1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Benim ilk cocuğum başlıyor okula fazla bilgim yok zaten okulla ilgili. Oturma düzeni suan nasıl hic bilmiyorum . Sadece amacım cocuğum okuldan sogumasin

Senin çocuk zaten soğuk gitmiş okula. Yanındakini beğenmemis, yerini beğenmemis. Zaten bence niyeti pek yok gibi geldi. En önde olsa bu sefer en önde diye dert yanacak gibi. Yuvaya ana okuluna daha önce gitmedi mi acaba belki ondan dolayi yabancılar çekiyordur.

Eli öyle olan cocuğa bisey yansıtmıyorum . Sadece öğretmenle konuşacağım . Cocuğumda rahatsız oluyor . Anlattım anlamıyorum okulun ilk günleri daha okula alışamadı

Cocuklar oyle seylerden durup dururken rahatsiz olmaz. En fazla merak eder. Hem oyle bile olsa rahatsiz olmasini gerektirmeyecek bir sey oldugunu ogretmek zorundasiniz. Her farkli insandan rahatsiz mi olacak yani hayatini oyle mi yasayacak? Bence ogretmenle degil oglunuzla konusmaniz gereken seyler var.

Cocugun haberi olmadan ogretmenle konusabilirisniz yerinin degistirilmesi konusunda.
Benim yegenimde 1.siniftayken yaninda oturan kizin agzi kokuyir ben okula gitmem diye eve gelince yikiyordu ortaligi ablam ogretmenle konusup degistirtmisti yerini.
Ama oglunuza bunun bir saglik sorunu oldugunu anlatsaniz ikna olmazmi acaaba

Son düzenleme:
İlkokuldayken, bazı arkadaşlar bana sırf esmerim diye arap arap! diye seslenirlerdi ve çok zoruma giderdi,ağlardım gizlice. esmerliğin çok kötü bir şey olduğunu sanıyordum o zamanlar. ve beyaz tenlilere imreniyordum. tabi şimdi "esmerim güzelim aman Allah ben yanıyorum modundayım" esmerlik çok hoşuma gidiyor yani. Demem o ki çocuklar acımasız olabiliyor. çocuklara sevgiyi, saygıyı, acıma duygusunu, kimseyle alay etmemeyi öğretecek olan da ailelerdir. Elinin üstü beyazlı dediğiniz çocuktan kaçmayınız, çocuğunuza anlatınız ve o çocuğu sevdiriniz.

Anne otuak istemiyorum . Diyor . Konus diyorum oda senin gibi arkadas edin . Kabul etmiyor . Benim bu oğlum yemeğin görüntüsünü beğenmese yemek yemez . Ortanca oğlum bunun gibi secici değil

Eee simarik bi cocuk o zaman. Uzgunum ama bu sekil de cocuk yetistirmen dogru degil. O sirada oturmasini ogrenecek. Yaklasimini ve ona nasil anlatman gerektigini en iyi bi pedagog soyleyebilir. Hayat dersi 1 volume 34 .

Bugun yerini degistirirsin ama yarin degistiremeyecegin seyler mutlaka olacaktir. Her istegi yapilan cocuklar mutlaka bi kimlik bunalimi yasar cunku hayat her seyi vermez insana.

Ayrica kimsenin ne olacagi belli degil. Dua edin cocugunuz da kacilacak duruma gelmesin.

Eli öyle olan cocuğa bisey yansıtmıyorum . Sadece öğretmenle konuşacağım . Cocuğumda rahatsız oluyor . Anlattım anlamıyorum okulun ilk günleri daha okula alışamadı
Okula alismayan tek cocuk sizinki degil. Ogretmenle konusulmasi gereken ozel bir durumunuz yok. Konustugunuzda da ogretmenin gozunde bireysel farkliliklara saygi gostermeyen "sorunlu" veli olacaksinoz. Cocugunuz size gelip israrla ben o cocugu sevmedim diyebiliyor ve siz ogretmenle konusmayi dusunuyorsunuz emin olun cocugunuz bunun farkinda. Ve kusura bakmayin da 7 yasina gelmis cocuk arkadasindan "elinin uzerinde beyazlik var, ben onu sevmedim" diye bahsediyorsa cok da insan sevgisiyle buyuyen bir cocuk gibi gelmedi bana. Yerini degistirirseniz de hayati boyunca insanlari sevmeyrn biri olacak

Arkadasinı değişsin diyecem . Düzene karismiycam . :) ne yapayım cekini arkadasindan
O da bir düzen sonuçta. Öyle uygun görmüş öyle oturtmuş siz çocuğunuzla konuşun derim. İlk günler sapı çöpü bahane edip alışması zor olacak elbette, 2 hafta içinde düzene uyuyorlar merak etmeyin. Öğretmenin düzenine karışmayın derim, bir nevi saygısızlık olur yaptığınız.

Anne otuak istemiyorum . Diyor . Konus diyorum oda senin gibi arkadas edin . Kabul etmiyor . Benim bu oğlum yemeğin görüntüsünü beğenmese yemek yemez . Ortanca oğlum bunun gibi secici değil

Anneliğinizi sorgulamak asla haddim değil ama bu yetiştirilme tarzıyla alakalı.
Dün görüntüsünü beğenmediği yemeği yememesine izin verdiğiniz için bugün görüntüsünü beğenmediği arkadaşının yanına oturmamayı hak görüyor oğlunuz.Eğer o yemeği yemek zorunda olduğunu anlatsaydınız bugün bu sorunu da yaşamazdınız

küçük yavruşu 2. sınıfta olan bir anne olarak söyleyeyim; çocuğunuzun sınıfın içindeki pozisyonuna asla ama asla müdahale etmeyin.. çok büyük bir olay, şiddet, kargaşa olmadığı sürece sıkıntısını dinleyin ve rahatsızlığını öğretmeniyle halletmesini öğütleyin.. siz dışarıdan müdahale ederseniz en ufak bir olayda bile arkanıza saklanacak ve inanın yıllarca böyle gidecek.. çocuğun rahatsız olmasının dışında ondan negatif bir şekilde etkilenmiş olabilir, insanız herkesi sevmek zorunda değiliz.. mesela benim bir arkadaşım vardı, çocuk paso tükürürdü.. ama öğretmenimle konuşup yerimi değiştirirdim :) bırakın sınıfın içinde kendi sorununu kendisi çözmeyi öğrensin ilk günden..

Neyse okuyamicam daha fazla allah ogretmen arkadaslara sabir versin
Insallah ogretmen isinde yetkin biridir de o yavrunun da sadece farkliligi yuzunden okul zorbaligina ugramasinin onune geçer

Konu Sahibi hanim okul hakkinda bisey bilmiyor iseniz cocugunuz okula baslama aşamasındayken bir zahmet internetten de olsa biraz arastirin. Siz bilgili olmak "zorundasiniz" çünkü bir cocuk Yetiştiriyorsunuz. Bu isi gonullu olarak yapmaniz gerekiyor
Çünkü "egitim Ailede başlar".

Bir sınıf öğretmeni olarak sizin gibi velilerin bu ön sıra merakını anlayamıyorum. Öğretmen arka sıraya oturtuyorsa ilgilenmiyor algısı çok yanlış. 1. sınıf okutan bir öğretmen tüm sınıfa hakim olabilmek için masasına bile oturmaz kendimden biliyorum. ha öğretmenin bir bildiği vardır. Mesela biz sınıfta her hafta yer değiştiririz. Arkadaşının eline gelince o hastalık vitiligo ve heran herkesin başına gelebilir bir hastalık. Çocuğunuza farklılıklara saygı göstermeyi bu kafayla öğretemezsiniz haberiniz ola...

Buna rağmen çocuğu hep ama hep önde otursun isteyenler bolca vardı

Cunku sinif ve ogretmen onlarin prens ve prenseslerine ozel olarak tahsis edilmis. Diger cocuklar da figuranlar. Onlarin cocuklariyla ayni sinifta okumak serefine erismisler daha ne istiyorlar...

YEMEK SECMEKLE INSAN SECMEK AYNI SEY DEGILDIR.

Cocugunuzun bu halde olmasinin sebebi sizsiniz cunki sizin kafanizdaki biri egitti o cocugu (buna egitmek denirse). Yok efendim yemegi de seciyormus. Ne guzel ornek ya.

Çocuğun hasta/vitiligo olduğu bile net değil.
Ben 6 yaşımdayken denizde geldi başıma.
Sebebini net olmamakla birlikte bacağımda su bardağı tabanı kadar bir kısımdaki renk pigmentlerim öldü
Hiçbir şekilde yayılmadı, kimseye de bulaşmadı ama hala güneşe alerjim var, çıkmaya tırsıyorum
Kimin ne yaşadığını bilmiyorsunuz
Bacağımın arkasında olduğu için de mayo giymeyince kimse bilmez ama
Görseler demek

Ne kadar ayıp ya.
Sanki veremli gibi bir de huzursuz olmuş konu açmış buraya

Bir de oğlum seçicidir, beğenmez diyor ya
Tutmayın artık beni
Siz de körükleyin, her istediğini yapın
Pamıklara da sarın, bir de fanus giydirin
Kimsenin nefesi de değmez

Ailem öğretmen
Ben bile sinirim bu tarz velilere
Öğretmenlere kolaylık diliyorum!
Hem pedagojiden anlamaz, hem öğretmenlik nedir bilmez hem de ahkam keserler

Insanin evladinin en arka sirada oturmasi dokunuyor insana, o oturmazsa bu oturmazsa kim oturacak diyemiyorsunuz. Kesinlikle sira ile olmali. Lakin elinin ustu beyaz demissiniz ya o hic olmadi iste, elinin ustu beyaz olan sizin o arka sirada bile durmasina dayanamadiginiz evladiniz olabilirdi.

Arkadasinı değişsin diyecem . Düzene karismiycam . :) ne yapayım cekini arkadasindan

Düzene zaten karışamazsınız :)
Orası sizin babanızın çiftliği değil o oraya otursun bu buraya oturmasın deme hakkınız yok.Kaldı ki siz oğlunuzun sıra arkadaşının yerini değiştirmesini öğretmen hanıma ilettiğiniz anda çocuğunuza karşı negatif bir elektrik oluşacak.
İki de bir oğlum okuldan soğumasın deyip duruyorsunuz ya,sizinki okuldan soğumasın ama geri kalanlar ne halt ederse etsin değil mi ? O çocuğun yeri değişecek belki yeni sıra arkadaşı da istemeyecek öteki de beriki de istemeyecek ama ne olursa olsun sizin küçük oğlunuz okuldan soğumasın.
Hanımefendi bu şekilde her sorunda sorunu uzlaşarak çözmek yerine yıkarak çözmeyi öğretirseniz oğlunuz okula sadece öğretim için giden biri olur,eğitimden nasibini alsın istiyorsanız karışmayın,bir öğretmen olarak size tavsiyem budur !

Gece gece yüreğim sızladı.
Vicdanım hiç rahat değil keşke o yavrucagi taniyor olsam yaninda olsam.

Yarin yolda yururken bir kaza gecirip yuzunun parcalanmicagi yuzune bakilmicak hale gelmiceginim yada kolunun bacağınin kopmicaginin garantisini verebilir misin bize ?

Hic bana bir sey olmicak hic ölmicek gibi yasiyorsun demi.

Lanet olsun senin ve senin gibilere. Gece gece aglatiyorsun beni eminim bir cok arkadasimda benim gibi hassastır. Simdi ben hep o yavrucagi dusuncem. Kim bilir o ne hissediyor. Nasil üzülüyor o kucuck kalbi nasil kiriliyor.

Allahım sen dertleri belalari hastaligi tum kötülükleri ve KOTU KAPLI VICDANSIZ INSAN! LARI kucuk masum cocuklardan uzak tut. Herkes Amin dermi arkadaşlar

O çocuğun yerini değiştirirseniz ömür boyu engellilere karşı öyle davranıcak. asıl engelli, engelliden kaçanlar diye konuşulan şahıs olacak. Onu rencide etmek demek sizin aslında rencide olmanız demek.
Yazıktır günahtır yapmayın..

Pasif çocuklar yetiştiriyorsunuz.
Kendi başının çaresine bakamayan çocuklar.
Her problemde annesi, babası pışpışlayan çocuklar
Hayattan memnun olmayı bilmeyen çocuklar
Ortaklığı değil, farklılığı gören çocuklar
Birleştirmeyi değil, ayrıştırmayı gören çocuklar...

...

Sizin gibi aileler oldugu surece egitim 1 adim ilerleyemez. Ogretmenin bir bildigi var ki yerini degistirmis. Buna saygi duyup cocugunuza arkadasindan korkmamasi gerektigini ve ogretmeninin onu neden oraya oturtmus olabilecegini sakinlikle anlatmaniz gerekirdi.

Ogretmenlere ve kararlarina biraz saygi lutfen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…