk beyaz elden korkmuş diye öğretmenin yanına mı gideceksiniz. çocuğunuza bu durumun normal olduğunu korkmaması gerektiğini anlatın. sizin gibi insanlar yüzünden ilerde o çocuklar okullarda dışlanıyorlar. bide siz niye gidip öğretmenle konuşuyorsunuz. çocuğunuz otursun bi iki hafta tahtayı göremezse gider kendisi öğretmenine söyler ağzı var çocuğunuzun dimi. çocukları çıtkırıldım yetiştirmeyin

Çok üzüldüm lütfen empati kurun sizin çocuğunuz da aynı olabilirdi

Çocuk bilmediği şeyden korkar anlatın öğrensin

yıllar önce,oğlumun diş ve çene yapısındaki bozukluktan dolayı,diş teli taktırmıştık.o zamanlar,yaygın bir uygulama olmadığı için,millet öcü görmüş gibi bakıyordu.küçücük çocukları anlayabiliyorum da,velilere ne demeli?şekilcilik, yediden yetmişe,hepimizde var.gözlüklülerle dalga geçmek bizde,kiloluysa şişko,kısaysa güdük,uzunsa zürefa.etiketlemenin sonu yok.farklı olanı dışlama, bizim toplumumuzun kanayan yarası.

çocuğunuza hiç suç atmayın.siz "eli beyaz" diye etiketi yapıştırmışsınız ,yavrucağa.çocuk ailede ne görürse,onu taklit eder.oğlunuza da acıdım.

Muhtemelen vitiligo olabilir.cocugunuzla anlayabilecegi sekilde konusun.ogretmene boyle bisey soylemeyim.ben olsam hos karsilamam cunku.oda cocuk sizinkide .
Bizimkide bazen arkadaslarindan bahsederken kilolu zayif uzun kisa diye bahsettinde uyaririm ismini sorarim oyle dememesi gerektigini soylerim uzatmadan.
Vitiligoysa cok psikoloji etkileyen bi hastalik dis gorunusten dolayi cocugun uzulmesini istemem.bu cocuk icin buyuk yikim olur.cunku caresi olan veya gecen bi rahatsizlik degil daha simdiden bu sekilde tepki gorurse kotu olur yavrucak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…