1 aylık evliliğimde görümcemle ipler koptu :(

önerilerin için teşekkür ederim. kızını kalkıp kötülemem haddimi bilirim çünkü. saygısızlık yapılmadığı sürece uyumlu biriyimdir. ama bariz niyet bozukluğu varsa da tepkisiz kalamam. bu da kendime olan saygımdandır.

Düşüncelerinizde haklı olabilirsiniz ama o sözü ' eşiniz söylemeliydi ' ..

O eşinizin ailesi, ona kırılmazlar ama siz gelin olduğunuz için alınırlar..

Daha 1 aylıkken bu çıkış fazla bulunur gibi..

En azıdan bundan sonra ' huzursuzluk çıkaran kimin ailesinden ise , o dur desin '

Eşinle aranızda konuşun güzelce

canım sakinliğimi korudum. zincirleme şekilde eşyalarıma özellikle zarar verdi. önce jumbo tepsimi telle ovdu, ardından vazomu kırdı, sonra da yemek takımımla kavga etti. sonra da eşim abla sen içeriye geç biz yaparız deyince bana bağırmaya başladı. o zamana kadar sesim çıkmadı. ama hem saygısızlık yapacak, hem bana bağıracak kaldıramam.başkası olsa aynı şekilde bağırarak cevap verirdi. istediği yerde istediğini desin benim için önemli değil. anlayan anlar, bilen bilir. bilmeyenlerin, anlamayanların da canı sağ olsun der geçerim.

ben de bunları kasıtlı yaptığını düşünüyorum aksi halde kadının evinde bir tek sağlam eşya kalmaması ve sakarlığının dillerie destan olması lazımdı.ama siz bence sukunetinizi korumalıydınız.yani daha ilk kez gelmiş evinize ve ilk gün yaşanmış bunlar.bya bir kıskanmış fesatlanmış evinize belli ama siz sessiz,rahat,anne babasıyla da gayet mutlu olsaydınız da iyice çıldırtsaydınız onu,madem o kadar fesatsa."bilerek yapıyorsun" falan demek hoş olmamış,sonuçta bunun ispatı olamaz yarın bu konudan eşinizve ailesi sizi suçlayabilir."ablamın kalbini kırdın iki kase için" şeklinde...o vazoya ben de çok üzülürdüm yeriniz de olsam ama o zaman seslenmemişsiniz iki kase için de seslenmeseydiniz keşke televizyonu da kıracak hali yoktu ya.öyle yapsanız onların gözünde melek olurdunuz bence.çok iyi bir izlenim olurdu.şimdi laf görümceyi kovduya kadar gider,bu tip şeyler de unutulmaz malesef.

canım bağırılan ve durup dururken tepkisiz kaldığım halde hakaret edilen bendim. kocam bile olsa kimsenin beni korumasına ihtiyacım yok. bence görümceme bu davranış soğuk duş etkisi yaptı, iyi de oldu. ben k.valideme konuyu açıp açmama konusunda tereddütlüyüm. onlar bana kırılsalar giderlerdi. onlar da olayın farkındalar. çünkü davranışlarında, evde dolaşmalarında hiç bir fark yok. olay yaşanana kadar nasıllarsa, olayın arkasından da yine aynılar. sadece k.validem mahcup bu yüzden de durgun.

kesinlikle sizin gibi düşünüyorum unutulmaz

çok iyi yapmışsın
gerizekalıya bak sanki 15 yaşında çocuk
35 yaşında koca kadınsın be
yanlışlıkla olsa en azından özür dilerdi üste çıkmazdı
tepkinle iyi yapmışsın, haddini bilir bundan sonra.

canım ben kimsenin gözünde melek falan olmak istemiyorum ki :) saygı gösterdiğim şekilde, saygı duyulmak istiyorum. sınırlarım nerde başlar, nerde biter görülsün istiyorum. melek olacağım diye bir kaç saat içinde kasıtlı bu kadar zarar verildiyse, iki gün sonunda sessiz kalsam neler olurdu düşeünemiyorum bile. bin bir emekle aldığım, koruduğum eşyalarıma özellişkle zarar verilmesine tahammül edemem. üstüne ben tepki vermediğim, vazom krıldı deyip koşmadığım halde, tabakları kırdın deyip söylenmediğim halde bana ailemizin düzenini bozdun diye bağıramaz. bu saygısızlığı kabul edemem. kocam da, ailesi de bunu bilmeli üç günlük değil bu evlilik, ömürlük.

görümceniz şu an sizde mi? geri döndü mü?

daha o an eşyasını topladı ve gitti. ben zaten bi şey demedim. k.validem, k.pederim, eşim de neden gidiyorsun vs demediler. sadece k.pederim bu saatte tek başına nasıl gideceksin deyip terminale bıraktı. bence bu kadın ailenin baş belası. hepsi farkında, idare edile edile aslında kadına kötülük edilmiş. benim ablam ya da kardeşim böyle olsa, bir doktoktora gitmesi konusunda ikna ederdim.

Gerçekten yerinde güzel bir şekilde tepkinizi belli etmişsiniz.Eğer belli etmeseydiniz bu böyle sürüp giderdi.Hem siz hemde eşiniz çok yıpranırdınız.Sonuçta doğru cümlerle ifade etmişsiniz rahatsız olduğunuz konuyu.Ama maksatlı yapmış belli yazdıklarınızdan.Sonuçta sende bir bireysin ve rahatsz oldugun konuları dile getirmek en doğal hakkın.Evlilik demek susup oyuncak kukla olmak demek değil.Yeni evlisin diyede kendini kesinlikle ezdime.Ama saygısızlıkta etme.Zaten etmemişsinde eşini araya sokmaman daha iyi olmuş bu seferde kardeşimi bana kışkırtıo derdi.Kayınvalidenler asıl o zaman alınırdı işte sana.

Son düzenleme:

onun için diyorum ya zaten üç günlük değil evlilik ömürlük.üç günlük olsa kır geç önemli değil.şimdi ömür boyu adınız görümce kovan gelin olarak zihinlerde kalacak.tepkisiz kalmasaydın ama gidip eşine söyleseydin o da gelirdi "ablacım sana burada hizmet ettirmem ben,hem özledim sohbet edelim"falan deyip tatlı dille oturturdu bir köşeye.evlilikte çok yenisiniz, büyük ihtimal şu an sizi haklı bulan eşiniz bunu bir kavgada başa kakacaktır.hep böyle olur bu işler.üstelik sizden yaşça da büyüktür görümceniz mantıken.yaşıtınız olsa belki daha normal olabilirdi ama şimdi bir de saygısızlık olarak görülecek.bu tip konularda eşini muhattap etmelisin.tabi onun da dengeyi koruması lazım yoksa yine problem olur.

neyseki kayinvalidenler iyilermis, kendi kizlarininda ne mal oldugunu biliyorlardir herhalde.

Ay gulesim geldi birden..buraya koymayin kirilir demedim mi ben size? Demis ya.. hey Allahim kesin aldi Eline atti yere..dikkat cekmeye calisan biri sanirim. Sesini cikarmaklada iyi etmissin yoksa 1 hafta boyu sinir krizi gecirecektin.

Kayinvalidende tabiiki uzulur, ama yapacak birsey yok olan olmus. Sen yine eski tavrina devam et. Bir kac gun daha sizdeler nasilsa…sonra onalrda giderler.

En azindan bir dahaki sefere gorumcenin ne mal oldugunu biliyorsun, ona gore olaylara sasirmazsin…ve bir daha evine geldiginde kucuk cocuk gelecek gibi vazolari kirilacak seyleri kaldirirsin ortadan.

cnm bence iyi ve yerinde davranmışsın eğer tepki vermesen sonradan çok üzülürdün bir de arsızlığı sona ermezdi. kayıvaldenlere gelince bence güzel bir çay yap al kayınvaldeni karsına sizi de üzdüğüm için üzgünüm de kızınızın ciddi problemleri olduğunu görüyorum ve aslında bende ona yardımcı olmak isterim. gösterdiğim tavırdan dolayı kızgın yada kırgın mısınız bana de? yani ben üzülmenizi istemiyorum siz çok iyi bir insansınız iyi bir annesiniz. ama görümcemle ilgili napabiliriz benim bir yardımım dokunur mu? de. hem kayınvalden içini döker sana bu gelin kaynana ilişkisini güçlendirir hem niyetini zaten biliyor iyi niyetli olduğunu pekiştirirsin hem belki de görümcenin sorunlarına çözüm bulmada mantıklı bir sonuca varırsınız. Allah kolaylık versin

Ya bilerek yapmadıysa ? ...

Vazo kirildiginda yaninda degilmis ama tabaklari kirarken mutfakta birliktelermis. Yani bir insanin biseyi kasitli yapip yapmadigini karsisindaki anlar diye dusunuyorum. Ben anlardim..Ayrica konu sahibi gayet sakin davranmis, gerektigi sekilde cevabini vermis. Sessiz kalsaydi sonrasinda hep o fedakarlik yapmak zorunda kalacakti.

bak canım bence ilişkiler insanların kendi sorunlarını kendileri halletmeyip, sürekli eşi devreye sokmalarından bozuluyor. saygısızlık yapan, kasıtlı eşyaya zarar veren görümcemdi. üstüne eşim ona kibarca söylediğinde, eşime değil dönüp bana hakaret eden yine görümcemdi. elbette tepkiyi de ben vereceğim. içim bu yüzden rahat benim. zaten kadına tepki verilmeye verilmeye zıvanadan çıkmış. eğer aklı başında insanlarsa, beni görümce kovan değil, saygısızlık karşısında susmayan biri olarak görürler. herkes ona göre bir tavır sergiler. kimse kimseyi idare etmek zorunda değil. ben de değilim, onlar da değil.

Kesinlikle yapılması gerekeni yapmışsın canım, için rahat olsun. Birdaha yolu düşerse size; haddini bilir, ayağını denk alır...

Şu abla görümcelerde herhalde kendileri çıkarmış kocalarımızı şeylerinden ?
Bu kadar kıskanacaklarına evlendirmeselerdi
görümcelerin yarısından fazlası gelinlerine tavırları aynen bu arkadasınki gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…