1 aydır Spor yapıyorum. Sorularım var bir bakarmısınız ?

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
Merhaba,

1 aydır haftanın 4-5 günü spora gidiyorum. 1 gün Cardio diğer gün sıkılaşmak için dumble ya da aletlerde hafif ağırlıklarla çalışıyorum. Her gün 1 saatten fazla çalışıyorum.
Yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum.

Örneğin, börek, çörek, çikolata tatlı yemiyorum. 1 ayda 2 kg vermiş görünüyorum. Gözüme açıkcası biraz az geldi. Acaba sporda yanlış mı yapıyorum ?

2 sene önce diyetisyene gitmiştim. haftada 3 gün sadece 45 dakika tempolu yürüyüş ile ve de bir diyetle 3 ayda 15 kg vermiştim. sizce ben birşeyleri yanlış mı yapıyorum ?

azminizi tebrik ederim, sadece zayıflamaya yönelik değil cardio da çalışıyormuşsunuz, gerçekten bravo.

yediklerinize dikkat etmenin yanı sıra, fazla aç kalmamanız lazım. 2-3 saatte bir mesela elma, mesela küçük bir kase yoğurt ya da yağsız söğüş, salata yemelisiniz ki vücut sürekli çalışıyoruz ama yiyecek gelmiyor diyerek korumaya almasın kendisini.

kilodan vermeseniz bile, vücudunuz yaptığınız spor ile sıkılaşıp, incelir. ayrıca meşhur bir laf var bilirsiniz, az veren yağdan çok veren kastan diye.

son olarak, zayıflamaya çalışırken, günlük tüketebileceğiniz yağ miktarı 2 yemek kaşığıdır.

bırakmayın sakın.

Çabuk cevabınız için teşekkür ederim. Ara öğünlerime dikkat ediyorum. Dediğiniz gibi meyve yoğurt ya da form bisküvisi yiyorum.
su içmeyi arttırmam gerek. 2 litre ancak içebiliyorum. Ve de şirkette gelen yemekleri yiyorum. Sanırım yemeklerde fazla yağ var. Kendi yemeğimi getirsem daha mantıklı sanırım.

Cardio zayflamak için gerçekten önemli diye biliyorum. Hafif ağırlık çalışmam bir zarar teşkil etmez umarım ?

göğüs bölgemden 2,5 cm incelmişim.
Bel 2,5 cm
göbek 0,5cm
basen 1 cm

Son düzenleme:
konuyu yeni gördüm ve eger cevap bulamadiysaniz ben biraz yardimci olabilirim sanirim..
öncelikle kac kiloda ve boyunun kac oldugu önemli, boya göre eger kilon fazla degilse yavas gitmesi cok normaldir.. metabolizmanin hizida cok önemli, eger yavas ise yavas verirsin.. ama bence 1 ayda 2 kilo az bi kilo degil.. yani sonucta kardiyo ve agirlik calistigin icin, yagi yakip kas yapiyorsun demektir.. ve eger kas oranin yükseldiyse kiloda bi artis bile görebilirsin cünkü yagdan daha agirdir kas.. bence bu cok güzel bisey.. sonucta inceliyorsun (ölcülerine bakilirsa), ve önemli olan tartidaki kilo degil aynada nasil göründügündür.. bence fazla tartilma, eger merak ediyorsan kilonu 2 haftada 1 yap.. ben öyle yapiyorum ve kiloyu kafama takmadigim halde gidiyor kilolarim.. bende senin gibi hem kardiyo hem agirlik calisiyorum ama benimkisi biraz degisik sanirim.. ben her agirlik calismadan önce 15-20 dk kardiyo calisiyorum mutlaka (isinmak amacli), bu sekilde daha fazla yag yakiyorum cünki. haftanin 5 günü spora gidiyorum ve ara ara agirlik yerine zumba kursuna katiliyorumki kaslarda biraz dinlensin diye :))

bu sekilde toplam 85 santim inceldim 3,5 ayda )

bu arada size hitap seklim kaba olduysa kusuruma bakmayin:18::18:

ya benimde basenlerim var 2 haftadır spor yapıyorum basenlerim biraz daha gitti ama bacaklarım kalın onları nasıl sıkılaştırabilirim 1 2 ayda gerçi hep devam ediceğim spora ama bildiğiniz bir şeyler varsa kızlar yardımcı olun (

vücut belli bir süre sonra aynı hareketleri yaptığınız için alışmaya başlıyor devamlı aynı hareketleri yapmayın derim 1 hafta aletlerle c-çalışıyorsanız diğer hafta step aerobik hareketlerle vücudunuza şok yapın eski bir sporcu olarak deneyimlerimi paylaştım :)

Çok teşekkürler. bir de öyle deneyim bari

Estağfurullah. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz ve deneyimlerinizi yazdığınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…