1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Peki senin cocugunda vitiligo oldugunu ve arkadaslarinin bu yuzden kactigini ve yalniz kalmakta oldugunu dusun.

Belki ogretmen cocugunuzda isik gorup anlasacaklarini dusundu. Bilemiyorum ama kacmak cozum degil asla.
Zaten bunu düşünerek konu actım amacım kimseyi kırmamak. Guzel bir konuşma yapmak . Cocuğu rencide etmek istemem

elinin üstü beyaz dediğiniz yavruya çok üzüldüm ya! siz de annesiniz, bir de o yavrunun annesini düşünün.çocuklarımıza engelli ya da vücudunda herhangi bir şey bulunan kişilerden korkmamayı öğretmeliyiz insanı hayvanları bitkileri sevdirmeliyiz. insanları hayvanları vs. sevmeme duygusu bireyi ileriki yaşlarda sorunlu yapabilir.

Vitiligo bulaşıcı bir hastalık değil. Oğlunuzla konuşsanız ve insanları olduğu gibi kabul etmeyi öğretseniz daha mutlu ve saygılı bir birey olacaktır. Çünkü çocuklar acımasız ve arkadaşına kötü davranabilir.

Arka sıradan onu alıp başkasını koyduklarında, öbür çocuk sizinkinden daha mı az değersiz olacak hem!

Ah siz buldumcuk anneler!

Benim ilk cocuğum başlıyor okula fazla bilgim yok zaten okulla ilgili. Oturma düzeni suan nasıl hic bilmiyorum . Sadece amacım cocuğum okuldan sogumasin

tamam işte bunun için oğlunuzla konuşmanız lazım.. öğretmen terste tepebilir bence öğretmenle konuşmaya yeltenmeyin bile böyle bir konu için..
şu aşamada okuldan soğumamasını sağlamak sizin sorununuz..

Zaten bunu düşünerek konu actım amacım kimseyi kırmamak. Guzel bir konuşma yapmak . Cocuğu rencide etmek istemem

Bakin ben cok yaramaz bi cocuktum. Okula gitmek istememisim ama o bu su nedenden degil. Cocugun gitmek istememesini / sogumasini buna baglamayin. Ona ciddi ayni zamanda anlayabilecegi bi konusma yapin. Gerekirse bi pedagogdan yardim alin.

Eli öyle olan cocuğa bisey yansıtmıyorum . Sadece öğretmenle konuşacağım . Cocuğumda rahatsız oluyor . Anlattım anlamıyorum okulun ilk günleri daha okula alışamadı

Çok kızdım size . Ne demek arkada oturmasın sizin çocuğunuz oyle hasta olsaydı herkes ondan kaçsaydı ne hıssederdiniz ? O cocuk masum hele ki zaten alay ederler onla o yaştaki cocuklar . Birde sizin gibi yetıskınler mı yapacak bunu . Bayan yarın kimin başına ne gelecegı hıc bellı degıl ! Hastalığın zararlı olmadığını o çocuğunda normal olduğunu anlatın oğlunuza . Ayıptır ya günahtır

Veli toplantısında ilk söyleyeceğim şey sınıfıma karışmayın olacak.
Kaldı ki ben her sene kayarlı sistem kullanırım, herkes her gün bir öne, 2 hafta sonra bir yan sıraya geçer. Böylece herkes hem önde hem arkada hem cam kenarında hem duvar kenarında oturmuş olur. Buna rağmen çocuğu hep ama hep önde otursun isteyenler bolca vardı.

Gerçekten inanamıyorum size. Oğlunuz 7 yaşındaki bir çocuğun elindeki lekeden veya hastalıktan korktu diye yerini değiştirmesi mi istiyorsunuz? Ne diye o 7 yaşındaki yavruyu elinde olmayan bi sebepten dolayı dışlıyorsunuz? Herkes çocuk hasta diye o çocuğu dışlasa o çocuğun psikolojisi ne hale gelir hiç düşünüyor musunuz?

Benzer bir hastalık sizin oğlunuzda olsaydı ve yaşıtları oğlunuzdan korkup kaçsaydı onu dışlasaydı hoşunuza gider miydi?

Yapacağınız şey, oğlunuza bunun korkulacak kötü bir şey olmadığını, arkadaşını sevmesi gerektiğini, onunla iyi ilişkiler kurması gerektiğini ve ona destek olması gerektiğini anlatmalısınız.

Ama siz küçücük çocuklara daha 7 yaşından kendi gibi olmayanları dışlamayı öğretiyorsunuz bravo! Sonra niye ülke bu halde!

Bakin ben cok yaramaz bi cocuktum. Okula gitmek istememisim ama o bu su nedenden degil. Cocugun gitmek istememesini buna baglamayin. Ona ciddi ayni zamanda anlayabilecegi bi konusma yapin. Gerekirse bi pedagogdan yardim alin.
Anne otuak istemiyorum . Diyor . Konus diyorum oda senin gibi arkadas edin . Kabul etmiyor . Benim bu oğlum yemeğin görüntüsünü beğenmese yemek yemez . Ortanca oğlum bunun gibi secici değil

Eli öyle olan cocuğa bisey yansıtmıyorum . Sadece öğretmenle konuşacağım . Cocuğumda rahatsız oluyor . Anlattım anlamıyorum okulun ilk günleri daha okula alışamadı
Resmen etiketlemissiniz cocugu simdiden kafanizda 'eli oyle olan cocuk' diye.
Lisede en yakin arkadasim vitiligoydi. Yuzunde ozellikle. Ben ona baktigimda hastaligini gormezdim bile. Tanidigim en iyi insandir. Lise biteli 6 yil olacak hala gorusuruz.
Keske siz de cocugunuzu annemin beni yetistirdigi gibi yetistirebilseniz.

Sizin de çocuğunuz var aynı durumda oğlunuz da olabilirdi ben öğretmen olsam sizin gibi bir veliyle muhattap olmak zorunda olduğum için cok uzulurdum.o hastalığın cocugunuza zararı olmaz ama siz çocuğunuzu bu kafayla büyütmeye devam ederseniz yazık olur o çocuğa

Arkadasinı değişsin diyecem . Düzene karismiycam . :) ne yapayım cekini arkadasindan

Ilk okul 1 cnm ne verebilirim . Anlatıyorum anlamiyor

Benim ilk cocuğum başlıyor okula fazla bilgim yok zaten okulla ilgili. Oturma düzeni suan nasıl hic bilmiyorum . Sadece amacım cocuğum okuldan sogumasin
Sen oğlun okuldan soğumasın diye diğer cocugu yalnızlığa itip kendını kötü hissedirip okula gelmemesıne neden olan kimselerden biri olacaksın ! Ama olsun yeter ki sizin cocuk soğumasın diğeri ne olursa olsun

Bi dk ya
Çocuğun eli beyazli derken???
İsterlerse beni süresiz banlasinlar ama siz nasil bir zihniyettesiniz ya?
Belki bir cilt rahatsızlıgı var. Bunu izah etmek yerine nasil ayristirabilirsiniz?
Cocugunuz farkli bir durumla karşılaştıgi icin yadirgamis. Siz neden beraber gidip arkadasini kirmadan incitmeden korkulacak bir sey olmadigini göstermiyosunuz da hemen onun yaninda arkada oturmasin kafasina giriyorsunuz?

Sizin cocugunuzla ayni yerde olmayi hak etmiyor di mi elinde bir problem var diye?
O cocuk arkada oturabilir ama sizinki oturamaz.

Cocugunuz yuzunde kocaman bir dogum lekesiyle dogsaydi butun cocuklar ondan korksaydi mesela??
Benim boyle bir arkadasim vardi
Üniversite yillarinda bile aglar üzülürdü bu bakis acisi yüzünden. Masallah daha tohumları 6 yaşından ekiliyomus bu cehaletin.

Biraz empati biraz sagduyu ya.
Hep bu farkliliklari dislama yuzunden toplum bu halde zaten.

Bu zihniyettekiler azalarak bitsin lütfen yeter!

Sakin kalamadim Üzgünüm

Arka siraya zaten kimse oturmasin.Hepsiiii ama hepsiii en onde otursun.Sene basi geldi ya yine basladi cocugumu onunla oturtmayin bunun yanina birakmayinlar.Evet sizin cocugunuz ozel ,arkada oturmasin ama beyaz ellinin yanina da yaklasmasin.Bunun gibi en az 20 tane daha velinin dirdirini cekiyoruz ya Allah peygamber sabri veriyor iste.

Mesela eskiden sizinde böyle bir arkadaşınız olduğunu ve onunla ne kadar iyi anlastiginizdan bahsedin o zaman belki korkmaz...ben kızıma bazı konularda bu şekilde konuşur onun hoşuna gitmesini , ilgisini çekmesini saglar ve basaririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…