1 Ayda 4 kg Test Edildi Onaylandı...

sütün kansızlık yaptığı doğru ancak ben günde 1 kase tahin pekmez yediğim için bunu dengeliyorum. pekmez kan yapıyor mamaya devam edip pekmezde tüketirsen bir sorun olmaz.

Ben de şöyle düşünüyorum:Eğer bu mama kansızlığa yol açsaydı bebeklere de yedirmezlerdi bu sağlık sorunu çıkar diye.belki senin kansız olman başka bi nedenden dolayıdır.

Bu mamanın kansızlığa yol açtığını ilk defa duuyorum.Ama böyle bişey olsaydı bebeklere de bu mamadan yedirmezlerdi bu sorun var diye.Belki senin kansızlık sorunun başka bişeyden kaynaklanıyordur.

Bu mamanın kansızlığa yol açtığını ilk defa duuyorum.Ama böyle bişey olsaydı bebeklere de bu mamadan yedirmezlerdi bu sorun var diye.Belki senin kansızlık sorunun başka bişeyden kaynaklanıyordur.

prettyciğim sorun mamada değil zaten sütte fazla süt tüketiminde kansızlık görülüyor

Çocukların büyümesi ve gelişmesi için büyük önem taşıyan inek sütü kansızlığa neden oluyor...

Çok süt tükenetn çocuklarda kansızlık olduğunu pek çoğunuz duymuşsunuzdur. Peki uzmanlar bu konuda neler söylüyor? İşte Marmara Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı’nın anneyiz.biz’e konuyla ilgili verdiği bilgiler:

"Çok süt tüketen çocukların diğer gıdalar için iştahları kalmaz. Yeterli kaloriyi almalarına rağmen dengeli bir diyet almamış olurlar. Bu nedenle çocukların günde 500 ml süt içmeleri, 750 ml yi aşmamaları önerilmektedir.

Çok süt içmek demir eksikliğine de neden olmaktadır. Demir büyüme ve gelişme için olduğu kadar kan yapımı için de gereklidir. İnek sütü yeterli demir içermemektedir. Var olan demir de bağırsaktan iyi emilmemektedir. İnek sütü hassasiyeti olan çocuklarda ise yavaş yavaş sızıntı bağırsaktan kanamaya neden olarak kansızlık yaratabilir.

Kansızlık her yaşta görülebilir.Kanda yeterince hemoglobin olmayınca kansızlık ortaya çıkar.Hemoglobin kırmızı kan hücrelerinde bulunur ve akciğerlerden alınan oksijeni tüm vücuda taşır.Kansızlığın en sık nedenlerinden biri demir eksikliğidir.Vücudumuzun hemoglobin üretmek için demire ihtiyacı vardır.
Demir eksikliği neden olur?Bunun bir çok nedeni olabilir.
Yemeklerle yeterince demir alınmaması.Bu genellikle çocuklar ve genç kadınlarda görülür.Çok süt içen ve demir içeren gıdalar almayan çocuklar ve diyet adına kötü beslenen genç kadınlar risk altındadır.

=>sütün kansızlık yaptığı doğru arkadaslar ama bu karışımı bırakın demiyorum sadece aynı zamanda bol bol pekmez tüketin özellikle keçiboynuzu pekmezi kansızlığa bire bir.kansızlığı önlemiş olursunuz ben de şimdi pekmeze başladım ama mamadan da waz geçmedim tbi umarım mamayı bırakmak zorunda kalmam bakalım pazartesi doktorumla bu konuda knusucam size gerekli açıklamayı yaparım

arkadaşlar çok mutlu oluyorum işe yaradığını gördükçe iyiki açmışım konuyu işe yaramadığını düşünen arkadaşlarım kesinlikle hemen bırakmayın sağlığınıza dikkat edin olumlu düşünün yeter...Sağlıcakla kalın

balığı açtığınız için çok teşekkürler :)
bebe bisküvisinin kilo aldırdığını biliyordum ama iki gün yapıp bırakıyordum. buradan okuyunca azim ettim 1 aydır kesintisiz devam ettim ve 40 kilodan 43,5 kiloya çıktım çok mutluyum. hedefime 50 kilo olmak adım adım yaklaşıyorum.. keşke 3-4 ay önce başlasaydım.

evet arkadaşlar sınav dönemim bitti ve bu akşam başlıyorum mamaya! yarışmacı arkadaşlara bol şans ve başarılar diliyorum

Bebe bisküvisi süte konulunca tadı çok kötü oluyor bende denemiştim ama o bisküviler ağzıma yumuşak yumuşak gelip midemi bulandırınca bıraktım..

Destinax;ya ben bi haftadır bu verdiğin mama tarifini uyguluyorum ya ben gitgide iştahsız oluyorum.hiçbişey yiyemiyorum.Sende de böyle bi etki var mıydı?

Destinax;ya ben bi haftadır bu verdiğin mama tarifini uyguluyorum ya ben gitgide iştahsız oluyorum.hiçbişey yiyemiyorum.Sende de böyle bi etki var mıydı?

yok canım bende böyle bişey olmadı, aksine iştahım zaten vardı daha fazla iştahlandım bünyeden bünyeye değişiyo demek ki iştah kaybının nedeni, baska bişey olabilirmi?

mrb arkadaşlar
süt kansızlık yapıyor benim 3 yaşında oğlum var ve kansızlıkda var süt yüzünden eğer bu mamayı içerken yanında pekmez tahin yerseniz dengelemiş olursunuz.

Bebe bisküvisi süte konulunca tadı çok kötü oluyor bende denemiştim ama o bisküviler ağzıma yumuşak yumuşak gelip midemi bulandırınca bıraktım..

ben sütü bol koyuyorum 15-20 tane bisküvi blandırdan geçiriyorum iyice bisküviler yok olana kadar öyle içiyorum sende bu şekilde dene isterssen

3 haftada 2.5 kilo alanlar varmış ne şanslısınız ya ben 2 ayda 1 kilo alıyorum keşke sizin gibi hızlı alabilsem çünkü hepinizden daha çok ihtiyacım var 41 kiloyum

canım kansızlık olabilir bence bi hastaneye git kan değerlerine baktır benim de iştahım gitmişti bi halsizlik bitkinlik çöktü üstüme hiç bi şey yiyemez hale geldim oysa kansızlık warmş pekmez ye bol bol umarım iyi olursun geçmiş olsun

Çok sağol canım.Valla şuan sağlık güvencem yok ondan dolayı hastaneye şuan gidemem.ama bol bol pekmez yiyecem.

sabah (bebe bisküvisi maması) öğlen ( 1 kase tahin pekmez) gece yatmadan önce yine (bebe bisküvisi maması)
hiç aksatmadan her gün yedim :))

40 günde 40 kilodan 44 kiloya çıktım bu benim için rekor :))

Son düzenleme:
Çok sağol canım.Valla şuan sağlık güvencem yok ondan dolayı hastaneye şuan gidemem.ama bol bol pekmez yiyecem.
canım benım tam bılmıyorum da artık saglık ocakları saglık guvencesı olmayanlarada bakıyor dıye duymustum bı arastır ıstersen tam bende bılmıyorum, ıstahın yoksa canının ıstemedgı seylerı kılo alcm dıye zorla yemeye calısma daha da zayıflarsn sen sevdıgın canının cektıgı seylerı yemeye calıs mumkun oldugunca suan yaz sıcakları bastırdı ınsanın canı sudan baska bısey ıstemıyo ama yapack bsey yok yemelıyız...umarım ıstedgn kıloya kavusursun canım... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…