1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Okuldan sogumasinmis. Hangi cocuk okulu sever . Daha ilk gun yarin odevleri olacak. O odevleri kendisi yapacak. Yapmak istemiyorum deyince kendin mi yapacaksin.

Bu davranislari goren , istenmedigini dusunen oteki cocuk ne olacak. O da sogur okuldan.

Benim çocuğum da bu hafta okula başladı ve çocukların yerleri değişti . Bazı çocuklar istemeyip ağlayınca veliler öğretmenle konuştu . Öğretmen kendince en adaletli sistemin bu şekilde olduğunu ve her hafta yer değiştireceğini böylelikle herkesin hem arkaya hem de öne oturacağını söyleyerek çocukların zamanla alışacağını söyledi . Sizin öğretmenin de uygulamayı düşündüğü bir sistem vardır belki o nedenle yerler değişmiştir .

Cunku sinif ve ogretmen onlarin prens ve prenseslerine ozel olarak tahsis edilmis. Diger cocuklar da figuranlar. Onlarin cocuklariyla ayni sinifta okumak serefine erismisler daha ne istiyorlar...
Aynen öyle...
Dün çocuklar haliyle mahzunlardı, bir tanesi de sessizce yerinde üzgün duruyor oyuna katılmıyordu. Yanına gidip sorunca ağlamaya başladı ben de yalnız bıraktım biraz. Annesi gördü halini geldi bana çatıyor ikna edin de oynasın diye. İlk zamanlar normal üzerine gitmeyin alışacaktır dedim ikna olmadı, bana çocuğu ikna edemiyorsunuz diye saydırdı. Ben de en son pardon da sizin çocuğunuz özel mi diye sordum. Sizin çocuğunuzla ilgileneceğim diye 36 çocuğu yalnız mı bırakayım dedim, bozuldu. Bugün gelmedi çocuk.
Bazıları çocuklarına özel ilgi bekliyor, öyle bir şey istiyorlarsa okula göndermeyip evlerinde özel ders aldırabilirler.

Nasıl bi kalbiniz var yazık gerçekten.

Çok iyi yapmışsınız.Gece gece asabım bozuldu ya,herkes bizim işimize karışmaya ne kadar meraklı.
Evde 2 ay tahammül edemiyorlar okullar açılsın da öğretmenleri uğraşsın diye gün sayıyorlar okul açılınca da kendi veremedikleri ilgiyi,özeni öğretmenden bekliyor,beklemek bir kenara emrediyorlar neredeyse.

Ya arkadaskar elestirdiginiz 6-7 yasinda cocuk ilk defa gordugu bir farklilik onda korku yaratmis olabilir.vitiligo olan yavruya cok uzuldum ama bunu 6 yasindaki cocuga anlatmak zor olabilir.
Yegenim plastik cerahide yatarken kafasindan yanmis derisi altinda balon sisirilmis bir yavru vardi yegenimle ayni odada yatiyordu ve yegenim bana teyze onumde otur ben o yaratiktan cok korkuyorum diyordu.bebegim oda hasta deme oyle diyordum 5 yasindaki cocuga..
Izledigi cizgi filmlerde gordugu yaratiga benzetiyordu.ve cidden cok korkuyordu.5 yasi daki cocugu nasil elestirebiliriz.
Biz bisey soylemeden dojtoru farketi hemen odasini degistirdi psikolojisi bozulmasin dedi.
Konu sahibi lutfen interneten vitiligo hastaligini cocugunuza gosterin guzel bir dille bunun bir rahatsizlik oldugunu kendi basinada gelebilir oldugunu anlatin.
Baktiniz cocuk cok rahatsiz oluyorsada diger cocuga hic belli etmeden ogretmenle gorusun

Bende suan sizi dinliyorum ve karışmıyorum . Cocuğumda ogretmen uygun gormuş . Öğretmenini dinle diyecegim. Yine eklemek istediğiniz varsa ekleyin cnm . Amacım incitmek kırmak değil

Çocuğunuz şımarık belliki sizde onun sözüyle hareket ediosunuz sınıf düzenine karışmak ne haddinize. Öğretmeni oraya oturtmussa vardr bi bildiği tek yapacagnz çocuğunzn simarikliklrni görmezden gelmek

Anlattım zaten . Bak cok iyi bir arkadas arkadas olabilirsin dedim . Anlatamadım . Şimdide sunu seniyyem ogretmen uygun gormuş . Öğretmenini dinle diyecem

Daha ikinci günden çocuğunuzun her istediğini yaparak mı çocuğunuzu okula alıştıracaksınız? " canım sıkıldı" demiş demek. Paşanız alışacak okulda, derste biraz sıkılmaya artık. Bu işler böyle. Çocuğunuz sıkılmasın, mutlu olsun diye sürekli öğretmenine taleplerle mi gideceksiniz? Daha bu başlangıç yani. Öğretmenlerin işine karışmayın lütfen artık. Çocuğunuza okulun doğasını, ortamını, insanların farklılıklarunı anlatın. Okul her çouğa ayrı ayrı uyum sağlayamaz, çocuğunuz okula uyum sağlayacak.

Peki diğer çocuğa belli etmeden öğretmenle görüşüp yeri değiştirilince yanına oturduğu arkadaşı da onu istemezse. Benim de yerimi değiştirsin derse. O çocuğun psikolojisi nasıl kaldırsın bunu. Diğer çocukların psikolojisi korktukları için önemli ya bu çocuğun ki. Belki ömrü boyu geçmeyecek bir iz kalacak onda. Ayrıca bu konu hastanedeki olayla benzemiyor. O çocuğu yeğeniniz bir daha hiç görmeyecek ama bu sınıf arkadaşı...

Çocugun uysal ve her yere uyum sağlar demişsin de hani?
Çocugun uyum sağlayamıyor ve konustugun halde ikna olmuyor diretiyor sanırım uysal da değil. Bazı annelere göre en mükemmel çocuk kendilerininki. Çocugunuza lafım yok ama siz böyle yetiştirirseniz muhtemelen çok laf yiyecek ileride sayenizde. Onu yoğuran sizsiniz. Öğretmene de söyleyin çocugunuzu öne alırken başka annelerin çocuklarını dilediği gibi arkaya oturtabilsin. Onlar nasıl olsa sizin çocugunuz değil bi değerleri de olmaz. Bi zahmet öğretmenlik okuyun da siz yetiştirin çocugunuzu madem. Karışmayın ilk günden öşretmenlerin işine. Sanki bi sene sın sırada kaldı oğlun. Okul başlayalı üç gün oldu daha. Nazlamayı bırakın oğuluşlarınızı elbet başlangıçlar zordur alışacak öğrenecek zamanla. Mızmızlanmasını pekiştirdiğinize eminim. Çocugunuzun ruhunu aç bırakıyorsunuz karnı doysun aman. Karakterini aç bırakıyorsunuz aman öne geçsin de daha çok öğrenir belki abcyi ( alakası yok) aman en önde olsun sizin çocugunuz her zaman. Üzgünüm ama verilen cevaplara karşın hala aynı kafada birine başka türlü yazamazdım!

Burada eleştirilen çocuk değil,çocuğun her isteğine koşulsuz evet diyen ebeveyn.
İkidir aynı tavsiyeyi veriyorsunuz çocuğa belli etmeden öğretmenle konuşsa ne olacak ?
Çocuklar sizin düşündüğünüz kadar idraksız değil hanımefendi,bugün yanında oturan çocuk yarın yanında yoksa neden diye sorgular,biz kadar çetrefilli düşünmezler ama duygusal boyutları da bizden çok daha fazladır,bu yer değişikliğinin sebebinin kendisi olduğunu bilecek ve belki psikolojik bir travma yaşayacak,belki belli etmeyecek ama içine atacak.
Bahsettiğiniz bir birey,saksı değil,yeri oradan oraya değiştirilmez.
Alışacak ötesi yok a-lı-şa-cak.
Hayatta rahatsız olduğumuz her şeyi kendimizden uzaklaştırma gibi bir durumumuz olmuyor değil mi ?
Benim de bu ülkede beraber yaşamaktan rahatsız olduğum milyonlarca insan var mesela..Onların yerlerini değiştiremediğim için alışma ve kabullenme yolunu seçiyorum.Bilmem anlatabildim mi ?

Aslında bu çok güzel bir fırsat çocuğunuz için. Bu vesileyle görüntüden ziyade kişiliğe odaklanmayı öğrenebilir bu yaştayken daha. İnsanları ötekileştirmemeyi, ayrımcılık yapmamayı öğrenebilir. Endişelerinizi anlıyorum, herkes çocuğu için en iyisini ister fakat okul henüz yeni açıldı. Hemen adapte olması söz konusu değil. Zamanla alışacaktır, arkadaş edindikçe, diğerlerini tanıdıkça rayına oturacaktır her şey. Bu arada sınıf içi düzene, ders işlenişine yani öğretmenin daha iyi bileceği her şeye müdahale etmek isteyen veliler çok rahatsız edici olabiliyor. Daha yolun başındasınız, yıllarca okuyacak çocuğunuz, öğretmenlerine bu şekilde yaklaşırsanız daha iyi olur.

Bir yandan da çocuğunuzun artık birey olmaya, sorunlarını kendi çözmeye alışması da lazım. Her şey için okula koşan annelerden olmayın. Bırakın çocuğunuz kendisi çözmeye uğraşsın öncelikli olarak.

Bu konu sahibinden bağımsız ama
Ben artık öğretmenlere eskisi kadar saygı gösterildiğini düşünmüyorum
Ben demiyorum öğretmen vursun, dövsün
Eti senin kemiği benim falan bunlar saçma, beylik laflar

Ancak bizim zamanımızda ben hatırlıyorum
Sınıfta problem yaşadığımda anne, baba gel de öğretmeni bir hırpala hiç demedim
Gelmezlerdi zaten, biliyorum
Ya kendim ya öğretmenimle hallettim.

Kurala uymak nedir biliyorduk
Öğretmene saygı duymayı biliyorduk
Büyüklere saygı duymayı biliyorduk

Şimdiki nesil çok başka
En ufak ses yükseltmede/direktifte "psikolojileri bozuluyor(!)"

Öğretmenin saçını çeken veli gördüm ya daha diyecek bir şeyim yok

Zaten hep aynı olmuyor yerleri, bizim öğretmen hergün yada 2 günde 1 değiştiriyor, böylece herkes arkada oturmuş oluyor, sizinde böyle olur belki
Zaten artık sınıflar eskisi gibi büyük ve kalabalık değil.
Diğer çocuğun da eli beyaz diye takmayın, vitiligo dur o, bulaşıcı değil

Eğer buraya konu açtımsa amacım kimseyi kirmamak . Sizlerden fikir almak . Suan cocuğu incitecek bir yanlista bulunmadım . Herseyi nasıl iyi niyetle çözerim düşüncesindeyim . Hem konuşanda cocuğa asla boyle birsey yansıtmam . Bence sizin boyle tutumunuz yanlış âmin dermisiniz . Yazdıkların beni cok incitti. Ama ben o cocuğu incitmedim

Orası öyle , bu devirde herkes herseyi ben bilirim havasında, kimsenin kimseye saygısı kalmamış
Bende sağlık çalışanıyım bunu cok üzülerek yaşıyoruz malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…